[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113
Miért nevezte ki Kadirovot vezérezredessé (?) ?
Főleg most, amikor ész nélkül szapulja a vezérkart, meg nukleáris hisztizik?
.
.
"Miért nevezte ki Kadirovot vezérezredessé (?) ?"
.
Volt Kadirovnak korabban hivatalos orosz katonai rangja? Lehet, h csak politikai pozicioja volt, katonai nem....?
Ha nem volt, de most van, akkor az meg egy vonal, ahol Putyin föparancsnokkent parancsolhat neki, mert akarmilyen jol is hangzik a vezerezredes, akkor is alatta van Putyinnak.
.
Egyebkent anno a II.Vh idejen ezert nem fogadott el Albert Speer egy hangzatos SS rangot Himmlertöl, mert miniszterkent nem akart az alarendeltjeve valni.
 
  • Tetszik
Reactions: Catles and gergo55

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 463
27 780
113
Ideje szembesülni mindenkinek aki még mindig Putyin mestertervének illúziójába ringatja magát, hogy bizony nincs itt semmilyen mesterterv csak kétségbeesett kapkodás, még ennek a 300.000 mozgósítottnak sem tudják megoldani a mobilizálását....


A „Taman-hadosztályban” mozgósított személyek fellázadnak az embertelen élet és szállítási körülmények miatt​


A 2. gárda Taman gépesített lövészhadosztályához mozgósított oroszok tiltakozásba kezdtek, és igyekeznek azokat nyilvánosságra hozni.


A katonák több videót is közzétettek, amelyekben engedetlenségük okairól beszélnek, és felsorolják követeléseiket.



Az egyik katona felolvasott egy beszédet az események kronológiájával.

Elmondása szerint 2022. szeptember 26-án éjszaka mozgósították őket, és nem kaptak lehetőséget saját költségükön eszközbeszerzésre. Az egységben a mozgósítottak régi egyenruhákat kaptak, köztük még „szovjet” sporttáskákat is. Szeptember 29-én az egységet felrakták a vasúti szerelvényre és azóta a vonat szerelvény kocsijaiban van. Az orosz szerint a szerelvény céltalanul halad keresztül az Orosz Föderáció területén. Ugyanakkor az egyik mozgósított kijelenti, hogy hat napig éltek "erdőkben és lövészárokban, amelyeket maguk ástak".

Jelenleg a katonák nagy részénél vannak koronavírus tünetek. A mozgósítottakhoz eljutott pletykák szerint a vonatukat két hétre le akarják zárni karantén miatt.

A hadosztályparancsnokságnak nincs kapcsolata a mozgósítottakkal, és a hadosztály minden tisztjét is mozgósításra hívják.

„Nem fogjuk eltűrni a kirívó vandalizmust. Nem fogunk ebbe a teljesen fertőzött vonatban ülni. Ha a parancsnokaink úgy döntenek, hogy megölnek minket, akkor ezeket a tényeket nyilvánosságra hozzuk” – mondja a mozgósított Taman hadosztály közleményének szerzője.

Más videók azt mutatják be, hogyan gyűltek össze a mozgósítottak fegyverekkel és lőszerekkel a szerelvény közelében. Automata fegyverekkel hadonásznak . Azt állítják, hogy az összes fegyvert regisztráció nélkül adták ki nekik, és ez állítólag az Orosz Föderáció büntetőjogi jogszabályainak megsértését jelenti.

Állítólag a mozgósított katonáknak nem adtak ki egyéni védőfelszerelést.

"A hozzáállás olyan, mint a marhákhoz. Senkinek sem kellünk. Összességében nincs felkészülés” – kiáltják fel az oroszok.

A mozgósítottak élelemhiányra panaszkodnak. Elmondásuk szerint az elmúlt 10 napban saját pénzüket költötték élelmiszerre. Azt is közölték, hogy legtöbbjüknél tüdőgyulladás jelei jelentkeztek. Az egyik mozgósított +38 C feletti hőmérsékletű hőmérőt mutat.

Az egyik mozgósított szerint nem írták alá a bérbejegyzéshez szükséges dokumentumokat.

„Most 400-an vagyunk itt. Nem megyünk sehova. Mind a pokolba kerültek...” – magyarázta a katona.

