[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 591
13 826
113
Ezzel szemben a NATO ex VSZ országai gyakorlatilag lefegyverezték magukat bizonyos rendszerekből/javadalmazásokból (Nesze neked összfegyvernemi hadviselés).
A NATO nyugat-európai része pedig annyi rendszert/fegyvert/javadalmazást átadott, hogy ha nyilván nem is drámai mértékű a hiány, de csökkenti az önbizalom/komfortérzetet.

Én azt nem értem, hogy a NATO-t miért veszik egységes, túlméretezett, és brutálisan erősnek ?

A Hidegháborúban is a következők voltak ténylegesen erősek, minőség az mennyiséggel párosult:

Szovjetek, Britek, Franciák, az Amerikaiak, és az általuk felfegyverzettek, vagyis Egyiptom, Izrael, Irak, Irán, India.


A jelenkorban is a NATO az USA-n, a Franciákon és a Lengyeleken kívül egy harmatgyenge gittegylet.

A Németeknek van 132 db bevethető Leopárd 2-esük, amiből 20 db A7... a többi főleg A4 és A5, A6. És van 9 db Tiger helikopterük és emellé a Luftwaffe 30 %-a van bevethető állapotban.

Mehr als die Hälfte der Kampfpanzer „Leopard 2“ der Bundeswehr sind nicht einsatzbereit. Das geht nach Angaben der Zeitungen der Funke-Mediengruppe aus einer Übersicht des Verteidigungsministeriums hervor. Von den 244 Kampfpanzern des Typs seien lediglich 95 einsatzbereit.


És a többieknél is hasonló állapotok vannak. Az ilyen felszereltségű NATO 1 hétig, max 2-ig húzná, és végük is lenne, mint a botnak.

A NATO nyugat-európai része pedig annyi rendszert/fegyvert/javadalmazást átadott, hogy ha nyilván nem is drámai mértékű a hiány, de csökkenti az önbizalom/komfortérzetet.

Amiből kevés van, abból mit lehet adni ? Hogy terepjárók, hordágyak, és rozsdás sisakokat tudnak be óriási NATO-s támogatásnak ?

Nem véletlen, hogy nem támadtak érdemben pl. a Tupoljevek, T-90-ek sem stb.

A T-90-esből India vett 2,000-et, és az Orosz Hadsereg meg 300-at. A T-72M1 ERA kazettával simán elviseli a Német nyíllövedékeket. És a T-72B-nek meg jóformán érzéketlen rá. A T-72-esnek is sok értelmes és hasznos modernizációja van, de a T-72B3 az abszolút nem az, amit elkövettek.

Ja és persze oroszellenes érzelmű ukránok sem sérültek/haltak volna meg akkora számban, mint amit vélünk.
Ott maradtak volna a nyugati részeken fenekedve.
De aki meghalt, meg megrokkant, az már bajosan fog tudni támadni teljes értékű harcosként...

