[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Szerintem meg nem. Az a baj, hogy te is és még nagyon sokan nem képesek elhinni, hogy bevetheti az atomot, ahogy nagyon sokan nem hitték el, hogy nekimegy Ukrajnának, pedig nagyon sokszor elmondta, hogy Ukrajna NATO-ba "taszítása" lesz a vörös vonal átlépése a számára. Most folyamatosan azt mondja, hogy bizonyos fegyver rendszerek (HIMARS-hoz nagy hatótávolságú rakéták átadás) Ukrajnába juttatása, illetve echte orosz területekre történő belépés a vörös vonal, aminek átlépése atomot fog eredményezni. Most sem hiszik el sokan, pedig (sajnos) meg fogja lépni, és azt kellene felfogni, hogy akármennyire is hihetetlen, de igen, ez a kőkemény valóság. Tudom, hogy erre sokan csak legyintenek és a röhögős emok küldésével majd jelzik, hogy baromságokat dumálok, de ha az események továbbra sem változnak a végeredmény atom lesz.

A népszavazással kapcsolatban meg csak annyit, hogy vicc vagy sem, akkor is meg fogják tenni és annektálni fogják a megszerzett területeket. Mit fog reagálni a nyugat? Szankciózik? Sokat már nem tud. Amivel kapcsolódott a ruszkikhoz azt már lekapcsolta, szóval sok mindent már nem tud tenni és az események abba a szakaszba léptek, hogy a szankcióknak a harc kimenetelére semmi hatásuk nincsen. Ez a probléma - nagyon úgy néz ki - csak fegyveresen fog megoldódni, máshogy nem nagyon. Max ha a népharag el nem söpri Putyint, ami nem mondom, hogy nem következhet be, de simán lehet, hogy egy még keményebb valaki jön.
Egy picit rövid a memóriád. Az invázót megelőző lépés az volt, hogy elismerte a TELJES LDPR-t. Maga a casus belli az volt, hogy az LDPR területéről ezt követően nem vonult ki az ukrán hadsereg.
Most kijelenti, hogy a térképen jelzett 4 megyét EGÉSZÉBEN fogják Oroszországhoz csatolni. Ez azt jelenti, hogy onnantól érvényes rájuk az orosz nukleáris doktrina. Márpedig elég jelentős területeken vannak még/már megint ukrán csapatok.

Szerinted 2022 februárból: "Putyin nem fog támadni"
És eddig nem támadták az Ukránok Oroszország területét? Dehogyisnem sőt még pl két ukrán Mi-24-es mélyen berepült Oroszország területére és szétlőtt pár olajtartályt még sem dobtak taktikai nukit Ukrajnára, szerintem most sem fognak arról nem is beszélve, hogy az orosz atomfegyverek bevetése nem olyan egyszerű mint ahogy itt egyesek gondolnák.

Ja és nem rövid a memóriám...
Szerintem meg éppen ez a probléma, hogy nem veszik komolyan. Hiába mondogatják az oroszok, hogy nem viccelnek. És nem, ez rohadtul nem a polgároknak szól, mivel a polgároknak SEMMI beleszólása nincs ebben a nagy demokráciában semmibe.
Konrkétan kopasz solc bácsi meg is mondta pár hónapja, hogy egyáltalán nem érdekli mit akar/gondol a nép, az lesz amit ő akar.
Na, és így működik a többi politikus is.

A népszavazást sem értem, hogy miért vicc szerinted. Bőven orosz lakta területek szeretnének Oo-hoz csatlakozni. Erre csinálnak egy népszavazást. Nektek ez sem tetszik. Ha nem lenne népszavazás, akkor meg az lenne a bajotok.
A nyugatiak már előre borítékolták, hogy nem fogják elismerni a népszvazás eredménylét, pláne nem ismerik el az átrajzolt területeket orosznak.

