[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Atya gatya ! Ha az Ukránok ezekkel a régi szutyok gépekkel miket tudnak és el is találják a dolgokat ! akkor mire lennének képesek egy fullosan felszerelt f-16-sal ? Moszkváig bombáznák ezeket a nyomorultakat!!
Bocsánat, de ez miben különb, mint az általatok is sokszor köpködött orosz módi ("höhö, butabombákat dobálnak")?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
A hoholok megtámadtak egy gázveztéket herszon régióban, Novaja Kakhovka gáz nélkül maradt.
Tegnap olvastam egy írást, miszerint ha a hoholok nem fogadják majd el az ultimátumot, akk9r 2 héten belül olyan, hogy ukrán infrastruktúra, meg fog szűnni. Ideje lenne..

A hősők egy sebesült katonát lebombáztak egy drónról. Na ez aztán munka.
Az ilyet hívják háborús bűncselekménynek!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 498
113
.
.
Egyaltalan nem volt muszaj ez a haboru. A vilag, söt maguk az orosz allampolgarok is megvoltak Putyin haboruja nelkul. Ezt a haborut putyinon meg par cinkosan kivul SENKI nem akarta. Belertve magukat az orosz embereket is, ök is csak jol akartak elni, es a többsegnek Moszkvaban, itt-ott, pontosan tökmindegy volt a sajat eletere nezve, hogy egy Luganszk nevu porfeszek Oroszorszaghoz tartozik-e vagy sem.
Ha ebböl putyin eszkalal egy atomhaborut is, akkor ket-harom szutykos varosert (Donyeck, Luganszk, stb) bealdoz mindent, beleertve a ket-harom szutykos varost magat is.
.
Az USA hiroshimai bombajat meg azert ne keverd ide, mert a vilag 99.99%-a addig egyaltalan nem tudta, mi ez a fegyver es mire kepes, azota viszont mindenki tudja. Igy esetleges ujabb bevetese is ezutan egesz maskepp itelödik meg.



Avagy éljen nagy románia!
Hú b+....
 
W

Wilson

Guest
Mert ha az orosz engedi, hogy oroszokat öljenek az ukránok, az az igazi szabadság? Akkor nem kap vérszemet az USA?
Az orosz emberek csak jól akartak élni, írod... Donyeckben? Ahol lőtték őket? A hülyék, nem tudtak volna ehhez alkalmazkodni - vagy mi a javaslatod nekik? Ne légy ilyen cinikus. Akkor te is jól élnél Budapesten ha pl. Debrecent/Erdélyt/magyarokat máshol naponta lőnék tüzérséggel? Akkor nem kell tenni semmit, mert Te épp nem ott vagy hanem Budapesten, mindenki más telibe van szarva? Mert ha teszel ellene akkor ugye eszkalálsz, és rohadt háborús héja akire ezt ráragasztják... És te leszel a gonosz.
2014 óta készültek az ukránok erre a háborúra, USA segédlettel. USA a Krímet is akarta, de a háborút... Na azt CSAK Putyin. Krím csak a világbékéért kellett a US Navy-nek, tiszta sor. Ukrajnának a világbéke miatt kellett neonácikat felfegyverezni és legalizálni, civileket vegzálni, tiszta sor. Donbasszban csak hátulról fejbe gránátozták magukat a gyerekek, mert nem bírták elviselni hogy oroszok és így tettek a világbékéért. Ez mind rendben van, csak ez a Putyin. Ez ne lenne. Rögtön itt lenne a kánaán!
Hagyjuk már ezt, hogy Putyin azért indított háborút Ukrajna ellen mert aggódott a szakikért és az ukrajnai oroszokért, mivel egyrészt hagyta, hogy 8 évig "vérezzenek" Donbaszban miközben már 2014-ben megoldhatta volna az orosz haderő a helyzetet, másrészt február 24. óta folyamatosan lövi az orosz haderő pl azokat az ukrán településeket/városokat ahol jelentős orosz ajkú ember él, és bizony közzülük sokan meghaltak és megsérültek ennek következtében.

Úgyhogy ha ilyen ha Putyin aggódik az ukrajnai orosz emberek iránt, akkor szerintem minden volt szovjet tagköztársaságban élő orosz elkezdhet aggódni,hogy mikor fog az orosz haderő "bekopogtatni hozzá" Putyin "nagy aggódása" miatt.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Uran-6 miután elvégezte a dolgát...

ycopc9zX3zE.jpg


Dnyepropetrovszk, Iszkander-M rakéta érkezése után

dKkL_ojty2k.jpg
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Hagyjuk már ezt, hogy Putyin azért indított háborút Ukrajna ellen mert aggódott a szakikért és az ukrajnai oroszokért, mivel egyrészt hagyta, hogy 8 évig "vérezzenek" Donbaszban miközben már 2014-ben megoldhatta volna az orosz haderő a helyzetet, másrészt február 24. óta folyamatosan lövi az orosz haderő pl azokat az ukrán településeket/városokat ahol jelentős orosz ajkú ember él, és bizony közzülük sokan meghaltak és megsérültek ennek következtében.

