[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

Kopi2000

Guest
KTJ alkalmazása az ukránoknál, fegyerhordozásra....


Ég egy donyecki nyomda is....


Azért nem életbisztosítás Ukranában orosz logisztikai kiskatonának (sofőrnek) sem lenni...


 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 267
113
Na, most, hogy a twitter, telegramm, signal, facebook, youtube, insta, reddit, stb. blokkolt, egész szellős és letisztult lett az oldal, így kénytelen vagyok a reakcióitokra hagyatkozni - képek/videók nélkül értelmezni a híreket. Úgy érzem magam, mint a vak, akiknek el akarják magyarázni, milyen az elefánt. Az elmondások alapján nem hiszem, hogy létezik az elefánt, mert ilyen disszonanciával a valóságban semmi sem létezhet, Putyin/Biden meg még nem küldött kiselefántot nekem, így nem tudom kézbe venni...

Viszont az is egyértelmű, hogy nincs ráhatásotok arra, milyen az elefánt, mert az elefánt fizikai realitása nem függ tőletek, vagyis amit ilyen-olyan agitprop címén leadtok minden egyes lelőtt/felrobbant/elhagyott/felgyújtott/folyóba esett/traktorral elvontatott/lebombázott/bekalibrált/elsüllyesztett/eladott/többször a netre felrakott eszköz láttán totál öncélú és értelmetlen.
Erről eszembe jutott a parasztbácsi, akinek elmondják hogy a zsiráf egy olyan állat ami több mint 5 méter magasra is megnő. Mire a bácsi...Hát édes fiam ilyen állat márpedig nincs. Bepipulnak és elviszik az állatkertbe megmutatni neki a zsiráfot. Na Józsi bácsi íme itt a zsiráf! Mire Józsi bácsi: Látom látom én fiam, de ilyen akkor sincs :D
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
És mitől mozdult el így a pálya szerinted? Nem esik az le attól, hogy a mellette levő pályán felrobban valami. Továbbra is tartom a véleményem, hogy szerintem nem egy bomba volt.
Pl. azért, mert a szomszédos útpályaszakasz letört, ami nyomást gyakorolt rá, ahogy elmozdult a vége a pilonon. De nézd már meg az ellentétes hídpályaszakaszt is (bal alsó sarok) ott is leesett a pillérről, csak nem tört el (egy hídpályaszakasz 3 pillérrel van alátámasztva). De majd egyszer talán megszakérti egy szakértő is.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
És mitől mozdult el így a pálya szerinted? Nem esik az le attól, hogy a mellette levő pályán felrobban valami. Továbbra is tartom a véleményem, hogy szerintem nem egy bomba volt.
@gergo55 :
Hol a mozdony?
Eddig egyik videón sem látszott...
Lehet azonnal lekapcsolták és arrébb vitték mikor kigyulladt a szerelvény.
Volt is rá videó ahogyan kotor el a helyszínről a többi szerelvénnyel.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and gergo55

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Most már az oroszok a béka segge alá bealázták magukat, Putyin szája szét van feszítve és tölcséren töltik bele az ukránok a hígfost. Múltkor még belőttek néhány Iskandert az ukrik infrastruktúrájára, de már csak szűkölnek, mint kivert kutyák, már egy fenyegetésre sem futja tőlük. Nem csoda, hogy a kínaiak nem álltak oda teljes mellszélességgel ezek mellé a nyomorultak mellé.

Megtudhattuk továbbá, hogy Putyin bizottságot is összehívott. Nahát, nem semmi. Ha az ukránok nem férnek a bőrükbe, még talán az asztalra is oda fog csapni.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Ezek a szimpatikus fiatalberek annyira Magyarok,hogy ha a véreinkkel történt volna az ami az Orosz kisebbséggel ukrajnában,ezek simán a román hadseregben harcolnának,azt támogatnák,és szidnák a Székelyeket,Palócokat,stb,hogy miért nem mondanak le a nyelvükről,kultúrájukról,anyanyelvükön való oktatásról,könyveikről,zenéjükről,még a macskájukról is,hiszen ez olyan haladó,európai, meg minden is.
;)
Ja,és fejezzék be az ellenállást,az ő pénzükön is fentartott hadsereg ellen,minimum húzzanak el,vagy dögöljenek meg.
A fenti esetekben a magyar és az orosz is kis betűvel írandó. Viszont pl a '...kisebbséggel Ukrajnában...' nagy U-val.