Én nemtudom, hogy ti, nyugatlibsik hogy gondolkodtok, de valami nagyon nem jól van összerakva ott fent a központban (agyatokban). Még mindig szánalmasak ezek az írásaid/írásaitok.
Rohadtul fordítva ültök a lovon, avagy még mindig szembe pisáltok a széllel, avagy szembe mentek az autópályán..
Az igazán szánalmas az szerintem , hogy nem tudod minősítgetés nélkül kommentelni a tiedtől eltérő véleményt .És miért beszélsz többesszámban mikor hozzám intézed a hozzászólásodat?
Ha pedig nem érted, hogy miért vicc a népszavazás a jelenlegi formájában akkor sokat nem tudok neked segíteni....
Hát te tudod, azért egy ilyen fenyegetést nem kellene félvállról venni, főleg ha be is mondja, hogy ez nem blöff... amúgy javíts ki ha nem igaz, de nem Liz Truss volt aki atomcsapással fenyegette Moszkvát, már azelőtt, hogy hatalomra került?

Másik, népszavazás.. persze lehet, hogy manipulálják, de azért hadd kérdezzem már meg, hogy a Krim 2014-es nepszavazása után, amit ugyancsak kétségbe vontok, mikor a lakosság 85%-a orosz, hogy kamu volt, de akkor a Krímiek miért nem lázadtak, vagy lázadnak most sem?
Liz Trus csak Putyin atomfegyverrel történő fenyegetésére reagált ha nem emlékeznél rá Putyinék fenyegetőztek azzal, hogy pl le tudják atomozni Londont is.
Krím az más tészta mint a most megszállt területek, mivel ott tényleg jelentős volt az orosz ajkúak aránya, de a megszállt területeken teljesen más a helyzet másrészt azért is vicc az egész, mert úgy akarja elszakítani ezeket a területeket, népszavazással, hogy nem uralja a teljes területüket. A Krímre visszatérve azért én kíváncsi lennék, hogy mekkora is volt anno a ténylegesen igennel szavazók aránya....

Eggyel korábbi hsz-emben írtam, hogy a történésekben a fokozatosságot kell látni. Nem azt írtam, hogy holnap stratégiai atomtöltetek fognak röpködni.

Putyin azt mondta a beszédében, hogy nem blöfföl, mikor ezek alkalmazásáról beszél. Itt elsősorban a taktikai töltetekre kell gondolni. De mit is jelent ez, ha elfogadjuk a fokozatosságot? Castel mikor a nyugat általi atomernyőről kezdett el beszélni én egy kicsit komolytalannak éreztem, és inkább szenzációhajhászásnak. De tegyük fel, hogy az oroszok valóban használni fognak taktikai atomfegyver(eke)t. Ez a gondolat az első naptól fel fog vetődni és bizonyosan többen követelni fogják. Mielőtt ezt a gondolatot befejezném visszatérnék egy kicsit a másik kérdéshez.
Atomfegyverrel fenyegetést csak a debil nem veszi komolyan, pláne csak a kretén rázza tovább érte a pofonfát- szerintem.

Népszavazás kapcsán a fényességes nyugat már 1920-ban, magyarország felosztása kapcsán leszerepelt. Előbb (tán 1909-ben) ratifikálták a nagyhatalmak, h határokat csak népszavazás változtathat meg, majd az első adandó alkalommal hágták át a SAJÁT szabályaikat. Ahol meg mégis volt (Sopron, Balassagy.) ott meg szándékukkal ellentétes eredmény született. Most meg fintorognak, h a rajzasztalon kisütött határaik milyen jók, bezzeg ha az ott élők megkérdezése ördögtől valók (a visszaélésekről meg Bidenék óta inkább ne beszéljünk). Na elmehet az összes nyugati ország a moralizálásával...oda!
Két dolog az első az , hogyha nem tudsz személyeskedés nélkül kommentelni akkor a hozzászólásaimra válaszolva feleslegesen koptatod a klaviaturát mert nem fogok többet érdemben reagálni rá és raklak az ignore listámra, ezt nem fenyegetésnek szánom, hanem ,hogy időt és energiát spróljak a számodra.
Az ukránok eddig kisebb nagyobb megszakításokkal folyamatosan támadták Oroszország területét mégsem dobtak az oroszok taktikai nukit az ukránokra, ráadásul mint írtam feljebb nem olyan egyszerű az atomfegyverek bevetése Oroszországban ahogy itt sokan gondolják, arról nem is beszélve, hogy annak milyen következményei lennének Oroszországra nézve.