Úgyhogy ha ilyen ha Putyin aggódik az ukrajnai orosz emberek iránt, akkor szerintem minden volt szovjet tagköztársaságban élő orosz elkezdhet aggódni,hogy mikor fog az orosz haderő "bekopogtatni hozzá" Putyin "nagy aggódása" miatt.
LOL.
Teljes agybaj.


Más:
Nagy a baj, tele a gatya:
❌❗️ - ukrán csatorna "@rezident_ua" a Telegramon:
- "Az OP-ban lévő forrásunk szerint az elnöki hivatal fontolgatja a határozatlan idejű hadiállapot bevezetéséről szóló döntést Ukrajnában, az oroszországi mozgósítás és a taktikai nukleáris fegyverek alkalmazásának lehetősége miatt.

Ez lehetővé teszi majd az ország információs és politikai tájképének megtisztítását, az elnök vertikumának megerősítését a régiókban az ellenszenves polgármesterek eltávolításával".
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Természetesen aki nem a magyar hanem az orosz érdekeket képviseli azokat szereti annak nem vagyok normális.
Ha jóindulatot feltételezek rólad magyar érdekek terén, akkor azt kell mondjam, hogy nem vagy képes egyben látni, érteni, elemezni a kialakult helyzetet és előzményeit, ezáltal nem érted az ok-okozati összefüggéseket. Nem sértésként írom ezt.

Ami Mo. érdeke - szerintem - egy meggyengült Ukrajna, mind gazdasági, mind katonai értelemben, kiiktatva a magyar kisebbséget, és Mo.t fenyegető szervezeteket, politikusokat. De, maradjon köztünk és az orosz között egy Ukrajna szerű ország pufferzónának, hogy ha az usa újabb provokációt kezd, vagy az orosz kap erőre nem mi legyünk a frontzóna.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
És ha RU akció volt, hogy az USA-ra kenjék?
Felrobbantani azt a vezetéket, amin akkor is szolgáltatták a gázt, ami később egy rendeződés után fontos lenne nekik, és amibe € milliárdokat öltek.... és nyernék vele azt ami ma van, hogy sokan az oroszokra kennék....

Vaslogika...
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113

Megérkeztek Moszkvába a szakadár régiók vezetői

Az al-Dzsazíra helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a keleti és déli szakadár régiók vezetői már Moszkvában tartózkodnak.

Mint nemrég megírtuk, szeptember 30-án, helyi idő szerint 15 órakor tartják a Kremlben az ukrán területek Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló szerződések aláírásának ceremóniáját. Ezt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jelentette be a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Ha jóindulatot feltételezek rólad magyar érdekek terén, akkor azt kell mondjam, hogy nem vagy képes egyben látni, érteni, elemezni a kialakult helyzetet és előzményeit, ezáltal nem érted az ok-okozati összefüggéseket. Nem sértésként írom ezt.

Ami Mo. érdeke - szerintem - egy meggyengült Ukrajna, mind gazdasági, mind katonai értelemben, kiiktatva a magyar kisebbséget, és Mo.t fenyegető szervezeteket, politikusokat. De, maradjon köztünk és az orosz között egy Ukrajna szerű ország pufferzónának, hogy ha az usa újabb provokációt kezd, vagy az orosz kap erőre nem mi legyünk a frontzóna.
Igen, ez lenne a lényeg, és egy olyan békeszerződés Ukrajnával, ami garantálja a gáz- és olajszállítás biztonságát. Ha ez meglenne, akkor egyszer és mindenkorra le tudnánk koccolni a nyugati elmebetegek klubjából, 20 év múlva majd TV-n lehetne nézni az esti film helyett ahogy a Kongóból importált macsétás négerekkel küzdenek az utolsó falatot jelentő girhes macskáért.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 777
40 037
113
A 3. dandár előrenyomul Maiorsk mellett Horlivka közelében
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 992
93
Hagyjuk már ezt, hogy Putyin azért indított háborút Ukrajna ellen mert aggódott a szakikért és az ukrajnai oroszokért, mivel egyrészt hagyta, hogy 8 évig "vérezzenek" Donbaszban miközben már 2014-ben megoldhatta volna az orosz haderő a helyzetet, másrészt február 24. óta folyamatosan lövi az orosz haderő pl azokat az ukrán településeket/városokat ahol jelentős orosz ajkú ember él, és bizony közzülük sokan meghaltak és megsérültek ennek következtében.

Úgyhogy ha ilyen ha Putyin aggódik az ukrajnai orosz emberek iránt, akkor szerintem minden volt szovjet tagköztársaságban élő orosz elkezdhet aggódni,hogy mikor fog az orosz haderő "bekopogtatni hozzá" Putyin "nagy aggódása" miatt.
Nem telt el a 8 év üresen, rengeteg beadvány született a békés rendezés reményében. Ez van, röhögjön az össze ruszofób de írják le hogy mit kellett volna tenni.
A többi feltételezés, aminek az alapja az a brit tudományos tény hogy Putyin a patás ördög.

Na de elegánsan átugrottad az olyan dolgokat, hogy miként szolgálta a békét a elmúlt pár évben az ukránok tüzérség működése civil célpontokra, a US Navy tevékenysége, az ukrán neonáci alakulatok, magával a kormányzattal a háta mögött. Pedig ezt még ki kell mosogatni hogy Putyin legyen az őrült zsarnok! Nos?