[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 517
12 981
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 862
14 885
113
Egy kis angol humor:


Királyi család felmenői biztos forognak a sírjukban... de most ki számított másra. Mondtam, hogy ez lesz.
Elsődlegesek az LMBTQ jogok.. igazi ókori britoni gyökerekkel.

Az utolsó hírhez:
Utóbbi időkben ismét eléggé huzatos lett az Európai F.O.S médiacirkusz bohóc sátra, repkednek a fő sátortartó oszlopos személyek, mint a győzelmi zászló.. Pont egy olyan régi hagyományokkal bíró országra gondolok, mint Anglia, akire eddig ez nem volt jellemző..

Még valamelyik nap Bojo is újra (fel)támadt poraiból, velük ijesztgette Anglia népét (is) a F.O.S média hír ferdítő, hogy ő lesz ismét a cirkuszi társulat egyik fő oszlopos, kottaolvasó tagja..

Még most mindenki felsóhajt, hogy felébredt a rémálmából, mert ilyen csak a mesében létezhet..
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 217
4 467
113
A svéd Erik Olssen ügyész vizsgálta az Északi Áramlat robbantást, de méhcsípés következtében meghalt.
Tájékoztatnak a hiteles orosz VK és Telegramm oldalak...

AA13krSe.img


:D

Ezek az orosz hírek...
:)
Oroszok a hazugság oldalán.



Ez meg MiG-29 vs. Szuhojok. Érdekes.



Az én apám a magyar textiliparban dolgozott...
Tudod mi lett vele?
Tudod kit érdekelt?
Tudod mi történik most?
o_O
Volt egy borsodi kohászat. Volt Ikarusz. Volt sok minden, de történelmi változások (háborúk), gazdasági folyamatok megváltoztatnak dolgokat.

Reklamálni meg rossz helyen tetszik: A gázt Putyin zárta el! :eek: Nem az EU !
Tavaly augusztustól! :rolleyes: Folyamatosan.
Akkor ki bassza szét a magyar/EU vegyipart?
Te Trolli!! Szerintem ragadj puskát, várnak a keleti lövészárkok, hogy majd unokáid is büszkék legyen nagyfaterra hogy egy jó célért pusztult, mutasd meg nekik mi a magyar virtus, ne hagyd magad, védd meg a jövőnket tegyél is valamit mert ez eddig karcsú hogy a baromságokat hordod ide nap mint nap....
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 538
8 945
113
Akkor ezek szerint ALASZKA eladása is illegitim.

Nem, az más eset. Alig lakott volt, nem volt része az orosz törzs-területnek, legitim vezetés volt és nem is volt külső kényszer. Ha Moszkvát vagy Szentpétervárt adja el a cár, na az lett volna nagyon durva :)

Megfagyunk, mivel a tározók éves tekintetben sem elegendőek, ráadásul most lesznek igazán megterhelve. Azon apróságon ne akadj fent, hogy közel 60%-a orosz vezetékes és LNG-vel van feltöltve. Egész Európa készül a Blackout-ra, jobb ha Tőlem hallod. (Tudod gáz nélkül nem elegendő az áramtermelés.)

A mostani tél aligha lesz gond. Következő veszélyesebb, bár lehet hogy azt is megússza Európa.

Semmilyen 30-40-50 euró-ról ne tessék írni, mert nem igaz.
2010 márciusáig követheti vissza a gáz árát a TTF tőzsdén itt:
2014 előtt 20-30 euró (2010-ben még annyi se), utána meg inkább 15-20 euró volt a jellemző (de volt egyszámjegyű gázár is). Egyébként nálunk azután lett olcsóbb a gáz, miután megépült a magyar-felvidéki interkonnektor, tehát nem tekinthető mérvadónak hazánk esetén a TTF minden időszakban.