A másik ,hogy jönnek ide a nyugati országok most az oroszok által elfoglalt területeken történő népszavazásokról van szó...
 
Last edited by a moderator:
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: OhioNurse and Lando

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Miért?
Miért nem 10:1?
Miért nem 1:10?
Mert azt mondtad?
A számarányra van forrás vagy ennyire saccolod ?
A hivatalos veszteségadatok MINDIG a saját népességnek szólnak, és NEM lehetnek akkorák, amik biztos, hogy hiteltelenek.
Na most amikor az ukránok napi 100-150 halottról panaszkodtak a nyugati sajtóban, akkor az a 40 000 halott elég óvatos becslés a részemről. Valószínűbb a 60 ezer.
Szóval az a 3:1 még akkor is fenn áll, ha minden ruszki veszteséget számolunk.
Hánystor kell még leírni, Csapnál nincs hadifogolytábor !
Ezek a Császári és Királyi Hadsereg vezérkarával az új Szent Szövetség részleteit kidolgozó bizottság küldöttei, nem hadifoglyok, hanem tárgyalók.
Meglátjuk, mit szól hozzá az orosz nép.
De hát elvtárs, ez egy diktatúra, ott nem kérdezik meg a népet. Hmmm
Nekünk nem lényeges a cső, nekünk a magyar emberek fontosabbak.
Ezért drukkolsz azoknak akik ki akarják írtani a magyarokat.
Ezeknek az átlagéletkora 25 év amiket kivonnak túl sok üzemóra nincs bennük..Exportra meg új gépek mennek a fizetős vevőknek
Igen, és akkor varázsütésre megtanul rajta repülni az eddig évi 25 órát repült szerhij, és simán lerepüli a jobb gépben ülő évi 120-150 órát repülő, fél éve napi 3 bevetést teljesítő Szerjózsát?
Putyin azt mondta a beszédében, hogy nem blöfföl, mikor ezek alkalmazásáról beszél.
Persze hogy nem blöfföl. Ha a NATO beszáll világvége.
Egyáltalán nem is értem ezt az egész színházat, meg szavazósdit, mikor Belgorodot, Rosztovot, Kurszkot stb. is támadások sora ért, tehát már van hivatalos casus belli is.
Pedig viszonylag egyszerű. Ez egy jelzés, hogy a béketárgyalások onnan indulnak, hogy ezek maradnak OFben.
Gondoljuk el, egy nap felébred az USA, kijelenti, hogy nekem bizonyos területek kellenek X országban. Csapatokat küld, a terület egy részét birtokolja, azon népszavazást ír ki, a terület annektálásra kerül.
Ők ezt demokratizálásnak szokták hívni, és csinálják. Az OF csak jelezte, hogy visszaszáll ebbe a játékba.
Ez így van, de egy fiktív nemnukleáris natou-orosz összecsapásnál is ott lennének sokszoros tűzerővel...
Hmm Líbia ellen elfogyott a lőszer. Akkor sztem el kéne gondolkodnunk azon a sokszoros tűzerőn...
az Oryx nagyon kemény orosz veszteségek bizonyítékgyűjteménye.
Az oryx egy minden ellenőrzés nélküli oldal, ami alapvetően semmi mást nem mond, csak hogy vannak veszteségek.
Tudhatnád, hogy azért szurkolok az orosz vereségnek, mert az ukrántól vissza tudjuk venni ami a miénk.
Lengyel lehetsz... azok ennyire elszálltak.
 
T

Törölt tag 133

Guest
Féknyomos lett az alsógatya az összes ukrán fanatikusnál a fórumon. Pedig pár napja még totális győzelmről ábrándoztak. Megbuktatott Putyinnal, felosztott Oo-al, totálisan becsődőlt haderővel.

Nem vagyok ukrán fanatikus, de ebben a háborúban (vagy most mi a hivatalos kifejezése?) nekik drukkolok. Reménykedtem, h Putyin észhez tér, de ő nem az a fajta.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Atomfegyver bevetése esetén teljes embargó jönne, azokra is, akik kereskednek Oroszországgal. Például Kína választhatna, hogy vannak kereskedelmi kapcsolatai a Nyugattal, vagy ő is embargó alá veszi az oroszokat. Kábé így. Nincs az a BRICS, ami az oroszokat választaná ilyen éles helyzetben. Az Oroszország végét jelentené.

