[BIZTPOL] Afrika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Aki nem találná a cikk linkjét
több mint érdekes. Egyértelmű, hogy a helyi politikusok nem rendelkeznek alapvető ismeretekkel az ország gazdasági vezetésére. Igy került a haderejük is a béke segge alá. Nem a Gripen az egyedüli áldozat, más típusok is, (pld. Rooivalk) de hadiiparuk is komoly károkat szenvedett
Igazából semmilyen ismeretekkel nem rendelkeznek, ami egy ország vezetéséhez kell, cserében nagyon jól tönkretettek egy valamilyen szinten prosperáló országot. Oké, Dél-Afrika nem volt a az emberi jogok élharcosa, hogy finoman fogalmazzak, de nehezen tudom azt elképzelni, hogy rosszabul éltek a feketék ezelőtt 30 éve mint most.
Bingo. Ha csúnya vagyok és kimondom, akkor egy virágzó gazdaságú, de fajelmeleten alapuló rendszert örökségét teljesen szétloptak es tonkretettek a retardaltak szintjén iskolazatlan, ösztönösen mindent maguknak haracsolo, a legosztonosebb tulelesen szocializalodott, teljesen primitív fekete örökösök.
Egy szanalmas cirkuszi bohozat folyt ott evtizedek ota, és a cinikus amerikai feketék meg asszisztaltak hozza, mentegetve a sok szemet, primitív kozonseges tolvaj pojacat.

Ez van, ezen nincs mit sajnalkozni. Del-Afrika szerintem 10-15 rven belül szét fog esni.
En talalkoztam del-afrikai feherrel, aki nem várta meg az egészet, mert hamar felismerte, mi lesz ebből, a rendszer bukása után 4-5 évvel eladta a 100+ éve a családjában lévő hatalmas farmjait és áttelepült Amerikába. Nekem már csak szomorúan mondta, hogy pedig nem volt törvényszerű, hogy minden ebek harmincadjara jut, a feketek szabadságát ők is támogatták, de amit műveltek, az mindent alulmúlt, ő csak gyorsan döntött, még mielőtt bedőlt volna a piac és mindent eladott tűrhető áron.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 215
73 899
113
African troop contribution to peacekeeping in 2020

FbTdLj7WAAAt0lX
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 460
10 572
113
Nigeria jelentös pénzt veszít a hihetetlen mértékű olaj lopás miatt.
A nemzeti olaj szövetség szerint napi bruttó 470000 baril olaj tűnik el különböző módokon, (ez havi kb 700 millió dollár ) például a hajók túlterhelése a vám deklarált mennyiségen kîvűl, vagy a csövek leszívása. Az eltűnt olaj legnagyobb része egyből a nemzetközi fekete piacra kerül.
Újabb példa arra hogy miért nem fejlödik afrika, ahogy a saját kezükbe veszik a dolgokat valahogy mindig a korrupcióra lyukadunk ki.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 460
10 572
113

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 460
10 572
113
Niger beszüntette az olajszármazékok szállítását Maliba. Állítólag néhány hete terrorista csoportok sarcolják a kereskedelmi konvojokat, a mali hadsereg semennyire sincs jelen a szektorban. Egyedül a MINUSMA kaphat olajat Nigerből, mivel õk tudják biztosítani a katonai védelmet.
Kissé kiéleződött a viszony a Mali és a Niger kormány között, miután Mali elnöke "leidegenezte" Niger elnökét.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 460
10 572
113
Kíváncsi vagyok ez alatt mire gondolt a költő :D
A Niger elnök valami kisebbségbe tartozik, ami Niger északi részén-Libia déli részén őshonos, inkább olyan arab szerűség mint szén fekete. Szóval valószínűleg ez olyan rasszista dolog , szerinte Niger elnöke nem is Niger.
Nem szeretik egymást miután Niger elnöke kijelentette hogy a Mali problémák veszélyeztetik Niger biztonságát is.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 403
55 220
113
A Niger elnök valami kisebbségbe tartozik, ami Niger északi részén-Libia déli részén őshonos, inkább olyan arab szerűség mint szén fekete. Szóval valószínűleg ez olyan rasszista dolog , szerinte Niger elnöke nem is Niger.
Nem szeretik egymást miután Niger elnöke kijelentette hogy a Mali problémák veszélyeztetik Niger biztonságát is.

Pont ezért röhögtem. XD
Sejtettem, hogy valami ilyen megoldás lesz, hogy Niger elnöke nem elég Nigger, vagy hasonló.... :D
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 216
113
In Burkina Faso, the coup plotters again addressed the citizens on national television. According to them, the former head of state together with his loyal associates took refuge in the French Armed Forces near the capital city of Ouagadougou. Ouagadougou. There he and French military units are preparing attacks on administrative facilities in order to regain power. The rebels also said they were ready to cooperate with another partner in the fight against terrorism in Burkina Faso.
wGaIGgC.jpg