[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
És mitől más ez mint az ukrán kényszersorozás?
Ez egy másik ország területén van és a támadó fél csinálná.
Hazudik a 444, mekkora meglepetés.
Még hónapok, ha nem évek amíg feláll egy rendes közigazgatás, Krímen is kellett 2 hónap pedig ott béke volt, addig kissé nehézkes lenne bárkit is besorozni.
Ne legyen igaz, de én simán kinézem ezt putyinból.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 125
113
A következő a Török-áramlat lesz és akkor vége van Magyarországnak. Ha azt valaki felrobbantja, akkor január-február magasságától úgy egy-két évig szó szerint nem lesz gáz Magyarországon. Senkinek, semmilyen földgáz. De az is lehet, hogy tovább, mert az oroszok nem fognak sietni a javítással és technológiájuk sincs ilyen operációhoz, akinek meg van, annak a technológiájához a szankciók miatt nem férhetnek hozzá.

Nem tudom felfogjátok e, hogy itt mi történt. Tízmillió magyar fejéhez odatették a pisztolyt.
Bocs, lehet, hogy hiányosak az ismereteim, de kik építették a Török-áramlatot? (Mintha a Gazprom lett volna... ) :D
Gondolod, hogy nem tudják javítani? (persze minden technológia csak az atlantistáknál van, odaát csak kőbalta meg faeke... :D)
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Talán sikerülni fog, az elmúlt évtizedekből is felsorolni egy párat.
Vicces hogy vissza kellett menned az elmúlt századokba.
Mert ki is az abszolút nyertes az elmúlt évtizedekben?
Persze kivétel Britannia. A bosszantó kis argentínok megkapták!
/ezt nem láttad jönni,mi? :D /
Irak,Afganisztán,Vietnam? Szerintem egyik sem érzi magát győztesnek, akinek 'megérte volna'.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 191
113
De közben harcolt szerte a világban mindenhol a németek és japánok ellen ! Ráadásul az már elrettentésként szólt az összes többi nemzetnek ! Kinek volt akkor még atom ? Na ugye ! Ez a szovjetuniónak is üzenet volt ! Csak a nagy orosz fanoknak fáj elismerni az orosz pofára esést ! Ja és Amerika már akkor a világ végén háborúzott itt meg a szomszédba nem tud rendet rakni ! Jó reggelt ! És ők beszélnek új világrendről ?
Elrettentésről szól ez is; ha a kertkaput rugdossátok odaverek. Ha jól értem szerinted minimum egy antianyag fegyver lenne megfelelő párhuzam? Magyar fan vagyok és maradok. Tedd fel a kérdést magadban, hogy melyik a mi nemzeti érdekünk: egy győztes ukrajna vagy egy győztes oroszország.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Én arra gondolok, hogy ugyanaz mind2 oldalon a sorozás. Sőt! Az ukránok arányaiban magasabb számban soroznak be mindenkit lassan aki képes harcolni.
Kicsit más úgy sorozni a saját területeden hogy te vagy megtámadva, mint támadó félként a másik területén. Valószínűleg az ukrán lakosság számára is elfogadhatóbb a sorozás, mint az oroszok számára. Az oroszok számára a mostani mozgósítás azt jelenti hogy amit korábban putyin ígért az megbukott.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Elrettentésről szól ez is; ha a kertkaput rugdossátok odaverek. Ha jól értem szerinted minimum egy antianyag fegyver lenne megfelelő párhuzam? Magyar fan vagyok és maradok. Tedd fel a kérdést magadban, hogy melyik a mi nemzeti érdekünk: egy győztes ukrajna vagy egy győztes oroszország.
El lehetne jutni már odáig, hogy rögzüljön: a mai világban, egy darab, különutas nemzet semmit nem fog elérni.
Érdekes módon az összes fejlett, haladó, racionálisan gondolkodó, klasszikus semleges ország feladta a mamár semmire sem hasznos semlegességét.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
Dagesztan tovabb forrong, tegnapi felvetelek
Allitolag a helyi vezeto szivrohamot kapott