A decemberi leszállítású gáz, még mindig 130 euró felett van, amiről ír, az a novemberi leszállítású gáz. Ez egy határidős piac.
Tartós megoldást majd az új gázinfrstruktúrák kiépítése fogja elhozni. Idéznék egy cikkből az előző mondatom megerősítése gyanánt:
"Egy vezeték megépítésének jelentőségét legjobban talán a magyar-szlovák cső mutatja, amelyen átadása óta alig volt érdemi szállítás, de már puszta létével – azzal, hogy lenne lehetőség máshonnan vásárolni – lenyomta az orosz árakat."

Nem tudni, hogy milyen időjárás lesz a következő hónapokban, aki ezt most tudja, az írhat teljes magabiztossággal bármit az egész eu-ra vagy külön (!) országokra vonatkozóan is. Mivel ilyen ember nincs ezért különböző forgatókönyvek vannak.
Minden gáztárolónak külön-külön van egy adott kitárolási képessége, amit a hozzáépített infrastruktúra és az adott tároló töltöttséget határoz meg. Amikor több van benne, akkor többet lehet kitárolni, ahogy ürül úgy egyre kevesebbet. Minden országban külön-külön fenn kell tartani a nyomást a vezetékrendszerében. Szélsőséges fogyasztási értékek esetén, a legtöbb ország dolgozott ki leállítási menetrendet (a románok például nem).
Akit pontosan érdekel az a következő kormányrendeletben olvashat róla részletesen:

110/2020. (IV. 14.) Korm. rendelet a földgázvételezés korlátozásáról, a földgáz biztonsági készlet felhasználásáról, valamint a földgázellátási válsághelyzet esetén szükséges egyéb intézkedésekről
Vagy:

Szóval a lényeg az, hogy mindenki reménykedjen jó meleg telekben a következő 2-3 évben. Minél kevesebb gázt fogyaszt el most télen az eu annál olcsóbb lesz a jövőben a gáz, minél többet, annál drágább, s legkésőbb március végére eldől, hogy volt e olyan eu-s ország, ami "bajba" került (s ha igen, akkor mekkorába) a 22/23-as télen, vagy sem.

...

Magyarország nem Oo. szövetségese. Eu és a NATO tagjai vagyunk. Minden szankciós-csomagot megszavaztunk. Nem értem mi a baja - ez most "akaratlanul" belpol - az embereknek a kormány hozzállásával ebből a megközelítésből. Hogy csak közvetve mehet rajtunk keresztül fegyver? Hogy nem adjuk oda a szétlopott hadseregünk maradékát, meg azt a néhány új fegyvert, amit nagy nehezen beszereztünk az elmúlt években? Hogy benzint és gázolajat adunk az ukránoknak, hogy magyar léptékben mérve gigantikus segélyszállítmányokat küldünk számukra? Talán nem vagyunk elég szolgaiak, ez lenne a gond?
Nekem azzal van bajom, hogy a kormány úgy egyezett bele a legtöbb szankcióba, hogy azok többségéről nem készült hatástanulmány. Az amcsik sokkal kidolgozottabb szankciókkal operálnak, és ügyelnek arra, hogy lehetőleg a saját gazdaságuknak a lehető legkisebb kárt okozzák. Az uniós szankciók nem csak az eu gazdaságainak, de a világgazdaságnak is kárt okoznak jelen formájukban. A szén ára például olyan mértékben emelkedett, hogy számos szegény ország számára már annak a megvétele is megterhelő. Az élelmiszerinfláció lényegében az egész világon érezhető, és a magas műtrágya árak miatt ez még nem a vége a történetnek. Mivel az eu-ban a gáz és az áram még mindig történelmi magasságokban jár, ezért számos terület versenyképtelenné vált, és még inkább importra szorulunk számos termék esetén.
Magyarán új piacokra kell belépni, ahol ki kell szorítani a régebbi vevőket, ami eleve felsrófolja az árakat, ezáltal nem csak nekünk, de másoknak is drágább lesz egy-egy adott termék. Ez a folyamat inflációt generál, amellett, hogy a karbonlábnyomról nem ildomos manapság írni.
Az eu-t az orosz kőolajra kivetett tilalom nagyon fájón fogja érinteni, ennél már csak a kőolajszármazékok tilalma fog jobban fájni februártól. Nem tudjuk, hogyan fogjuk pótolni a kieső mennyiséget, mivel fölösleges finomítói kapacitás nincs elég a világban, az eu-s finomítók bővítéséről, újak építéséről nem nagyon lehet olvasni.

