szobában...Igen. Kb. húszan voltunk egy szobában.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
szobában...Igen. Kb. húszan voltunk egy szobában.
Gratulálok, hogy nem tudtad értelmezni hogy miről folyt a diskurzus korábban.Gratulálok, ha háborúzol nem hátrány ha használható szövetségeseid vannak, ki gondolta volna?
Putyin érdeke az eszkaláció?Gleiwitz ismerős pl?
Nem mintha most szükség lenne ürügyre. Egyelőre Putin érdeke az eszkaláció.
Mit is keresett pár hete pont ott a Professor Logachev kikapcsolt transponderrel...?
Nem csak a kapacitást érdemes szerintem nézni, Dél-Korea esetében hanem az ott felhalmozott tüzérségi lőszer készleteket is,bár ezzel kapcsolatban érdemes hozzátenni, hogy Észak-Korea miatt ezek "exportálása" erősen korlátozott.Pont arról szól a cikk, hogy az USA-ban nem gyártanak nagy mennyiségben, mert az évi 93ezer db tokkal-vonóval az nem mennyiség, ha az ukránok napi fogyasztása ténylegesen 4-6e db, az még akkor is kevés, ha az utóbbiba a 105 mm-es lövedékeket is beleszámolják.
Közvetett módon mindenképpen beszállt, mert Kanada tartaléka a 100e Ukrajnának ajándékozott 155mm-es lövedék hatására erőssen megcsappant, és már hozzájuk is fordultak.
Biztos, hogy senki nem nézi ezt tétlenül, s minden ország törekszik kapacitásainak a maximalizálására. Én még utalással sem éltem ennek az ellenkezőjére.
A 155mm-es lövedékek piacáról már írtam régebben, ahol a fortune adatait vettem alapul*:
Infografika:155mm Ammunition Market Size, Growth | Global Report [2029]
The global 155mm ammunition market is projected to grow from $3.44 billion in 2022 to $4.33 billion by 2029, at a CAGR of 3.33% in forecast periodwww.fortunebusinessinsights.com
Korea bizonyosan jelentős - a piacon meg nem jelenő kapacitással is bírhat észak okán -, de azért sztm az ő kapacitásuk sem végtelen.Infographics - 155mm Ammunition Market
Infographics - 155mm Ammunition Market Industry Share and Forecast till 2029 | Fortune Business Insightswww.fortunebusinessinsights.com
*Szerk.: Mondjuk akkor jelentősen túlbecsülhettem ezek szerint a kapacitásokat.
Az oroszok köszönik szépen, de ugyanúgy terjeszkednek nyugatra mint ahogy a nyugat terjeszkedik keletre (az elmúlt 300 évben). A hatalmi logika ilyen, nincs nyugalmi helyzet, ha nem terjeszkedsz, akkor zsugorodsz.Neked egyébként magyar az anyanyelved? Mert úgy tűnik, hogy nem vagy tisztában a zsarolás szó jelentésével.
Kényszerít arra az orosz, hogy bármit vegyél vagy ne vegyél tőle? Értelmezhetetlen, amit mondasz. Ha Orbán meg még néhányan nem sírtak volna, az EU már sírba rakta volna magát a saját szankcióival. A gáztőzsdét sem Putyin erőltette szerintem. Nem tudom, mennyire vagy tisztában a jelenlegi helyzettel, de az EU elb@szott energetikai szabályai miatt hatalmas profitok vándorolnak át a polgárok zsebéből az energiával kereskedő befektetők zsebébe, a versenyképességünk meg a béka segge alá vándorol.
De ha zsarolná is, miért ne zsarolhatna egy ellenségesen viselkedő entitást? Európa arra használja az oroszoktól kapott erőforrásokat, hogy fegyvereket szállítson Oo ellenségeinek. Továbbá egy olyan katonai szövetség tagja, mely folyamatosan terjeszkedik Oo. felé, és katonai bázisokat épít a határai mellett, folyamatosan lázadásokat szít, puccsokat szervez a szomszédaiban, NGO szervezetekkel próbál politikai felfordulást okozni az orosz határokon belül.
Ha visszamegyünk a történelemben 300 évet, azt látjuk, hogy a nyugat folyamatosan támadja Oo.-t.
Közben Oo.-t próbáljátok meg agresszorként beállítani, elvitatva tőlük biztonságra való igényük jogosságát a határaik mentén. Milyen alapon egyébként? Sosem adtok választ arra a kérdésre, hogy miért kellene egy atomhatalomnak eltűrnie, hogy egy másik atomhatalom betelepüljün a határai mellé? Főleg egy olyan agresszívan terjeszkedő, folyamatosan háborúzó gyilkos entitás, mint az USA.
