Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A böszmeség túl felére se röppenjünk át ha kérhetem....Múlt idéző:
Azért lepődünk meg, mert orosz!
![]()
Ha esetleg a röhigcsélős hoholokon kívül, némileg komolyabb tesztekre is kíváncsiak vagytok, tudom ajánlani Oxide youtube csatornáját (nem, nem orosz, sőt kifejezetten nem kedveli az oroszokat).A böszmeség túl felére se röppenjünk át ha kérhetem....
Itt viszont egy kissé szomorúbb összkép rajzolódik ki. A lövész kevlár nem bírja valami jól a dolgot, arról több ballisztikai tesztet is láttam és általában ezzel a videóval egyező az eredmény.
Hát Stier szegény nagyon odavan... Próbálja tartani a lelket az orosz drukkerekben, de hiába van mindig újabb remény, mikor lesz orosz feltámadás, az ukránok mindig odabaxnak. Most várjuk a telet, a 300.000 mozgosítottat, meg az eddig be nem vetett, de nagyon hatékony orosz fegyvereket. Reménykedünk abban, hogy most már Putyin nem fél kézzel úriember módjára háborúzik. Az a nagy kérdés, mi van, ha -atom ennyit tudnak az oroszok és nagy fordulat nem lesz, csak ez a szenvedés??Ukránok robbantották fel a krími hidat?
OK!A böszmeség túl felére se röppenjünk át ha kérhetem....
Itt viszont egy kissé szomorúbb összkép rajzolódik ki. A lövész kevlár nem bírja valami jól a dolgot, arról több ballisztikai tesztet is láttam és általában ezzel a videóval egyező az eredmény.
Az tetszett a legjobban hogy ez szerinte terrorizmus, mert ez civil infrastruktúra, utána egy mondattal meg azt mondja hogy ez haború és mindkét fél pusztítja a civil infrastruktúrát...Hát Stier szegény nagyon odavan... Próbálja tartani a lelket az orosz drukkerekben, de hiába van mindig újabb remény, mikor lesz orosz feltámadás, az ukránok mindig odabaxnak. Most várjuk a telet, a 300.000 mozgosítottat, meg az eddig be nem vetett, de nagyon hatékony orosz fegyvereket. Reménykedünk abban, hogy most már Putyin nem fél kézzel úriember módjára háborúzik. Az a nagy kérdés, mi van, ha -atom ennyit tudnak az oroszok és nagy fordulat nem lesz, csak ez a szenvedés??
Persze igaza van, mind a tél, mind a szükséges mozgósítás segíteni fog. Csak az ellenoldalon is zajlik a kiképzés, új hatékony fegyverek érkeznek és a morál a sikereknek köszönhetően folyamatosan javul. Mi van ha ez a sok harctèri kudarc, mozgósítás okozta belső feszültség, a hadvezetésen belüli viták az orosz vezetést osztják meg és szakad??? Erre mutatnak jelek. Persze talán a papírforma még mindig orosz siker, de ez már a 95%_os valószínűségről Putyin hibái miatt 50-60% közé csökkent....
Ez azért erős, nézzétek a bal
Kiváló példa arra, hogy miért volt koncepcionális hiba áttérnünk az 5.56-os lőszerre.
