[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Az újabb amerikai támogatással hamarosan duplázódik az ukrán HIMARS-ok száma:

Nem úgy volt hogy kifogytak? :)
btw totál X mért nem 3hónapja kapták meg ezt így amblokk Ukránok. Ha 9db helyett 34db himarsal lövöldöztek volna az elmúlt 3hónapban totál más lenne most a leányzó fekvése. Csak lassan szabad Oroszokat megverni vagy mi? És mért most? 300.000 Orosz lehúsdarálózásához ennyi kell?
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 347
45 462
113

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma elmondta, hogy mozgósítottak számáramennyi ideig tart​

a felkészülés​


2022. szeptember 28., 21:46 - Közhírszolgálat - OSN
Az Oroszországban mozgósított katonák nagy része háromhetes kiegészítő kiképzésen vesz részt kiképzőközpontokban, mielőtt harci küldetésekre indulna – írja az URA.RU az orosz védelmi minisztérium forrására hivatkozva.

„A mozgósított állomány nagy részének várhatóan egy háromhetes kiképzőközponti képzésen kell részt vennie, amely biztosítja a katonai szakterületen és a harckoordinációban szükséges készségek és képességek helyreállítását. Az újonnan alakult egységek részeként azokat a helyekre küldik, ahol feladatokat látnak el” – részletezte a beszélgetőpartner.


Egyértelmű, hogy azokat a katonákat, akik nemrégiben teljesítettek szerződéses szolgálatot és harci tapasztalattal rendelkeznek, a parancsnokság határozatával azonnal katonai egységekhez küldhetők.

A mozgósítottak egységeik állandó bevetési pontjain fegyvert kapnak és vizsgát tesznek a harci kiképzés tantárgyaiból. A katonák csak ezt követően hajthatnak végre közvetlenül harci küldetéseket.

 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 265
93
Tulajdonképpen eljutottunk a globálpolitikai szuperpozícióig, azaz Schrödinger Putyinjáig: a kauzalitás teljes ignorálása, és minden történés és annak ellenkezője egyszerre az oroszok érdeke és cselekedete.

  • EU-nak azonnal szankciózni kell az orosz gázt - ukránok, lengyelek, baltiak, amerikaiak
  • Az orosz gázért ukrán gyerekek vérével fizet az EU
  • Le kell állni az orosz gázról örökre
  • NS2 soha nem lesz elindítva, amíg Oroszo. ki nem vonul mindenhonnan, még krímről is, és Putyin el nem takarodik
  • Most már aztán tényleg be kell tiltani az orosz gázt
  • Nincs szükségünk rá, ki tudjuk váltani
  • Minket aztán nem fog zsarolni a gázzal Putyin
  • Németország állítsa le az NS1-et is (https://mandiner.hu/cikk/20220527_ukrajna_oroszorszag_haboru_eszaki_aramlat_1_eu_szankciok)

Mindezek után

"Ursula von der Leyen szerint a szabotázs a lehető leghatározottabb választ vonná maga után. A gázvezeték üzemeltetői szerint lehetetlen megbecsülni, hogy mikorra áll helyre a rendszer infrastruktúrája."
De hát miért akarnánk helyre állítani? Le akarunk válni róla. Fel lettünk szólítva többször is, hogy ezt is állítsuk le, és különben se vegyünk orosz gázt sehogy se, mert azzal ukránok legyilkolását segítjük

"Az Északi Áramlat szabotázsakciói az EU energiaellátásának további destabilizálására irányuló kísérletnek tűnnek...Folytatjuk az orosz gázról való leválást. - Charles Michel"
Hogy mi van? szabotázs

"Kijev: terrorcselekményt követett el Moszkva azzal, hogy kárt okozott az Északi Áramlat vezetékeiben"
De hisz követelték, hogy azt is állítsák le :D

"Morawiecki - Ma szabotázs bűncselekménnyel szembesültünk" Mondja ezt az, aki a jamalt lezárta, követelte, hogy más is fagyjon meg és senki ne vegyen gázt, évekig követelte az NS2 építésének leállítását, és pont az nap átad egy másik vezetéket

Németek szerint ez arra irányult, hogy soha többé ne lehessen olcsó orosz gázzal ellátni európát - és ez persze az oroszok érdeke :D


Szóval most hirtelen EU elleni támadás, és arra irányuló cselekedet, hogy ne lehessen európát ellátni azzal az olcsó orosz gázzal, amit csak miattunk nem tudtak eddig szankció alá vonni, de hónapok óta megy a vonyítás, hogy demostmárazonnal mindenki álljon le az orosz gázról, és inkább menjünk tönkre és fagyjunk meg 4-5 évre, mert erkölcsileg ez a helyes döntés zöldpécéék szerint. És mindezt az ellen a gázvezeték ellen, aminek a felépítéséért vagy utána a leállításáért habzott a szájuk azoknak, akik szerint az oroszok voltak.

