Szerintem ezt benézted:Ejnye grabo112, te titokban oroszpárti vagy, hiszen örömmel posztolod, hogy többen vannak a dalárda tagjai, mint a Herszonban az ukrán csapatot üdvözlő lakosság.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem ezt benézted:Ejnye grabo112, te titokban oroszpárti vagy, hiszen örömmel posztolod, hogy többen vannak a dalárda tagjai, mint a Herszonban az ukrán csapatot üdvözlő lakosság.
Szerinted mennyire lenne reális forgatókönyv hogy a kínaiak a szomszédjukban tudják az USA-t ?Ugyan, egyre inkább úgy tűnik, hogy minden blöff volt, a nyugat egyre bátrabb, le fogja hívni a végén ezt a blöfföt is. Már zavargó orosz civilek kezelésére készítik fel az amerikai hadsereget!
Kína nem ad senkinek ingyen semmit. Eddig egy kanyi kínai fegyvert, katonai drónt sem kaptak az oroszok! Talán pár szibériai oblasztyért cserébe adnának. Vagy ha már tényleg bent lenne a NATO Kurszkban, Krasznodarban stb. De utóbbi sem biztos.
Hogy értelmes legyen a párbeszéd: Szerintem nem néztem be. Ilyen botorságokkal teleszemetelni a topicot, nem vall értelmes párbeszédre!Szerintem ezt benézted:
Oroszország nemzetközileg elismert határai mögé behatolás azonnali atomcsapást von maga után vita nélkül... na akkor aztán veszítenének az ukránok instant. Mindent.
Azért ez a Herson kivonulás utáni kétségbeesés tényleg mókás, de főleg az itt a csúcsát elérő oroszok lesajnálása - csak ebben semmi új, a matrica változott csak, ugyan ezt játszottuk évtizedek óta, a másik oldallal. Az USA haderő ellen Irakban és Afganisztánban.
Évekig hallgattam itt a fórumon is, hogy "az amerikai haderő egy szar, nem tud legyőzni egy csomó rongyos buckalakót a sivatagban, fail army, F-22 géppuskafészket bombáz fail, Abramsot felgyújtják Molotov koktéllal fail, stb stb stb..."
Ez ment évekig, és most pontosan ugyan ez megy az orosz haderőre. Tükörképe ugyan annak az eszetlen, tárgyilagosságot nélkülöző, érzelmi alapú szarviharnak.
De vegyük a szembenálló feleket és hozzáállásukat a háborúhoz. Vagy egy Ukrajna ugye:
Ezzel szemben van egy orosz:
- Teljes mobilizálás, olyan 700.000 ember.
- Teljes hadigazdálkodás
- Full külső, vagyis NATO support (ide értve pénz, hadianyag, ELINT, stb...)
Na most képzeljük el, ha az orosz is
- Sehol a teljes mobilizálás, kezdték olyan 100.000 emberrel, most lesz olyan 400.000...
- Most kezdenek csak átállni ők is háborús termelésre, de igen lassan
- Semmi külső support (iráni drónok meg ÉK skuló, de azt is veszik jó pénzért, nem ingyen kapják)
A határnál kézifékkel se bírnának megállni...
- Full mozgósítana - lenne 2millió+ katonája
- Beverné a full hadi termelést (ez szerintem folyamatban)
- A külső támogatói beállnának mögé - mondjuk Kína adna olyan támogatást, mint az USA Ukrajnának... jááájjj
Szóval érdemesebb a nagy képet nézegetni. Természetesen én haderő (elsősorban légierő) szempontból vizsgálom a kérdést, és jó eséllyel az orosz politika is lesz olyan balfasz, mint az amerikai a war on terror két évtizede alatt - de azért vizsgáljunk már minden paramétert, mielőtt pálcát törünk egy haderő fölött.
szép lassan elfogadták volna. De ma a valóság az, hogy 20-30 millió orosz valamiféle ukránnak képzeli magát. Még azok is, akik 9 éve még ki
Még szép, hogy vonulnak. Aki nem teszi, orosz szimpatizáns, és már megy is az SZBU, de lehet oda sem ér a tarkónlövésig. Ez a demokratikus ukrajna! Nem tudtad?Szerintem ezt benézted:
Ezt a példát valószinüleg mindenki megèrti.Szerinted mennyire lenne reális forgatókönyv hogy a kínaiak a szomszédjukban tudják az USA-t ?
