[HUN] SOC-R hajók (Special Operations Craft – Riverine)

Nincs olyan folyónk amit ne tudnál géppuskával keresztben átlőni, de ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor szükség sincs rájuk.
Mit is tud legjobban a SOC-R?
A probléma nem a keresztbe átlövéssel van, hanem azzal, hogy gyorsan tudj tűzerőt kritikus helyekre juttatni. Látod pl. a képességet hogy Magyarország összes határfolyóját teljes hosszúságában le tudod fedni géppuskából kialakított tűzrendszerrel?
Arról nem is beszélve, hogy a rajta lévő felderítő rendszerek képességeit nem tudod kiváltani olyan gyorsreagálású gépesített eszközzel, amivel határfolyó mentén olyan mobilitást tudsz elérni.
Ezeknél csak a helikopter ad jobb képességeket ezen a területen, de az meg ugye nem ugyan annyiért üzemel, mint egy csónak...

Mit is tud legjobban a SOC-R?
A probléma nem a keresztbe átlövéssel van, hanem azzal, hogy gyorsan tudj tűzerőt kritikus helyekre juttatni. Látod pl. a képességet hogy Magyarország összes határfolyóját teljes hosszúságában le tudod fedni géppuskából kialakított tűzrendszerrel?
Arról nem is beszélve, hogy a rajta lévő felderítő rendszerek képességeit nem tudod kiváltani olyan gyorsreagálású gépesített eszközzel, amivel határfolyó mentén olyan mobilitást tudsz elérni.
Ezeknél csak a helikopter ad jobb képességeket ezen a területen, de az meg ugye nem ugyan annyiért üzemel, mint egy csónak...
Kevés lassab dolog van a motorcsónáknál.

• Tetszik
Reactions: Busho3301
Ártéren? A folyó hosszában? o_O
Helikopter? Magyarország nem Amazónia, hogy közúton ne tudj eljutni bárhová. Ha valamit meg akarsz támadni egy folyóparton, akkor oda biztosan vezet közút is.

Nem baj, hogy lesznek ezek a csónakok, csak ne lássunk bele többet annál mint amik: csónakok géppuskákkal.

Helikopter? Magyarország nem Amazónia, hogy közúton ne tudj eljutni bárhová. Ha valamit meg akarsz támadni egy folyóparton, akkor oda biztosan vezet közút is.

Nem baj, hogy lesznek ezek a csónakok, csak ne lássunk bele többet annál mint amik: csónakok géppuskákkal.
Dráva?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

De nem látunk bele semmi extrát csak azt mondjuk ennyi pénzért ezek megérik nagyon. Az ami programból meg mást úgyse nagyon veszünk ezért írtam, hogy a CB 90 eseket is elhozhatnánk annyi pénzért elférnek és hasznosak. Csak ENNYI! ;)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Magyar Honvéd 2022 augusztusi címlap
Erre gondolsz? Sztem nem ugyanaz a tutaj.

x62f3770f79ffd527008340.jpg.pagespeed.ic.3yu3UXTZQL.webp

Nálunk van rendszerben Minigun bármihez is?
Elvileg ez az amcsi bárkát azzal "szokták" használni...

Különben ez érdekes. Ez tulajdonképpen egy garázsvásár. Ha gyorsan el akarják adni a cumót, akkor a minél nagyobb nyilvánosság hasznos lehet.
Röhejesen érdekes lépés lenne, ha egyszercsak csak úgy az az attasé kipakolná a dokumentumot a nagykövetség honlapjára. :)
Igazság szerint, ha az elkelt sumók listája nyilvános, akkor a választék is az lehetne.
Különben pont ennek ellent mond, hogy már jóideje (2,5 éve) nem frissül az excell tábla a DSCA honlapján.

Komplikált ez az ügy, mert megértem, hogy nehezen megyünk rá 1-1 tételre.
Általában kérdéses állapotban letárolt cuccokról van szó. Kérdéses mennyiségű és költségű felújításokkal.
A logisztikai és támogató eszközökkel lehet olyan probléma, hogy egyszerűen az imperial rendszer sok komplikációt okoz. Gondolom, hogy a használt áram sem az aurópai szabványnak megfelelő. A járművek szerszámai sem metrikusak szerintem.
A repülő eszközök lehetnének jó alternatívák, de ott meg olyan őskövületek vannak, amelyek modernizációja irgalmatlan pénzeket emésztene fel.
Ott ugye alapból is az imperialt használják a zsargonban tehát komoly gond nem lenne az átállással, meg ott talán sokkal könnyebb önálló rendszereket kezelni. Nem nagyon kell meglévő nagy rendszerbe illeszteni őket.
A repülő eszközöket több (2 v. 3) boneyard tárolja. Ebből a legnagyobb az AMAARG. Innen lehet szemezgetni.
A szárazföldi techinkából meg mindenből van nekik jó bőven letárolva. (többek között emiatt nem értem, hogy miért megy a b@szkódás, hogy az ukránok a Leopardok után kapkodnak)
Amúgy ebben csak 2 soc r hajó van és 3 ról volt szó. Egyet itt hagytak múltkor?

Amúgy ebben csak 2 soc r hajó van és 3 ról volt szó. Egyet itt hagytak múltkor?
Én foglalkoztam ezzel annak idején, de rohadjak meg, ha emlékszem. Most meg már nincs kedvem a fórum keresőjével birkózni.
A google azt találta, hogy Korom Ferenc még 3-at mondott. (2021.05 hó)
Mondjuk lehet, hogy amiatt nincsenek még bemutatva felsorakoztatva, mert módosítottuk a számokat, és emiatt újra át kellett rágni magunkat az EDA folyamatain. A táblázat 2019-es státuszt ír.
Mondom, hogy sajnos egy ideje nem erőltetik a frissítést.

• Tetszik
Reactions: Giskard