[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Ez egyetlen egy hónap, nevezetesen február. A trió (Románia, Litvánia stb) aki ez időben olcsóbban kapta mindenkinél, hosszútávú szerződéseket kötött és még nem járt le, Magyarország a legmagasabb áron kényszerült vásárolni februárban. A nemzetközi ár csak irányadó ár! Annyiért kapsz amennyiért adnak! Ez az amit elfelejtettél.

Csak a helyes matek kedvéért, és hogy erről a témáról örökre leszállj, most bedöntöm az összes EU-s nyugati narratívodat.

1.) LNG hosszútávú szerződés jelenleg nincs. (Senki sem vállalja, nincs mennyiség)
2.) LNG spot vásárlásokat az EU a nemzetközi ár felett akár 15-30%-al drágábban, másokat kiütve a nyeregből vásárolhat.
3.) 70 millió EUR értékű LNG gáz szállítási költsége 120-200 millió EUR !!! (Vicces a LNG hajó nem ér annyit)
4.) Az úszó LNG terminálok költsége 10 éves távlatra, a gáz költségét további 20%-al emelik.
5.) További gázáremelés lesz garantáltan Novemberben a lakosság számára az EU-ban az LNG nemzetközi áron felüli vásárlások miatt, amit az EU erőltet csak hogy bizonyítsa a diverzifikáció abszurd megvalósíthatóságát.

Az LNG "késztermék" ára közel 240-320%-a az orosz gáznak. Ez késztény. Nem is tagadja a német politika!!!
A mantra: Kicsit többet fizetünk és kicsit fázunk kell Ukrajnáért. Na persze a lakosság ezt Szeptember óta már nem így látja.

A matek tovább, Németországban 36-45 Eurocent/KWh a gáz ára a lakosságnak.
Ennek ellenére a legnagyobb német gázkereskedő céget(Uniper), most kell megmenteni, a mentőcsomag kialakítás alatt van, ellenkező esetben még idén menthetetlenül tönkremegy. Az abszurd árakba még a "gasumlage" se tudja tudja megmenteni őket. Az üzemeltetés költségei nem kitermelhetőek a gázkereskedő cégek számára. Ezért már beharagozták az emeléseket.
Ellentétben az német árammal ahol a kereskedők gennyesre is kereshetik magukat jelenleg (gázból termelt áram ára a legmagasabb, ezáltal az az irányadó ár), Európában minden gázkereskedő cég bajban van, vagy jelentős tízmilliárd Euro-t veszít.

Első fecskék:
Uniper Németország
Wien Energie Ausztria

Légyszíves, fejezd be a sületlenségeket amiket itt a fórumon mantrálsz.

Rengeteg butaságot irkálsz. Tolod itt a ruszki propagandát, amikor bukta van, akkor még eltűnsz, ahogy szoktatok.
;)
A lényeg:
  • A gáz ár tőzsdei ár. Ez azt jelenti, hogy piaci turbulencia idején megnő a volatilitasa. Nagyok a kilengések egyensúlytalanság, vagy annak valószínűsége idején. Ha ránézel a chart -okra ezt látod. Ez szinte minden tőzsdén, különösen határidős üzletek esetén így van.
  • Az EU tavaly 155 Mrd m3 gázt importált a ruszkitól. Idén kb. 100 Mrd m3 -t tervez szállítani a Gaszprom.
  • A megugró árak önmagukban is fogyasztás csökkenést eredményeznek, a norvég, katari, USA, stb. szállítások a kieső ruszki gáz hiányának hatásait tovább csökkentik.
  • A tőzsdei ár előbb utóbb tükrözni fogja a piac valós helyzetét, a kínálat-kereslet egyensúlya megteremtődik. Annyival magasabb árakon, amennyit a fogyasztók hajlandóak megfizetni.

Tippelj, ha a ruszki panikkeltés hatása elmúlik, a fenti folyamatok milyen szinten stabilizálják a gáz árakat?

Szerinted hány % lesz a valódi hiány, ha a ruszki csak 10 %-al tudja csökkenteni (55 Mrd m3) az EU piac ellátását? Ennek a hiányzó 55-nek mekkora része tűnik el a keresleti oldalról a magas árak miatt? Mekkora részét pótolják az LNG vél?

Ugye érzed mekkora butaság a ruszki pánik propaganda?
Tudják ők is, hogy tél közepére lebuknak a hazugsággal.
De neked tolnod kell, hogy:
MIND MEGFAGYUNK !!!!

:D

Szóval fejezd be a ruszki pánik propit.
;)
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 067
13 446
113
Érdekes, hogy a tegnap esti Herszoni "terror-ellenes" operációban az oroszok egy kollégiumi épuletet rohamoztak, ahol az ember azt feltételezné, hogy a megszállók lesznek elszállásolva. o_O Ráadásul mindezidáig nem jelent meg semmiféle gyozelmi hír. :cool:


Vajon végul igaz lehet az az elmélet, hogy egyszeruen egymásnak eset két orosz frakció? :oops:

***

A tegnapi 180 oroszt kovetelo csapas után (Petrovsky gyár) ma újjab Herszoni bázist ért támadas:


És persze hagyományosan nem maradhat ki Chornobaivka:

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Puff

Pici off:
Csak Oroszország nukleáris pajzsa tartja vissza az Egyesült Államokat a harmadik világháború kitörésétől.