A Kijev elleni offenzívával egy gyors, operatív műveletekkel végrehajtott külső politikai kormányváltásra készültek, szentül hitték, hogy max 1 hét és vége. Kudarcot vallott, és amit azután csináltak, nehezen van magyarázat rá.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Most hallgattam meg két tagot az Utrahangon. Az egyik (amerikás szakértő) szerint sanszos hogy a repubik komoly sikert értek most el (49 szenátor már biztos és 3 állam még inog, de a másik fronton is fölényesen nyertek és így megakaszthatnak sokmindent föleg az anyagi forrásokat a Joe Bábdent utálják kint a szavazók mint a sz@rt és nem mellette hanem Trump ellen szavaztak!
A másik pali Herszonról mesélt: óva inti az oroszvért ivott ukránokat az ész nélküli támadástól, mert sanszos hogy ez egy csapdahelyzetet eredményezne nekik és az ukriknak most kell figyelnie és hallgatnia az amerikai irányításukra. Rossz hír még hogy az USA kormánya leb.szta a Zelét. Elmondta, hogy Ukrajna szerinte a 40 millió lakosból már inkább húsz millás mint 25 milliós. Infrastruktúra Armageddon tábornoknak hála: 0. Energia:0 Morál még valamennyire van de a télen a 0-hoz közelít majd. Az oroszoknak van mindene (nyerasanyag, élelmiszer, lőszer) és a 300-ból 90 ezer friss ember már megérkezett a frontra abból 50 már harcol...stb. stb.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 505
19 915
113
Kis reggeli agymenés:
Olvasom itt a sok "szakértést" ahogy az atlantisták felgerjednek a herszoni események kapcsán. Azért lenne néhány megjegyzésem. Korábban is írtam már, hogy szép és jó ez a fórum, mert itt megfordulnak hozzáértők is, de jelen esetben a találgatáson kívül kevés valós elemzés lát napvilágot. Igazából az a helyzet, hogy nem tudunk szinte semmit sem az oroszok valós terveiről, sem a rendelkezésre álló erőkről. Ilyenkor kicsit hátrébb kell lépni és abból főzni ami rendelkezésre áll. Szóval tudjuk, hogy kb. 200.000 orosz jött eredetileg hoholföldre és mondjuk abból 40-50.000 kiesett a felhasználhatók sorából, tehát marad 150.000. Ehhez jön még a DNR + LNR + Wagner, az állományukkal és a veszteségeikkel együtt. Rendelkezésükre áll a teljes orosz ipari teljesítmény és a volt szovjet raktárak döntő többsége. A hátországuk gyakorlatilag sértetlen, a politikai támogatottság otthon úgy tűnik töretlen.
Ezzel az erővel behúztak 3 és fél megyét de a területek összességében qrva nagyok és sokkal jobban erődítettek, mint azt a kezdetekben gondolták (főleg a Donbassz).
Velük szemben áll - egyes hírek szerint - 700.000 ukrán a saját, immár teljesen leamortizált technikájával, a "támogató" országok szinte összes volt szovjet technikájával és az ún. "logisztikai rémálommal" azaz a NATO által biztosított modern, de túlságosan "sokszínű" fegyverzetével. A hátországuk romokban, a javító technika szintén, az energia a végét járja.
Itt tartunk most. Ami következik az egy qrva kemény és energiahiányos tél a kaprok oldalán, egy kicsit csökkenő lelkesedés a támogatásokban és a beérkező orosz mozgósítási hullám kb. 300.000 katonája. (Ami egyébként szerintem több lesz, mert ugyan mondja már meg valaki, hogy ki ellenőrizte, hogy mennyi a ténylegesen behívottak száma? )
Ebben a helyzetben Szurovikin kiüríti a Dnyeper jobb partját és az atlanti kórus elalél a gyönyörtől, az orosz megsemmisülést vízionálja és reggelenként nyálcsorgatva ébred a "hírek" olvasása közben.
Én úgy gondolom - és hangsúlyozottan csak gondolom - hogy a messzemenő következtetések levonása előtt ki kell várni a telet. Úgy tűnik, hogy az oroszoknak a kaprok hátországát gyengítő képessége nem csökkent, az infrastruktúra beadja a kulcsot és ez végzetes hatással lesz a logisztikára és a morálra is. Szurovikin kivár és valószínűleg jól teszi. Tolbuhin még fröcsögve követelte volna az állások tartását Herszonnál, de ez már más doktrína. Nem öletjük halomra katonák ezreit egy tábornok lázálmai miatt, ha vannak ésszerűbb és tervezhetőbb projektek. Azt azért ne felejtsük el, hogy az oroszok gyakorlatilag megduplázzák a támadóerejüket hamarosan a beérkező tartalékokkal, míg az ukrán max. a veszteségeit tudja pótolni valamennyire. (Tudom ott is van mozgósítás, de az eddigi kb. hat behívás már elvitte a rendelkezésre álló erő javát, ez már csak "lécskálás" a maradékban. És még nincs egy éves a háború, szóval nincs "beérő" újabb generáció...
Úgyhogy én egyrészt óva inteném az atlantistákat a túlzott lelkesedéstől, másrészt az oroszfanok részéről tapasztalható "mostaztánmindennekvége" hangulatot is korlátoznám, mert a háborúnak nincs vége, és "winter is coming" :D "зима приближается" :D
Na, ennyit reggelire...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 260
31 357
113
10november2022_Ukraine_map.jpg

10november2022_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Map.jpg

"Az Orion Intel OSINT csoport új térképeket tett közzé, amelyek a NATO és a svéd felderítő repülőgépek tevékenységét mutatják be Fehéroroszország, Ukrajna és Oroszország határain október 5. és november 5. között."
A tél tárgyalásokat hozhat.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 239
42 933
113
IL RUSSO
The grouping of troops in the Nikolaev-Krivoy Rog direction by 23.00 on November 10 completed the task and reached the prepared lines on the left bank of the Dnieper River. Moreover, the advanced units of the enemy are still 40 km from Novaya Kakhovk and 25 from Kherson. During the maneuver, more than 20 thousand personnel and about 3.5 thousand pieces of equipment were withdrawn. Losses in equipment amounted to 18 units. The generals of the Armed Forces of Ukraine com osvg "Kherson" Tarnavsky, kom ogv "Krivoy Rog" Drapaty and kom ogv "Nikolaev" Gritskov sucked off ordinary Russian paratroopers once again. Learn the forelock of military affairs in a real way, a little later the paratroopers will personally inspect you again!

