Az igazság az, hogy teljesen mindegy, hogy Trump, vagy Orbán vonatkozásában, de a látható, hogy még mindig az emberek a metropoliszok felé áramlanak, és ahogy "városiasodnak", ami egyébként eléggé káros dolog, úgy éppen ez a szavazótábor tünik el. Ott meglátják a multkulti áldásos, és rossz oldalait is. Én szoktam nézni, hallgatni a Partizán adásait, az MSZP-nek már régen el kellett tünnie. A munkások és parasztok pártja már nem létezik, ahogy a munkás és a paraszt sem. A kékgalléros szakszervetetes régi szavazóbázis már évek óta a múlté volt. Az alacsony iskolázottságú embereket nem lenézni, kell hanem tájékoztatni. Nos ez nem megy, hiszen a városokban élő érelmiség (a falvakról már írtam előzőekben), nem érti és nem is fog szavazóbázist elindítani egy faluban. Ameddig nem vezetik rá ezeket az embereket, hogy nem elég az, hogy nem lett roszabb a sorsuk, hanem, hogy sokkal jobb lehetne mint ahogy most élnek, ha nem fideszes feudalizmus alatt élnének, addig nem lehet a fidesz kisközségi tömegbázist megingatni. Ugyanakkor ezt nehéz megtenni éppen a fentebb leírtak miatt a községekben falvakban, ahol a legjobban függenek az állami támogatástól, a NER-es kiskirályoktól, mert nem veszik át a terményt, nem lesz a községben iskola, óvoda, vagy orvos urambocsá posta.
Ugyanakkor ez nálunk is változni fog, ahogy a világon mindenhol. Ahogy Trump és a ottani konzervítívok problémája is, hogy a városi embereket megszólítsák úgy itt is azonos a probléma. Ezért veszít a fidesz bp-n. Itt nem elég brüsszelezni, meg sorosozni, itt látják az emberek, hogy a kínai, meg az arab nem az Ő munkáját veszel, hane speciel ott kell vásárolni náluk, meg ennie, mert nincs elég pénze normális üzletekben vásárolni.. és nem erőszakolják a kínaiak a gyerekeit sem, a török kebabos meg tök rendes fazon és ad a gyerekének egy baklavát mindig, tehát itt nehéz ezeket a sztereotípiákat előzni...