[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 182
113
09.23.
Kis drónméregetés.
09.24.
400 luhanszki fogja lehet az ukránoknak, az oroszoknak 6000 ukrán, ebből 600 Azov.
Kis repgyár.
Akkor Limanyban lehet hogy nem is kubaiak vannak hanem kubaniak. A kozakokat tudtam. De ez a hulye gugli alapbol felrefordithatta a kubaniakat kubaiakra...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Ukrajna folytatja a DPR békés városainak terrorját a népszavazás hátterében

A nap folyamán az ukrán fegyveres erők lövöldözése során 2 civil meghalt, és további 2 ember megsebesült.
Délelőtt az ukrán fegyveres erők 155 mm-es NATO-tüzérséggel folytatják Donyeck Vorosilovszkij kerületének lakóterületeinek

Pár nap múlva, a szavazások után kíváncsi leszek a válaszra. Peszkov aztmondta tegnap, hogy lesz válasz..

Az eu egyszer ki akarja tiltani az oroszokat mindenhonnan, utánabmeg már befogadja.

Csecsenek mocorognak
 

Gungnir (F1End)

Well-Known Member
2021. március 24.
442
1 189
93
Attól hogy 3x beteszitek egy oldalon még mindig fos propaganda marad.

Ahogy látom (épületen lévő zászló, illetve a sok szakállas katona) alapján ez a felvétel Csecsenföldön készült.

Nem hiszem, hogy ők az új sorozottak, inkább azok a csecsen önkéntesek lesznek, akikről Kadirov nyilatkozta egy hete, hogy elindultak ukrajnába. Elvileg "vosztok-ahmat" és "zapad-ahmat" zászlóaljak.

 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Rezsicsökkentett árral átlag fogyasztási olcsóbb a lakosságnak.E felett és a többi fogyasztónak 747 Ft(1.8Eur).0.17eur/KWh.Részben igaz hogy drágább nálunk részben nem.
Egyrészt mint azt itt már említették, a német ár nem fix, hanem a szolgáltatódtól függ mennyivel is fizetsz többet, másrészt egy átlagos adófizető állampolgár akkor is a töredékét fizeti a német árnak ha vissza sem veszi a fűtést. Már megbocsáss, de kb ugrótoronyból há..om, fo.om telibe, hogy akinek 300m2-es háza van annak mekkora lesz a számlája. Hogy egy klasszikust idézzek : Ha majmot veszel, legyen pénzed banánra is! És még egy dolog : ez a németeknél is lakossági fogyasztókra vonatkozó alapár.
Már ne is haragudj, de kurva szánalmas amit előadsz, állandóan befosod ide az atlantista baromságaid, ahelyett hogy értelmes dologra is használnád az interneted és utánanéznél pár dolognak. Parancsolj, megint kinéztem neked valami aktuálisat az ügyben :
Vreden NRW Deutschland legolcsóbb tarifa 516EUR/hó , a gáz ára 33,87 Eurocent/KWh vagyis 3,560625EUR/m3 :
És a másik véglet 685,48 EUR/hó, a gáz ára pedig 44,75 Eurocent/KWh vagyis 4,721125 EUR/m3
EZEK AZ AKTUÁLIS AJÁNLATOK AMIKRE LE TUDSZ SZERZŐDNI OKOSKA! ~1500Ft/m3-től ~1900Ft/m3-ig!
Milyen igaza van Ramzan Ahmatovicsnak, hogy Allah legyen kegyes hozzá!
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Ezt azért, nehogy valaki tendenciózussággal vádoljon minket:
Amúgy szerinted gyakorlásra nem jó? Az alapműködése amit egy harcosnak ismernie kell, teljesen ugyanaz. Hozzáteszem, itthon a Katkókban is volt egy rahedli hatástalanított, rozsdás AK gyakorlásra, sőt sorkatonákat is oktattam velük a Zách utcában. (ráadásul eredeti ruszki darabok voltak furatkrómozott csővel)

talán igazságtalan, hogy én túléltem...
Ne gondolj ilyenekre, nem vezet jóra... Nekem is volt hasonló és nagyon nem jól jöttem ki belőle.

Még az előzőhöz lemaradt a második link : https://www.verivox.de/energy/msp?gc=true&cmpc=2768&cmpt=886189&existing=false&regional=false&leistung=11,25&plocation=64023&Source_ID=1&PLZ=48691&ranking=-1&original_ranking=9&Site_ID=5&Tariff_ID=885904&usage=18000&profile=H0&switch=2&Permanent_Tariff_ID=80251&vx_user_id=-1&ori=AQAAAAAAEWFiY2VmZ2hpamtsbTQ4NjkxUEYAAAJoMAAAAAABF-oAAAEBAAsAAgCthQ0AbCIAAADoAwAAAAAAAAAAAAAAAAAADAAAAP----8MAAAAAQADAAEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAItMf----------AAAAAAAAAQAAAAAAAAAAAIAmQAAAAA==&position0=True

És a teljes listáé :
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
"Moszkva problémája, hogy van jó pár olyan szomszédja, akit nem fog 2030-ban elrettenteni ezekkel a rozsdákkal."

