Ugyan ezt írtam. Ukrinak nem kell hadseregre költeni, mert nem lesz hadserege. Se földje amit megvédjed. Az már "nyugati" befektetői csoportok kezében van. Ezért, a pénzügyi alapok stb. sötétben bújkáló részvényesei a szintén tulajdonukban lévő PMCk
https://silentprofessionals.org/
alkalmazásában ukránokat foglalkoztatnak, befektetéseik védelmére, honvédelem címen. Vagyis, az ukránoknak nem kell saját hadsereget fenntartani. Az oroszok, meg visszabutítanak mindenkit muzsikká, ha nem folytatódik a háború.
Ez még mindig nem ugyan az, mint amit írtam.
1, Az, hogy nem lesz szükségük hadseregre, amit te írsz, az nem egyezik meg azzal, hogy
le fogják rohasztani a hadseregüket az évtized végére, amit én írtam. Amit én írtam, az szimplán azt jelenti, hogy wikipédiázni fognak. Nagyon is
törekedni fognak rá, hogy
mutogassák, hogy mekkora nagy hadseregük van... Csak épp senki nem fogja komolyan venni őket.
2, Nem fogja a nemzetközi pénzvilág PMC-ből sem felfegyverezni azt a mennyiséget, ami hiányzik a kormány saját hadseregéből. Lesznek PMC-k a bűnbandák és a paramilitáns csoportok ellen, de béke időben ezek száma semmi féle elrettentő erővel nem fog bírni az orosz haderővel szemben. Mondom másként,
nem a reguláris erők képességeinek hiánypótlására lesznek ott. (Még akkor sem, ha ez a képesség hiány közvetlen fenyegetettségből fakad.)
3, Teljesen fals összehasonlítani az ukránok és az oroszok előtt álló kihívásokat, gondokat. Kijevnek a gondja a rövid távú gazdasági összeomlás, amiből következik az 1-es pont, hogy le fogja rohasztani a hadseregét.
Oroszországnak a problémája nem az, hogy raktárba rakja-e a T-62-eseket, hanem az, hogy a T-72-esek
is mehetnek melléjük és mit fog helyettük a katonái kezébe adni az évtized végére. Ha a következő nagy háborúját is ezekkel akarja majd megvívni, akkor nem sokan fognak rá fogadni akkor már.
Kijevvel szemben, aki feje búbjáig elmerült a szarban, Moszkva problémája, hogy van jó pár olyan szomszédja, akit nem fog 2030-ban elrettenteni ezekkel a rozsdákkal.
GDP (current US$) - Russian Federation, Germany, France, Japan from The World Bank: Data
data.worldbank.org
A grafikonra fel sem mertem a közvetlen tőszomszédságában lévő Kínát és USA-t rakni, annyira nem egy ligába tartoznak. A mostani események jelentősége sokkal inkább abban áll, hogy jelentős pénzforrásokat kell költenie például olyan T-62-esek reaktiválására, amire
a jövőben nem sok szüksége lesz, de ami pénzeket el kell vonja megint az új fegyverektől. És a 4,5% az sok, ha ezt vesszük figyelembe, hogy gazdaságilag fel nem zárkózik miatta, de nem is a jövő hadseregét építik.
Ha SZU-57-esek és minimum T-90-esek özönlenének ki a gyárból ebből a 4,5%-ból, azt mondanám, hogy a reál gazdaság megérzi majd náluk, de ez az ára annak, hogy a jövő fenyegetéseire reagáljanak. De nem ez történik.