Ezt a magyarként hogy lehet UA-t támogatni, meg nem unjátok?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
És mitől mozdult el így a pálya szerinted? Nem esik az le attól, hogy a mellette levő pályán felrobban valami. Továbbra is tartom a véleményem, hogy szerintem nem egy bomba volt.
@gergo55 :
Hol a mozdony?
Eddig egyik videón sem látszott...
Lehet azonnal lekapcsolták és arrébb vitték mikor kigyulladt a szerelvény.

Lehet, de a kép bal szélén leszakadt pálya meg gyanúsabb. Az 50-100 méterrel arrébb szakadt le, a vasúti sín ott is égett.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Pl. azért, mert a szomszédos útpályaszakasz letört, ami nyomást gyakorolt rá, ahogy elmozdult a vége a pilonon. De nézd már meg az ellentétes hídpályaszakaszt is (bal alsó sarok) ott is leesett a pillérről, csak nem tört el (egy hídpályaszakasz 3 pillérrel van alátámasztva). De majd egyszer talán megszakérti egy szakértő is.
Ez nem így működik a gyakorlatban és egészen biztosan nem egy ilyen jól előkészített szimbolikus akciónál ;)
Itt Sztahanovistának kell lennie a végrehajtásnak és 150% biztosnak kell lennie a komoly károkozásnak, ezért is gondolom hogy volt ott más a teherautón kívül. Persze én csak egy műkedvelő amatőr vagyok :D
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 606
113
a969d65774df234fecc7c520c9ed65b5.jpg
 

k2robi

Active Member
2018. február 6.
22
176
28
Komolytalan vagy. Az USAban legális a kannabiszolaj, de ha külföldiként külföldről csempészed be, kb ugyanez a büntetés néz ki, meg 5000$ pluszban. Vagy próbálj meg egy szál kolbászt bevinni, elkobozzák, kitoloncolnak, és a hazafelé tartó repcsit egy cellában várod meg. Vagy pl egy ismerősöm kemót kapott, és a mellékhatásaira kapott legális gyógyszereket deklarálnia kellett a határon és orvosi igazolást bemutatni róla. EUn belül! Majd még megsajnálom szegény drogcsempészt.

