[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Biztos előbb megoldják, mint a ruszkik a T-90SP (SteamPunk) verzió mechanikus ballisztikai számítógépének tömeggyártását... ;)
(Megmunkálható a "vas" 18 C°-on, de ne mond el senkinek!)
Ja, megmunkálható 18C°-on, csak kib.szott nehéz acélt készíteni belőle, de ne mondd el senkinek!
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 816
113
Pont amikor több RU hadgyakorlat volt a Baltin,
Pont amikor élénk RU hajómozgások voltak megfigyelhetők Bornholm közelében
Pont amikor élénkülő sub tevékenységet folytattak (az oroszok)
Pont az oroszok híresek a tengerfenéki hírszerzésről és az ehhez szükséges technika fejlesztéséről
Igen-igen, teljesen logikus lépés a részükről, hogy felrobbantják/megrongálják azt a saját vezetéket amit zsarolásra/pénzkeresetre használtak, hogy ezek után semmiféle szerepe ne legyen.:rolleyes::confused:
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Úr Isten, az üzemeltető előzetes bejelentést tett a lehetséges javítási módokról, tuti ők voltak.
Az üzemeltető annyit tud, hogy robbanás volt és négy helyen bugyog a gáz... ez alapján csinál javítási tervet? Tényleg komolyan gondolod?
Vagy tudják, hogy mi történt annak ellenére, hogy nem "elvileg nem láták még" vagy egyszerűen csak benyögték, hogy most fél-egy évig nem lesz gáz, (akármeddig is tart a javítás) Lehet még nyolc helyen volt egyidejű olyan robbanás, ami nem penetrált, de azt is cserélni kell. Kárfelmérés nélkül a javítás ifejéről nyiltakozni legjobb indulattal is "levegőbe beszélés"
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A hoholok megtámadtak egy gázveztéket herszon régióban, Novaja Kakhovka gáz nélkül maradt.
Tegnap olvastam egy írást, miszerint ha a hoholok nem fogadják majd el az ultimátumot, akk9r 2 héten belül olyan, hogy ukrán infrastruktúra, meg fog szűnni. Ideje lenne..

A hősők egy sebesült katonát lebombáztak egy drónról. Na ez aztán munka.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 437
113
Fantáziáltok itt orosz mini tengokról , egyértelmű hogy az USA csinálta, a vak is látja, az összes szövetségese tisztában van ezzel, a Sykorski féle atlantisták még tapsolnak is hozzá, és megköszönik.
Lapozzunk végre át a fantáziálgatáson, és kezdjük el azt mérlegelni ennek a németek felé egyértelmü kemény üzenetnek -"orosztól többet gázt nem vesztek" mi lesz a folytatása, következménye.
Ha az Usa fogja a németek tökét, gyakorlatilag az egész EU gazdaságát fogja, (magyarokét is) innentől már csak tőle lehet venni gázt , márpedig már ott is belengették hogy nem biztos hogy adnak eleget, kapacítás hiányra hivatkozva, vagy azt csinálod amit mondok, vagy kampec!
A német energia krizis gyors megoldása "lehetne" ha ujjra üzembe helyeznék a lekapcsolt atom erőművekből ami még használható, ebben csak az a gikszer hogy annó olvastam róla hogy kemény lobbizás folyt hogy a lekapcsolt atom erőműveket már másnap erre szakosodott cégek azonnal elkezdték szétszerelni, lebontani.
Még a nagy energia szogáltatokkal is évekig pereskedtek akik kártérítést követeltek az államtól az atom erőművekbe befektetett sok milliárd, és a hosszú távu szerződéseik után, aminek a vége az lett hogy megegyeztek Muttival a követelt összegnek a töredékében.
Mi lenne a megoldás?
Az olcso vezetékes gázt nem lehet kiváltani, új atomot építeni évtizedes távlat, (bár én most azonnal elkezdeném az ő helyükben, mi is elkéstünk P2-vel rendesen) ergó nem marad más mint a reálpolitika mentén való újra közeledés az olcso orosz energia, és alap anyag felé.

Ez nem egy elképzelhetetlen folyamat igaz hogy vezetőváltás kell hozzá, és lehet még a gödör aljába is benézünk, ami elég sötét, de ha 1-2 éven belül a folyamat elindul, úgy hogy közben Németország, és a többiek is elkezdenek gőzerővel modern atom erőműveket építeni akkor van esély az EU-nak , és egy ca. 8-10 éves távlatban fokozatosan egész jól le jönne a gázról.

Ha nem ez az irány akor walking dead, mind meghalunk.
A német energiakrízis a buzeráns zöldeknek köszönhető, akik Fukusimára "építve" beindították a hisztit, hogy mihamarabb állítsák le az összes atomerőművet, mindennemű valós alternatíva felvázolása nélkül.
Ha még emlékeztek, ez olyan tempóban történt, hogy mindenki csak kamillázott akkor.

