[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 072
83 375
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 072
83 375
113
Ismerem az IP besorolásokat.
Mivel a zuhany nem egy nagynyomású mosó, a rollernek azt ki kell bírnia, ugyan úgy mint az esőt.
Ne okoskodjatok már! Ő maga mondta, hogy OTT, ALATTA tette TÖNKRE!!! Tehát, nem bírja.

Meg elektromos rollerezgettem is, ameddig nem tettem be zuhany alá, és nem romlott el az egész. (…) Nagyon-nagyon koszos volt, és úgy voltam, hogy egy kis vízsugárral kicsit lemosom.

Inkább ezen csámcsogjatok!

"A Kontra megkereste a Johns Hopkins egyetemet, amely elismeri Korányi 2010 és 2011 közötti ösztöndíjas státuszát, de hogy 2011-től 2017-ig pontosan mit is csinált az intézményben, azt még az egyetem részéről sem tudják megmondani."
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Nem panaszkodni kell, hanem ossze kell hozni egy sajat szovetseget. Ez komoly melo es sok kompromisszum. Sokszor viszont ugy latom, hogy "csak" egy nagy rakat penz kerdese a dolog... bokkeno, hogy az nincs. Tehat nincs mas ut nagyon mint ahogy a lengyelek epitgetik a szovetsegi zonajukat. Talaltak egy hajlando, gazdag mecenast a projekthez. Szoval a minta adott. Meg kell valakit gyozni a "mi projektunkrol" aki kivulrol beszall. Ez van...kulonben a fejunk felett dolnek el (megint) a dolgok...

P.S.: sajnos nem mindegy ki lenne a kulsos, mert utana jon a szamla. . .mert mindig jon a szamla...
Mi is, azaz Mo. is azt próbálja csinálni, mint a lengyelek, csak nem USA támogatással, hanem több irányú tapogatással, építkezéssel. A legerősebb szál talán a Kínai (nem véletlen, hogy még nyugat ellenében is bevállaltuk a telekommunikációs Huawei projektet), aztán ott van a német ipari vonal (politikum most nem partner) az orosz és török vonal is. Nekünk az angolszászoknál nincs amit keresni, legfeljebb látszatszövetségesek (ahogy mi is nekik). Ők cseszték szét 100 éve a Szakrális Magyar Királyságot, nem érdekük a kialakult "rend" megbontása. Ezzel szemben a lengyelek és románok államiságukat nekik köszönhetik. Nem véletlen, hogy annyira kapaszkodnak beléjük és bármit meg is tesznek, hogy az USA mellettük maradjon.
Visszatérve a mecénásokra, ha Kína lesz a mi fő szponzorunk, akkor valószínű, hogy vastagon fog fogni a tolla. Azonban a többletkiadások kifizetésében is segít, mert bevon olyan projektekbe, mint pl. a Selyemút.
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Nem vagyok benne biztos, hogy itt a helye de itt hagyom, szerintem nagyin érdekes. Ha valakinek nincs ideje végighallgatni 23:07-től kezd igazán érdekes lenni.


  • Az USA hírszerzés szerint igazándiból nincsenek olyanok, hogy iráni drónok. Mindent Kína gyárt le nekik, a tervektől az alkatrészekig meg a gyártósort is és Irán csak összeszereli.
  • Ezeket a kínai drónokat látjuk most bevetve Ukrajnában is. Oroszoknak is adnak terveket, alkatrészt meg gyártósort mindent.
  • Algéria, akikre most az EU komolyan épít mint gázbeszállító, most irt alá az oroszokkal megy hatalmas fegyverszállítási szerződést. SU57, S-500 Prometheus, T-90 és Armatákat akarnak venni. Nemrég volt közös hadgyakorlat.
  • Szaúdiak be akarnak lépni a BRICS-be.
  • A jenlegi háború nem országok között, hanem a különböző pénzügyik körök között zajlik. A nyugat a kelet és a dél oligarchia csapnak össze az erőforrásokért.
  • A demokratikus intézmény rendszereket ezek a pénzügyi körök mindenhol (nyugaton is) sikeresen felülbírálják/leépítik. Saját rendszereket működtetnek ezek a pénzügyi körök melyek egymás ellenfelei.
  • Erre a polgári tömegeknek nincs válasza.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 713
113
Teljesen nyilvánvaló, hogy ez is meg timike is rég eladták a lelküket valami külföldi szerveztnek. Jobb esetben “csak” NGO-nak, és akkor szimplán hasznos idióták, rosszabb esetben direkte fedett szolgálatoknak.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 130
2 472
113