Hazai közönségnek szólt. Kemények vagyunk mint a vídia kábé.
Talán igaz lett volna korábban, azonban voltak változások. Vérszag van a levegőben. Kína látja, hogy milyen változások álltak be Európában az orosz gáz részleges elzárásával, és szénszankcióval, és tanul, jegyzetel szorgosan. Ha Kína és pl. India és a pár Európai ország nem vesznek részt egy az általad felvázolt embargóban, akkor a nyugatnak azonnal csengettek. Fordított esetben fel kell mérniük, hogy orosz energia nélkül mire viszik a nyugat oldalán. Az orosz olaj és gáz valamint mezőgazdasági termékek, ásványi kincsek hiánya már minden országot automatikusan magával sodorna, akik eddig éltek vele.

Ne légy Te olyan biztos abban, hogy a föld fele megtagadná a mindennapi "kenyeret" a nyugat érdekében.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Hazai közönségnek szólt. Kemények vagyunk mint a vídia kábé.
Mondjuk külföldön már mindenkinek, a hazai közönségben meg azoknak akiknek kettőnél több agysejtje van már elég régen leeshetett, ha a nagy hatalmas irtóerős orosz hadseregnek percenként kell atommal fenyegetőzni ukrajna ellen, hogy erősnek tűnjön, akkor lehet, hogy nem is olyan erős...

Azért el bírjuk azt képzelni, ha az USA lerohanta volna Mexikót, és 7 hónappal később naponta atommal fenyegetné a világot, miközben Loyd Austin bizonygatja, hogy minden terv szerint halad, az állam meg a szaudiaktól tarhál fegyvereket, meg kohószökevény M60-as harckocsikat küld a frontra...? Mert az oroszok jelenleg így néznek ki.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Az igazán szánalmas az szerintem , hogy nem tudod minősítgetés nélkül kommentelni a tiedtől eltérő véleményt .És miért beszélsz többesszámban mikor hozzám intézed a hozzászólásodat?
Nem igazán érdekel, hogy a lelki világodnak hogy esik amit/ahogy írok.
Szokás szerint érdembem nem tudsz hozzászólni ahoz, amit többen is írtunk. Ez csak egy dolgot bizonyít.. :)
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Nem vagyok ukrán fanatikus, de ebben a háborúban (vagy most mi a hivatalos kifejezése?) nekik drukkolok. Reménykedtem, h Putyin észhez tér, de ő nem az a fajta.
Hajrá!
De majd ha úgy alakul, hogy a hoholjaitok megnyerik a háborút (sicc), és majd kopogtatnak a magyar határon, akkor majd mondd nekik, hogy te nekik szurkoltál.
Egyébként a kárpátaljai -még magyar- magyarok bizotsan magasra értékelik e véleményed.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 487
46 733
113
Eggyel korábbi hsz-emben írtam, hogy a történésekben a fokozatosságot kell látni. Nem azt írtam, hogy holnap stratégiai atomtöltetek fognak röpködni.

Putyin azt mondta a beszédében, hogy nem blöfföl, mikor ezek alkalmazásáról beszél. Itt elsősorban a taktikai töltetekre kell gondolni. De mit is jelent ez, ha elfogadjuk a fokozatosságot? Castel mikor a nyugat általi atomernyőről kezdett el beszélni én egy kicsit komolytalannak éreztem, és inkább szenzációhajhászásnak. De tegyük fel, hogy az oroszok valóban használni fognak taktikai atomfegyver(eke)t. Ez a gondolat az első naptól fel fog vetődni és bizonyosan többen követelni fogják. Mielőtt ezt a gondolatot befejezném visszatérnék egy kicsit a másik kérdéshez.


Ha elfogadjuk @nyugger fórumtárs állítását, miszerint a háború előtti közig határvonalak számítanak, akkor ennek a népszavazásnak mi az értelme? Olyan területekről nem lehet dönteni egy népszavazáson, aminek a lakói azon nem vesznek részt. Ráadásul Zaporizsja oblast esetén még a népesség nagyobb része is a maradék 30% területen lehet.
Egyébként az, hogy házhoz mennek rendőri kísérettel, nem feltétlenül jelenti azt, hogy előttük kell behúzni az ikszet. Ez azt jelenti, hogy a népszavazásokat - mivel háború van - nem lehet normális keretek között megtartani, mivel a szavazóhelyiségek biztonságát nem tudják garantálni.