Éééted? A szemét oroszok megint úgy támadtak, hogy egyszerre jó nekik is és (szerintük) egész európának/nyugatnak, de ugyanakkor egyszerre gonosz szemét rossz terrorcselekedet az EU ellen, mert soha többé nem tudnak ott gázt szállítani, ahol ezek nem is akarták, hogy gáz legyen szállítva.
Schrödinger macskája itt lép át a negyedik dimenzióba, hogy egy olyan hiperkocka, amelynek minden éle az északi áramlat vezetékének egyik szakasza, minden kockájában egyszerre pusztuljon el a szivárgó orosz gáztól, és egyszerre doromboljon, hogy végre nem jön rajta a gáz.

Ide jutott az állítólagos szellemi fölényben lévő nyugat?

Ja, és közben különböző, egymást kizáró magyarázatok vannak jelen egyszerre az online térben arra irányulva, hogy miért az oroszok voltak. Külön-külön magyarázat a különböző értelmi szinten lévő, és/vagy a NAFO-WOKE skálán máshol elhelyezkedő transzukránok számára.

Az oroszok voltak, mert leesett a gáz ára (ami így már csak több 10x-ese volt a békebeli árnak) és ezzel tornázták fel - de odáig már nem jut a paraszt, hogy ha ezzel feltornázta, akkor hogy jut többletbevételhez, ha nincs min eladni? :D Mint a régi vicc, amikor a rendőr kiüti véletlen a szemét a gumibottal, és a biztosítási pénz álmai TV-jének a fele, ezért másnap direkt kiüti a másikat is, hogy megvehesse.

Rákenjék az ukránokra - senki nem gondolja, hogy az ukránok lettek volna. Mivel mentek volna oda? Pálma gumimatraccal?
Rákenjék a lengyelekre - lengyelek éppenséggel lehettek, de amerika nélkül ilyet nem tesznek. Ezt a fehér házban kellett jóvá hagyni függetlenül attól, hogy ki hajtotta végre.
Rakenjék akárkire ... Most komolyan, amikor bemondásra elhiszik százmilliók, hogy a gaz Putyin volt, miközben minden mozzanat magáért beszél, hogy nekik nem érdekük, de akiknek érdekük, azoknak volt indítékuk (ki is mondták többször), alkalmuk (ott voltak akkor is éppen) és eszközük is.

Úgyis le volt állítva - baszod, csak meg kell nyitni, és máris kereshetek vele 1900$-t. Ami lehet, hogy nem 3-4000, de nem is 100-200.

Ne kelljen kifizetni a szerződés nem teljesítéséből adódó büntetést, mert így lehet vis maiorra hivatkozni - ez a kedvencem :D Ez már az álentellektüelek szintje, akik okosnak hiszik magukat. Hogy mit? Büntetést? Hol? Kitől? Hogyan? Nem voltak valamiféle szankciók? Nem foglaltak le többszáz mrd dollár értékben orosz vagyont? Milyen bíróság hozott volna ítéletet? És az elmúlt hónapok történései után azt elismerték volna az oroszok? Hogy hajtod be?

És a gyíkember szintű magyarázat: ezzel megmutatták, hogy másik vezetékkel is meg tudják csinálni bármikor, hisz pont akkor adták át a lengyelt is. Azt most hagyjuk, hogy a két tagmondat között logikai kapcsolat nincs. Amikor a szomszéd dugja a nejét, azzal tulajdonképpen azt demonstrálja, hogy ha akarná, akkor az enyémet is megdughatná akármikor, ergo veszélyt jelent a házasságomra és eszkalálja a helyzetet.