Egész véletlenül most pont egy zöldpárti külügyminisztere van Németországnak, aki amellett, hogy merész kijelentéseket tett már a választói akarat témájában, februárban egy kib.szott amerikait tett meg "különleges klímanagykövetnek".
Lesz ilyenből több is, ha a németek nem kapnak észbe.

Bárki, aki azt gyanítja, hogy az oroszok állnak a gázvezetékek szabotázsa mögött, válaszoljon meg egy nagyon egyszerű kérdést: Miért köszönte meg az USÁnak a nyíltan atlantista Sikorski, hogy a gázvezetéket megrongálták?
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 898
113
Ez nem egy elképzelhetetlen folyamat igaz hogy vezetőváltás kell hozzá
ez egy tévedés
európa vezetőit európa polgárai választják meg
amíg európa mainstream médiáiból oroszellenes háborús uszítás folyik reggel délben és este addig európa polgárai kizárólag ukránbarát politikusokat fognak választani
mindegy hogy scholz vagy merz, mindegy hogy meloni vagy márelfelejtettem, mindkét oldalon kizárólag atlantista elkötelezettségű politikusoknak van esélyük kormányközelbe kerülni
az oroszbarát politika európában a tiltás és a tűrés közötti stádiumban bukkanhat csak fel
a demokrácia a médiatulajdonosok diktatúrája
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Az valsz cinizmus volt. Már ha valós volt egyáltalán.
Tehát van olyan twitter poszt ami valós, és van olyan ami nem. ühüm.
Persze cinizmus volt. Ahhoz képest utána magyarázkodott, hogy mit is jelent amit kiírt. Viccesvagy.
Meg ugye annyira nem valós, hogy több ország is lehozta. denezavarjanakatényekéljélazalternatívvalóságodban
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 982
113
Az orosz külügyminisztérium szerdán közölte, hogy Joe Biden amerikai elnök "köteles" válaszolnia, hogy az Egyesült Államok áll-e az Északi Áramlat szivárgása mögött.



Truss: az Egyesült Királyság gazdasági problémája nem az ő problémája, ez a világ problémája, ez a Brexit problémája. Az okos miniszterelnök fiskális terve véget vethet az Egyesült Királyság egészségügyi rendszerének, tartósan gyengítheti az adósság fenntarthatóságát, és összeomolhatja a nyugdíjalapokat



Az amerikai és európai arzenál kimerült, és

az amerikai védelmi minisztériumnak nincs többlete. Lehet, hogy Ukrajnának régebbi fegyvereket kell használnia.

Az Egyesült Államok azonban úgy véli, hogy Dél-Korea segíthet, mert Dél-Koreában erős fegyveripar van.
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
162
977
93
ez egy tévedés
európa vezetőit európa polgárai választják meg
amíg európa mainstream médiáiból oroszellenes háborús uszítás folyik reggel délben és este addig európa polgárai kizárólag ukránbarát politikusokat fognak választani
mindegy hogy scholz vagy merz, mindegy hogy meloni vagy márelfelejtettem, mindkét oldalon kizárólag atlantista elkötelezettségű politikusoknak van esélyük kormányközelbe kerülni
az oroszbarát politika európában a tiltás és a tűrés közötti stádiumban bukkanhat csak fel
a demokrácia a médiatulajdonosok diktatúrája
nem kell hogy oroszbarát legyen, elég ha reálpolitikus, hiszen ez még a legsötétebb hidegháború idején is működött probléma mentesen .
a gödör alja közeledik, ott már a liberalista lözungok nem segítenek, se a folyamatos Putler-ezés, meg az oroszokra mutogatás, ha a gazdaság beomlik a politika is.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 994
93
Igen-igen, teljesen logikus lépés a részükről, hogy felrobbantják/megrongálják azt a saját vezetéket amit zsarolásra/pénzkeresetre használtak, hogy ezek után semmiféle szerepe ne legyen.:rolleyes::confused:
Már ott hiteltelen az egész, hogy az építésnél is (2021!) lengyel NATO hajók próbálták akadályozni a csőfektetést, erős US támogatással. Az US már akkor belengette hogy az oroszokat szankciózni fogja ha beüzemelik a csövet. Na ez vajon hogyan illeszkedik a "szövetségi" képbe?
Az üzemeltető annyit tud, hogy robbanás volt és négy helyen bugyog a gáz... ez alapján csinál javítási tervet? Tényleg komolyan gondolod?
Vagy tudják, hogy mi történt annak ellenére, hogy nem "elvileg nem láták még" vagy egyszerűen csak benyögték, hogy most fél-egy évig nem lesz gáz, (akármeddig is tart a javítás) Lehet még nyolc helyen volt egyidejű olyan robbanás, ami nem penetrált, de azt is cserélni kell. Kárfelmérés nélkül a javítás ifejéről nyiltakozni legjobb indulattal is "levegőbe beszélés"
Van egy sérült csőszakasz amit cserélni kell. Mi ebben a misztikum? Hogy 5 métert vagy 20-at kell? Ezen áll vagy bukik a technológia?
A másik 8 képzelt robbanást meg nem észlelte senki? Annyit nyilatkoztak, hogy ilyen technológiákkal lehet csőszakaszt cserélni, ebbe lássuk bele hogy most elárulták magukat? Nem erőltetett ez egy picit?
A német energiakrízis a buzeráns zöldeknek köszönhető, akik Fukusimára "építve" beindították a hisztit, hogy mihamarabb állítsák le az összes atomerőművet, mindennemű valós alternatíva felvázolása nélkül.
Ha még emlékeztek, ez olyan tempóban történt, hogy mindenki csak kamillázott akkor.