@alali77 Ha a cikket továbbolvassa, akkor találkozhat azzal is, hogy az 1,5-3%-os költségvetési hiány nem fogja elrisztani az oroszokat a háborútól. Egyébként tessék írni egy eu-s országot, aminek jelenleg plusszos a költségvetése augusztusig, mintahogy az oroszoknak. Egy sincs. Tessék írni egy olyan eu-s országot, ahol olyan alacsony a gdp-arányos államadósság, mint az oroszoknál? Egy ilyen sincs.
A szankciókat állítólag azért hozták, hogy putyin kénytelen legyen bejezni a háborút. Ez éűthatóan nem történik meg.
A szankciók hatását jelentősen túl becsülték az oroszokra vonatkozóan, az eu-ra nézve meg jelentősen alul (elég csak a picsogásokat olvasni, hogy a norvég és amcsi "barátaink" 4x drágábban adják nekünk a gázt - eleve miért adják olcsóbban?). Rövid- és középtávon ezek a szankciók biztos nem fognak akkora károkat okozni, hogy egyáltalán kényszerítő hatásként jelenjenek meg egy oroszokra nézve hátrányos békében.

Két elgondolkodtató kép a végére:
2022-10-22_13-51-09.jpg

27480.jpeg

A kérdéshez ennél többet nem nagyon tudok hozzátenni.
Reméljük a mielőbbi békét és a meleg teleket.

A szankcióknak nem volt alternatívája. Nem csinálni semmit vagy háborúzni nem lehetett. A szankciók meg sokkal jobban fájnak Oo-nak, mint másnak. Pedig még a szankciók egy része életbe sem lépett. És a technológiai szankcióknak is idő kell. Érnek be sorba a szankciók.

306121436_411596124515105_2085500340351486417_n.jpg


Musk kiosztotta Kaszparovot.

Musk nagyon nem vágja hogy mi zajlik most Ukrajnában.

Fogy a pénz, a lőszer és a remény.

The New Yorker: A Pentagon nem hajlandó több HIMARS-t eladni Ukrajnának a készletek csökkenése miatt

Az Egyesült Államok a korlátozott ipari kapacitás miatt nem szállít Ukrajnának nagyszámú HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszert – írja a The New Yorker Pentagon-forrásra hivatkozva.
"Rögtön azt mondtuk:" Nem sok ilyen rendszert fog kapni. " Mert egyszerűen nem léteznek korlátlan mennyiségben a Földön" - mondta az Egyesült Államok védelmi minisztériuma.

Amint a cikkben megjegyezik, minden indító körülbelül hétmillió dollárba kerül. Szakértők szerint Ukrajna több mint ötezer rakétát lő el havonta, míg gyártójuk, a Lockheed Martin mindössze kilencezer darabot gyárt évente.

Mint a Pentagon forrása tisztázta, pontosan ugyanez a probléma az Ukrajna által kért légvédelmi rendszerekkel is. A probléma inkább technikai, mint politikai: Washingtonnak nincs sok tartalék légvédelmi berendezése, amelyet Kijevnek adhatna – zárta a tisztviselő.

Ha nem tartalmaz linket, akkor az szinte mindig propaganda. És tényleg :)


Átfutottam a cikket, végigveszi a fegyverszállításokat a háború kezdetétől. Az általad tálalt következtetés nem meglepő módon csak egy kis része és egyáltalán nem tükrözi az általános véleményt, sőt, inkább annak az ellenkezője az igaz. A fokozatos fegyverszállításokra adott reakciók alapján arra jutottak, hogy tulajdonképpen lassan megfőzik az oroszokat. Mindig csak egy kis fegyver és sosem annyi, ami lépést váltana ki. Mostanra meg már sok minden van ott. És lehet hogy nincs még vége.

