[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Nem nehéz kitalálni mely ország érdeklődött nagyon az ukránok ajánlata iránt....:)

Ukrajna már megoldja az iráni drónok problémáját, az ukrán légierő megtanulta, hogyan zavarja őket.

Forrás: Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter az Interfax-Ukrajnának adott interjújában.

"Már megoldottuk (az iráni drónok problémáját - a szerk.). Igen, ez kellemetlen, de még az egyedülálló légvédelmi rendszerek sem garantálják az égbolt 100 százalékos lezárását. Örülök a légierőnk munkájának, hogy ilyen sok ilyen "shahedin" drónt lelőttek. A mieink megtanulták, hogyan kell semlegesíteni őket.

Legfőképpen partnereinkhez fordultunk, akik félnek fegyvert adni nekünk, de jó szakértelemmel rendelkeznek. Azt mondtam nekik, hogy odaadjuk az alkatrészeiket, tanulmányozzátok őket, és adjatok nekünk elnyomó rendszereket. És számos olyan ország, amely nem akart fegyvert adni nekünk, érdeklődött az ajánlat iránt."

Háttér: Szeptember óta az orosz hadsereg tömegesen alkalmazza az iráni kamikaze drónokat Dél-Ukrajnában.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 058
113
Senki sem fogja azokat kijavitani, plane ilyen haborus idokben. A sos viz meg a tobbi maszat taccsra vagta. Raadasul mi a garancia hogy masnap nem lekelik meg kicsit odebb. Sved es dan felsegvizeken tortent a tamadas, mindket orszag felelosseggel tartozik ezert szerintem. Eselye nincs ott orosz hajonak, meg a matrozok szellenteset is halljak a masik oldalon.
A nemet gazdasag szereploi vegervenyesen tisztaban lettek most hogy nem lesz tobbe olcso energiajuk.
Ez az energiakrizis orokos lesz Nemetorszagban, kivetel nelkul mind el fogjak hagyni a terseget.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 968
113
Árpicsek,

köszönöm megtisztelő bizalmadat, de nem vagyok okosabb. Azt melyik kifestődben láttad, hogy a "vas" az acélt jelenti, mert ilyesmit csak az inkopetensek gondolnak.
Iskolázottab vagy te ennél! ;)
Ugye, nem vagy ennyire iskolázatlan? :eek:
Mint tudod, nagyon sok munkadarab különböző anyagösszetételű kohászati termékből készül. Így az általánosítás során irreális igény a pontos anyagminőség feltüntetése, nemdebár?
De ha már annyira törekedsz az igazságra, akkor végigklikkolnád a hozzászólásaimat, és láthatnád, hogy a vas szót nem én használtam először.

És, sajnos, iskolázatlanabb vagyok, mint amennyire szeretném.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 511
113

WarGonzo: Az ukrán fegyveres erők áttörésre készülnek Liman közelében​


2022. szeptember 29., 12:29 - Közhírszolgálat - OSN
Az ukrán csapatok Liman térségében próbálják áttörni a védelmet. Emellett Torskoye faluban is át akarták venni az irányítást. A "WarGonzo" Telegram csatorna arról számolt be, hogy az APU-t sikerült visszaszorítani.

A Torszkoje egy logisztikai csomópont, egy útkereszteződés, ahonnan drobesevói és krasznij-limani csoportjainkat látják el. Kiderült, hogy az északról az ellenség Krasznij Limanba érkezik, és megpróbálja bevenni Torskoye-t ”- mondta Szemjon Pegov katonai parancsnok.

https://www.osnmedia.ru/world/wargonzo-vsu-gotovyat-proryv-pod-limanom-2/

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Az valsz cinizmus volt. Már ha valós volt egyáltalán.
Cinizmus, az.
Hát, a tweet valódi:

Nem tűnik úgy, mintha törölné ez a nyomorék, de ha mégis, íme egy screenshot, alatta meg valami homályos fejtegetés, miszerint 1. "van még elég kapacitás az orosz gázt Európába hozni" és 2. "az oroszok műve":
25FaDsSL_o.jpg


Ijesztő, mekkora egy seggfej ez a sikorski.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 891
5 178
113
Teljes mértékben, ott is emelkedjen szép magasra. A lényeg csak az volna, hogy egyszer már ezek a drága angolszászok is testközelből a saját bőrükön érezzék, hogy milyen az amikor elindul a szarlavina.
Csak szólok hogy ebben az esetben a civilizáció jelenlegi formálya megszünne.Mellékesen Egész Európa,Észak Amerika Oroszország és Ázsia nagy része lakhatatlan lenne.Talán Afrikában maradna valami civilizációnak nevezhető.És Magyarország se maradna ki a "szórásból"mert ha Washingtonra,Londonra megy akkor megy már mindenhova.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 891
5 178
113
A német energiakrízis a buzeráns zöldeknek köszönhető, akik Fukusimára "építve" beindították a hisztit, hogy mihamarabb állítsák le az összes atomerőművet, mindennemű valós alternatíva felvázolása nélkül.
Ha még emlékeztek, ez olyan tempóban történt, hogy mindenki csak kamillázott akkor.

Egész véletlenül most pont egy zöldpárti külügyminisztere van Németországnak, aki amellett, hogy merész kijelentéseket tett már a választói akarat témájában, februárban egy kib.szott amerikait tett meg "különleges klímanagykövetnek".
Lesz ilyenből több is, ha a németek nem kapnak észbe.