Szerzodeses orosz azon van hogy oldalt valt

Az ukranok megtanultak az irani dronok ellen vedekezni
Háromszor kapott szívrohamot, kétszer sztrókot, de lehet túléli.
Az egész orosz sereg azon van, a probléma, hogy akkor nincs ki ellen harcolniuk.
Britt tudósok éjszakai alvás közben, távoktatásban megtanították az egész bandát.
Plusz bónuszként az igazi angol puding receptjét IS.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 655
55 312
113
El lehetne jutni már odáig, hogy rögzüljön: a mai világban, egy darab, különutas nemzet semmit nem fog elérni.
Érdekes módon az összes fejlett, haladó, racionálisan gondolkodó, klasszikus semleges ország feladta a mamár semmire sem hasznos semlegességét.
Ezért léptek ki a britek az EU-ból, nem? :)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
egy győztes ukrajna vagy egy győztes oroszország.
Tehát akkor te is elismered hogy az ukránok letudják győzni az oroszokat ! máskülönben ilyen kérdést nem tettél volna fel !
Ha jól értem szerinted minimum egy antianyag fegyver lenne megfelelő párhuzam?
Tökélestes hasonlóság (erre már én is gondoltam ) ! Max oylan fegyvert bevetni ami lezárja a háborút ugyan akkor elrettentő mert senki másnak nincs oylan és kb ez elfogadható lenne !
a mi nemzeti érdekünk: egy győztes ukrajna
Egy győztes ukrajnát nem ukránok hanem az EU NATO usa irányítana és nem lenne ránk nézve veszélyes ! Szerintem
 
  • Vicces
Reactions: vilmoci

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Bocs, nem reagálok a többi megmondásodra, mert látszik, hogy te is felvilágosult vagy, mi meg csak putyin seggét nyaljuk.
DE, ha valaki azon rugózik, hogy amit berakunk az pl az oroszok az igazság oldalán NEVEZETŰ oldalról van, és ez milyen gáz, ott attól tartok addig nem jut el agyban a tudomány, hogy felfogja: Az még mindig csak egy gyűjtőoldal, nem ők írják amik ott megjelennek.

A valóságtagadásról meg annyit, hogy jelenleg a nyugatis FOS média van valóságtagadós üzemmódba, de nem gyengén. Ugye az azovosok nem nácik, nincsenek nácik hoholföldön (Konkrét eset volt, amikor a balfasz NATO megosztotta twitteren nőnapkor a leányzót a halálfejes náci szimbólummal, amit utána, amikor a hülyéknek leesett rögtön letöröltek. Meg amikor a hülye zselét fényképezték úgy, hogy mögötte a 'nem náci' ember mellényén szintén náci szimbólum volt - ezt is törölték.), az oroszok márciusban kifogytak háromszor a lőszerből IS, stb.
Ezt meg nyelik a nyugati felvilágosultak mint kacsa a nokedlit. Végülis akkor ki is a valóságtagadó?
Ti vagytok azok.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A következő a Török-áramlat lesz és akkor vége van Magyarországnak. Ha azt valaki felrobbantja, akkor január-február magasságától úgy egy-két évig szó szerint nem lesz gáz Magyarországon. Senkinek, semmilyen földgáz. De az is lehet, hogy tovább, mert az oroszok nem fognak sietni a javítással és technológiájuk sincs ilyen operációhoz, akinek meg van, annak a technológiájához a szankciók miatt nem férhetnek hozzá.

Nem tudom felfogjátok e, hogy itt mi történt. Tízmillió magyar fejéhez odatették a pisztolyt.
Nyugodtan meg lehet köszönni a "hősöknek", akiket védenek itt jópáran. Ez mind mind az a terv eredménye, amiről pl Drábik is beszél. Hajrá angolszászok, jó az irány.
A német gazdaságnak, így európának is reszeltek szerintem. Ez volt a cél.

Nevess csak @SirHiggins ahogy azt kell :D hány százalékkal emelkedett a villanyszamlád ott kint? 300%?