Szerintem ha az oroszok megindulnának északról:
1) a lengyelek bevonulnának Ny-Ukrajnába
2) Szlotákia határait is le kellene zárni
3) újra nyomást helyeznének ránk a szállítások miatt, sokkal erősebben, mint ami fél éve volt; Orbán csak az első csicskalángosig kemény
4) én nem vagyok biztos benne, hogy a romulánok kifarolnának
Miért? Ugyanúgy átengedhetik magukon a nyugati hadianyagot, szerintem még örülnének is a lehetőségnek, hogy megmutassák a gazdinak, milyenjó kutyák.
Tényleg jó lenne, ha az oroszok ellehetetlenítenék legalább a vasúti forgalmat nyugat-hoholisztán felöl, de mintha szándékosan nem akarnák.
Na, itt egy szép szerelvény Baranovicsinél:
Innen csak Rovnó vagy Breszten keresztül Kovel irányába mehetnek, a videó alapján utóbbi lesz.
Ha a szlovák és román döntéshozók tanultak történelmet, ismerik, hogy mi hogy jártunk, akkor nem fogják átengedni a fegyvert, mert mi van, ha esetleg úgy nyer az orosz, hogy nem áll meg? Vagy ha meg is áll, akkor emlékezni fog arra, ki hogyan viselkedett. Szlovák? Nyet Gáz, nyet acél, nyet alu. Kassa lehúzhatja a rolót. Az Ungvár-Kassa-Pozsony-Bécs szélesnyomtávú projekttől is elbúcsúzhatnak, és jöhet helyette a Csap-Miskolc-Budapest-Győr-Bécs (bár én anno is azt mondtam, hogy fel kell ajánlani az oroszoknak a részvételt, de a vágányoknak soha nem szabad eljutniuk Bécsig. Az intermodális terminálnak magyar területen kell lennie)
Ha Lvovig eljutnak az oroszok Breszt felöl, akkor vége a játéknak. Akkor már nincs hol utánpótlást szállítani biztonságosan. Még van egy vonal Ivano-Frankovszk és Hmelnickij között, de az már egy köpésre lenne, bármikor el tudnák fogni a nyugati eszközöket. Sztem a szállítások már Kovel-Luck elfoglalása esetén leállnának.
Ha Szurovikin rendesen felépíti a több frontos támadást, akkor a Kovel-Lvov-Ungvár vonalat behúzza, mert ukrajna nem fog tudni kivonni erőket keletről.
Orbán meg biztos nem fog szállítani, akármekkora nyomás lesz. Lobogtatja majd a konzultációt. Sőt, szerintem képes a konzultáció eredményére hivatkozva nem megszavazni a szankciók márciusi meghosszabbítását, ha nem kapjuk meg az EU-s pénzeket. Szerintem erre megy ki a játék.
A kórus majd putyinistázza, ő meg majd elmondja, hogy tessék, itt az emberek akarata, véleménye, ez a demokrácia, nem az, hogy párizsban, hollandiában, kisinyovban éppen verik szét a tüntetőket, és ilyen Borell, Verhofstadt, Michel és Van még Lejjebb félék vázás teamécsest meg takarót kínálgatnak a civilizáció csúcsán ülő kertlakóknak. A dzsungellakók meg majd röhögnek rajtunk...
(utalás Borell minapi echte náci megszólalására, hogy európa a kert, a világ többi része a dzsungel, és meg kell védenünk a kertet a folyton növő dzsungeltől - és ez még a helyén van, de ha te vagy én mondunk ilyet, holnapra nincs munkád, bankszámlád, céged, iskolád)