A fenti dolgokból fakadóan, ennek a népszavazásnak ebben a formában semmi értelme. Itt meg kell jegyezni, hogy lnr-dpr esetén már ~félévvel ezelőtt felvetődött a kívánalom Oo.-hoz való csatlakozáshoz (lehet sokan nem tudják, de van tényleges határ, vámellenőrzéssel Oo. és a szakadár államok között), de Putyin teljesen érthetően akkor ezt visszautasította és azt mondta, hogy erre majd később visszatérnek. Egyáltalán nem is értem ezt az egész színházat, meg szavazósdit, mikor Belgorodot, Rosztovot, Kurszkot stb. is támadások sora ért, tehát már van hivatalos casus belli is. Teljesen felesleges ezeket a területeket odacsatolni ilyen körülmények között. Nincs racionális oka. Egyenesen bele kellett volna mondania a kamerába, hogy mit akar (ezt a 4 megyét), háborút hirdet, részlegesen mozgósít, illetve ha kell atomfegyvert fog bevetni. Nem bohóckodik itt ezekkel a népszavazásokkal.

De hogy követelhet olyan területet, ami jelenleg nincs az oroszok uralma alatt? Azzal nem lehet tromfolni, hogy atomfegyvert fog bevetni, ha úgy lesz.
Gondoljuk el, egy nap felébred az USA, kijelenti, hogy nekem bizonyos területek kellenek X országban. Csapatokat küld, a terület egy részét birtokolja, azon népszavazást ír ki, a terület annektálásra kerül. Másnap is felébred az usa, és újabb területeket fog követelni, ezeken túl.
Visszatérve. Na pont ez a félelem lehet az oka annak, hogy a nyugat adott esetben atomernyőt adhat majd Ukrajnának. Mert mi van akkor, ha Putyin holnap felébred és azt mondja, hogy neki kell még ez, meg ez, ha nem akkor atomot vetek be...

Ezért írtam, hogy őrület. Eleve van egy felesleges színjáték ezzel a népszavazással, ha az tényleg úgy valósul meg, hogy nem a jelenleg uralmuk alatt lévő területekre értik (a DNR esetén sztm is a régi közig határvonalak lehetnek az irányadóak - de mint írtam ezért sem fogadta el a csatlakozásukat korábban Putyin) + ezenfelül utólagosan lehet még területi igényük, de ennek így semmi értelme.

Ez így csak abba az irányba mutat, hogy ennek még nagyon sokáig nem lesz vége és ez rettentően rossz hír, sőt még jobban elmérgesedhet ez a helyzet.
A színház minkét oldalon játszik. Az USA nem folytonos azokkal a területekkel, amiket legázolt, lebombázott. Történelmileg sincs köze hozzájuk. Nem élnek "amerikai" kisebbségek sehol. A kultúra is különbözik. A lebombázott területek népessége körében tartott népszavazásra nem vállalkozna.
És jelenleg az USA-ban sem annyira szilárd az egység, arra kellene ügyelnie inkább.
 
W

Wilson

Guest
Féknyomos lett az alsógatya az összes ukrán fanatikusnál a fórumon. Pedig pár napja még totális győzelmről ábrándoztak. Megbuktatott Putyinnal, felosztott Oo-al, totálisan becsődőlt haderővel.
Te valamit nagyon benéztél,és nagyon frusztrált lehetsz, hogy csak ilyen hozzászólásra vagy képes, ha pedig azt hiszed,hogy majd az a 300.000 ember érdemi változást fog hozni a harcokban akkor szerintem nagyon tévedsz...

ggyel korábbi hsz-emben írtam, hogy a történésekben a fokozatosságot kell látni. Nem azt írtam, hogy holnap stratégiai atomtöltetek fognak röpködni.