(még ha esetleg ezt 5.45-össel is
Nem azért hogy kötözködjek de a 5,56x45 hadi lövedéke SS019/M855 99%-ban 62gr vagy az alatti 55gr ami max 4g.... az 55gr-es lövedék közel 980m/s el távozik a 62gres 920 körül, és valóban nagyobb az átütő ereje mint a 7,62x39esé...Azért ez ettől sokkal bonyolultabb ! Fontos a torkolati energia , de ugyan olyan fontos a lövedék szerkezete és anyaga valamint a kiképzése ! Az átütőerőnél szerintem pont azok a dolgok fontosak mint a HK nyíl lövedékeknél(ellenálló hegy , vékony de hosszú test , az átmérőhöz képest arányiban jelentős hossz ) ! És ha ezon elv szerint nézzük akkor a kérdés csak az , hogy a lövedék támadáspont tengelyéhez viszonyítva mekkora tömeggel képes támadni a becsapódási pontot és ha arányokat nézünk akkor ha igaz a tapasztalatod (mert ugye arra alapozol ) akkor egy hozzá értő matematikailag képzett olvtárs kiszámolhatná ,hogy a 7,62-es M43(valójában 7.92mm magátmérő) 7,8g-os lövedéke ami V0-720m/s-al és E0-2500J indul vagy a 5.56x45mm NATO (valójában 5.69mm magátmérő) 4.86g-os lövedéke ami V0-850m/s és E0-1890J hatol mélyebbre adott anyagban . Az igazsághoz már az is elég , hogy ha tudjuk azt , hogy a vastagabb de arányaiban rövidebb lövedék arányaiban mennyire rontja el a támadási pontra ható erőkoncentrációt a vékonyabb de arányaiban hosszabb lövedékhez képest ?
Próbáltam érthetően megfogalmazni a kérdést nem tudom sikerült e ?
Jól beszoptuk ezt páran. Dezinfó a dezinfó-készítésről...Megváltoztatták a feliratot tehát?
Hogy akadtál rá? Így elfogadhatóbb![]()
valerij zaluzsnyij diszkrét horogkeresztes karkötője (szívecskésemoji)
A szakmai hozzászólást ha valaki kötözködésnek veszi az az ő baja ! Én nem olyan családból származom ! Egy elvet próbáltam meg felvázolni !az 55gr-es lövedék közel 980m/s el távozik a 62gres 920 körül
Standard 16col gondolom... jó a kérdés pontos választ most nem tudomA szakmai hozzászólást ha valaki kötözködésnek veszi az az ő baja ! Én nem olyan családból származom ! Egy elvet próbáltam meg felvázolni !
De vissza kérdeznék ? Milyen hosszú csőből indulnak ilyen sebességgel ?
4g-os az SS109/M855. A mi ettől eltérő tömegű, annak a neve is.Nem azért hogy kötözködjek de a 5,56x45 hadi lövedéke SS019/M855 99%-ban 62gr vagy az alatti 55gr ami max 4g.... az 55gr-es lövedék közel 980m/s el távozik a 62gres 920 körül, és valóban nagyobb az átütő ereje mint a 7,62x39esé...
Ismerem a csatornát. A mellények jól szoktak vizsgázni de erről a sisakról sok helyről az jött vissza, hogy nem az igazi.Ha esetleg a röhigcsélős hoholokon kívül, némileg komolyabb tesztekre is kíváncsiak vagytok, tudom ajánlani Oxide youtube csatornáját (nem, nem orosz, sőt kifejezetten nem kedveli az oroszokat).
Különösképp ezt a két playlistet:
- Testpáncélok:
- Sisakok:
Rengetegféle, tipikusan orosz cuccot szerez be (páncéltörő lőszereket is), és utána módszeresen végigpróbálja őket.
Komolyan ilyenkor azt nem írják le, hogy a támadást vezető tàbornok mit fog reggelizni?Állítólag hajnal 4:00-kor támadás várható Belarusz irányából, várható mélysége 20-30km, fő célja az ukrán erők megosztása, mivel kénytelenek lennének délről csapatokat kivonni.
Állítólag.
Mindenesetre Lukasenko a legújabb Belarusz traktort ajándékozott Putyinnak születésnapjára.
Komolyan ilyenkor azt nem írják le, hogy a támadást vezető tàbornok mit fog reggelizni?
Nagyon betévedtél a csalitosba.Tőlem aztán bárki írhat bármit, csak vicces, hogy a magyarságukra oly büszke polgártársak hugyozzák ketté a magyar helyesírás szabályait, pitiánerségükben.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..