"...Legutóbbi interjújában Yuval Noah Harari Orbán Viktort bírálta, a világhírű izraeli történész a miniszterelnök „globális ideológia” felszámolására és a bevándorlók előtti kapuk bezárására vonatkozó gondolatára is reagált.
„Badarság! Ha ellenzed a kívülről jövő dolgokat, akkor ellenzed a kereszténységet? A kereszténység nem Magyarországon jött létre, hanem a Közel-Keleten!” – szögezte le a filozófus a spanyol Infobae-nek adott interjúban.
„A Biblia, amit Orbán úr annyira szeret, nem Magyarországon íródott, nem Budapesten íródott, nem magyarul íródott. Héberül és görögül írták, főleg a Közel-Keleten élő zsidók. Orbán Viktor meg akar szabadulni a Bibliától?” – tette fel Yuval Noah Harari a kérdést..."


Klasszikus csúsztatás. Ezért kár volt megszólalni. Fogalmazott volna másképp. Indokolta volna meg normálisabban, miért jó az akármilyen bevándorlók kritika nélküli automatikus befogadása egy adott nemzetnek és hozhatott volna példát is, hogy az ő hazája, Izrael mennyire kötetlenül bevándorláspárti.
Továbbá kérdem én, a Bibliának mi köze van a bevándorláshoz? Az elterjedésére tetszik gondolni? Azt nem egy migránsáradatnak köszönhetik Európa népei.
Mi Izrael álláspontja a vegyes házasságról, határ keritésről, bevándorlásról?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 210
26 948
113
Mit írtam tavasszal?

Csak 2020-ban 621 milliárd Forintot költött sportra a kormány. Ez a jelenlegi honvédelmi költségvetés kétharmada. Csak hogy mindenki értse mi fog itt történni most. A GDP azonnal 3,5-4 százalékára emelt honvédelmi költségvetés lenne elég ahhoz, hogy a sport kiadásai függetlenek maradjanak a 2%-ot és az idáig megadott extra fejlesztési pénzt kitevő honvédelmi kiadásoktól. Máskülönben a honvédelmi kiadások kárára kerül majd finanszírozásra Orbán sportja innentől.

Gyakorlatilag vége van mindennek a Zrínyi szempontjából. Ez egyszerű tény, ami ki lehet számolni. Ha nem duplázzák a költségvetést (vagy nullázzák a sportra pazarolt pénzt), akkor a sport fogja elvinni a pénzt a honvédelem elől. De ez is a cél, hogy a jelenlegi szankciós válságban az ország lakossága számára (kolduló tanárok, éhkoppon tartott rendőrök, mentősök, tűzoltók, alighogy fizetett katonák, stb) egyre irritálóbb sportkiadásokat elrejthessék harminc évre titkosítva a honvédelem átláthatatlan rendszerében, ahol a fejlesztések csak majd a távoli jövőben fognak megvalósulni, így egyelőre nem lehet számonkérni mi történik a pénzzel.
Lehet itt poénkodni, de feketén-fehéren ott van, hogy alárendelték a sportot, ám nem látom a hozzárendelt összeget, csak azt a pénzt, amit eddig a honvédelemre költöttek és amiből most már a sportnak is ki kell jönnie, márpedig arra legalább annyit költünk, mint a Honvédségre!
Nos, nekem lett igazam, a stadionokat a honvédelmi költségvetés kárára fogják üzemeltetni és ez még csak a kezdet:
Nem értitek ti a korrupt oligarchikus rezsimek működését alapszinten sem! Az egész fórum engem szidott, meg rajtam röhögött, hogy milyen hülye vagyok, miket képzelek. Tessék, itt van, feketén-fehéren. Nem fegyverre, nem lőszerre, nem drónra, nem tüzérségre, nem illetményre költik a megemelt honvédelmi költségvetést, hanem stadionokra! Csak, ha valaki nem értené, hogy miért piackutatás megy fegyverkezés helyett. Hát azért, mert az egész Zrínyi egy porhintése a kormányzati korrupciónak.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 905
35 741
113

Mit írtam tavasszal?



