[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 022
14 142
113
Te leírtad ezt:

Márpedig ez nem igaz. Hogyne adtunk volna be tervet?
Tavaly augusztusban le lett adva a végleges RRP anyagunk. Ha ez még csak a vissza nem téritendőre vonatkozott, az lényegtelen.
Az sincs még itt.

Na még egyszer; a hitelkeret lehivasáról van szó amit Orbán valamikor idén március végén jelentett be, hogy mégis kell. Akkor hogy adta volna be tavaly összel erre az igènyt? Direkt összekeveritek a kettőt, de mi értelme ennek?
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 808
15 017
113
És akkor csodálkozunk, hogy Brüsszel korrupcióra hivatkozva nem ad pénzt:


Már 2018-ban leírtuk többen, hogy a NER, OV és sleppjének kapzsisága nemzetbiztonsági kockázat.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 698
46 743
113
Na még egyszer; a hitelkeret lehivasáról van szó amit Orbán valamikor idén március végén jelentett be, hogy mégis kell. Akkor hogy adta volna be tavaly összel erre az igènyt? Direkt összekeveritek a kettőt, de mi értelme ennek?
De Orbán általánosságban beszélt az EU-s megállapodásokról.
Onnan lehet ezt tudni, hogy még semmilyen pénz nem jött.
@SilvioD idézte az Orbán interjút.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 940
27 854
113
Az igazság az, hogy teljesen mindegy, hogy Trump, vagy Orbán vonatkozásában, de a látható, hogy még mindig az emberek a metropoliszok felé áramlanak, és ahogy "városiasodnak", ami egyébként eléggé káros dolog, úgy éppen ez a szavazótábor tünik el. Ott meglátják a multkulti áldásos, és rossz oldalait is. Én szoktam nézni, hallgatni a Partizán adásait, az MSZP-nek már régen el kellett tünnie. A munkások és parasztok pártja már nem létezik, ahogy a munkás és a paraszt sem. A kékgalléros szakszervetetes régi szavazóbázis már évek óta a múlté volt. Az alacsony iskolázottságú embereket nem lenézni, kell hanem tájékoztatni. Nos ez nem megy, hiszen a városokban élő érelmiség (a falvakról már írtam előzőekben), nem érti és nem is fog szavazóbázist elindítani egy faluban. Ameddig nem vezetik rá ezeket az embereket, hogy nem elég az, hogy nem lett roszabb a sorsuk, hanem, hogy sokkal jobb lehetne mint ahogy most élnek, ha nem fideszes feudalizmus alatt élnének, addig nem lehet a fidesz kisközségi tömegbázist megingatni. Ugyanakkor ezt nehéz megtenni éppen a fentebb leírtak miatt a községekben falvakban, ahol a legjobban függenek az állami támogatástól, a NER-es kiskirályoktól, mert nem veszik át a terményt, nem lesz a községben iskola, óvoda, vagy orvos urambocsá posta.
Ugyanakkor ez nálunk is változni fog, ahogy a világon mindenhol. Ahogy Trump és a ottani konzervítívok problémája is, hogy a városi embereket megszólítsák úgy itt is azonos a probléma. Ezért veszít a fidesz bp-n. Itt nem elég brüsszelezni, meg sorosozni, itt látják az emberek, hogy a kínai, meg az arab nem az Ő munkáját veszel, hane speciel ott kell vásárolni náluk, meg ennie, mert nincs elég pénze normális üzletekben vásárolni.. és nem erőszakolják a kínaiak a gyerekeit sem, a török kebabos meg tök rendes fazon és ad a gyerekének egy baklavát mindig, tehát itt nehéz ezeket a sztereotípiákat előzni...
De mindig az alacsonyabb képzettségű és fizetésű emberek lesznek többségben a társadalmakban. Ha mindenkinek 3 diplomája lesz, akkor az annyit is fog érni, és nem kereshet mindenki átlag felett. A városiasodást hagyjuk, tisztelt ellenzékünknek nem hogy Sopron, de még Budapest Nagykörúton túli területei is vidék.
Nem veszik át a terményt.. Igen, be kell mutatni a fényképet a szavazólapodról.. Komolyan, menj el "vidék"re egyszer.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 088
92 218
113
Logikus amit írsz, de mennyire jó üzlet?
A nato tagság mégiscsak egy szimbólikus dolog (a jóvahagyásunk nélkül is mehet az együttműködés, az 5.cikkell, meg a valóságban a yenkit jelenti, tagsággal és anélkül is "megvédhetik"), a brüsszeli pénz meg megiscsak kőkemény valóság, Navracsics meg folyton emlegeti h még az iden megkapjuk.
Természetesen ezek rossz üzeletek. De ha simán megszavazzuk az is rossz üzlet és még hülyének is néznek.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 088
92 218
113
Na még egyszer; a hitelkeret lehivasáról van szó amit Orbán valamikor idén március végén jelentett be, hogy mégis kell. Akkor hogy adta volna be tavaly összel erre az igènyt? Direkt összekeveritek a kettőt, de mi értelme ennek?
Egyébként mindkettő hitel, csak az egyik vissza nem térítendő. Ez az adósság az európai jövő alapja egyesek szerint.....
 
