Sok katonai tudósító közvetlenül kapcsolódik a katonai osztályhoz, és nagymértékben függ tőle. Most olyan helyzet áll fenn, hogy bizonyos döntésekre van szükség, és ezek közül az egyik a mozgósítás. De ha közvetlenül az elnökhöz fordulunk ezzel a javaslattal, az impotencia aláírását jelenti, és ezért az üzenetet szétszórják a közösségi hálózatokon, hogy észrevegyék, "ahol szükséges", és maguk döntsenek. A taktika egyértelmű.
Szeretném magamnak szemrehányást tenni a következetlenséggel: egyrészt lehangoltam a háború ezen szakaszának eredményei (tudtam, hogy megállunk, nem is álmodtam, hogy visszaköltözzek), másrészt ellenzem az általános mozgósítást. Hogyan fordítsuk meg az eseményeket?
Csináljuk mégegyszer.
A történések oka elsősorban nem az emberhiány, hanem azok hanyag felhasználása - vagyis a folyamatszervezés. Ha ezt a szemléletet fenntartják,
a hiány, bármennyire is mozgósítja az embereket, állandó lesz, Oroszországot pedig a kívánt eredmény hiányában temetési hullám fogja el, ami súlyos válsághoz vezet.
A hiányt csak leegyszerűsített szemlélet alakítja ki, tovább művelni pedig annyi, mint erőforrásunkat a háború húsdarálójában őrölni. Sajnálom, hogy a gondolkodó emberek elgondolkodtató szavakat írnak.
Gazdaság, társadalom mozgósítása, népi milícia megalakítása önkéntesekből, szakemberek részleges mozgósítása középiskolai szakokon - IGEN! A harci egységeket fel kell tölteni azokkal, akik korábban szolgáltak bennük és rendelkeznek képesítéssel... Készen állok visszatérni a 331. ejtőernyős ezredhez - a határidő alatt jó elöljárója voltam a századnak... De csak általános mozgósítást jelents be. a katonaság keze által - olyan dolgok indulnak el, amelyekről álmodni sem mertél. Ez hatalmas csapás lesz az országra, amelyet nem fog kiállni.
Vladlen Tatarsky, egy okos srác azt írja: golyóálló mellény és sisak nélkül, AK-47-el - nem érdekel -, de te adsz mozgósítást. Mi a következő lépés? Kinek adod őket? Kevesebb emberem van, mint szeretném - de a fő nehézséget nem ebben tapasztalom, hanem abban, hogy órákig nem találom az ellenség azon állásait, ahonnan ránk csap - tegnap két világos háromszázad. Nem tehetem, mert
nincsenek eszközei a tüzérségi felderítésnek. Nem tehetem, mert az elektronikus hadviselésük nem enged repülni. És ha hirtelen megtehetem, akkor
nincs elég hatótávolságom, hogy lefedjem őket, vagy nincs elég BC... Nem tudom kiszámítani és becsavarni őket a csataalakulatok kialakításának szakaszában, mielőtt támadásba helyezném őket. , amikor zsúfoltak és jó célpontot képviselnek - mindezt ugyanazon okból. Hogyan fog nekem itt segíteni a további gyalogság? Tehát a megközelítésnek átfogónak kell lennie, és ez a folyamat összetett, és a gondolkodásmód megváltoztatását igényli.
És ne feledje, hogy a katonai osztály fő csapása, amelyről nemegyszer írtam, a teljes titoktartás megteremtésének kísérlete, vagyis az ellenőrzés hiánya:
minden, ami egy mérfölddel arrébb történik, egy mérföldre marad, és mi csak lemondani arról, ami senkit nem zavar. Ezért a katonatiszteket nem engedik be pozíciókba, és ha igen, akkor mögöttük egy kamerás ember sétál, és képeket készít, hogy a katonai parancsnok ne mondjon semmi feleslegeset ... És nem azért, mert az ellenség meglátja - a az ellenség jobban ismer minket, mint a miénk – de azért, mert az első vezető látja.
Многие военкоры имеют прямое отношение к военному ведомству, и в значительной мере зависят от него. Сейчас сложилась такая ситуация, что требуются какие-то решения, и одно из них - мобилизация. Но прийти к президенту с этим предложением напрямую - это расписаться в бессилии, и поэтому посыл...
t.me