Ez legfeljebb neked probléma ! Az Oroszoknak nem ! Ha kell akkor majd gyártják a modernet de addig elég az occó és még gyártani se kell ! Elrettentő pedig nem 5000db T14 hamen a 7000 körüli atomtöltet amihez a taktikaitól az interkontinentálisig mindenféle modern platform rendelkezésükre áll . Na ezt kéne megérteni ! Amíg van otthon egy 870es Remington Expressed sok 00-ás SSG sörétes patronnal otthon védelemre addig lexarod , hogy a baseball ütőd fa , alu vagy karbonszálas amit az ágyad mellett tartassz !
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 509
10 097
113
"Moszkva problémája, hogy van jó pár olyan szomszédja, akit nem fog 2030-ban elrettenteni ezekkel a rozsdákkal."

Ez legfeljebb neked probléma ! Az Oroszoknak nem ! Ha kell akkor majd gyártják a modernet de addig elég az occó és még gyártani se kell ! Elrettentő pedig nem 5000db T14 hamen a 7000 körüli atomtöltet amihez a taktikaitól az interkontinentálisig mindenféle modern platform rendelkezésükre áll . Na ezt kéne megérteni ! Amíg van otthon egy 870es Remington Expressed sok 00-ás SSG sörétes patronnal otthon védelemre addig lexarod , hogy a baseball ütőd fa , alu vagy karbonszálas amit az ágyad mellett tartassz !
Csak akkor van gáz, ha a szomszéd is ugyanúgy fel van szerelve, de a baseball ütőből neki 2xannyi karbonszálas van a szuvas fád ellen, és ha lövöldözni kezdesz rád szakad az ég...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 846
14 688
113
Akkor miért a rozsdásokat osztogatják?
Nekem egyértelmű... Gyakorlatból tudom, hogy a frissen sorozattakat is valamivel le kell foglalni hogy a feleslegesen hülye gondolatoktól megszabadítsuk őket.. Erre egyik legjobb módszer a fegyverpucolás renoválás reggeltől estig a reggel délben estig tartandó tornagyakorlatokkal együtt kombinálva..
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Megoldhatta volna ennél sokkal olcsóbban, nem azonnal szakítani, hanem fokozatosan levállni. Attól, hogy balfasz módon teszik, ez lesz a jövő.
Tudod, amikor a szenátus parancsba adta, hogy minden foglyot, ki kell végezni, akkor ők is rájöttek, hogy ezzel van egy apróbb baj. Nevezetesen, ezt a parancsot valahogy Spartacus is komolyan vette. És mivel a csatákat ő nyerte találgass kinek volt több hadifoglya?
Aztán gondold végig, hogy kinél is volt a gázcsap...
Azeri, Eszak-Afrikai, román és más LNG.
Igen, szóval ezek kapacitása, ára stb, különös tekintettel arra, hogy mindegyik szólt, (kivéve a románt) hogy amúgy nem lehet kiváltani az orosz gázt, és nem igazán tud kapacitást növelni. Szóval azt mondod, hogy az amúgy picsafüstnyi román gázmező fogja hosszú távon kiváltani az oroszt?
hogy Ukrajnán keresztül mindig érkezni fog az orosz olaj??
Hol a más olaj? Mivel az EU megoldotta (vagy azt mondod az év eleji hőseid hazudtak?) így nyílván, amikor az ukránok elzárták a vezetéket azonnal jöttek a tankerek az orosz olajjal megegyező, de minimum analóg összetételű nyersolajjal, és csak azért fordultak vissza, mert jaj hát mégis megoldódott.
Vagy akkor van már valami eus cselekvési terv, hogy arra az uszkve 5-10 évre, amíg az oroszhoz képest nevetséges minőségű katari olajra felépítünk egy batta nagyságú üzemet, hogy látják el az országot olajtermékekkel?
Természetesen azon az áron, ahogy battáról kijönne.
Hozzátéve, hogy itt is elmondta az összes többi, hogy bocsi, de annyi felesleg kapacitásunk nincs, hogy az orosz olajat kiváltsuk.
szóval mégiscsak kérem az alternatív mezők listáját.
Annak semmi értelme sem lett volna, hiszen csökkentek volna az EU bukási esélyei.
Az európai gazdaságnak reszeltek. Mert ennél csak drágábban fog jönni az "alternatív" olaj és gáz, és nem elégséges mennyiségben. Ami ugye azt jelenti, hogy az így is éppen csak eladható európai termékek végérvényesen eladhatatlanná válnak. Ami ugye a teljes gazdaság összeomlását fogja hozni.
de van az a pénz amiért mások is adnának.
Van persze. Csak azon az áron nem fogsz ipart működtetni. Ipar nélkül meg nem lesz az a pénz :)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Elrettentő pedig nem 5000db T14 hamen a 7000 körüli atomtöltet amihez a taktikaitól az interkontinentálisig mindenféle modern platform rendelkezésükre áll .
Azért ukránba meg beégtek rendesen !
Nézd meg a videot !
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 182
113
Na ez mar egy egesz zaszloaljnyi tartalekos is megvan... Krasznodari terulet.


Ugy nez ki bevonult a fel Lada gyar Togliattiban.

Legalabb egy zaszloaljnyi csecsen.

Ukran wunderwaffe:
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
774
7 074
93