Putyin azt mondta a beszédében, hogy nem blöfföl, mikor ezek alkalmazásáról beszél. Itt elsősorban a taktikai töltetekre kell gondolni. De mit is jelent ez, ha elfogadjuk a fokozatosságot? Castel mikor a nyugat általi atomernyőről kezdett el beszélni én egy kicsit komolytalannak éreztem, és inkább szenzációhajhászásnak. De tegyük fel, hogy az oroszok valóban használni fognak taktikai atomfegyver(eke)t. Ez a gondolat az első naptól fel fog vetődni és bizonyosan többen követelni fogják. Mielőtt ezt a gondolatot befejezném visszatérnék egy kicsit a másik kérdéshez.
Taktikai atomtöltet bevetése sem olyan egyszerű az oroszoknál mint ahogy azt sokan gondolják, márciusban betettem egy cikket arról, hogy hogyan épül fel az ezzel kapcsolatos parancsnoki struktúra és milyen alakulatok és katonai szervezetek vesznek benne részt, ha pedig Ukrajnában Putyin atomfegyvert vetne be mert a vicc népszavazással elszakított ukrán területeket a visszaszerzésük miatt tovább támadja az ukrán hadsereg, akkor annak nagyon súlyos következményei lennének Oroszországra nézve, ezzel Putyin is tökéletesen tisztában van.

A részleges mozgósításhoz kapcsolódva úgy gondolom ez a kis "apróság" sem fogja a mozgósítottakban növelni a harci kedvet és hogy mindenáron csatlakozzanak az orosz haderőhöz....

A mozgósított állampolgárok valószínűleg elveszítik munkájukat​

Ez következik a Honvédelmi Minisztérium arra a kérdésre adott válaszából, hogy a munkaadóknak fel kell-e mondaniuk a szerződést a mozgósításra behívott munkavállalóval.
"Igen ez így van. A munkaszerződés megszüntetésének alapja a katonai nyilvántartási és sorozási hivatal azonos napirendje lesz. Az elnöki rendelet (2) bekezdése szerint a kidolgozás után a polgárok szerződés alapján az Orosz Föderáció fegyveres erőihez mennek szolgálatba (a rendelet 2. bekezdése)” – áll a válaszban, amelyet a korábbi szerkesztő idéz . - az Ekho Moszkvi főnöke Alekszej Venediktov .

Nem igazán érdekel, hogy a lelki világodnak hogy esik amit/ahogy írok.
Szokás szerint érdembem nem tudsz hozzászólni ahoz, amit többen is írtunk. Ez csak egy dolgot bizonyít.. :)
Szokás szerint fogalmad sincs arról amiről éppen (népszavazás) osztod az észt, ja és nem beszéltem a lelkivilágomról azt te keverted bele, ha többes számban szólítasz meg és amikor rákérdezek erre egy ilyen szintű hozzászólásra vagy képes, az számomra csak két dolgot bizonyít, hogy egyrészt csak személyeskedni akarsz másrészt nem sajátítottad el magyar nyelvtanból az általános iskolai tananyagot.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 411
113
Állítólag tankcsata.




Oroszország egyedül maradt ebben is.


Egyedül szegényedik el.


 
Last edited:

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Mondjuk külföldön már mindenkinek, a hazai közönségben meg azoknak akiknek kettőnél több agysejtje van már elég régen leeshetett, ha a nagy hatalmas irtóerős orosz hadseregnek percenként kell atommal fenyegetőzni ukrajna ellen, hogy erősnek tűnjön, akkor lehet, hogy nem is olyan erős...

Azért el bírjuk azt képzelni, ha az USA lerohanta volna Mexikót, és 7 hónappal később naponta atommal fenyegetné a világot, miközben Loyd Austin bizonygatja, hogy minden terv szerint halad, az állam meg a szaudiaktól tarhál fegyvereket, meg kohószökevény M60-as harckocsikat küld a frontra...? Mert az oroszok jelenleg így néznek ki.
Igen. Úgy hívják Korea, Vietnám.
Azon kívül volt egy Kuba is, de ott nem mert lerohanni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 036
23 743
113
Itt valami nem stimmel. Nézzük csak az Oryx dokumentált veszteségadatait:

679 elpusztult harckocsi, azaz 2037 főnyi személyzet érintett.
1419 elpusztult harcjármű, azaz hozzávetőleg 2838 főnyi személyzet érintett.
288 elpusztult tüzérségi eszköz, azaz hozzávetőleg 1152 főnyi személyzet érintett.
1156 elpusztult teherautó, azaz, azaz hozzávetőleg 2304 főnyi személyzet érintett.