Firsthand.
IL RUSSO
report that the Antonovsky bridge, after the withdrawal of all troops, was blown up behind them.
The bridge to the Kakhovskaya hydroelectric power station was also destroyed
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 646
45 978
113
Sose becsüld alá az öreg Mestert! :hadonaszos:
kill-bill-pai-mei.gif
Tisztelem én őket, túlbecsülni viszont nem vagyok hajlandó! ;) Az a helyzet, hogy a kung -fu filmeket leszámítva a valóságban az öreg mesterek hatalmas tudásúak az tény, de sérülékenyek, szar/lassú regenerációval, rossz ütésállósággal, egy csomó korábban összeszedett sérüléssel. Lassúak, gyengék saját magukhoz képest, amilyenek voltak mondjuk 29 évesen, a fasorban nincsenek 70 évesen.

Hagyjuk már ezt, tényleg személyi kultuszt ne építsünk már... Putyin egy kimondottan jó karban lévő Judos/Sambos 70 éves öregúr, de akkor is itt már a fő hangsúly azon van, hogy öregúr!
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 329
4 814
113
Kis reggeli agymenés:
Olvasom itt a sok "szakértést" ahogy az atlantisták felgerjednek a herszoni események kapcsán. Azért lenne néhány megjegyzésem. Korábban is írtam már, hogy szép és jó ez a fórum, mert itt megfordulnak hozzáértők is, de jelen esetben a találgatáson kívül kevés valós elemzés lát napvilágot. Igazából az a helyzet, hogy nem tudunk szinte semmit sem az oroszok valós terveiről, sem a rendelkezésre álló erőkről. Ilyenkor kicsit hátrébb kell lépni és abból főzni ami rendelkezésre áll. Szóval tudjuk, hogy kb. 200.000 orosz jött eredetileg hoholföldre és mondjuk abból 40-50.000 kiesett a felhasználhatók sorából, tehát marad 150.000. Ehhez jön még a DNR + LNR + Wagner, az állományukkal és a veszteségeikkel együtt. Rendelkezésükre áll a teljes orosz ipari teljesítmény és a volt szovjet raktárak döntő többsége. A hátországuk gyakorlatilag sértetlen, a politikai támogatottság otthon úgy tűnik töretlen.
Ezzel az erővel behúztak 3 és fél megyét de a területek összességében qrva nagyok és sokkal jobban erődítettek, mint azt a kezdetekben gondolták (főleg a Donbassz).
Velük szemben áll - egyes hírek szerint - 700.000 ukrán a saját, immár teljesen leamortizált technikájával, a "támogató" országok szinte összes volt szovjet technikájával és az ún. "logisztikai rémálommal" azaz a NATO által biztosított modern, de túlságosan "sokszínű" fegyverzetével. A hátországuk romokban, a javító technika szintén, az energia a végét járja.
Itt tartunk most. Ami következik az egy qrva kemény és energiahiányos tél a kaprok oldalán, egy kicsit csökkenő lelkesedés a támogatásokban és a beérkező orosz mozgósítási hullám kb. 300.000 katonája. (Ami egyébként szerintem több lesz, mert ugyan mondja már meg valaki, hogy ki ellenőrizte, hogy mennyi a ténylegesen behívottak száma? )
Ebben a helyzetben Szurovikin kiüríti a Dnyeper jobb partját és az atlanti kórus elalél a gyönyörtől, az orosz megsemmisülést vízionálja és reggelenként nyálcsorgatva ébred a "hírek" olvasása közben.
