Szerintem az egész népszavazás az orosz lakosság mobilizálásáról szól. Arról hogy az oroszok is azt érezzék hogy a saját hazájukat védik, ezért Oroszországhoz csatolják a csak részben megszállt megyéket is.Gondolom, azért is a gyorsaság, hogy ne tudjanak előkészülni az ukrán erők a népszavazás támadására. De lehet, hogy tévedek. Nem tudom a technikai részleteket, milyen mértékben fognak interneten szavazni. Az élőben történő szavazás veszélyes lehet. Szerintem erre már készültek, meg kell alakítani a szavazást lebonyolító bizottságokat, kiértesíteni a lakosságot, stb. Máshogy nem tudom elképzelni a szavazás lebonyolíthatóságát, csak úgy, hogy minden elő van készítve. És a háttérben minden egyeztetve Oroszországgal.
Amennyiben az OF födárició részévé válnak, új szintet lép a háború. Az a félelmem, hogy a 3. világháború előszobájában vagyunk. Na ebből igyekezzünk kimaradni. Van egy ötletem, új Osztrák-Magyar Monarchia, és akkor semleges státuszt nyerhetünk.
Rossz előjelek vannak. Még a természet is baljóslatú eseményt produkál, az előbb olyan sűrű jégeső esett, csak néztem. Ősszel én nem emlékszem jégesőre, de lehet, hogy lyukas a memóriám.
Az hogy hogyan bonyolítják le a szavazást teljesen lényegtelen, az eredmény már meg van előre. Elismerni meg úgyse fogja senki.
Ha tényleg tömeges mozgósítás lesz, akkor annak lesznek hátulütői is. Nem véletlen hogy nem merték egész ideáig meglépni, csak mostanra már tarthatatlan lett a különleges hadművelet. Ez könnyen putyin támogatottságába kerülhet, a kényszersorozott fiatalok harcértéke és morálja meg még a zsoldosokét se fogja elérni.