Ezt Alekszandr Zsilin katonai szakértő jelentette ki a Sputniknak adott orosz nyelvű interjújában.

Miért terjesztenek pletykákat az amerikai kiadványok az amerikai nukleáris erők problémáiról? Ez munka az adófizetők pszichéjére, az amerikai hadiipari komplexum pénzért folytatott harca. Ha valóban ilyen probléma lenne, egyetlen magazin sem közölne ilyen anyagot.

Mit jelent Észak-Korea és a világ számára a KNDK atomhatalommá nyilvánítása? Phenjannak sikerült olyan fegyvereket szereznie, amelyek nem lesznek 100%-os biztonságúak, de százszor is elgondolkodtatják a Nyugatot, hogy érdemes-e Észak-Koreát piszkálni.

Mi tartja vissza a világot attól, hogy teljes háborúba csússzon? Ha nem lenne elrettentő tényező - az Orosz Föderáció nukleáris erői, a harmadik világháború hibrid típusú forró szakasza már Oroszország területén zajlana.

Nézze meg az interjú teljes változatát a platformokon:

VK: https://vk.com/video-211144754_456240019
Rutub: https://rutube.ru/video/4482148f09f7a6d2e631e55102c431ea
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Rengeteg butaságot irkálsz. Tolod itt a ruszki propagandát, amikor bukta van, akkor még eltűnsz, ahogy szoktatok.
Ismét, és remélem utoljára, német propaganda és nem orosz az amit idézek. Bundestag mond valamit? Egyetlen egyszer sem forult elő, hogy orosz propaganda oldalról hoztam volna statisztikákat. Bloomerg, német parlament, elismert nyugati elemzők és statisztikai oldalak információi alapján érvelek.

Te viszont az érvelésedet a Telex és társsaira alapozod, akik sajátos értelmezéssel ugyanazon oldalak statisztikáit használják fel érdemben mint én. Van egy apró különbség, én elolvasom végig, ők nem. Én megpróbálom értelmezni, ők a clickbait címeket idézik.
;)
A lényeg:
  • A gáz ár tőzsdei ár. Ez azt jelenti, hogy piaci turbulencia idején megnő a volatilitasa. Nagyok a kilengések egyensúlytalanság, vagy annak valószínűsége idején. Ha ránézel a chart -okra ezt látod. Ez szinte minden tőzsdén, különösen határidős üzletek esetén így van.
A lényeg, szó szerint nem tudod, hogy működik a világgazdaság.
  • Az EU tavaly 155 Mrd m3 gázt importált a ruszkitól. Idén kb. 100 Mrd m3 -t tervez szállítani a Gaszprom.
  • A megugró árak önmagukban is fogyasztás csökkenést eredményeznek, a norvég, katari, USA, stb. szállítások a kieső ruszki gáz hiányának hatásait tovább csökkentik.
Ez még érvelésnek is rossz, nélkülözi a gazdaságtan minden létező elemét. Te lakosság alapú fogyasztásanalízist kevered az iparral.
Az ipar csak akkor tud csökkenteni, ha nemes egyszerűséggel megszűnik! De a fejlett nyugat a termelést minden évben emeli, és nem csökkenti szeretné, ami automatikusan nagyobb energiaigényt céloz elő. Németország energiacélja (Habeck) +40% energiaigény növekedés kielégítése a következő 5 éven belül.