Én úgy gondolom - és hangsúlyozottan csak gondolom - hogy a messzemenő következtetések levonása előtt ki kell várni a telet. Úgy tűnik, hogy az oroszoknak a kaprok hátországát gyengítő képessége nem csökkent, az infrastruktúra beadja a kulcsot és ez végzetes hatással lesz a logisztikára és a morálra is. Szurovikin kivár és valószínűleg jól teszi. Tolbuhin még fröcsögve követelte volna az állások tartását Herszonnál, de ez már más doktrína. Nem öletjük halomra katonák ezreit egy tábornok lázálmai miatt, ha vannak ésszerűbb és tervezhetőbb projektek. Azt azért ne felejtsük el, hogy az oroszok gyakorlatilag megduplázzák a támadóerejüket hamarosan a beérkező tartalékokkal, míg az ukrán max. a veszteségeit tudja pótolni valamennyire. (Tudom ott is van mozgósítás, de az eddigi kb. hat behívás már elvitte a rendelkezésre álló erő javát, ez már csak "lécskálás" a maradékban. És még nincs egy éves a háború, szóval nincs "beérő" újabb generáció...
Úgyhogy én egyrészt óva inteném az atlantistákat a túlzott lelkesedéstől, másrészt az oroszfanok részéről tapasztalható "mostaztánmindennekvége" hangulatot is korlátoznám, mert a háborúnak nincs vége, és "winter is coming" :D "зима приближается" :D
Na, ennyit reggelire...
Leginkább ezzel értenék egyet (több más hozzászólás mellett). Tegyük hozzá azt is, hogy mostanra az oroszok már legkevesebb három alkalommal vesztették el ezt a háb... különleges katonai műveletet :D: először Kijevnél ment a jajveszékelés pro-orosz részről az ukránpárti pezsgőpukkanások közepette, hogy győztek az ukránok, aztán Harkovnál ugyanez volt és most Herszon miatt már megint ezt kell hallgatni (olvasni). Mókás, hogy ilyenkor teljes egyetértés van az ukrán- és oroszpártiak (egy része) között, de könyörgöm, nem ért véget a háború, hanem javában tart. Megértem azokat, akik ki vannak akadva a területek feladása miatt, de azért ezek miatt ne lássanak már ukrán zászlókat a moszkvai kreml tornyain. (Emiatt különösen nyuggerre vagyok morcos, mert ilyenkor mindig elveszíti a higgadtságát és objektivitását, ráadásul ijedtében még iszik is rá egyet-kettőt-hármat, aztán teljes pánikban kezd fel-alá szaladgálni, hogy mindennek vége. Légyszi, legalább te ne! Kösz&bocs. ;)) A brit titkosszolgálatot hagyjuk is, szerintük az oroszok eddig kéthetente vesztették el a háborút és fogytak ki a lőszerből: "Hülye angolok, angol hülyék!" :)
A "háború köde" még a konkrét műveleteket tervezők számára is adott, de nekünk, fotelvitézeknek meg aztán teljes a sötétség: az események alapján a legalapvetőbb kérdés az lenne, hogy mi az orosz terv, és hogy egyáltalán létezik-e olyan. :D Azt a jelek alapján elfogadom, hogy Ivánék kímélni akarják a "potenciálisan leendő orosz, de jelenleg ukrán" civileket, de ezzel a "töketlenkedéssel" sem őket, sem a saját katonáikat nem tudják igazán megkímélni. Hogy aztán mindezek miatt ki és mit gondol az orosz fegyveres erők teljesítményéről, azt aztán végképp magasról lesz...om: most komolyan, Deák Andrást vagy ronit kéne komolyan vennem? Naugye. :D Szóval "nyugalom, elvtársak", várjuk ki a végét (ha még élünk akkor) és tartsuk szem előtt, hogy az oroszoknak dupla esélye van vereséget szenvedni: egyszer a harctéren, aztán a tárgyalóasztalnál (utóbbi egy katonai győzelmük esetén is simán fennáll).

Tisztelem én őket, túlbecsülni viszont nem vagyok hajlandó! ;) Az a helyzet, hogy a kung -fu filmeket leszámítva a valóságban az öreg mesterek hatalmas tudásúak az tény, de sérülékenyek, szar/lassú regenerációval, rossz ütésállósággal, egy csomó korábban összeszedett sérüléssel. Lassúak, gyengék saját magukhoz képest, amilyenek voltak mondjuk 29 évesen, a fasorban nincsenek 70 évesen.

