[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 792
113
Tényleg! Milyen áron veszít Putyin?
:)
Legfőképp KI MIATT VESZÍT ?
A válasz:
  • Kina (!)
  • India (!)

A jó BRIC mégse létezik. Pedig, hogy még volt beszélve, hogy új tengely épül, létrejönnek az új tengely hatalmak!

De áruló van köztük, szivárog a gáz!
Amit Putyin jól elzárt.
:D
Valaki visszajuttatja Európába!
A betyárját, ezért (sem) működik a gáz fegyver.

De akkor nem lehet az árakat feltornázni !!!
Jajj, mi lesz a fondorlatos tervel!

Akkor zuhanni kezd a gáz és energia ára?!

Ki mondta, hogy 6 X árat kell fizetni?
Miért?
Miért hitted el?

A tőzsdei ár Európában nyilván manipulalható.
A közvélemény is...
;)



Betèptèl? :D

Nézd Mo.t. Van elég gáz, lehet fűteni, csak a cumi az, hogy tízszeres áron.

Magyarország energiaszámlája drasztikusan drágul, 2019-ről 2022-re Varga Mihály prezentációja szerint

a földgáz 570-ről 5059 milliárd forintra,
a kőolaj 1008-ról 1479 milliárd forintra
az áram 201-ről 1556 milliárd forintra.



1.700 mrd-os energiakiadást feltornázott 8.000 mrd-ra a putyini háború és a brüsszeli szankciók. És ez nem magyar, hanem Európa specifikus. Ezzel szemben az USA tovabbra is hatod annyit költ erre.

Mit okoz ez?
1. Kibaszott nagy költségvetési kiadásnövekedèst, felboruló külkereskedelmi deficitet, felrobbanó inflációt.

2. Leálló állami, önkornyzati intézményeket.Lenne, mivel fűteni, de ennyiért fenntarthatatlan.

3. Ugyanez a privát szfèrában. Bezáró, hotelek, éttermek, szolgáltatások.

4. Ugyanez az iparban.Versenykèptelen magyar és európai termékek. Ázsia és az USA majd tarol.

Kevesebb nyersanyagot értékesít Putyin, de tízszeres áron így ezen az energiaszankción ő nem szop. Más szankciókon és a háborún, igen.

Az európai energiaszankciók önsorsrontó, Európa ellenes, hazaáruló lépések! Az az európai politikus, aki ezt erőlteti, mielőtt alternatív beszerzési útvonalak, gazdaságosan működnének vagy hülye, vagy áruló!!!
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 341
113
Ez gyors volt,ha igaz a trtalékosok már T80- on emlékeznek a soros képzésükre.

Aki tavaj ilyenkor t80 ast kezelt annak nem sok kell a visszaszokáshoz. ha csak 50% uk lett visszahívva is jelentős szám. akik tavaj elött ezeltek t 80 ast annak kicsitt több idő mire visszarázódik de neki is hetekbe mérhető és nem hónapokba. aki3 éve kezelt t80 ast annak már kellhet a bő hónap és így tovább.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Csak ismételni tudom magam ha nem tudod az idézőjel és a zárójel alkalmazásának a szabályait akkor nézd át újra az általános iskolai nyelvtan tananyagot, az, hogy görcsösen próbálod ezt a hazugság dolgot erőltetni csak azt bizonyítja, hogy semmilyen komolyan vehető érv/adat/forrás/link nem áll a rendelkezésedre és ezzel az óvodás szintű minősítgetéssel próbálsz kihátrálni a diskurzusból,de ezt már megszoktam tőled.
Ha kihátráltam volna, nem itt tartanánk. Ismét ferdítesz?
Ami pedig az adatokat illeti én konkrét gyártási számokat leszerződött mennyiségeket prezentáltam neked a T-90M harckocsival kapcsolatban, míg te ezzel szemben csak a legyártott vasúti kocsik számát tudod ezzel szembeállítani a teóriád igazolására...
Nem, 2000 felújított tank 4 év alatt, 100-150 db új évente az alapja az állításaimnak. Ezen a ponton említem meg mindig, hogy mellette ugyanez a gyár 18.000 gördülő állományt is elkészít évente.
Az illetékes igazolja a kijelentésemet amikor azt mondja, 2022 májusában, hogy sikerült megteremteniük a T-90M sorozatgyártásásnak feltételeit az első szerződés megkötése után 5 évvel, tehát 5 év alatt sikerült ezt megteremteniük, ez aztán teljesítmény, legfőképpen úgy, hogy a leszállított T-90M jó részét csak a meglévő T-90 T-90M-é történő modernizálásával hozták létre.
Ez az illetékes által idézett forrás az, amit keresek 10-ik hozzászólásod óta. A T90M-re vonatkozó "sorozatgyártás feltételei" melyeket az illetékes 2022 májusára datált, valamint "büszkén jelentette ki" és "nagy erőfeszítések árán" és "sok évi munkával sikerült megteremteniük". Ezeket a frázisokat keresem a nem létező illetékes mondataiban. De szembe jön a valóság, hogy ezek WILSON szavai egy az egyben. No meg az 50 db/ év mennyiségi terelést amit a zárójelbe biggyesztve, hozzáköltöttél mérhetetlen bölcsességedben.
De mondok neked még valamit ha nekem nem hiszel akkor higgyél bokinak hiszen ő is azt írta, hogy évi 40-50db T-90M gyártására képesek, gondolom őt nem fogod ezek után azzal vádolni, hogy a Telex dolgozójaként szemenszedett hazugságokat terjeszt?
Boki-t nem vádolom semmivel, ha ő ezt állítja, biztosan megvan hozzá a forrása. Feltételezem, nem azt mondta, hogy ennyire képesek egyáltalán, hanem ennyi gyártottak és ebből vonta le a konzekvenciáit. De nagyon szívesen meghallgatom őt is mely komponens hiánya, vagy gyártási technológia kiforratlansága, akadályozza meg az oroszt nagyobb termelés beindítására.
Ezen a kijelentéseden már ne is haragudj meg de jót röhögtem:

"A kapacitást kizárólag a politikai akarat, tényleges megrendelés/utasítás , pénzeszközök, nyersanyag valamint energia megléte befolyásolja."

Te tényleg nem vagy képben a valós helyzettel kapcsolatban.
Gratulálok, saját tudatlanságodon magadon röhögtél, lévén egy orosz termékről van szó, mely más feltételek azok szerinted, melyek befolyásolják a termelést?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 905
113
Utószó az ukrán propaganda meséihez az odesszai lelőtt UAV-ról. Mint kiderült, a benzinkútnál lévő gázpalackjuk robbant fel. És az UAV a megfelelő helyre repült.

 
W

Wilson

Guest
Gratulálok, saját tudatlanságodon magadon röhögtél, lévén egy orosz termékről van szó, mely más feltételek azok szerinted, melyek befolyásolják a termelést?
Ember világosan leírtam, hogy a Sosna- U amelyet a T-90M építenenek Fehéroroszországban gyártják ott van mindegyiknek az oldalán a Fehéroroszország jelölés, és ők bizony többek között francia alkatrészeket használnak fel a gyártáshoz, az invázió előtt Oroszország hadiipara Fehéroroszországon keresztül kerülte meg a rá kivetett 2014-s szankciókat.
Boki-t nem vádolom semmivel, ha ő ezt állítja, biztosan megvan hozzá a forrása. Feltételezem, nem azt mondta, hogy ennyire képesek egyáltalán, hanem ennyi gyártottak és ebből vonta le a konzekvenciáit. De nagyon szívesen meghallgatom őt is mely komponens hiánya, vagy gyártási technológia kiforratlansága, akadályozza meg az oroszt nagyobb termelés beindítására.
Kapaszkodj meg ,nem adott meg forrást csak szimplán leírta....
Ez az illetékes által idézett forrás az, amit keresek 10-ik hozzászólásod óta. A T90M-re vonatkozó "sorozatgyártás feltételei" melyeket az illetékes 2022 májusára datált, valamint "büszkén jelentette ki" és "nagy erőfeszítések árán" és "sok évi munkával sikerült megteremteniük". Ezeket a frázisokat keresem a nem létező illetékes mondataiban. De szembe jön a valóság, hogy ezek WILSON szavai egy az egyben. No meg az 50 db/ év mennyiségi terelést amit a zárójelbe biggyesztve, hozzáköltöttél mérhetetlen bölcsességedben.
Még egyszer, láttál a hozzászólásomban idézőjelet? Segítek neked nem volt benne, akkor ezen teljesen feleslegesen lovagolsz.
Nem, 2000 felújított tank 4 év alatt, 100-150 db új évente az alapja az állításaimnak. Ezen a ponton említem meg mindig, hogy mellette ugyanez a gyár 18.000 gördülő állományt is elkészít évente.
Hogy micsoda? Te állítottad az évi 500-1000 db T-90M legyártását, akkor hogy is van ez van az orosz hadrendben kb 400 T-90-s amelynek egy részét már átépítették akárhogy is számolom nem jönnek ki a számaid..
Ha kihátráltam volna, nem itt tartanánk. Ismét ferdítesz?
Ferdíteni kettőnk közül nem én szoktam.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
A kapacitást kizárólag a politikai akarat, tényleges megrendelés/utasítás , pénzeszközök, nyersanyag valamint energia megléte befolyásolja.
Meg a szakértelem, a megfelelő munkaerő, termelőeszközök-gyártósorok... kőolajból-földgázból nehéz lesz tankot építeni. Fém mondjuk van, na de EO tűzvezető rendszer meg elektronyika honnan lesz?