Bárki, aki azt gyanítja, hogy az oroszok állnak a gázvezetékek szabotázsa mögött, válaszoljon meg egy nagyon egyszerű kérdést: Miért köszönte meg az USÁnak a nyíltan atlantista Sikorski, hogy a gázvezetéket megrongálták?
Ez még így egyértelmű is lehetne.De!Mellékesen jogi okokra hivatkozva a déli áramlatot leszámítva le akarják állítani az oroszok a gázszállítást Európába.És valószínűleg mind a javítás,mind az Ukrajnán keresztül való szállítás a szankciókra hivatkozva lesznek blokkolva Orosz részről.Mindkét félnél van "indok"az akcióra.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Kéne ide némi pszichológus, hogy egy ilyen videó kijelentésén vajon miért röhögnek egyesek. A valóságtagadásnak ez valami elképzelhetetlen szintje nekem. Vagy csak én látok Nulandot Putyin helyett?
Szerintem trollkodás. A valóságban nem találkozol ilyen emberekkel, ilyen kicsavart véleményekkel, ilyen beteges valósgátagadással. Vagy lehet, hogy én mozgok "rossz" körökben...
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
A lényeg az ha már ott hagyják azt a szerencsétlen T-90M-t akkor legalább olyan állapotba hagyják ott,hogy ne tudják azt semmilyen formában felhasználni sem az ukrik sem a NATO/USA...

Én meg abban vagyok biztos, hogy ebből max az eddig megszállt területek esetleg Donbasz lesz meg csak az oroszoknak, Odesza nem lesz meg az oroszoknak és Ukrajna sem fog kapitulálni..

2(3)napig robogtak előre, kerítettek. Nemhogy a felszerelés, hadianyag, tankok de katonák is bőven maradtak a zsákokban. Most pedig Liman a kérdés, hogy meg tudják e ismételni.

Sztem most a fő kérdés, hogy mennyi hadianyagot és intelt kapnak. Itt aztán bármi lehet Lengyelek pl sztem mindent is át fognak tolni ami Szu eredetű sött. Minnél több orosz katona hal meg, minnél több orosz tank semmisül meg, minnél messzebb van az orosz határ annál jobb. És amúgy MO érdeke se hude más.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 881
82 405
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Szerintem trollkodás. A valóságban nem találkozol ilyen emberekkel, ilyen kicsavart véleményekkel, ilyen beteges valósgátagadással. Vagy lehet, hogy én mozgok "rossz" körökben...
Igen, én voltam.
Azért, mert nehogy már egy bedezsóti meg vadhajtások legyen bármiben is mérvadó.
Nevetséges.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 593
6 007
113
Csak szólok hogy ebben az esetben a civilizáció jelenlegi formálya megszünne.Mellékesen Egész Európa,Észak Amerika Oroszország és Ázsia nagy része lakhatatlan lenne.Talán Afrikában maradna valami civilizációnak nevezhető.És Magyarország se maradna ki a "szórásból"mert ha Washingtonra,Londonra megy akkor megy már mindenhova.
.
.
Mlace, jol mondod! Sajnos sokan nem tudjak, mit beszelnek. Londonra, meg azutan szepen ide-oda ralönek 1-1 megatonnakat egymasra, akkor az miert is lenne peldaul ennek a macsek nevu valakinek jo?
Ha tul is elne, azutan hamar ehenhalna, egy teljes nuklearis haboru eseten a vilagban megtermelt kaloria szamitasok szerint 90%-kal csökkenne. Mondjuk a sok halottal a taplalekigeny is csökkenne, de meg ezzel egyutt is a tulelökre biztos ehinseg varna. Mindezt felhomalyban es fuldokolva, mert a robbanasoktol a legkör olyan mennyisegben es olyan sokaig lenne tele porral, amitöl a maradek termes is elpusztulna. A nuklearis haboru jo esellyel elpusztitana a Föld ozon reteget is (a sztratoszferat ert höhatasokkal), tehat ha közben valamelyik tulelötarsa nem öli meg a kezeben levö utolso babkonzerveert, nem csak ehes lenne es fuldokolna, hanem szembesulne mindazzal is, amitöl eddig az ozonreteg vedte.
.
Tenyleg nagy ötlet ebben remenykedni, macsek, ennyi erövel a vonat ala is beugorhatsz maris.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Igen, én voltam.
Azért, mert nehogy már egy bedezsóti meg vadhajtások legyen bármiben is mérvadó.
Nevetséges.
Csakis a CNN, BBC, vasington poszt. LOL

Mlace, jol mondod! Sajnos sokan nem tudjak, mit beszelnek.
Szerintem meg pontosan tudják mit beszélnek. Az atomhatalmak is tudják mit beszélnek, és beszélik is. Amerika egyszer már meglépte, merthogy "muszáj volt". Az oroszok is meg fogják lépni ha "muszáj lesz". Evvan.

@Fade Idő hiányában itt reagálnék az ezalatti kommentedre:
Csak úgy szólok, hogy a magyar érdek az az, hogy ukrajna a lehető legkisebb, és leggyengébb legyen. Ezt vagy úgy lehet elérni, hogy az oroszok a lehető legjobban betolják ukrajnát, vagy hogy oroszbarát vezetés kerül hoholföld élére.
Minden más forgatókönyv nem lesz jó a magyaroknak.
Attól, hogy sok orosz katona meghal, az kurvára nem lesz jó a magyar érdekek szempontjából. Szóval igen, van baj a tornyodban.