Hagyjuk már ezt, tényleg személyi kultuszt ne építsünk már... Putyin egy kimondottan jó karban lévő Judos/Sambos 70 éves öregúr, de akkor is itt már a fő hangsúly azon van, hogy öregúr!
Általánosságban egyértelműen neked van igazad. A >konkrét személyeknél< maradva viszont már felmerül a kérdés, hogy van-e esélye egy ifjú "zongoristának" egy öreg cselgáncsos ellen: szerinted nekem lenne-e esélyem a nálam jóval idősebb Csákknorrisz ellen? Na látod. ;):D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 097
66 937
113
Figyeljétek meg, ha az oroszok visszavonulnak a Dnyeper keleti partjára, előbb utóbb lesz Ukrán partraszállás meg hídfő. Akkor aztán bukják a Krímet is.
Máskép; Oroszok nem lesznek képesek újra átjutni túlpartra míg a NATOukrajna igen.
Az ukranok mar atjutottak, picit fentebb Dnyiproban szepen atslattyognak a hidon. Ahogy kijonnek a bal partrol az oroszok a felszabadult ukran erokkel a jobb parton meg fognak indulni Energodar es az atomerőmű iranyaba. Kell az az eromu nekik nagyon. Plusz a Krim is elerhetobb szamukra a kiuritett Kerszonbol. En azt mondom ez a kivonulas butasag, orosz erő nem fog felszabadulni csak ukran. Semmi sem fog valtozni, csak elszornak egy ujabb hatalmas teruletet amiert honapokig harcoltak a katonak, es tartottak is azt, es tartanak most is. Offenziva kell ott, ha Mikolajev ellen a hidak hianya miatt nem lehet, akkor a tulparton kell Dnyepropetrovszk iranyaba hogy eroket szivjon el az ukranoktol a tersegben. Ugy csokken a nyomas Kerszon iranyaban.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 673
55 720
113
Többször irtam már, hogy meg kellene várni az ügy vègét, mert jelenleg nem tudunk szinte semmit a valós helyzetröl vagy a felek szándékairól. Tehát tessék egy forró kâvéval hâtradölni ès vârni türelemmel.
Fâj nézni, ahogy elemzök beszélnek, irnak a semmiröl, meg a " mi lenne ha"-ról, hogy kitöltsék azt a rendelkezésükre âlló idöt a mèdiâban.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 936
14 048
113
Ma hajnalban a visszavonuló Orosz erők felrobbantották maguk mögött az Antonovszkij hidat, és a mellette lévő vasúti hidat...
Nyikolaev régió vezetője Vitalka Kim közölte, hogy Sznyigirevkában a szűrés idejére senki sem mehet be.
Az ukrán erők megkezdték az oroszbarát kollaboránsok felderítését. Eddig 20 kivégzésről van tudomás...
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 078
2 859
113
A Szovjetek teljesen más szisztémát használtak, annakidején nem léptettek elő minden hülyét, nem került magasabb beosztásba seggynyalással - legalábbis egy szint felett már nem. Háború esetén nagyon nem mindegy, hogy aki feljut a vezérkarba az jó káder vagy zseniális katona...

Ami oktatófilmeket és fejlesztéseket láttam a 80-as évekből, kis túlzással az jön le, hogy az átlag Szovjet katona az Amerikaival egyenértékűen volt képzett, ellenben a mai Orosz semmire nem való

Az tényleg igen fontos kérdés lenne, a mai orosz és ukrán sorkatonák képzése a 80as évekbeli orosz vagy az ezredfordulós magyar kiképzéshez áll közelebb?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 506
46 966
113

SÜRGŐS: Az Antonovszkij-híd megsemmisült (+VIDEO)​


Az orosz hadsereg távozáskor felrobbantotta.
Beszámoltak arról is, hogy aláásták a Kahovskaya vízierőműhöz vezető hídat.
Az "orosz tavasz" katonai forrásai a helyszínről megerősítik ezt az információt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668140956

Biden elmondta, mit vár Putyintól Ukrajnában​


„Nem hiszem, hogy a konfliktus megoldódik mindaddig, amíg Vlagyimir Putyin orosz elnök ki nem vonja erőit Ukrajnából” – mondta Joe Biden amerikai elnök.
Tegnap, november 10-én, Biden nemzetbiztonsági tanácsadója, Sullivan kijelentette, hogy Oroszország kivonulása Ukrajna számos területéről "nem jelenti a háború végét".
Emellett a Pentagon bejelentette, hogy segíteni kívánnak Ukrajnának egy különböző hatótávolságú integrált légvédelmi rendszer létrehozásában.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668145913