Úristen! Nem csodálom, hogy leváltották a miniszteri megbizotti állásából!​

Csernobili katasztrófa nem, de a szivárgás elképzelhető Zaporizzsja-ban – Aszódi Attila​



Aszódi szakmailag hiteles. Épp azért váltották le ... és hallgatták le a Pegasus-szal.
 
W

Wilson

Guest
Fejezd már be a fórum szétbaszását!
Ezt kinek írtad?....De mondjuk sok jelentősége nincs mivel te vagy az egyik aki időröl időre az ilyen tartalmú hozzászólásaiddal vitted le a béka segge alá ennek a topiknak a színvonalát....


Más...


Szirszkij tábornok az ukrán fegyveres erők stratégiájáról beszélt Harkiv régió felszabadítása során​

2022. október 25., kedd, 00:44


7aa19e1-311626778-447431857488811-5813067837714033990-n.jpg

fotó: Az ukrán fegyveres erők szárazföldi erői

Alekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka úgy véli, hogy Ukrajna meg fogja nyerni az Oroszországgal vívott háborút, és beszélt az ukrán fegyveres erők stratégiájáról a harkovi régió felszabadítása során.

Forrás: Syrsky az ABC Newsnak adott interjújában

"Természetesen hiszem, hogy nyerünk, mert először is megnyerjük a pszichológiai csatát ...

Sikereink vannak a csatatéren, de a háború nehéz. A második világháború óta nem volt ekkora háború sem Európában, sem bárhol a világon. És megértjük, hogy ez a háború népünk és államunk túléléséért folyik, ezért nincs más választásunk, mint a győzelem.”

Részletek: A média megjegyzi, hogy Szirskij szívesebben tartózkodik a frontvonalon, rendszeresen látogat állásokra, hogy személyesen ismerkedjen meg azokkal a katonákkal, akiket csatába küld.

Egy interjúban elmondta, hogy felelősséget érez, és "lelki kapcsolatban áll" katonáival.

A parancsnok azt mondta, nem hitte el, hogy Moszkva teljes körű invázióra készülne. Még akkor sem, amikor az orosz csapatok a határ közelében összpontosultak, úgy gondolta, hogy a támadás csak keletre korlátozódik, bár felkészült a legrosszabbra is.

Szirszkij szerint Ukrajna stratégiája az volt, hogy elkerülje a teljes frontális hadműveleteket, amelyeknél Oroszország előnybe kerül a hatalmas tüzérsége révén, ehelyett azt a stratégiát követték, hogy folyamatosan csökkentették az orosz tűzerőt az utánpótlási pontok eltalálásával és folyamatos mobil támadásokkal.

Elmondása szerint az volt a cél, hogy minimális veszteséggel elérjék a célokat.

Közvetlen beszéd: „Ezt úgy érjük el, hogy megbízhatóan eltaláljuk az ellenség tűzerejét, tüzérségét, elkerüljük a frontális támadásokat, a rajtaütésekre és manőverekre összpontosítunk, oldalról és hátulról támadunk.

Olyan feltételeket teremtünk, amelyek mellett az ellenséget idegessé tehetjük, veszteségeket szenvedhetnek el, és elhagyhatja a pozícióit.

A Szirszkij vezette sikeres északkelet-ukrajnai ellentámadást a katonai szakértők mesterfogásként értékelték, amely más győzelmes hadműveletekkel együtt bemegy a hadtörténelembe.

Szirszkij szerint az északkeleti ellentámadást eredetileg az orosz egységek lekötésére tett kísérletként tervezték.