  • Szomorú
Reactions: Pogány and cirqle

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 022
14 142
113
De Orbán általánosságban beszélt az EU-s megállapodásokról.
Onnan lehet ezt tudni, hogy még semmilyen pénz nem jött.
@SilvioD idézte az Orbán interjút.
Lehet, Én az arra feltett kérdése írtam válaszul, hogy;

Gondolom a helyreállítási alap hitelkeretének lehívásához szükséges szerződésekre gondol.

Hiszen csak idén marcius végén találták ki, hogy mégis kell. Erről beszélek!

Mi lenne ha abbahagynánk ezt az értelmetlen körbe-körbe forduló vitát?
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 927
8 294
113
Akkor magyarázd már meg, hogy a te felfogásodban mégis hogy lehetséges, hogy a diplomás, művelt, tájékozott ellenzéki szavazók hogyan vonulhatnak az utcán "fasszopó orbán", "bajszos szar", "orbán egy geci" táblákkal?
Ez egy nagyon jó kérdés. Mindkét oldalon vannak akik párbeszéd helyett ilyen transzparensekkel vonulnak az utcára és hallunk ilyet. Sajnos a kormánypárt részéről hasonló volt amikor ezt már országos szinten plakátokon űzte.. A politikai ellenfelek nem kéne, hogy ellenségek legyenek. Ez lenne a demokrácia alapja. Ugyanakkor a Flinkenstein, Bimbaum és társai jellegű politikai tanácsadók ellenségesképet, háborút, harcot, mi vagyunk az igazság, erőforrások teljes lenyúlása és hasonló dolgokra tanította a jelen politikai réteget, amely minden csak nem demokrácia. Nekem nagyon sok fideszes barátom van és érdekes módon tiszteljük egymás álláspontját és ha nem is azonosulunk vele, nem faszszopok stb.
Egyébként ennek a Flinkensterin és Bimbaum tanácsadók miatt van az is, hogy szélsőségesen gondolkodnak az emberek a másik oldalról. Minden ami rossz az vagy fidesz, vagy ellenzék, és jó fordítva. Ez így nettó marhaság. Nekem is például sok dolog van amit a Fidesz hozott a közéletbe, és a társadalomba és tetszik, sőt azt is tudom, hogy az ellenzék amennyiben hatalomra jut akkor annak egy részét máshogy csinálná, ahogy nekem nem tetszik. Az Tiz topcitárs írta, Ő felsorolt pozitív és negatív dolgokat, nekem is van ilyen mérleglem, Én a jelen kormányzó pártról inkább utóbbi jön egyre inkább le. A másik, hogy a demokrácia alapja a ciklikusság is, nem véletlenül találták ki a fékeket és ellensúlyokat, hogy a gazdasági és pénzügyi erőforrások lenyulásával, valamint kritikus törvények kitalálsával ne lehessen bebetonozni egyetlen érdekcsoport hatalmát sem.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: megazez and Bleroka

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 927
8 294
113
Egyébként hamár HTKA, akkor látni kéne, hogy a ""fasszopó orbán", "bajszos szar", "orbán egy geci"-t kibáló ellenzék például olyan témában mint a haderőfejlesztés éppen a ATV-n és az érdekcsoporjába tartozó rádión keresztül sokkal színvonalasabb támogatást ad a Zrínyinek, mint a saját MTVA-s szarságok a TV2 csoportról nem is beszélve..
Az ATV egyébként nem kormánypárti és nem ellenzéki televízió egyébként mindkét oldal megszólalhat benne, rendszeresen szerepelnek benne kormánypárti politikusok, az már más kérdés, hogy sokszor agyatlan mantrázást hallunk tőlük a központi narratíva alapján, mintsem érvelést, vagy uram bocsá egyéni gondolatokat. (Egyébként ez a másik oldali szereplők esetében is elég gyakori).
 