Mit tudunk?
-Folyamatos ugatás és teljesen kívül álló országok szankciókkal való fenyegetőzése már az építés alatt
-Folyamatos ugatás az orosz gázról való teljes lemondás és a vezeték leállításának érdekében
-Homályos utalások arra, hogy akár így is, de ellehetetlenítik a vezetéket
-Kiszivárgott amerikai tervek arra, hogyan kell tönkretenni EU-t és németországot, amibe ez is pontosan beleillik
-A terület olyan szinten NATO felügyelet alatt van, hogy csakis ők lehettek
-De hát van tengeralattjárójuk az oroszoknak - Van, csak egy 30-80 méter mély 'tóban' nem nagyon tud elbújni.
-Mr Applebaum megköszöni amerikaiaknak, hogy amiért 20 évig küzdöttek, azt végre elérték
-A történtek pont azt eredményezik, amit a latorállamok akartak, és amit állandóan követeltek, aminek a meglépésével rendszeresen fenyegetőztek
-Csak az oroszoknak és a németeknek nem volt érdekük ez
-Németországban már tüntetések voltak az NS2 megnyitása érdekében, Schröder már tárgyalt róla
-Német cégek a területen kívüli szankcióktól fosva, azokat a német törvények föle helyezve nem tettek eleget a kötelezettségeiknek, hogy az NS1 újraindulhasson

Mindezek után őrültnek kell lenni, hogy valaki az oroszokat és ne az amerikiakat tekintse az elkövetőnek.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 122
113
https://t.me/milinfolive/91089?single
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
szerintem félreértetted a kollégát :D Valószínűleg arra célzott hogy mondjuk a Rheinmetalnál vagy a KMW-nél hogyan faragnak majd lövegeket és harcjárműveket.

18 fokban? Ahogy az iskolában tanulták. Néha úgy érzem, hogy hiányosak a gyakorlati ismereteim, mikor a ti műszaki problémáitokat olvasgatom különböző topicokban. És ezt nem sértésnek szántam. De sokszor tényleg nem értem, ami problémázás megy.
 
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 795
35 210
113
Tulajdonképpen eljutottunk a globálpolitikai szuperpozícióig, azaz Schrödinger Putyinjáig: a kauzalitás teljes ignorálása, és minden történés és annak ellenkezője egyszerre az oroszok érdeke és cselekedete.

  • EU-nak azonnal szankciózni kell az orosz gázt - ukránok, lengyelek, baltiak, amerikaiak
  • Az orosz gázért ukrán gyerekek vérével fizet az EU
  • Le kell állni az orosz gázról örökre
  • NS2 soha nem lesz elindítva, amíg Oroszo. ki nem vonul mindenhonnan, még krímről is, és Putyin el nem takarodik
  • Most már aztán tényleg be kell tiltani az orosz gázt
  • Nincs szükségünk rá, ki tudjuk váltani
  • Minket aztán nem fog zsarolni a gázzal Putyin
  • Németország állítsa le az NS1-et is (https://mandiner.hu/cikk/20220527_ukrajna_oroszorszag_haboru_eszaki_aramlat_1_eu_szankciok)

Mindezek után

"Ursula von der Leyen szerint a szabotázs a lehető leghatározottabb választ vonná maga után. A gázvezeték üzemeltetői szerint lehetetlen megbecsülni, hogy mikorra áll helyre a rendszer infrastruktúrája."
De hát miért akarnánk helyre állítani? Le akarunk válni róla. Fel lettünk szólítva többször is, hogy ezt is állítsuk le, és különben se vegyünk orosz gázt sehogy se, mert azzal ukránok legyilkolását segítjük

"Az Északi Áramlat szabotázsakciói az EU energiaellátásának további destabilizálására irányuló kísérletnek tűnnek...Folytatjuk az orosz gázról való leválást. - Charles Michel"
Hogy mi van? szabotázs

"Kijev: terrorcselekményt követett el Moszkva azzal, hogy kárt okozott az Északi Áramlat vezetékeiben"
De hisz követelték, hogy azt is állítsák le :D

"Morawiecki - Ma szabotázs bűncselekménnyel szembesültünk" Mondja ezt az, aki a jamalt lezárta, követelte, hogy más is fagyjon meg és senki ne vegyen gázt, évekig követelte az NS2 építésének leállítását, és pont az nap átad egy másik vezetéket

Németek szerint ez arra irányult, hogy soha többé ne lehessen olcsó orosz gázzal ellátni európát - és ez persze az oroszok érdeke :D


Szóval most hirtelen EU elleni támadás, és arra irányuló cselekedet, hogy ne lehessen európát ellátni azzal az olcsó orosz gázzal, amit csak miattunk nem tudtak eddig szankció alá vonni, de hónapok óta megy a vonyítás, hogy demostmárazonnal mindenki álljon le az orosz gázról, és inkább menjünk tönkre és fagyjunk meg 4-5 évre, mert erkölcsileg ez a helyes döntés zöldpécéék szerint. És mindezt az ellen a gázvezeték ellen, aminek a felépítéséért vagy utána a leállításáért habzott a szájuk azoknak, akik szerint az oroszok voltak.