Nos, nekem lett igazam, a stadionokat a honvédelmi költségvetés kárára fogják üzemeltetni és ez még csak a kezdet:
Nem értitek ti a korrupt oligarchikus rezsimek működését alapszinten sem! Az egész fórum engem szidott, meg rajtam röhögött, hogy milyen hülye vagyok, miket képzelek. Tessék, itt van, feketén-fehéren. Nem fegyverre, nem lőszerre, nem drónra, nem tüzérségre, nem illetményre költik a megemelt honvédelmi költségvetést, hanem stadionokra! Csak, ha valami nem értené, hogy miért piackutatás megy fegyverkezés helyett. Hát azért, mert az egész Zrínyi egy porhintése a kormányzati korrupciónak.
A stadionokba köll akkor beköltöztetni az új laktanyákat.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 210
26 948
113
A stadionokba köll akkor beköltöztetni az új laktanyákat.
Hogy mit kellene csinálni a mocskos NER-el, arról nekem konkrétan ez jut eszembe:
caszely-chile-urss2-960x622-1.jpg
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 098
9 127
113
Nem vagyok benne biztos, hogy itt a helye de itt hagyom, szerintem nagyin érdekes. Ha valakinek nincs ideje végighallgatni 23:07-től kezd igazán érdekes lenni.


  • Az USA hírszerzés szerint igazándiból nincsenek olyanok, hogy iráni drónok. Mindent Kína gyárt le nekik, a tervektől az alkatrészekig meg a gyártósort is és Irán csak összeszereli.
  • Ezeket a kínai drónokat látjuk most bevetve Ukrajnában is. Oroszoknak is adnak terveket, alkatrészt meg gyártósort mindent.
  • Algéria, akikre most az EU komolyan épít mint gázbeszállító, most irt alá az oroszokkal megy hatalmas fegyverszállítási szerződést. SU57, S-500 Prometheus, T-90 és Armatákat akarnak venni. Nemrég volt közös hadgyakorlat.
  • Szaúdiak be akarnak lépni a BRICS-be.
  • A jenlegi háború nem országok között, hanem a különböző pénzügyik körök között zajlik. A nyugat a kelet és a dél oligarchia csapnak össze az erőforrásokért.
  • A demokratikus intézmény rendszereket ezek a pénzügyi körök mindenhol (nyugaton is) sikeresen felülbírálják/leépítik. Saját rendszereket működtetnek ezek a pénzügyi körök melyek egymás ellenfelei.
  • Erre a polgári tömegeknek nincs válasza.
Semmi értelme olyan embert behívni aki ért a szakmájához. A végén még a valóságot mondja el és az úgy nem jó :)
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 578
46 635
113
Az egész fórum engem szidott, meg rajtam röhögött, hogy milyen hülye vagyok, miket képzelek.
Változott valami? :cool:
Tessék, itt van, feketén-fehéren. Nem fegyverre, nem lőszerre, nem drónra, nem tüzérségre, nem illetményre költik a megemelt honvédelmi költségvetést, hanem stadionokra! Csak, ha valaki nem értené, hogy miért piackutatás megy fegyverkezés helyett. Hát azért, mert az egész Zrínyi egy porhintése a kormányzati korrupciónak.
Erre írnál pár sort, hogy mire alapozod?!
Légyszi vázold már fel nekünk az új NSÜ jogelődjeit, azok felügyelő minisztériumait!
Meg idézd be költségvetésére vonatkozó részeket.
Segítek: Itt találod!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 788
30 567
113
Ha összhangban van a diplomáciai gyakorlattal, meg kell hívni pár bírót a washingtoni magyar nagykövetségre, oszt kész.
Vagy megkérni az orosz meg kínai nagyköveteket, hogy hívjanak be pár bírót ők is. De legtisztább lett volna kibaszni a nagykövetet csapatostól, mert sok volt a hülyeség mostanában vele.
 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
693
1 718
93

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 578
46 635
113
Változott valami? :cool:

Erre írnál pár sort, hogy mire alapozod?!
Légyszi vázold már fel nekünk az új NSÜ jogelődjeit, azok felügyelő minisztériumait!
Meg idézd be költségvetésére vonatkozó részeket.
Segítek: Itt találod!
Na @blogen , kijegyzetelted már, hogy miért és mégis minek az utódjaként (és melyik minisztérium felügyeletét váltva) is hozták létre az NSÜ-t?