Az ignoráns, hazug narratíva, amit pörgettek, a gazdasági katasztrófa szélére sodorta az országunkat és az EU-t, amely egyben egy hatalmas csapás a fehér fajra is. És ami rosszabb, hogy szinte biztosan nukleáris háborúvá fog szélesedni a konfliktus.
Úgy látszik, qrva nagy hiba volt csak a légierőre költeni, mert a dánoknál semmit sem látnak az orosz békaemberekbőlSenki nem szopott itt be semmit papa ! Én meg pláne ! Binkov úgy volt vele hogy "az orosz légierő szétzúzza Ukrajnát " . Hát igen ! ez így is lett volna ha a 4 gen gépeiket úgy használják ahogyan a nyugat !
Ha iylen felszereltségű lenne az orosz légierő fele nem így alakult volna ez az egész !
Izrael
Usa
Török
Lengyel
Ja hát fel sem merül hogy egyrészt oroszok, másrészt ettől várják hogy véget ér a 8 év mészárlás. Neeeeem, nyilván meg vannak félemlítve, más nem lehetIgen, érdekes ez a győzelmi együtt pózolás ilyen szürreális hmm nem is tudom minek nevezzem után...Vagy inkább álljon itt egy klasszikus 1984-ből:
Amúgy nyilván érdekes lenne, hogy félelemből voksoltak ahogy, vagy aki nem oroszpárti volt az mind kereket oldott a front közeledtével? Én a kettő kombinációjára tippelek.
Curtis LeMay, aki szerint meg lehet nyerni a nukleáris háborút (azóta hivatalos amerikai doktrína)“There are no innocent civilians. It is their government and you are fighting a people, you are not trying to fight an armed force anymore. So it doesn’t bother me so much to be killing the so-called innocent bystanders.”
Ezt a károsanyag kibocsájtást a világ 5 legnagyobb kereskedelmi hajója mennyi idő alatt okádja ki magából??Amúgy csak eddig 5millió db autó 20 éves kibocsájtásának megfelelő üvegházhatású gáz szivárgott a légkörbe.
Greta Thunberget nem látta senki, valszeg felvágta az ereit otthon a fészer mögött.
Bloomberg - Are you a robot?
www.bloomberg.com
Ja, aki tud/szokott német ween kommentelni, lementettem a Kim Dotcom által felrakott RAND Corpos doksikat mielőtt törölte volna őket
Szerintem minden németnek el kéne olvasnia, hátha másnap párszázezren megjelennének egy metál együttesről elnevezett légibázis kapujánál
Amúgy csak eddig 5millió db autó 20 éves kibocsájtásának megfelelő üvegházhatású gáz szivárgott a légkörbe.
Greta Thunberget nem látta senki, valszeg felvágta az ereit otthon a fészer mögött.
Legalább van kis pozitiv eredménye a kèt csörendszer szabotâlâsânak.
Nagyrészt egyetértek a posztoddal, csak a beidézettekre reagálnék:Ne kelljen kifizetni a szerződés nem teljesítéséből adódó büntetést, mert így lehet vis maiorra hivatkozni - ez a kedvencem Ez már az álentellektüelek szintje, akik okosnak hiszik magukat. Hogy mit? Büntetést? Hol? Kitől? Hogyan? Nem voltak valamiféle szankciók? Nem foglaltak le többszáz mrd dollár értékben orosz vagyont? Milyen bíróság hozott volna ítéletet? És az elmúlt hónapok történései után azt elismerték volna az oroszok? Hogy hajtod be?
Mit tudunk?
-De hát van tengeralattjárójuk az oroszoknak - Van, csak egy 30-80 méter mély 'tóban' nem nagyon tud elbújni.
Szóval dehogynem lehet... csak észrevétlenül kintről behajózni, na azt valószínűleg nem...
Dudi, a suszter maradjon a kaptafánálEzt a károsanyag kibocsájtást a világ 5 legnagyobb kereskedelmi hajója mennyi idő alatt okádja ki magából??
No meg ha nem most, akkor a felhasználás során került volna a légkörbe.
Elhiheted, én is dühítőnek, vérlázítónak tartom, amit Putyin csinál. Lerombolta az Orosz Hadsereg imázsát, és gazdaságilag sem sikerült versenyképessé tennie Oroszországot, sőt kérdőjeles recesszióba taszította. És nyíltan bevallotta, hogy neki megfelel ez a tehetetlenség, hogy fél év alatt 500 métert nem haladnak Ukrajnában, de háborúzni azt kell.
Putyint nem érdekli, hogy hány ember hal meg, és már az sem, hogy mi lesz Oroszországgal és Ukrajnával, országának megszégyenülése az lap széli mellékjegyzet neki.
A pokolba kívánom Putyint és bandáját.
1. nem is biztos, hogy olyan hatalmasA tengeralattjáró egy hatalmas fémszivar / csőhenger, meg a Balti-tenger az a NATO beltengere, ott még a légy sem repül át.