[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 833
48 535
113
… de hová tűnt @nyugger kolléga?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 675
32 281
113
Szerintem nem, Iránból teljesen más úton is elvihetik/elvihetnék a drónokat,
Kaszpi-tenger?
amúgy miért voltunk pl. az I. Vh-ban morálisan a rossz oldalon?
Csak a őszirózsások, atlantisták, károlyisták szerint.
miért prémium piac?
Mert nem vizezik. ;) Sokáig a használható volt az alap. De amióta létezik a marketing, ki találták, hogy ami jó az a prémium.

A Nyugat kiforgatott igazsága​

(egy nyugati, aki jól látja a helyzetet)

Az ukrajnai tűzszünet eddig az Egyesült Államok és Nagy-Britannia miatt hiúsult meg. Amerika és Európa célja, hogy bármilyen áron elszigetelje politikai, és megtörje gazdasági értelemben Oroszországot. Ezért cinikus módon még Ukrajnát is képesek feláldozni. Egy svájci volt titkosszolgálati tiszt mutatott rá erre a Grayzone információs portálon. Jacques Baud arról is kifejtette a véleményét, hogy miként forgatja ki az igazságot a Nyugat az ukrajnai háborúban, és válik egyoldalú, 100 százalékig ukrán szempontúvá a világ ezen szegletében a tájékoztatás. Az interjú ismertetésével szeretnénk bemutatni, hogy a nyugati világban is sokan látják, mi folyik valójában Ukrajna körül.​

Ha valaki az orosz-ukrán háborút a nyugati fősodor médián át követi, majd elolvassa a volt svájci titkosszolgálati tiszt, NATO-tanácsadó és az Operation Z című könyv szerzőjének, Jacques Baudnak a nyilatkozatait a Grayzone oknyomozó portálon, valószínűleg jól összezavarodik. Baud kijelentései ugyanis egyáltalán nem illeszkednek abba a képbe, amelyet Nyugaton az ukrajnai háborúról, de különösen Oroszországról és Vlagyimir Putyinról festenek. Az egykori svájci titkosszolgálati tiszt értékelése az ukrajnai háborúról teljesen ellentmond a nyugati fősodor média olvasatának.


– szögezi le elöljáróban Jacques Baud, akinek korántsem ez az egyetlen kijelentés, amelyet olvasva sokan valószínűleg megdörzsölik a szemüket. Először is, az Egyesült Államokban és Nyugaton szinte előre eldöntött kérdés, hogy Putyin atomfegyvert fog bevetni az ukrajnai háborúban. Baud azonban ezzel vitába száll. Mint rámutat, szeptember 21-i beszédében Putyin nem fenyegetőzött kifejezetten nukleáris fegyverek bevetésével. Az orosz elnök csak azzal fenyegetőzött, hogy Oroszország az összes rendelkezésére álló fegyverrendszert felhasználja, ha területi integritását fenyegetik. Baud szerint ezen elsősorban a hiperszonikus és több fejjel rendelkező rakétákat kell érteni, a nukleáris robbanófejeket azonban nem.


Más a helyzet az Egyesült Államok esetében. Joe Biden ebben az évben eltávolodott ettől az „elsőként nem használjuk az atomfegyvert” szlogennel leírható politikától. Washington tehát nyitva tartja az atomcsapás lehetőségét. És még valami, az Egyesült Államok legközelebbi szövetségese, Nagy-Britannia láthatóan szintén kész vészhelyzetben nukleáris csapást indítani Oroszország ellen. Liz Truss éppen most lemondott miniszterelnök ezt egyértelműen megerősítette, mikor a Times rádiónak adott interjújában kijelentette: „Készen állok erre!”


Már márciusban, nem sokkal a háború kezdete után süket fülekre találtak Putyin szavai, amelyek szerint Ukrajna és Oroszország „nagyon-nagyon közel áll a békemegállapodáshoz”. Akkoriban az Egyesült Államok és a Nyugat nyomást gyakorolt Ukrajnára, hogy utasítsa el a kompromisszumot Oroszországgal. Ezzel összefüggésben Baud rámutat arra, hogy Oroszország és Ukrajna között eddig három kísérlet történt a béketeremtésre, de a Fehér Ház és a Nyugat mindegyiket elcsípte már az elején.

Az első kísérletre a háború kitörését követő napon, február 25-én került sor. Mint Baud mondja, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel ekkor közölte az EU, hogy egy 450 millió eurós fegyver „segélycsomagot” már összeállítottak a számára. Hasonló volt a második kísérlet márciusban – mondja Baud -, de ismét úton voltak a Nyugatról érkező fegyverszállítmányok, ezúttal 500 milliós értékben. Mint a szakértő megjegyzi, Boris Johnson akkori brit miniszterelnök kifejezetten azért repült Kijevbe, hogy befolyásolja Volodimir Zelenszkijt, és megakadályozza a békemegállapodást. Harmadik próbálkozásra Recep Tayyip Erdogan török elnök békemegállapodást akart kötni. De itt is közbeszólt Boris Johnson. Miután „váratlanul” Kijevbe repült, Johnson az ukrán fővárosban tartott sajtótájékoztatón egyértelművé tette, hogy nincs tárgyalás az oroszokkal.