  • Vicces
Reactions: megazez

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
És akkor csodálkozunk, hogy Brüsszel korrupcióra hivatkozva nem ad pénzt:


Már 2018-ban leírtuk többen, hogy a NER, OV és sleppjének kapzsisága nemzetbiztonsági kockázat.
Évtizedek óta csak amortizálódott a hotel. Voltam benne pár napot, és elégedett voltam a személyzet munkájával is (már amennyire emlékszem :) ), de egy befektető sem látott benne fantáziát. Folyamatosan hallgatom a mészárosozást az almádi rokonaimtól, de amikor visszakérdezek, hogy miért nem vette meg más, akkor az a részlet már valahogy nem fontos... Nekem ez úgy tűnik, hogy megmentik azt a hotelt, és nem ellopják. Az egy szerencsétlen szoci épület, amit nem exkluzív hotelként üzemeltetve talán nullásra ki lehet hozni. Nem egy új építésű modern szálloda, és nem egy kaszinó.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 482
121 063
113
Pontosan ez lenne a lényege a majdanozásnak. Előbb bukik Orbán, aztán a véres polgárháborúban kiderül, hogy lesz e Magyarország vagy sem. Az a jó ez utóbbiban, hogy végleg megoldja népi-urbánus vitát az egyik oldal kiirtatása által! Lehet, hogy radikálisan hangzik, pedig csak racionális. Egyszer kell túllegyünk rajta és többet nincs olyan gondunk, ami végigkísérte a XX. századi történelmünket. Ha mi magyarok győzünk, akkor végre egyedül maradunk a saját országunkban és boldogok leszünk, ha pedig a patkányok, akkor végre kiderült, hogy a magyarság már csak illúzió volt, egy életképtelen ostobaság, amit jobb volt befejezni, mint szenvedni tovább vele!

Orbántól, Gyurcsánytól és az egész rendszerváltó bandától viszont meg kell szabadulnunk, mert olyan érvénytelen, ósdi világképük van, amivel csak szakadékba tudunk zuhanni, jövőnk velük biztosan nincs.
Konkrétan 10 év alatt nemigen kommenteltél olyat ami ne lett volna radikális.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 088
92 218
113
Egyébként hamár HTKA, akkor látni kéne, hogy a ""fasszopó orbán", "bajszos szar", "orbán egy geci"-t kibáló ellenzék például olyan témában mint a haderőfejlesztés éppen a ATV-n és az érdekcsoporjába tartozó rádión keresztül sokkal színvonalasabb támogatást ad a Zrínyinek, mint a saját MTVA-s szarságok a TV2 csoportról nem is beszélve..
Az ATV egyébként nem kormánypárti és nem ellenzéki televízió egyébként mindkét oldal megszólalhat benne, rendszeresen szerepelnek benne kormánypárti politikusok, az már más kérdés, hogy sokszor agyatlan mantrázást hallunk tőlük a központi narratíva alapján, mintsem érvelést, vagy uram bocsá egyéni gondolatokat. (Egyébként ez a másik oldali szereplők esetében is elég gyakori).
A NER ott vett műsoridőt.Sztem ez a személyes kapcsolatokon múlt, illetve a célcsoportról. Nem a fidesz szavazókat kellett átlagban meggyőzni, hanem az ellenzéki szavazókat érzékenyíteni. Egyébként tényleg jó műsorok voltak.
Az ATV évtizedek óta a baloldal házitévéje, annak ellenére, hogy a hitgyüli az amerikai evangéliumi keresztény egyházakhoz van bekötve.Ez a kettősség az utóbbi időben egyre jobban látszik.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 482
121 063
113
De teljesen igazad van. A legnagyobb probléma, hogy egy megyei néplapot olvasó ember, aki az MTV-t nézi meg TV2 elbutító táncikás, győzikés faszttudja milyen szarjai, és a Kossuth Rádiót hallgatja, oda nem elég a választás előtt 2x lemenni 5 röplappal.
Ez nem működik. De ahogy a tanártüntetés is a városokban van, úgy azonos a magyarázat. Olyan ember ki a falvakban tudna igazában tenni valamit az jelenelg nem sok van. A polgármesteri hivatlaban dolgozó, az agronomus, az állatorvos, az iskolai tanitók, tanárok stb. Nos pld. a tanárok azért nem sztrájkolnak vidéken, mert a férj-feleség általában az önkormányzatnál van, és mi lesz ha kirugják. Vidéken több helyen a tanitoknak önkormányzati lakást adnak, mint az orvosoknak is szoktak, sőt gyógyszerészeknek is, (nos a fideszes polgármester akármikor ezeket megszüntetheti, kirúghatja stb.). Tehát összefoglalva, ott kéne élni ellenzékieknek és aktíván politizálni, de nem tudnak. Ha a falú nem fideszes, akkor a helyi kis oligarcha pld. arréb viszi a vágóhidat, konzervgyárat, gabonatárolót, a fejlesztés a másik faluba megy, az iskola megszünik stb. Ilyen környezetben hogy a fenébe tudod mozgosítani a kisközségi szavazókat?? Ahhoz radikálisan meg kéne változni az életüknek. De nem fog, mert eddig sem sokat kaptak, kifestve az iskola, új a játszótér, a falunapon ingyen sül a disznó, meg a sőr, és énekel a tököm tudja milyen NER által felkapott celeb..
Ezeket a faszságokat honnan szeded basszus?