A mozgósítottak azt állítják, hogy "tiltakoznak és sztrájkolnak". Szerintük „három páncélozott szállítókocsit” hoztak a szerelvényükre.
Mit írtam? Ja igen:

Eldöntötték. Már a vigyorgó szmájlikat osztó hívőket leszámítva itt se hisz senki abban, hogy a korrupt rezsim és hadsereg teljes alkalmatlanságából fakadó vereséget és válságot Oroszország megússza súlyos megrázkódtatás nélkül, hátmég a háborút tervező és menedzselő valódi központokban. Ütni kell a vasat kőkeményen a Nyugat részéről, mert itt az esély padlóra küldeni az oroszokat több évtizedre! Tetszik, nem tetszik most végüg van az oroszoknak mint a botnak és semmivel, az égadta világon semmivel nem tudják a Nyugatot fenyegetni, mert a nukleáris fegyverek nem opció a NATO ellen a NATO pedig eldöntötte, hogy az ukránok az utolsó emberükig harcolnak egyre jobb hagyományos fegyverekkel és most már győznek is az oroszok ellen, mert az a háromszázezer nagy nehezen összevakart, hulladék fegyverekkel, képzetlenül, súlyos lőszer és üzemanyagellátási gondokkal a húsdarálóba küldendő sorkatona az öreg szovjet tisztjeivel csak az orosz hadsereg minden eddiginél keményebb összeomlásához, visszavonulásához és talán rendszerellenes lázadásához fog élőerőt szolgáltatni.
Oroszország összeomlása realitás. A NATO mindennél közelebb van ahhoz, hogy évtizedekre letörölje a térképről az oroszokat és ennek egyetlen oka van: a tolvaj, bűnöző Putyin rothadt, korrupt rendszere, ami szemünk láttára omlik össze.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Tudom: van kivétel, ellenpélda. Jön a hihi-haha. Meg deszaraNATOkiképzés stb.
De azért lehet érdemes elgondolkodni, hogy orosz oldalon miért elvétve találni csak ilyen kiképzésű alegységeket,
míg a másik oldalon egyre többet....
őőő..
Ehhez nato kiképzés kell, hogy ha meglőnek miközben éppen utazol egy harckocsin, akkor leugorj róla, és fedezékbe borulj?
Vicceslenne. Tényleg viccet csináltok magatokból.

@blogen
Persze, vannak problémák Putyin rendszerével, de csak nyugtával a napot..
Ezt most úgy írod, mintha mindenhol minden fasza lenne.
A nato ahoz van közel, hogy az EU-t letörölje pár évre.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 463
27 780
113
@blogen
Persze, vannak problémák Putyin rendszerével, de csak nyugtával a napot..
Ezt most úgy írod, mintha mindenhol minden fasza lenne.
A nato ahoz van közel, hogy az EU-t letörölje pár évre.
Az USA megfizetteti az oroszok feletti döntő győzelme árát az EU-val. És? Vazallus terület az EU, önálló akarat nélkül. Azoknak ez a sorsa. Az EU-t uraló Soros-hálózat a CIA mindenkori legjobb beruházása.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Az USA megfizetteti az oroszok feletti döntő győzelme árát az EU-val. És? Vazallus terület az EU, önálló akarat nélkül. Azoknak ez a sorsa. Az EU-t uraló Soros-hálózat a CIA mindenkori legjobb beruházása.
Ebben egyetértünk!

Más:
‼️ Ellenséges offenzíva Herszon térségében: az AFU 4 irányból nagy erőkkel próbálta megtörni a védelmet

Andrejevó-Krivorozskoje irányában az ellenség négy zászlóalj taktikai csoport erőivel a nap folyamán többször is kísérletet tett arra, hogy áttörje csapataink védelmét Dudcsany, Szuhanovó, Szadok, Bruskinszkoje települések irányában.
▪️ Az ellenséget minden irányban visszaszorították az orosz védelmi vonalból. Több mint 100 ukrán katona, 6 harckocsi, 8 páncélozott harcjármű és 9 jármű megsemmisült.
▪️ Az orosz légi- és rakétacsapások a 35. AFU tengerészdandár ideiglenes állomáshelyei ellen DAVYDOV BRODnál (Herszon régió), a 46. AFU repülődandár MURAKHOVKA-nál (Mykolaiv régió), a 60. gyalogosdandár TRIFONOVKA és NEW KAMENKA (Herszon régió) közelében több mint 280 ukrán katonát és kilenc katonai felszerelést semmisítettek meg.
▪ Az orosz légierő nagy pontosságú rakétacsapásai a Mikolajivi területhez tartozó Velikoje Artakovo, valamint a Herszon területhez tartozó Novogrigorivka és Belaja Krynitsa térségében megsemmisítették az ukrán fegyveres erők három pontonátkelőjét az Ingulets folyón.
Bővebben a Védelmi Minisztérium közleményében
t.me/rusvesnasu/22603
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
367
2 437
93
Mit írtam? Ja igen:


Oroszország összeomlása realitás. A NATO mindennél közelebb van ahhoz, hogy évtizedekre letörölje a térképről az oroszokat és ennek egyetlen oka van: a tolvaj, bűnöző Putyin rothadt, korrupt rendszere, ami szemünk láttára omlik össze.
Eggen...Tolvaj bűnöző Putyin kellett ahhoz hogy Oo egyáltalán ellenség szintre emelkedjen..Egyként rég nem számítana már semminek.Csak a nyugat demokratikus gyarmata lett volna.Az be szép is lenne...Nálunk is volt demokrácia azért is nincs már pár ciklus óta. És felkiáltójel persze!!!
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 949
113
Eggen...Tolvaj bűnöző Putyin kellett ahhoz hogy Oo egyáltalán ellenség szintre emelkedjen..Egyként rég nem számítana már semminek.Csak a nyugat demokratikus gyarmata lett volna.Az be szép is lenne...Nálunk is volt demokrácia azért is nincs már pár ciklus óta. És felkiáltójel persze!!!
Azt gondolom, hogyha olyan gyarmattá válna Oroszország, mint Japán, Dél-Korea, Németország vagy a komplett Nyugat-Európa, akkor az egyszerű orosz ember irtóra megelégedne a durva elnyomással... ;)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 915
81 838
113
Az a baj, hogy Oroszország nem akar úgy támcolni ahogy amerika szeretné. Továbbra is független ország szeretne maradni, nem pedig a progresszv globalista elit újabb gyarmata. Ukrajnában azért megy a háború, hogy marad-e az amerikai hegemónia(amit minden épeszü ember elutasít) vagy pedig létrejön az igazságos többpólusú világ ahol az államok élhetnek saját történelmi és kulturális hagyományaik és értékeik szerint.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 949
113
a magas ár, amelyet annak végén fizetni kell
Ukrajna már így is-úgy is vesztett, bármi lesz is a háború végeredménye.
Ha, valami csoda folytán, visszaszerez minden területét, akkor is egy romhalmaz lesz az egész.
Így inkább annyi kárt okoz a ruszkiknak, amennyit csak tud, hogy phürrosz-i legyen a győzelmük, vagy rokkanjanak bele ők is.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Azt gondolom, hogyha olyan gyarmattá válna Oroszország, mint Japán, Dél-Korea, Németország vagy a komplett Nyugat-Európa, akkor az egyszerű orosz ember irtóra megelégedne a durva elnyomással... ;)
Nézz már utána a Japán és Dél Koreai életnek én sok mindenre vágyom de pont az ottani életre nem ! Nyilván ha volna sok pénzem Hokaidó szigetén el lébecolnék de Tokióban tuti nem akarnék élni ! És hát a kilátások most Dajcslandba se túl biztatók ép ráhúzott szívatóval mennek a gazdasági és társadalmi szakadék felé és az LMBTQXY ködétől nem látnak még az orrukig se ! Az átlag Orosz meg köszöni pont jól van, tudod 8 időzónába qrva sok minden belefér !
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
Nézz már utána a Japán és Dél Koreai életnek én sok mindenre vágyom de pont az ottani életre nem ! Nyilván ha volna sok pénzem Hokaidó szigetén el lébecolnék de Tokióban tuti nem akarnék élni ! És hát a kilátások most Dajcslandba se túl biztatók ép ráhúzott szívatóval mennek a gazdasági és társadalmi szakadék felé és az LMBTQXY ködétől nem látnak még az orrukig se ! Az átlag Orosz meg köszöni pont jól van, tudod 8 időzónába qrva sok minden belefér !
Jaja, annyira hanyatlik az a szerencsétlen Németország, hogy 200 milliárd EUR-os rezsivédelmi intézkedéseket vezettek be.