– mondta Johnson, aki valószínűleg az Egyesült Államok és Európa nevében is beszélt.

A Nyugat teljesen rosszul számolt a szankcióival

Baud szerint a Nyugat teljesen rosszul számolt a szankcióival, és cinikusan visszaél Ukrajna kiszolgáltatottságával is. Úgy véli, a Nyugat szemszögéből nézve az ukrajnai háború kizárólag arra irányul, hogy Oroszországot térdre kényszerítse, és gazdaságilag kiüsse. S hogy mi lesz Ukrajnával? „Ezzel senki sem törődik” – mondja Baud. Az Egyesült Államok stratégiai érdekeit szolgálja. Az Egyesült Államok és a Nyugat azonban meglehetősen rosszul számolt, mert az eredeti cél Oroszország provokálása volt, hogy szankciókkal tönkre tudja tenni a gazdaságát.


„Szankciókat szankciókra vetettünk ki anélkül, hogy ezzel bármit is elértünk volna” – summázta a Nyugat szankciópolitikáját az egykori titkosszolgálati tiszt, aki mindebből következtetésként azt vonja le, hogy a Nyugat saját hibájának áldozata lett. A nagy vesztes pedig a jelenleg energia- és gazdasági válságba süllyedő Európa. De a legnagyobb szenvedő Ukrajna, amely csupán gyalog a Nyugat sakktábláján.

SG
Ez eddig is látta minden józan és tájékozott ember. A HTKAn a legelejétől ezt hangoztatjuk...
Nem. Belaruszban dúlták fel a lengyel katonai temetőket, jól látod.
A lengyelek szerint. Mit kerestek a mai beloruszoknál a lengyelek?
A csaj, mintha csak odalenne montírozva.
És mennyi volt ukrán? :D
Nincs adat.... Vagyis 0.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 467
4 636
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 492
113
Újabb terrortámadás történt Melitopolban – egy autó felrobbant a televízió- és rádiótársaság épülete közelében. Szerencsére senki sem halt meg. Öten megsérültek: a ZaMedia médiahold újságírói és helyi lakosok.

A tévé- és rádiótársaságot nem véletlenül választották: az ukrán szabotőrök szándékosan próbálják megfélemlíteni a médiamunkásokat és káoszt kelteni orosz területen.

Ahogy azt már többször írtuk , a rendvédelmi szervek és a titkosszolgálatok hatékony és magas színvonalú munkája nélkül lehetetlen normális életet kialakítani.


A 11. légideszant rohamdandár tarack-tüzér-zászlóaljának katonái megsemmisítik az ukrán hadsereg személyzetét és páncélozott járműveit a Herson régióban történt partraszállásokon.

Videó: @rezhimbe


Így néz ki most az orosz Kremennaja városa – Rubizsnijhoz vagy Szevrodonyeckhez képest gyakorlatilag nem érintette az ágyúzás a területet . A városon keresztüli utat Anna Dolgareva filmezte nekünk .

„Kremnaja kitart. Szerencsére még nem sok lövöldözés folyik a településen.”

Kremennaja a szvatovói védelmi vonal egyik kulcsfontosságú települése - Kremennaja, ahol nem állnak meg az ukrán fegyveres erők áttörésének kísérletei.

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Jelenleg nem lehet megállapítani, hogy melyik ország tette ezt, szerintem az egyik az Egyesült Államok lehet, amelyik hagyta, hogy Oroszország és Európa halálra harcoljon, a másik pedig Oroszország megtorlása. Megkezdődik a korlátlan, lényegtelen hadviselés, és ez a pokol kapuja, amelyet az amerikaiak nyitottak meg.


Mobilon firefox nem müködnek a szerkesztőgombok, az idézés sem...


De a lényeg: kínaiak már a hídrobbantás után lehozták, hogy az északi áramlat után még vissza lehetett volna tuszkolni a szellemet a palackba, még ha nem is könnyen, de a kercsi híd elleni terrortámadás már egy új high-tech terror korszakot fog nyitni amikor az ellenség infrastruktúrájának rejtett támadása nem tabu téma többé...
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 761
28 661
113
… de hová tűnt @nyugger kolléga?
Hétvégén fát fűrészeltünk otthon télire meg még volt egy-két ügyem Veszprémben, de holnap reggelre érkezni fog a szokásos elemzés :D Plusz amit ígértem iráni drónos Ultrahang adás az hétfő helyett mára került át, vmikor a nap folyamán érkezik
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 036
87 869
113
Jelenleg nem lehet megállapítani, hogy melyik ország tette ezt, szerintem az egyik az Egyesült Államok lehet, amelyik hagyta, hogy Oroszország és Európa halálra harcoljon, a másik pedig Oroszország megtorlása. Megkezdődik a korlátlan, lényegtelen hadviselés, és ez a pokol kapuja, amelyet az amerikaiak nyitottak meg.