Éééted? A szemét oroszok megint úgy támadtak, hogy egyszerre jó nekik is és (szerintük) egész európának/nyugatnak, de ugyanakkor egyszerre gonosz szemét rossz terrorcselekedet az EU ellen, mert soha többé nem tudnak ott gázt szállítani, ahol ezek nem is akarták, hogy gáz legyen szállítva.
Schrödinger macskája itt lép át a negyedik dimenzióba, hogy egy olyan hiperkocka, amelynek minden éle az északi áramlat vezetékének egyik szakasza, minden kockájában egyszerre pusztuljon el a szivárgó orosz gáztól, és egyszerre doromboljon, hogy végre nem jön rajta a gáz.

Ide jutott az állítólagos szellemi fölényben lévő nyugat?

Ja, és közben különböző, egymást kizáró magyarázatok vannak jelen egyszerre az online térben arra irányulva, hogy miért az oroszok voltak. Külön-külön magyarázat a különböző értelmi szinten lévő, és/vagy a NAFO-WOKE skálán máshol elhelyezkedő transzukránok számára.

Az oroszok voltak, mert leesett a gáz ára (ami így már csak több 10x-ese volt a békebeli árnak) és ezzel tornázták fel - de odáig már nem jut a paraszt, hogy ha ezzel feltornázta, akkor hogy jut többletbevételhez, ha nincs min eladni? :D Mint a régi vicc, amikor a rendőr kiüti véletlen a szemét a gumibottal, és a biztosítási pénz álmai TV-jének a fele, ezért másnap direkt kiüti a másikat is, hogy megvehesse.

Rákenjék az ukránokra - senki nem gondolja, hogy az ukránok lettek volna. Mivel mentek volna oda? Pálma gumimatraccal?
Rákenjék a lengyelekre - lengyelek éppenséggel lehettek, de amerika nélkül ilyet nem tesznek. Ezt a fehér házban kellett jóvá hagyni függetlenül attól, hogy ki hajtotta végre.
Rakenjék akárkire ... Most komolyan, amikor bemondásra elhiszik százmilliók, hogy a gaz Putyin volt, miközben minden mozzanat magáért beszél, hogy nekik nem érdekük, de akiknek érdekük, azoknak volt indítékuk (ki is mondták többször), alkalmuk (ott voltak akkor is éppen) és eszközük is.

Úgyis le volt állítva - baszod, csak meg kell nyitni, és máris kereshetek vele 1900$-t. Ami lehet, hogy nem 3-4000, de nem is 100-200.

Ne kelljen kifizetni a szerződés nem teljesítéséből adódó büntetést, mert így lehet vis maiorra hivatkozni - ez a kedvencem :D Ez már az álentellektüelek szintje, akik okosnak hiszik magukat. Hogy mit? Büntetést? Hol? Kitől? Hogyan? Nem voltak valamiféle szankciók? Nem foglaltak le többszáz mrd dollár értékben orosz vagyont? Milyen bíróság hozott volna ítéletet? És az elmúlt hónapok történései után azt elismerték volna az oroszok? Hogy hajtod be?

És a gyíkember szintű magyarázat: ezzel megmutatták, hogy másik vezetékkel is meg tudják csinálni bármikor, hisz pont akkor adták át a lengyelt is. Azt most hagyjuk, hogy a két tagmondat között logikai kapcsolat nincs. Amikor a szomszéd dugja a nejét, azzal tulajdonképpen azt demonstrálja, hogy ha akarná, akkor az enyémet is megdughatná akármikor, ergo veszélyt jelent a házasságomra és eszkalálja a helyzetet.