Egész véletlenül most pont egy zöldpárti külügyminisztere van Németországnak, aki amellett, hogy merész kijelentéseket tett már a választói akarat témájában, februárban egy kib.szott amerikait tett meg "különleges klímanagykövetnek".
Lesz ilyenből több is, ha a németek nem kapnak észbe.

Bárki, aki azt gyanítja, hogy az oroszok állnak a gázvezetékek szabotázsa mögött, válaszoljon meg egy nagyon egyszerű kérdést: Miért köszönte meg az USÁnak a nyíltan atlantista Sikorski, hogy a gázvezetéket megrongálták?
Habeck filozófus, teljesen beleillik abba az európai képbe hogy "hozzánemértőket a székekbe". Ilyenek irányítják a német energiapolitikát, ő most ennek a feje. Cserébe "hányik a hazaszeretettől" - hát igen ez legyen a németek baja.
Baerbock a másik zöld, úgy tűnik egy tanulmányát sem fejezte be a középsuli után némi értelmi képesség hiányában, de ezt próbálta eltitkolni. Most ő a külügyér, akit nem érdekelnek a választói - ő mondta. Remek :)
Az valsz cinizmus volt. Már ha valós volt egyáltalán.
Biztos, mikor - lásd fent - a lengyelek hadihajókkal akadályozták a csőfektetést, mint annak legnagyobb ellenzői. De most őszintén sajnálják. Hááát persze.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Ne csinálj úgy, mintha nem tudnád, hogy az idézőjelbe tett vas, az acélt jelent...
Okosabb vagy te ennél! ;)
Ugye, okosabb vagy? :eek:
Árpicsek,

köszönöm megtisztelő bizalmadat, de nem vagyok okosabb. Azt melyik kifestődben láttad, hogy a "vas" az acélt jelenti, mert ilyesmit csak az inkopetensek gondolnak.
Iskolázottab vagy te ennél! ;)
Ugye, nem vagy ennyire iskolázatlan? :eek:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 917
113
Az üzemeltető annyit tud, hogy robbanás volt és négy helyen bugyog a gáz... ez alapján csinál javítási tervet? Tényleg komolyan gondolod?
Vagy tudják, hogy mi történt annak ellenére, hogy nem "elvileg nem láták még" vagy egyszerűen csak benyögték, hogy most fél-egy évig nem lesz gáz, (akármeddig is tart a javítás) Lehet még nyolc helyen volt egyidejű olyan robbanás, ami nem penetrált, de azt is cserélni kell. Kárfelmérés nélkül a javítás ifejéről nyiltakozni legjobb indulattal is "levegőbe beszélés"
Te annyit tudsz! Az üzemeltető nevében ne nyilatkozz! Gondolod, hogy az üzemeltetőnek nem állnak rendelkezésre a múszaki adatok? Ne legyél már ilyen tudatlan. Milyen javítási tervet csinált? Én nem tudok róla. Két műszaki megoldást tart lehetségesnek, ennyi.
 
W

Wilson

Guest
Nem akarok szőrszálhasogatni de 1. gárda harckocsi hadsereg. Nem tudjuk mit, miért hagytak hátra. Az Izjum közelében zsákmányolt 10 T-80 is erősen műszaki hibásnak látszott.

Előbb utóbb a hohol sereg el fog fogyni, én biztos vagyok abban hogy az orosz behuzza Odesszát is, sőt végül Ukrajna kapitulálni fog.
A lényeg az ha már ott hagyják azt a szerencsétlen T-90M-t akkor legalább olyan állapotba hagyják ott,hogy ne tudják azt semmilyen formában felhasználni sem az ukrik sem a NATO/USA...

Én meg abban vagyok biztos, hogy ebből max az eddig megszállt területek esetleg Donbasz lesz meg csak az oroszoknak, Odesza nem lesz meg az oroszoknak és Ukrajna sem fog kapitulálni..