De elmondása szerint a hadművelet tervezése során rájött, hogy az ottani orosz erők gyengébbek a vártnál: "Amikor terveztük, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a Harkov elleni támadás, mint hadművelet hozza a legnagyobb hasznot. és a legnegatívabb hatással vannak az ellenségre."

"Ezt először májusban vettem észre az első Harkov körüli offenzív hadművelet során, amikor 10-30 kilométernyi területet sikerült felszabadítanunk a város körül."

Szirszkij nem kívánta kommentálni a Herszonért vívott csatát, csak annyit mondott, hogy hisz "fegyveres erőink sikerében". Azt is mondta, hogy nem szabad alábecsülni azt a fenyegetést, hogy Oroszország felrobbantja a Kahovka-gátat is.

Szirszkij szerint az orosz fellépések Fehéroroszországban azt az előkészületeket tükrözik, hogy ismét megpróbálják új területekre terelni a harcokat.

De szerinte ezzel Oroszország ismét azt a kockázatot kockáztatja, hogy túlságosan kifeszíti erőit északon, de "megvan annak a veszélye, hogy másodszor is rálépnek ugyanarra a gereblyére, és arcon ütik magukat".

Szirszkij Kijev védelmét is vezette a megszállók 2022 februári offenzívája során.


 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Oroszország felpörgeti az összes fegyvertípus gyártását
A pobléma az hogy az eddigi orosz fegyverek nem váltak be ! Bezzeg az iráni drónok egyből sikeresek lettek ! Na meg kivételesen a lacnet kamikaze drón ami látványosan sikeres .
Újabb tankok a frontra küldése aps nélkül csak erőltetés már !
Inkább a légerőt kelett volna felhozni 8 hónap alatt !
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 430
4 543
113
Hos orosz partizanok kisiklattak egy katonai egyseget szallito szerelvemyt Bryansknal

A “kifogyoban” levo HIMARS 40 tiktok csecsent ragadott el

Bezimenne Herszonban, Karmazinyvka Svatove mellett, illetve Bakhmut ipari terulete visszakerult ukran ellenorzes ala. Szorulnak vissza az oroszok
https://mobile.twitter.com/War_Mapper/status/1584697516863684609

A szerzodeses orosz katonak egy fillert sem kapnak. Mily meglepetes…
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Érdekes, én kb 100 VK oldalról tájékozódom (hírfolyam), de nem találkoztam ezzel a hírrel.

Belarusz Szu-30SzM és MiG-29,mellettük orosz Szu-35Sz Belaruszban. De ez ismert, és az is , hogy orosz Szu-35Sz gépek állomásoznak Belaruszban

-----------------------------------------------------------
Más.

Kijev este:

9jteoUP4Rhk.jpg

-7VAI7BG_PU.jpg


Ebből is látszik, hogy az ukrik komolyan veszik az EUs értékeket és erősen haladnak a karbonsemlegesség felé.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 027
54 033
113
A svéd Erik Olssen ügyész vizsgálta az Északi Áramlat robbantást, de méhcsípés következtében meghalt.
Tájékoztatnak a hiteles orosz VK és Telegramm oldalak...

AA13krSe.img


:D

Ezek az orosz hírek...
:)
Oroszok a hazugság oldalán.



Ez meg MiG-29 vs. Szuhojok. Érdekes.



Az én apám a magyar textiliparban dolgozott...
Tudod mi lett vele?
Tudod kit érdekelt?
Tudod mi történik most?
o_O
Volt egy borsodi kohászat. Volt Ikarusz. Volt sok minden, de történelmi változások (háborúk), gazdasági folyamatok megváltoztatnak dolgokat.

Reklamálni meg rossz helyen tetszik: A gázt Putyin zárta el! :eek: Nem az EU !
Tavaly augusztustól! :rolleyes: Folyamatosan.
Akkor ki bassza szét a magyar/EU vegyipart?