Még szerencse, h te előre tudod, h miről tudósítanának a Szent Objektív BBC, Reuters, Deutschee Welle stb, úgyhogy felesleges is odamenniük. Még azt találom gondolni, h ezek nem is függetlenek, hanem rendelésre írnak, ahhoz meg tényleg felesleges útiköltséget fizetni nekik.
Jaja, igazad van, sokat számít az 5000 USD, amikor kapsz 9,5 évet egy üveg cannabis olajért! Egy pont a hugrabugnak.
Nem toloncolnak ki egy szál kolbászért, elkobozzák, és max. megbüntiznek egy kicsit, pár száz dollárra, meg elmondják, hogy legközelebb előre jelezd a vámosnak, ha ilyen van a poggyászodban, mert akkor nincs bünti, csak elveszik, ha nem lehet bevinni. De ez a világon mindenhol így van, Új-zélandon a lefagyasztott túrórudit kidobatták.
Nem független egyik általad említett médium sem, ahogy az orosz oldal sem az. Ebben nem tudom, hogy mi az új? Azt meg persze, hogy tudom, mit írnának, hiszen ez egy háború, még akkor is, ha Oroszországban ezt nem lehet így kimondani, mert ott a nagy szent függetlenségben mindenkinek jobban szájra esik a különleges katonai művelet kifejezés. ;) De mivel ez egy háború, ezért úgy működik, mint általában a háborúk, hogy a katonák mind a két oldalon kegyetlenkednek, itt-ott megerőszakolnak nőket, gyerekeket, fosztogatnak, netán gyilkolásznak egy kicsit. Az ukrán és az orosz hadseregnek közös történelmi hagyatékuk nyomán igen ”jó” referenciáik vannak a témában, ha nem hiszed, kérdezd meg a nagyszüleidet. :(
Szóval igen, tudom miről tudósítanának, a hülye is tudja, Putyin is tudja, épp ezért változtattak törvényt, hogy ne lehessen csak úgy ilyeneket tudósítani. Utána meg habzó szájjal kérem számon, hogy miért nincs ott a CNN? Ha meg ott van, és tudósít mondjuk Bucsából, akkor fokozott szájhabzással féknyúzozok, de a másik oldalról mindent késsel-villával elfogyasztok, aztán kioktatok másokat, hogy komolytalanok, meg elvakultak. Amikor az amerikaiak az évszázad arcvesztését hozták össze az afgán kivonulással, a mainstream média rajtuk csámcsogott hónapokig, még azt is tudjuk, hogy kutyákat is mentettek emberek helyett. Ugyanígy az iraki háborúról, hogy mekkora kamu volt a tömegpusztító fegyverezés, és mit okozott az arab világban? De ja, ez mind megrendelésre féknyúzozás. Szerencsére a független orosz sajtóval minden rendben, hiszen minden komoly stratéga egyetért abban, hogy az a leglogikusabb, ha bemegyek Kijevbe, kijövök Kijevből, elindulok keleten, hogy utána 4-5 hónapnyi területszerzést feladjak, mert épp átcsoportosítok egy fontosabb frontra, ahol elfoglalok nagy izmozással pár falut. Majd amikor már minden iszonyat jól megy, akkor elkezdek mindenféle csodafegyvert bejelentgetni, meg atommal fenyegetni boldog-boldogtalant, és a minden-jól-menés végső fokozataként sorozni kezdek. De a független orosz lapok szerint minden szuperül megy, ez ám az objektív tájékoztatás.
Meggondoltam magam, vissza is veszem az egy pontot a hugrabugtól.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Ez nem így működik a gyakorlatban és egészen biztosan nem egy ilyen jól előkészített szimbolikus akciónál ;)
Itt Sztahanovistának kell lennie a végrehajtásnak és 150% biztosnak kell lennie a komoly károkozásnak, ezért is gondolom hogy volt ott más a teherautón kívül. Persze én csak egy műkedvelő amatőr vagyok :D
Amatőr szintúgy, de általában kihagyom a gondolkozásomból az összeesküvés-elméleteket. Számomra a károkozás megfelel egy rohadt nagy bomba hatásának. Nem kell más okot keresnem.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and Kopi2000

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
32.-re.
Úgy, hogy az ellenségem ellensége a barátom.
Ha sok az ellenség, akkor csak a kevésbé veszélyes ellenséged lehet barát.
Érdekből.
A politika érdek.
Nem érzelem.
;)
Ha a ruszki elveszti befolyását hazánkban és a térségben, akkor már jobb pozícióba kerülünk az ukránnal szemben.
A ruszki ugyanis nem akar és már nem is képes támogatni minket. Viszont akadályozni tud és akadályozott is, akadályozná is,tette, mert saját érdekei azt kívánják.

Tehát nekünk bölcsebben, 2-3 lépéssel előre kell gondolkodni, mint másoknak. Ez 2-3 háborúval későbbi állapotok kialakítását célozza. :)
A disznó farka elbújhat a csavaros gondolkodásod mellett. De még Pythia is. :)
 
T

Törölt tag 1711

Guest

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 659
55 321
113
Minden eseményt annak fényében kell szerintem nézni, hogy változtat-e fundamentálisan az erőviszonyokon. Minden más csak propi, szemfényvesztés. Igy van ez ezzel a hid dologgal is. Én inkább ugy látom, hogy Kiev csapkod maga körül, mert látja, hogy nincs valós esélye a győzelemre (=oroszoktól visszafoglalni a "megszállt" területeket...), kezd kifogyni az erőforrásokból (illetve nem kap elég fegyvert, hogy ellensúlyoza a veszteségeket...) és eddig nem sikerült a nyugatot beleugrasztania egy direkt konfrontációba Oo-val.
Sokaknak az ukrán pohár félig teli, az orosz meg félig üres. Nekem forditva van egyenlőre, mert szerintem ki kell várni a tél végét. Értelmetlennek tartom egyenlőre az események napi szinten való elemzését és főleg abból hosszútávú következtetések levonását.
Türelem, türelem....
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Ezt beteszem csak úgy gondolkodónak. (bár ezeket már írtam jó egy éve én is) Az ukr propi huszárokat ez úgysem érdekli hisz fizetettek, de a többiek elgondolkozhatnak rajta.
Felkészül a dollár!!