Nincs katari szállítás, még megállapodás sincs. USA szállít, csak éppen nem elegendőt, és 6 hónapos késedelemben vannak, az ígéretekhez képest. A norvég bár emelt a szállításán rövid ideig, most már inkább csökkenteni szeretné, tudod jön a tél.
A diverzifikációs tervek teljesen elbuktak, 2023-ban a tározók az oroszok nélkül nem kerülnek feltöltésre!
A jelenlegi töltési adatok teljesen nyilvánosak, ezek egyértelműen mutatják, nem lesz elég, se idén, se jövőre az orosz nélkül.
  • A tőzsdei ár előbb utóbb tükrözni fogja a piac valós helyzetét, a kínálat-kereslet egyensúlya megteremtődik. Annyival magasabb árakon, amennyit a fogyasztók hajlandóak megfizetni.
Igen tükrözni fogja. Azt, hogy a fogyasztók mit hajlandóak megfizetni, a lőtéri kutyust sem érdekli, a szükségletet ki kell elégíteni.
A szükségeltet egy papucsos országban lehet csökkenteni, de nem a haladó nyugaton.
Tippelj, ha a ruszki panikkeltés hatása elmúlik, a fenti folyamatok milyen szinten stabilizálják a gáz árakat?
Nem a ruszki szabja az árakat, hanem a kereslet. Az EU megtagadta az orosz energiahordozókat, és felesleges kereslet növekedést idézett elő a világ azon részein ahol az egyensúly eddig adott volt. Érts meg végre, nem lehet az orosz energiahordozókat
véglegesen kivenni az energiahordozó piacról, csak mert Te azt úgy gondolod.
Szerinted hány % lesz a valódi hiány, ha a ruszki csak 10 %-al tudja csökkenteni (55 Mrd m3) az EU piac ellátását? Ennek a hiányzó 55-nek mekkora része tűnik el a keresleti oldalról a magas árak miatt? Mekkora részét pótolják az LNG vél?
Nincs olyan, hogy "pótlás". Olyan van, hogy Kínától vesszük az orosz LNG gázt. Olyan van, hogy Indiától veszünk orosz olajból készített üzemanyagot. Olyan van, hogy STS-el átpakolják görög partoktól 8km-re az orosz olajat, és származáshamisítás révén ismét nálunk landol. A lényeg, ugyanazt kapod csak sokkal drágábban. Persze vannak akik kicsit okosabbak, és megnyitják a meglévő csapot :)
Ugye érzed mekkora butaság a ruszki pánik propaganda?
Nem, mert mint már említettem, és bár az orosz propaganda egy létező dolog, az én információm a Te gazdáidtól származnak.
Tudod aki a fizetésedet adják Neked minden hónapban.
Tudják ők is, hogy tél közepére lebuknak a hazugsággal.
Igen tudják az összes EU politikus látja már, hogy lebuknak tél közepére.
De neked tolnod kell, hogy:
MIND MEGFAGYUNK !!!!
Ami azt illeti, igen. Szeretem a meleget.

Azért most elsütök egy orosz poént:
1942-ben Sztálingrádba ment a német megfagyni, 80 évvel később kényelmesen az otthonában fagyoskodhat.
:D

Szóval fejezd be a ruszki pánik propit.
;)
Bárcsak ruszki volna....
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Gondolkodj kérlek!
Ez mese habbal.

Hogyan termelik ki a Lítiumot? Miért lenne ebben jó Ukrajna?


Hol nincsenek ritka földfémek? Mindehol vannak. A ritka földfémek kitermeléséné a környezeti (dolgozói) megterhelés a kiemelkedő.
Nem mindenki vállalja be, hogy az országa területén holdbéli tájak keletkezzenek.
Mondom, a Nagyoroszok az utóbbi 7-10napban halmozottan olyan cikkeket gyártanak, amik a saját "rajongóik" figyelmét hivatottak elterelni.
De ha tök hülye vagy valamihez, miért okoskodsz? Olvass már utána mielőtt bemondod a baromságaidat.
Pl: https://24.hu/fn/gazdasag/2022/03/11/ukrajna-neongyartas-chipgyartas/
És lehetne folytatni.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
Bár mi magyarok is inkább majd ellenük harcolnánk ! Javelinnel a kezembe könnyű dolgom lenne !

Mér akarsz te az oroszok ellen harcóni?

Az a tévképzete, hogy az Oroszok gyengék. :p
Azt hiszi, hogy vérszagot érez, ezért bátorrá vált... :cool:
A kezében tartott Javelinnel Istennek hiszi magát.
Roni... Roni...
Olyan ismerős ez !

panzer-faust-hitler-youth_333.jpg


 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
111
840
93
Volt egy Humwee-s videó ahol a csóka angolul üvöltözik a láthatóan azt nem értő személyzettel, hogy neki lőszer kell a browning-hoz mert kifogyott.
Chug-on el is csodálkoztak rajta, hogy ezek vezetik az ukrán haderőt, miközben annyit képtelenek megtanulni, hogy "patron" a lőszer.
Ezt volt az szerintem :

 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
De ha tök hülye vagy valamihez, miért okoskodsz? Olvass már utána mielőtt bemondod a baromságaidat.
Pl: https://24.hu/fn/gazdasag/2022/03/11/ukrajna-neongyartas-chipgyartas/
És lehetne folytatni.
A cikked szerint: a Lítium "Proterozoic rare-earth granite pegmatites comprise the potential source of lithium in Ukraine. Ukraine’s confirmed reserves of lithium are the largest in Europe." gránit kőzetben található meg Ukrajnában.
Tényleg lézetik már kísérleti bánya a Briteknél gránitból... kísérleti, ebben az évben kezdték a kitermelést.
Nem innen van azonban a földön bányászott lítium.

(Igazi szép sárdobálós érveléssel kezdtél amúgy. Gondolom téged is agymosott a propaganda a Nagyorosz megszálás idejében.)

A ritka földfém bányászat pedig holdbéli tájakat teremt. Mindenhol van, de nem mindenki vállalja be, hogy az ott dolgozó polgárai rövid életűek.

Tévedtél. Ennyit tudsz.

 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113