Lám képes vagy fejlődésre,mostmár hangosan röhögtem,jó lesz ez,még pár év htka-n,és felléphetsz a komedy centralon, wilsonnal,meg pár szakértővel.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 017
113
Harminc demokrata párti kongresszusi képviselő írt levelet brandonnak, melyben arra kérik, váltson a stratégiáján és célozza meg, hogy tárgyalások útján vessen véget a háborúnak:

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 306
84 415
113
Érdekes, én kb 100 VK oldalról tájékozódom (hírfolyam), de nem találkoztam ezzel a hírrel.

Belarusz Szu-30SzM és MiG-29,mellettük orosz Szu-35Sz Belaruszban. De ez ismert, és az is , hogy orosz Szu-35Sz gépek állomásoznak Belaruszban

-----------------------------------------------------------
Más.

Kijev este:

9jteoUP4Rhk.jpg

-7VAI7BG_PU.jpg


Akkor ez nekik valö!



feedback-item-3-new.jpg


feedback-item-4-new.jpg

:D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 036
66 542
113
Erdekes a videó, ezekek kozul egyiket sem a helyszinen lottek szet, es egyiket sem az utobbi hetekben vittek oda ahol most allnak. Valami esetleges javitotelep, vagy gyujtohely lehet amirol hetek multan forgattak videót valakik.

Az Olssen fickorol egyebkent en olvastam valahol a mehekkel.
Itt eleg jol kibogozzak hogyan terjedt.

Mondjuk szerintem erdekes hogy egyik allitolagos kabel sem Usa partok elott serult...
"
A külföldi sajtó szerint az Egyesült Királyságban és Franciaországban négy száloptikai kábelt vágtak el, köztük egyet az Egyesült Királyságban és hármat Franciaországban.
A dél-franciaországi Marseille-ben legalább három optikai kábelt vágtak le a tengerfenékről október 19-én, szerdán este, míg a tenger alatti kábelek megsérültek a brit Shetland-szigeteken és Skóciában - közölte a média.
Jelenleg nem lehet megállapítani, hogy melyik ország tette ezt, szerintem az egyik az Egyesült Államok lehet, amelyik hagyta, hogy Oroszország és Európa halálra harcoljon, a másik pedig Oroszország megtorlása. Megkezdődik a korlátlan, lényegtelen hadviselés, és ez a pokol kapuja, amelyet az amerikaiak nyitottak meg.
Ha Oroszország döntene, először az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban levágnám a tenger alatti optikai kábeleket, és elszigetelt információszigetekké alakítanám őket. A világ transznacionális információinak 99%-a optikai kábeleken alapul. A pénzügyi ágazat és az internet ebben a két országban természetesen nagymértékben függenek az információs ipartól, átmenetileg tudnak műholdat bekapcsolni, de jelenleg nem tolerálható a késés, a forgalom nem támogatható. Ebben a világban az orosz atom-tengeralattjárók 1000 méter mélyre tudnak merülni, az Egyesült Államok pedig csak 600 métert, majd 700-900 méter mély kontúrvonalat alakítanak ki, és ezekben elvágják a brit és amerikai optikai kábeleket. helyeken."

Hm, ez a brit Kalanyos Dzsennario ezentul olyan vicces lesz ha szerepel mint az oreg Pedo bá? Lehet megiscsak jobb volna ha egy szineszre biznak a kormanyzast ok is.

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 017
113
… de hová tűnt @nyugger kolléga?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 053
30 978
113
Szerintem nem, Iránból teljesen más úton is elvihetik/elvihetnék a drónokat,
Kaszpi-tenger?
amúgy miért voltunk pl. az I. Vh-ban morálisan a rossz oldalon?
Csak a őszirózsások, atlantisták, károlyisták szerint.
miért prémium piac?
Mert nem vizezik. ;) Sokáig a használható volt az alap. De amióta létezik a marketing, ki találták, hogy ami jó az a prémium.