A harckocsizó személyzetek túlélési esélye minimális, a lehető legnagyobb jóindulattal is kétharmaduk halott lehet: 1350 fő harckocsizó veszteség
A harcjárművek személyzetének valamivel nagyobbak a túlélési esélyei, nagy jóindulattal egyharmaduk lehet halott: 1000 fő veszteség a harcjárművekben
A tüzérségi eszközök esetében változó lehet, ha tüzérségi csapásban semmisítik meg akkor nagy, ha kilövik az önjárót, akkor inkább a harckocsihoz hasonló a lőszerrobbanás miatt. Legalább ötven százalékkal lehet jóindulattal számolni: 550 fő veszteség a tüzérek közt.
A logisztikai járműveknél a páncélozatlanság miatt kilövés esetén relatíve nagy veszteséggel lehet számolni. De még nagy jóindulattal is egyharmaduk leírható. Az pedig 700 fő logisztikai emberveszteség.

Eddig összesen: 3600 főnyi veszteség becsülhető a dokumentált eszközveszteség alapján. Sojgu szemérmetlenül hazudik, úgy tizenötezer lehet a reális vesztesége az oroszoknak, a többség a gyalogságtól kerülhetett leírásra. Ha csak a VDV veszteségeire gondolok, vagy a városi harcokra, mint Mariupol, Harkov és Kijev környéke akkor ez nagyjából egyértelmű kell legyen. És ezek voltak a jól felszerelt, motivált, kiképzett csapatok!
Várjál számold újra egy UAZ- 7 személyes, egy teherautóra meg felfér mondjuk jó esetben 30 ember is,a BTR-ek tetejére is felfér vagy 10 fő, és a tankok is vihetnek pár embert pluszban, aztán számolj hozzá még pár autóbuszt, meg egy-két komplett vonatszerelvényt is mindet tele emberekkel így majd biztos kijön az általad óhajtott szám!

biztosan nem láttál még olyan videót ahol pl a kilőtt hk legénysége elpucol, és bizonyára az Oryx is azokat a számokat hozta le ahol az eszköz a full létszámú legénységgel pusztult el.


giga lol
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 182
42 633
113
Az előfizetők arról számoltak be, hogy egy ismeretlen tárgy, amely egy azonosítatlan típusú drónra hasonlít, Szevasztopol partjainál szállt fel.

Percekkel később szemtanúk robbanásról számoltak be a tengeren Szevasztopol partjainál.

Szevasztopol kormányzója, Mihail Razvozsgyajev közölte, hogy a város előtti tengeren találtak egy drónt, amelyet megsemmisítettek.

Valószínűleg két drón volt, és az egyiket a partra sodorta a víz.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A 40 milliós (bár lehet bár beszakadt 40 alá, de sokan visszatérhetnek később) katonaállam Ukrajnától nemigen veszünk mi vissza semmit, örülhetünk, ha nem tartják magukat az ígéretükhöz, és nem látogatnak el tankkal a Balatonhoz.

20 millió sincs már.
De lehet közelebb van a 15-höz.
Ráadásul pont az a népesség (20-30 évesek) menekült elsősorban akinek működtetnie kellene az országot.
Tele vannak a fronton készült videók 50+-os ősz hajú emberekkel ukrán oldalról.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 487
46 733
113
Atomfegyver bevetése esetén teljes embargó jönne, azokra is, akik kereskednek Oroszországgal. Például Kína választhatna, hogy vannak kereskedelmi kapcsolatai a Nyugattal, vagy ő is embargó alá veszi az oroszokat. Kábé így. Nincs az a BRICS, ami az oroszokat választaná ilyen éles helyzetben. Az Oroszország végét jelentené.

Hazai közönségnek szólt. Kemények vagyunk mint a vídia kábé.
Atomfegyver bevetése estén mindenki csak a szankciókkal lenne elfoglalva. Mi mással?