Mit tudunk?
-Folyamatos ugatás és teljesen kívül álló országok szankciókkal való fenyegetőzése már az építés alatt
-Folyamatos ugatás az orosz gázról való teljes lemondás és a vezeték leállításának érdekében
-Homályos utalások arra, hogy akár így is, de ellehetetlenítik a vezetéket
-Kiszivárgott amerikai tervek arra, hogyan kell tönkretenni EU-t és németországot, amibe ez is pontosan beleillik
-A terület olyan szinten NATO felügyelet alatt van, hogy csakis ők lehettek
-De hát van tengeralattjárójuk az oroszoknak - Van, csak egy 30-80 méter mély 'tóban' nem nagyon tud elbújni.
-Mr Applebaum megköszöni amerikaiaknak, hogy amiért 20 évig küzdöttek, azt végre elérték
-A történtek pont azt eredményezik, amit a latorállamok akartak, és amit állandóan követeltek, aminek a meglépésével rendszeresen fenyegetőztek
-Csak az oroszoknak és a németeknek nem volt érdekük ez
-Németországban már tüntetések voltak az NS2 megnyitása érdekében, Schröder már tárgyalt róla
-Német cégek a területen kívüli szankcióktól fosva, azokat a német törvények föle helyezve nem tettek eleget a kötelezettségeiknek, hogy az NS1 újraindulhasson

Mindezek után őrültnek kell lenni, hogy valaki az oroszokat és ne az amerikiakat tekintse az elkövetőnek.
A pufóka ufókák vótak
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 505
13 394
113
Jaj de jóhiszemű vagy (hogy mást ne mondjak).
Ez, ami folyik most, ez Oo. teljes elárulása a politikusai részéről, legfőképpen Putyn részéről.
Lassan Oo. megszűnése forog kockán, aztán nem háborúznak. Persze, csak véletlenül, meg kíméljük a civileket felkiáltással. Igaz a saját katona dögöljön, míg az orosz embert gyűlölő ukri, ágyban párnák között fűtött lakásban alukáljon - logikus, nem?).
Ha Sztálin élne, ezek az árulók (mert, hogy azok, az mostanra, már több mint biztos!) már márciusban 2 m-el a föld alatt lettek volna.
Röviden ennyi!

Elhiheted, én is dühítőnek, vérlázítónak tartom, amit Putyin csinál. Lerombolta az Orosz Hadsereg imázsát, és gazdaságilag sem sikerült versenyképessé tennie Oroszországot, sőt kérdőjeles recesszióba taszította. És nyíltan bevallotta, hogy neki megfelel ez a tehetetlenség, hogy fél év alatt 500 métert nem haladnak Ukrajnában, de háborúzni azt kell.

Putyint nem érdekli, hogy hány ember hal meg, és már az sem, hogy mi lesz Oroszországgal és Ukrajnával, országának megszégyenülése az lap széli mellékjegyzet neki.

A pokolba kívánom Putyint és bandáját.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 531
4 990
113
Nem nagy ügy ez, a robbanás idejében ki járt arra, a NATO nem tudja? A modern szolár rendszerek azt is észreveszik ha a hajóról valami a vízbeesik, radar, műhold, amivel pár dolgot megindokoltak már. Ti meg itt jöttök az oroszokkal. Ja persze a marslakók voltak, vagy a lokneszi szörny balti tengeri verziója belekötött a csőbe! Édes istenem mi lenne ha a fanok néha gongolkoznának, és belátnák hogy szivatnak minket. Amikor azt hallom egésznap a rádióban hogy európában nem lessz recesszió, bezzeg oroszország holnap csődbe megy , akkor ezek szerint recesszió jön.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 531
4 990
113
Elhiheted, én is dühítőnek, vérlázítónak tartom, amit Putyin csinál. Lerombolta az Orosz Hadsereg imázsát, és gazdaságilag sem sikerült versenyképessé tennie Oroszországot, sőt kérdőjeles recesszióba taszította. És nyíltan bevallotta, hogy neki megfelel ez a tehetetlenség, hogy fél év alatt 500 métert nem haladnak Ukrajnában, de háborúzni azt kell.

Putyint nem érdekli, hogy hány ember hal meg, és már az sem, hogy mi lesz Oroszországgal és Ukrajnával, országának megszégyenülése az lap széli mellékjegyzet neki.