A Nyugat kiforgatott igazsága​

(egy nyugati, aki jól látja a helyzetet)

Az ukrajnai tűzszünet eddig az Egyesült Államok és Nagy-Britannia miatt hiúsult meg. Amerika és Európa célja, hogy bármilyen áron elszigetelje politikai, és megtörje gazdasági értelemben Oroszországot. Ezért cinikus módon még Ukrajnát is képesek feláldozni. Egy svájci volt titkosszolgálati tiszt mutatott rá erre a Grayzone információs portálon. Jacques Baud arról is kifejtette a véleményét, hogy miként forgatja ki az igazságot a Nyugat az ukrajnai háborúban, és válik egyoldalú, 100 százalékig ukrán szempontúvá a világ ezen szegletében a tájékoztatás. Az interjú ismertetésével szeretnénk bemutatni, hogy a nyugati világban is sokan látják, mi folyik valójában Ukrajna körül.​

Ha valaki az orosz-ukrán háborút a nyugati fősodor médián át követi, majd elolvassa a volt svájci titkosszolgálati tiszt, NATO-tanácsadó és az Operation Z című könyv szerzőjének, Jacques Baudnak a nyilatkozatait a Grayzone oknyomozó portálon, valószínűleg jól összezavarodik. Baud kijelentései ugyanis egyáltalán nem illeszkednek abba a képbe, amelyet Nyugaton az ukrajnai háborúról, de különösen Oroszországról és Vlagyimir Putyinról festenek. Az egykori svájci titkosszolgálati tiszt értékelése az ukrajnai háborúról teljesen ellentmond a nyugati fősodor média olvasatának.


– szögezi le elöljáróban Jacques Baud, akinek korántsem ez az egyetlen kijelentés, amelyet olvasva sokan valószínűleg megdörzsölik a szemüket. Először is, az Egyesült Államokban és Nyugaton szinte előre eldöntött kérdés, hogy Putyin atomfegyvert fog bevetni az ukrajnai háborúban. Baud azonban ezzel vitába száll. Mint rámutat, szeptember 21-i beszédében Putyin nem fenyegetőzött kifejezetten nukleáris fegyverek bevetésével. Az orosz elnök csak azzal fenyegetőzött, hogy Oroszország az összes rendelkezésére álló fegyverrendszert felhasználja, ha területi integritását fenyegetik. Baud szerint ezen elsősorban a hiperszonikus és több fejjel rendelkező rakétákat kell érteni, a nukleáris robbanófejeket azonban nem.


Más a helyzet az Egyesült Államok esetében. Joe Biden ebben az évben eltávolodott ettől az „elsőként nem használjuk az atomfegyvert” szlogennel leírható politikától. Washington tehát nyitva tartja az atomcsapás lehetőségét. És még valami, az Egyesült Államok legközelebbi szövetségese, Nagy-Britannia láthatóan szintén kész vészhelyzetben nukleáris csapást indítani Oroszország ellen. Liz Truss éppen most lemondott miniszterelnök ezt egyértelműen megerősítette, mikor a Times rádiónak adott interjújában kijelentette: „Készen állok erre!”


Már márciusban, nem sokkal a háború kezdete után süket fülekre találtak Putyin szavai, amelyek szerint Ukrajna és Oroszország „nagyon-nagyon közel áll a békemegállapodáshoz”. Akkoriban az Egyesült Államok és a Nyugat nyomást gyakorolt Ukrajnára, hogy utasítsa el a kompromisszumot Oroszországgal. Ezzel összefüggésben Baud rámutat arra, hogy Oroszország és Ukrajna között eddig három kísérlet történt a béketeremtésre, de a Fehér Ház és a Nyugat mindegyiket elcsípte már az elején.