Ezek mindegyike nyilván a Föld összes országában felülről korlátos, mert ők mind balekok, természetesen Oroszország kivételével, mert ők faszák meg kemények, meg különben is Putyin. Ha a folyókat is sikerült megfordítani, akkor az orosz ember előtt nyilván nincs lehetetlen.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 905
113
A DPR republikánus hatóságai beszámoltak a veszteségekről

Darja Morozova, a DPR emberi jogi biztosa a köztársasági erők veszteségeiről beszélt a különleges katonai művelet során A szeptember 16. és 22. közötti időszakban 69 rendfenntartó és 39 civil vesztette életét. . A sebesültek száma 252, illetve 67 volt. Az év eleje óta 3151 rendvédelmi szervek alkalmazottja halt meg a DPR-ben, 13320-an megsérültek. 960 civil is meghalt, 3088-an megsérültek. @anna_news

 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Csak ismételni tudom magam ha nem tudod az idézőjel és a zárójel alkalmazásának a szabályait akkor nézd át újra az általános iskolai nyelvtan tananyagot, az, hogy görcsösen próbálod ezt a hazugság dolgot erőltetni csak azt bizonyítja, hogy semmilyen komolyan vehető érv/adat/forrás/link nem áll a rendelkezésedre és ezzel az óvodás szintű minősítgetéssel próbálsz kihátrálni a diskurzusból,de ezt már megszoktam tőled.

Ami pedig az adatokat illeti én konkrét gyártási számokat leszerződött mennyiségeket prezentáltam neked a T-90M harckocsival kapcsolatban, míg te ezzel szemben csak a legyártott vasúti kocsik számát tudod ezzel szembeállítani a teóriád igazolására...


Az illetékes igazolja a kijelentésemet amikor azt mondja, 2022 májusában, hogy sikerült megteremteniük a T-90M sorozatgyártásásnak feltételeit az első szerződés megkötése után 5 évvel, tehát 5 év alatt sikerült ezt megteremteniük, ez aztán teljesítmény, legfőképpen úgy, hogy a leszállított T-90M jó részét csak a meglévő T-90 T-90M-é történő modernizálásával hozták létre.

De mondok neked még valamit ha nekem nem hiszel akkor higgyél bokinak hiszen ő is azt írta, hogy évi 40-50db T-90M gyártására képesek, gondolom őt nem fogod ezek után azzal vádolni, hogy a Telex dolgozójaként szemenszedett hazugságokat terjeszt?

Ezen a kijelentéseden már ne is haragudj meg de jót röhögtem:

"A kapacitást kizárólag a politikai akarat, tényleges megrendelés/utasítás , pénzeszközök, nyersanyag valamint energia megléte befolyásolja."

Te tényleg nem vagy képben a valós helyzettel kapcsolatban.
Wilson!

Kérlek ne terelj!

Az általad leírtakból nem következik az, hogy ne lennének képesek 1000 T-90M-et építeni egy év alatt.

A tények nem tükrözik a valóságot!
;)
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Betèptèl? :D

Nézd Mo.t. Van elég gáz, lehet fűteni, csak a cumi az, hogy tízszeres áron.

Magyarország energiaszámlája drasztikusan drágul, 2019-ről 2022-re Varga Mihály prezentációja szerint

a földgáz 570-ről 5059 milliárd forintra,
a kőolaj 1008-ról 1479 milliárd forintra
az áram 201-ről 1556 milliárd forintra.



1.700 mrd-os energiakiadást feltornázott 8.000 mrd-ra a putyini háború és a brüsszeli szankciók. És ez nem magyar, hanem Európa specifikus. Ezzel szemben az USA tovabbra is hatod annyit költ erre.

Mit okoz ez?
1. Kibaszott nagy költségvetési kiadásnövekedèst, felboruló külkereskedelmi deficitet, felrobbanó inflációt.

2. Leálló állami, önkornyzati intézményeket.Lenne, mivel fűteni, de ennyiért fenntarthatatlan.

3. Ugyanez a privát szfèrában. Bezáró, hotelek, éttermek, szolgáltatások.

4. Ugyanez az iparban.Versenykèptelen magyar és európai termékek. Ázsia és az USA majd tarol.

Kevesebb nyersanyagot értékesít Putyin, de tízszeres áron így ezen az energiaszankción ő nem szop. Más szankciókon és a háborún, igen.

Az európai energiaszankciók önsorsrontó, Európa ellenes, hazaáruló lépések! Az az európai politikus, aki ezt erőlteti, mielőtt alternatív beszerzési útvonalak, gazdaságosan működnének vagy hülye, vagy áruló!!!
De nekünk sokkal olcsóbb a földgáz, mert hosszútávú szerződéseink vannak az oroszokkal.

Jahh... nem!

És a szerződések 75 évre titkosítva vannak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 965
113
ezek ifv-k nem mbtk
Akkor nezd meg jobban oket mert van ott boven T 80,T 72,de meg T62 is.
Valamint par tucat Brdm-2.

Ogyesszat ma jol megraktak Geranokkal, a kikoto kernyeke is kapott. Nem tudom mi volt ott ennyi celpont. Inkabb valami bemutatorepules volt szerintem hogy a civilek is lassak, halljak.

Egyre tobb parlamenti kepviselo all be a seregbe, jo peldat mutatva a valasztoinak.

Szimpatiatuntetes a nepszavazokkal.

Krim felsziget:


Kaya Kallas azert beallitott egy hosugarzot.