A pokolba kívánom Putyint és bandáját.
Mindenki nyugodjon meg a p......ba!
znYOsMlt3.jpg
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 231
93
Nekem ebben a vezeték robbantásban az a legfurcsább, hogy nem egyszerre történt. Az egyik hétfőn éjjel 2. körül a másik hétfőn este kb. 19.00-kor. 17 óra! Azt már sokan leírták, hogy milyen szintű ellenőrző, járőröző tevékenység folyik itt (légi, vízi, vízalatti, stb ). Na most ezen a helyen történik a tenger alatt (ahol a gázvezeték van) egy hatalmas robbanás és arra nem indítanak el azonnal (minden lehetséges erővel) egy felderítő akciót? Mindenki ugyanúgy végzi a dolgát mintha mi sem történt volna? Várnak majd egy napot, hogy megtörténjen a másik? Hát már az elsőt is észlelték. Akkor meg? Mindenki ugyanúgy itta a kávéját, ette a fánkját? Addig meg a sötétben lent azt csináltak valakik amit akartak? Ha ez így volt akkor közröhej tárgya az egész NATO. Vagy nem így volt? Nem mehettek oda? Vagy mi a szar? Bűzlik ez egész...
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 265
93
Az USA globális pária lett Hirosima és Nagaszaki után?

Szerintem - az egyik gondolatalternatívám - onnantól már mindegy lenne.
Akkor ez már ugyanis kabátlopási ügy. Mit csinálna, nekiállna mindenkit győzködni, hogy de nem?
Kit érdekeltek eddigi is a tények azok közül, akik elhiszik a hamis narratívákat, mert az elfogultak kategóriájába tartoznak vagy egyszerűen az átlagember kategóriájába?
A zaporizzsjiai atomerőmű lövésének a példája kiváló a fogalmatlanságra; """"felkészült""" vitapartnereimet megszoktam kérni, hogy mutassák meg a térképen, hol lehet az erőmű? Magabiztosan rámutatnak Zaporizzsjia városára, aztán megmutatok nekik egy random térképet a frontvonalról és megmutatom nekik, hogy hol van a valóságban az erőmű - ugye közúton minimum 110 kilométerre...
S persze az oroszok lövik...
S ilyenkor csak pislognak...

Kedvenc oldalam a HTKA és ehhez képest már csak alig pár topikot látogatok. Mert képtelenség minden topik követését idővel bírni.
S akkor még ott vannak az egyéb, általam látogatott oldalak (autós, egyéb híroldalak, stb.), youtube-s videókat már nem is nézek, csak ajánlottakat, de csak ha a lényegre elég max. 1-2 perc, s FB-m még nincs is...
Az olvasásra megjelölt könyvjelzők meg csak gyűlnek és gyűlnek...

Akkor egy, a téma iránt nem érdeklődő ember, akinek annyi elég ebből a háborúból, amit valamelyik híradó közöl, azt mennyire tudnák meggyőzni az oroszok, hogy nem ők voltak?
Sehogy.

Szóval onnantól mindegy lenne és akkor vállat vonva verhetnék telibe az ellenséges emblematikus - politikai - fővárosokat (no meg az új-zélandi bunkereket).
Ti kezdtétek b*zdmeg, akkor játsszuk le - oszt" sírhat a szátok - ha lesz még...

Globális páriah nem az atom vagy miegymás bevetésétől leszel.
Globális páriah akkor leszek, ha azok, akik az online médiában a legnagyobb eléréssel és kontrollal bírnak, úgy döntenek, hogy azzá akarnak tenni.

Hirosimáról és a Nagaszakiról ma is fújják azt a hazugságot az agymosottak, hogy szükség volt rá, mert így rengeteg amerikai katona (elvetemültebb változatban plusz japán polgári lakos) életét mentették meg azáltal, hogy nem volt partraszállás és házról házra küzdelem.

Az ugye történelmi tény, hogy addigra a japán nagyvárosok többségét hagyományos és gyújtóbombákkal lerombolták
Ezt a két város már hónapokkal korábban kiválasztották és így a bombázás is elkerülte. Rengeteg japán pont azért ment ezekbe a városokba, mert ezek viszonylag épek voltak. Azaz ez egy teszt volt, előre kitervelten egy-egy többé-kevésbé érintetlen, élő, nyüzsgő nagyvárosra dobták le fényes nappal, hogy fel tudják mérni mekkora pusztítást visz végbe a 'városromboló' bomba.