Mobilon firefox nem müködnek a szerkesztőgombok, az idézés sem...


De a lényeg: kínaiak már a hídrobbantás után lehozták, hogy az északi áramlat után még vissza lehetett volna tuszkolni a szellemet a palackba, még ha nem is könnyen, de a kercsi híd elleni terrortámadás már egy új high-tech terror korszakot fog nyitni amikor az ellenség infrastruktúrájának rejtett támadása nem tabu téma többé...
Oké, de az okos nyugatnak is meg kellene értenie, hogy ezt a játékot sem egy csapat játssza!

A hidegháború alatt volt egy szóbeli megállapodás, hogy bárhogy is lesz, bárhogy is ölik egymást proxyban, nem proxyban, egymás hátországát nem qurogatják. (Egy Stasival kapcsolatos könyvből az infó!) Biden és köre ezt is borította.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Ebből is látszik, hogy az ukrik komolyan veszik az EUs értékeket és erősen haladnak a karbonsemlegesség felé.
Kár volt meglőni Cseauseszkut. Ő már 35 éve megvalósította nyugat áhított célját:D.
Na majd megtanulunk mi is aksiról működtetni ledes lakásvilágítást:oops:.
Nagyon remélem, hogy a fényességes Brüsszelisztán is sötétben lesz, napi szinten legalább annyi időre, amennyire a köznépet ebbe az állapotba kényszerítették.
Szlovénia 28 db M55S harckocsit küldött Ukrajnânak.A tehervonat velük a hét vègén gurult ât a (semleges?) Ausztrián Csehországba.
Már csak ezek hiányoztak a kaproknak, hogy a herszoni áttörést realizálják:). Jól ki vannak segítve:eek:!
A 11. légideszant rohamdandár tarack-tüzér-zászlóaljának katonái megsemmisítik az ukrán hadsereg személyzetét és páncélozott járműveit a Herson régióban történt partraszállásokon.

Videó: @rezhimbe

Mi van? Beragadt a partraszálló lemez az ukriknál?
Minden két napban bepróbálkoznak, aztán jól megszívják.
Erről a medve és a vadász vicc jut eszembe.
A vadász medvebőrre vágyik és elmegy a hegyekbe. Talál egy nagy medvebarlangot, és egy jó nagy kaliberű puskával belő abba. Mire a medve füstösen, de előmászik, és választást ajánl a vadásznak. Vagy megeszi, vagy a vadász lepippantja. Persze a vadász az utóbbit választja. A harmadik sikertelen eset után (amikor már RPG-től, tarackig mindent bevetett) a medve, teljesen nyugodtan megkérdi a vadászt: "Te vadász, mond meg nekem őszintén, hogy vadászni jársz ide vagy pippantani?"

Egyébként érthető a kaprok buzgólkodása, ti. kellene az EU-nak az olcsó áram (gondolom befenyítették őket, hogy ha nincs áram, nincs pénz). Márpedig a Záporjoskai erőmű termelésének nagy része ide jött.
Igaz az is kérdés, ha a medve szétlövi az áramelosztó központokat és nagyfeszültségű vezetékeket, miként kerül az áram az EU-ba (majd kitalálják a sűrített áramot szállító tartályhajókat - végül is egy hajó méretű kondenzátor elég sok áramot tud tárolni :rolleyes: ). Jelen idő szerint ugyanis elsősorban nem a gáz a probléma az EU-ban, hanem az áram. Ha a tartalék gázt No.-nak áramfejlesztésre kell fordítania, akkor kb. január közepéig elég a betározott gáz (a közben érkező méregdrága LNG, éppen a készülékekben működő őrláng biztosítására ha elég lesz).
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Oké, de az okos nyugatnak is meg kellene értenie, hogy ezt a játékot sem egy csapat játssza!

A hidegháború alatt volt egy szóbeli megállapodás, hogy bárhogy is lesz, bárhogy is ölik egymást proxyban, nem proxyban, egymás hátországát nem qurogatják. (Egy Stasival kapcsolatos könyvből az infó!) Biden és köre ezt is borította.
Akkor a sokkal zártabb Szovjetunióba lényegesen nehezebb lett volna kivitelezni ilyesmiket mint a nyitott USA-ban.
Érdeke volt az USA-nak egy általad is említett fűalatti megállapodásban.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 123
82 891
113
Rogozin is beállt önkéntesnek, a RIA Novostinak elmondta, hogy a különleges hadművelet övezetében a "Kozmosz" hívójelet vette fel,

71iFCbyA9FY.jpg

K_2i8SfA85o.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 036
87 869
113
Ezt én is néztem... de vajon miért egy AR-15 mintájú karabélyt és Glock pisztolyt használ?
Ugyanez volt a bajuk Kadirov fiai kapcsán is mainstreaméknek, majd megállapították, hogy "airsoft". Aztán ugye Kadirov fiai kapcsán kiderült, hogy lóLILIt! Ezt akarták, megtehették. Nyilván ő is ezt kérte, így ezt kapta.