Az első kísérletre a háború kitörését követő napon, február 25-én került sor. Mint Baud mondja, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel ekkor közölte az EU, hogy egy 450 millió eurós fegyver „segélycsomagot” már összeállítottak a számára. Hasonló volt a második kísérlet márciusban – mondja Baud -, de ismét úton voltak a Nyugatról érkező fegyverszállítmányok, ezúttal 500 milliós értékben. Mint a szakértő megjegyzi, Boris Johnson akkori brit miniszterelnök kifejezetten azért repült Kijevbe, hogy befolyásolja Volodimir Zelenszkijt, és megakadályozza a békemegállapodást. Harmadik próbálkozásra Recep Tayyip Erdogan török elnök békemegállapodást akart kötni. De itt is közbeszólt Boris Johnson. Miután „váratlanul” Kijevbe repült, Johnson az ukrán fővárosban tartott sajtótájékoztatón egyértelművé tette, hogy nincs tárgyalás az oroszokkal.


– mondta Johnson, aki valószínűleg az Egyesült Államok és Európa nevében is beszélt.

A Nyugat teljesen rosszul számolt a szankcióival

Baud szerint a Nyugat teljesen rosszul számolt a szankcióival, és cinikusan visszaél Ukrajna kiszolgáltatottságával is. Úgy véli, a Nyugat szemszögéből nézve az ukrajnai háború kizárólag arra irányul, hogy Oroszországot térdre kényszerítse, és gazdaságilag kiüsse. S hogy mi lesz Ukrajnával? „Ezzel senki sem törődik” – mondja Baud. Az Egyesült Államok stratégiai érdekeit szolgálja. Az Egyesült Államok és a Nyugat azonban meglehetősen rosszul számolt, mert az eredeti cél Oroszország provokálása volt, hogy szankciókkal tönkre tudja tenni a gazdaságát.


„Szankciókat szankciókra vetettünk ki anélkül, hogy ezzel bármit is elértünk volna” – summázta a Nyugat szankciópolitikáját az egykori titkosszolgálati tiszt, aki mindebből következtetésként azt vonja le, hogy a Nyugat saját hibájának áldozata lett. A nagy vesztes pedig a jelenleg energia- és gazdasági válságba süllyedő Európa. De a legnagyobb szenvedő Ukrajna, amely csupán gyalog a Nyugat sakktábláján.

SG
Ez eddig is látta minden józan és tájékozott ember. A HTKAn a legelejétől ezt hangoztatjuk...
Nem. Belaruszban dúlták fel a lengyel katonai temetőket, jól látod.
A lengyelek szerint. Mit kerestek a mai beloruszoknál a lengyelek?
A csaj, mintha csak odalenne montírozva.
És mennyi volt ukrán? :D
Nincs adat.... Vagyis 0.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 430
4 543
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 469
46 556
113
Újabb terrortámadás történt Melitopolban – egy autó felrobbant a televízió- és rádiótársaság épülete közelében. Szerencsére senki sem halt meg. Öten megsérültek: a ZaMedia médiahold újságírói és helyi lakosok.

A tévé- és rádiótársaságot nem véletlenül választották: az ukrán szabotőrök szándékosan próbálják megfélemlíteni a médiamunkásokat és káoszt kelteni orosz területen.

Ahogy azt már többször írtuk , a rendvédelmi szervek és a titkosszolgálatok hatékony és magas színvonalú munkája nélkül lehetetlen normális életet kialakítani.


A 11. légideszant rohamdandár tarack-tüzér-zászlóaljának katonái megsemmisítik az ukrán hadsereg személyzetét és páncélozott járműveit a Herson régióban történt partraszállásokon.

Videó: @rezhimbe


Így néz ki most az orosz Kremennaja városa – Rubizsnijhoz vagy Szevrodonyeckhez képest gyakorlatilag nem érintette az ágyúzás a területet . A városon keresztüli utat Anna Dolgareva filmezte nekünk .

„Kremnaja kitart. Szerencsére még nem sok lövöldözés folyik a településen.”

Kremennaja a szvatovói védelmi vonal egyik kulcsfontosságú települése - Kremennaja, ahol nem állnak meg az ukrán fegyveres erők áttörésének kísérletei.