A másik meg, hogy szó nem volt partra szállásról, nem is lett volna szükség rá, japán tönkre volt verve, nem tudta volna fenntartani magát. Rég folytak a megadás feltételeiről a tárgyalások, és a császár személyén volt csak fennakadás. Az USA feltétel nélkülit akart, a császár elítélésével, a japánok ragaszkodtak ahhoz, hogy a császár érinthetetlen. Ezen ment a vita napokig, minden másról már megállapodtak, japán kész volt a megadásra, elfogadott minden feltételt ez kivéve. Erre a férgek ledobták a bombákat...


Az oroszoknak rögtön az elején szét kellett volna zúzni az egész tele- és infokommunikációs infrastruktúrát ukrajnában. nemám twittereznek, meg facebookoznak és áramlik ki-be az info. Az eszkalációs, SWIFT letiltás után pedig tengeralatti kábeleket vágni az atlanti óceánban...


@eszena - a svédek már találtak 2015-ben egy robbanóanyaggal felszerelt víz alatti drónt az NS1 vezetéken. Na ha most elgondolkodsz Biden, Nuland, Mr Applebaum nyilatkozatain, akkor szerinted voltak ott már eleve ilyen robbanó drónok a vezetéken, vagy sem?


Ha ez orosz lett volna, akkor már akkor ment volna a rikácsolás, és hétfő óta erre hivatkoznának. A svédek tudják, hogy az amerikaiak voltak, csak nem mondhatják meg.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 122
113
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Az az 1, ami nem, az az NS1-hez tartozik?
Az NS2 ha jól emlékszem.
18 fokban? Ahogy az iskolában tanulták. Néha úgy érzem, hogy hiányosak a gyakorlati ismereteim, mikor a ti műszaki problémáitokat olvasgatom különböző topicokban. És ezt nem sértésnek szántam. De sokszor tényleg nem értem, ami problémázás megy.
Ne nekem, nem én írtam az eredetit.
Az én olvasatomban arra céloz, hogy akkor amikor a lakást sem tudják kifűteni, akkor nem lesz energia a hadiiparnak sem. (ha meg mégis inkább a hadiipar kap energiát és nem az adófizetők, akkor kurva nagy lázadások lesznek a németeknél)
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Nettó zsarolja a nyugati világot, így Mo-t is.
Neked egyébként magyar az anyanyelved? Mert úgy tűnik, hogy nem vagy tisztában a zsarolás szó jelentésével.

Kényszerít arra az orosz, hogy bármit vegyél vagy ne vegyél tőle? Értelmezhetetlen, amit mondasz. Ha Orbán meg még néhányan nem sírtak volna, az EU már sírba rakta volna magát a saját szankcióival. A gáztőzsdét sem Putyin erőltette szerintem. Nem tudom, mennyire vagy tisztában a jelenlegi helyzettel, de az EU elb@szott energetikai szabályai miatt hatalmas profitok vándorolnak át a polgárok zsebéből az energiával kereskedő befektetők zsebébe, a versenyképességünk meg a béka segge alá vándorol.

De ha zsarolná is, miért ne zsarolhatna egy ellenségesen viselkedő entitást? Európa arra használja az oroszoktól kapott erőforrásokat, hogy fegyvereket szállítson Oo ellenségeinek. Továbbá egy olyan katonai szövetség tagja, mely folyamatosan terjeszkedik Oo. felé, és katonai bázisokat épít a határai mellett, folyamatosan lázadásokat szít, puccsokat szervez a szomszédaiban, NGO szervezetekkel próbál politikai felfordulást okozni az orosz határokon belül.

Ha visszamegyünk a történelemben 300 évet, azt látjuk, hogy a nyugat folyamatosan támadja Oo.-t.

Közben Oo.-t próbáljátok meg agresszorként beállítani, elvitatva tőlük biztonságra való igényük jogosságát a határaik mentén. Milyen alapon egyébként? Sosem adtok választ arra a kérdésre, hogy miért kellene egy atomhatalomnak eltűrnie, hogy egy másik atomhatalom betelepüljün a határai mellé? Főleg egy olyan agresszívan terjeszkedő, folyamatosan háborúzó gyilkos entitás, mint az USA.

Az ignoráns, hazug narratíva, amit pörgettek, a gazdasági katasztrófa szélére sodorta az országunkat és az EU-t, amely egyben egy hatalmas csapás a fehér fajra is. És ami rosszabb, hogy szinte biztosan nukleáris háborúvá fog szélesedni a konfliktus.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 376
23 017
113