Vidéken mindenki hülye internet meg nem létezik, 3 db tévécsatorna van, a falvak lakosságának 90%-a meg nem agglomerációs dolgozó valamelyik közeli kisvárosban... és soha senki el nem hagyja a kurva faluját mert elfárad a szekeret húzó csacsi 15 km után....

Édes faszom aztán még csodálkozik, hogy nem tud azonosulni a vidéki szavazó az általa vallott "értékekkel"..

Na bazd konkrétan ez generàlja a kétharmadot...
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Ha Te a szavazótáborodat parasztozod, az egy dolog. Én nem ezt írtam le. A szavazótábor nagy része vidéki, községekben falvakban élő alacsonyan iskolázott, ember. Van 1--2 százezres rétege a szavazóknak felsőfokú végzettségű is, hiszen vannak, akik ideologiai alapon, van akik, inkább Ők mint mások, aztán vannak a megélhetési fideszesek (akik ilyen-olyan gazdasági függésben lévő társaságokban stb.dolgoznak stb.). A nagy része a szavazótábornak azonban a szociológiai kutatások szerint nem ez a réteg.
Tipikus Pesti szarság!
Kedves városotokon kivül élők mind parasztok, primitívek, tanulatlanok, stb stb stb. Aztán csodálkoztok ha utálják a fővárosi suttyókat!
Néz végig szeretett városodon hogy nézkki? Egy falusi potyantós illatosabb és tisztább mint az a retek hely! Ha mi vidékiek nem lennénk egy az hogy éhen döglenétek a másik hogy egy szöget nem tudnátok beverni!
Látod Viktor ebben igazat mondott, elvagytok tévedve. Azt hiszitek hogy ez az orazág csak Budapestből áll! Pedig életem épp itt rejlik a varázslat! A fidesz azért erős mert a vidékre épít, ugyanis a fővárosban max 1,5-2 millióan míg vidéken 7-8 millió választó polgár él!
És tudod a vidékinek több sütni valója van mint nektek elkényelmesedett suttyó úri faszoknak
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 326
84 525
113
És akkor csodálkozunk, hogy Brüsszel korrupcióra hivatkozva nem ad pénzt:


Már 2018-ban leírtuk többen, hogy a NER, OV és sleppjének kapzsisága nemzetbiztonsági kockázat.
Ez már akkor is hülyeség volt. Ellenben a Lyobbik és a belőlük kiváltak tényleg azok. De a Momentum, DK, LMP, stb dettó.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 326
84 525
113