A helyzet Khersonban reggel 8 órakor

▪️Az orosz csapatok befejezték a visszavonulást a Dnyeper bal partjára. A légvédelmi egységek fedezték a kompátkelőhelyeket és a csapatcsoportokat. Az ágyú- és rakétatüzérségi fegyverek ellenüteggel küzdöttek, és igyekeztek a lehető legnagyobb mértékben lassítani az ellenség előrenyomulását, az orosz légierő hadserege és taktikai repülése az ellenséges egységeken dolgozott.
▪️Az orosz csapatokkal együtt a polgári lakosság egy részét evakuálták. Az Orosz Föderáció fegyveres erői a végsőkig mindent megtettek a civilek megmentése érdekében.
▪️A Dnyeperen átívelő fő kommunikáció megszakadt: az Antonovszkij hidat hajnali 5 órakor, a Kakhovskaya vízerőmű hídját hajnali 3 órakor robbantották fel.
▪️Az ukrán fegyveres erők lövöldözése következtében megsérült a Kahovszkaja Erőmű egyik zárja. Az objektum műszaki állapotának pontos felmérése lehetetlen. A Kahovskaya vízerőmű meghibásodása esetén mindenekelőtt a Dnyeper bal partján lévő települések, a Zaporizzsya atomerőmű vízbevétele (még az atomreaktorok leállása mellett is sok vízre van szükség ), és a Krím vízellátása megsérül.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Ma hajnalban a visszavonuló Orosz erők felrobbantották maguk mögött az Antonovszkij hidat, és a mellette lévő vasúti hidat...
Nyikolaev régió vezetője Vitalka Kim közölte, hogy Sznyigirevkában a szűrés idejére senki sem mehet be.
Az ukrán erők megkezdték az oroszbarát kollaboránsok felderítését. Eddig 20 kivégzésről van tudomás...
Volt idő elmennie azoknak, akik az oroszokhoz akarnak tartozni.
Akik maradtak, azoknak számolnia kellett ezzel, hisz ez már nem az első alkalom, amikor a retkek civileket lőnek, mert "segítettek az oroszoknak". Bucsa, stb.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 433
4 548
113
Herszonban az ukránok óvatosan haladnak előre, nem futnak bele egy orosz csapdába. Mindenesetre a város már lőtávolba került a tüzérséggel.

Úgy vélem jelen helyzetben ezen hírek fontosabbak:

Dél Korea amerikai közvetítőkön keresztül több hét intenzív harcra elegendő 155mm-es tüzérségi lőszert ad Ukrajnának

Amerika újabb 400M$ értékű tüzérségi fegyvereket szállít Ukrajnának.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 945
82 013
113
Ma hajnalban a visszavonuló Orosz erők felrobbantották maguk mögött az Antonovszkij hidat, és a mellette lévő vasúti hidat...
Objektív kontroll felvétele. Az orosz csapatokat végül a Dnyeper jobb partjáról aznap este visszavonták.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 097
66 937
113
Kerszon szitu, balfaxok én mondom...

"A legfontosabb dolog most Kherson:

Az orosz hadsereg kivonult Herszonból. Az Antonov-híd felrobbant. Ezt annak jeleként üdvözölték, hogy a csoportosulás kivonulása befejeződött.

Az Antonovszkij híd melletti vasúti híd elpusztult. A kakhovszki vízerőműhöz vezető híd elpusztult.

A hadsereg tökéletesen teljesítette a legnehezebb feladatot, az AFU minden kísérlete, hogy pokollá tegyen minket az átkelőn, kudarcot vallott - mondják a haditudósítók.

Mindez azonban még nem hivatalos, az orosz védelmi minisztérium egyelőre nem erősítette meg ezeket az információkat.

Az ukrán fegyveres erők délután fognak bevonulni a városba. Ukrán katonai tudósítók szerint a nagy pontosságú Himars MLRS-ek most már a Krímtől a Herszon régióig tartó szállítási útvonalakat is képesek lőni (sajnos ez valóban így van, Herszon és Csongar között kevesebb, mint 80 km van)."

Kozben a jenkiknel Biden ujra bevetette a halottait a valasztason:

Robertet beteszem mert ő ertelmes:

Ezt meg csak ugy beteszem. Magyar honvedseg draga jatekszerei, most kepzeljetek el ezeket a babakocsikat az ukran fronton...

x636d20b97bcb2324221719.jpg.pagespeed.ic.T-Y99hbpZq.webp