ha Oroszország bukik (nem fog összejönni egyébként .. bármennyire is ezt vizionálja itt néhány agyament) akkor a következő Kína lesz/lenne .. egyszer talán majd eljut mindenkinek az a világos üzenet,hogy a globális világkormány/egypólusú világrend/amerikai hegemónia stb stb .. mindegy milyen néven nevezzük csak egy utópia .. baromira nem fog összejönni
de ugyanezen a véleményen lennék,ha az orosz vagy kínai hegemóniát,világrendet vesszük alapul .. nincs ilyen és nem is lesz .. annyiban változik a helyzet hogy az USA "vezető" szerepe (de hogy értse mindenki hogy mire gondolok inkább leírom : kéretlenül belepofázik mindenkinek a dolgába,úgy hogy kizárólag a saját érdekeit tartja szem előtt ,és ehhez a demokrácia köntösébe csomagolt terrort (katonai erejét ) használja fel,vagy gazdasági nyomást próbál gyakorolni) véget ért .. persze hogy ez nem tetszik neki ..
olyan ez is mint amikor Sanyi a legerősebb gyerek a homokozóban,és egy ideje ő mondja meg kinél lesz a lapát, a vödör, meg a szita .. de már azt is megakarja mondani ki léphet be a homokozóba
aztán Pisti, Peti,meg Zoli .. elhatározzák,hogy legközelebb majd szájba verik Sanyit,mert rájönnek hogy hárman erősebbek,de legalább is kiegyenlítettebbek lesznek az erőviszonyok, és előbb utóbb szépen beáll mögéjük a többi gyerek is Sanyi meg mehet a faszba okoskodni
Svájcnak nincs annyira nagy mozgástere, miután az USA a terror elleni harcra hivatkozva a nemzetközi pénzrendszer egészét vigyázó szemei, és szankciós képessége alá vonta.Két hír egymás után:
![]()
Nő a pánik Oroszországban, már Putyin sem tudja kezelni
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index vasárnapi hírösszefoglalójaindex.hu
![]()
Légiriadót adtak ki egész Ukrajnára
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index vasárnapi hírösszefoglalójaindex.hu
Hol nő a pánik?
Más.
Egyeseknél nagyon nagy lett az arc:
![]()
KrÃmi tatár vezetÅ az oroszoknak: Pakoljatok össze, és menjetek a dolgotokra!
âNe is bÃzzatok abban, hogy titeket kihagyunkâ â mondta Refat Cubarov.mandiner.hu
Egyesek meg realisták:
![]()
Svájc inkább mindenbÅl kimaradna: népszavazást is bevetve tiltanák meg, hogy az ország a szankciós rendszerhez csatlakozzon
Az októberben alakult Pro Schweiz civil szervezet szerint Svájcnak vissza kell térnie a teljes semlegesség politikájához.mandiner.hu
Az orosz meg közben szó nélkül teszi a dolgát?
![]()
Az oroszok soha nem látott méretű rakétatámadásra készülnek
Legalábbis az ukrán hÃrszerzés szerint.mandiner.hu
Na most képzeljük el, ha az orosz is
- Full mozgósítana - lenne 2millió+ katonája
- Beverné a full hadi termelést (ez szerintem folyamatban)
- A külső támogatói beállnának mögé - mondjuk Kína adna olyan támogatást, mint az USA Ukrajnának... jááájj
Nesze neked orosz légierő!! A múltkori szu34 után hiányzott ez nekik!Állítólag orosz (pusztán a felvétel alapján szerintem ez egyáltalán nem jelenthető ki), feltehetően Szu-24, és láthatóan találatott kapott, majd lángolva továbbrepült.
írod hogy ezekkel talán semlegesebbek lennének az orosz lakosok .én nem vennék rá azért mérget,hogy az amerikaiakat olyan szívesen fogadnák az orosz lakosok ..Amúgy tegnap is olvastam elemzést róla, hogy ugye a 101-es, meg a 82-es légidesszant (akik ugye azé híresek, mert ők ugrottak '44-ben is a németek mögé a prtraszálláskor-Hogy maradt volna csukva mindnek az ernyője), nem véletlenül állomásoznak az orosz határhoz közel. Kb 60-80.000 Usa katona van összesen itt. Kérdem én, minek állomásozna itt ennyi? Szerintem záros határidőn belül bezúdulnak fuckrajnába. Ha az Oroszok megszorongatnák az ukránokat akkor azért, ha az ukránok tovább nyomulnak előre akkor meg azért. Valóban az is több helyen olvasható, hogy az egyesült államokban fuckrán kiképzőkkel gyakorolják orosz nyelterületen a béke fenntartást. Gondolom azért, mert az echte orosz Donyeck, és Luhanszk, valamint a Krím ukrán elfoglalása után bevonulnak (és itt mutatom a 2 kezemmel a bólogató nyuszifüleket) "békefentartói" minőségben. Pl hogy megakadályozzák a nagyrészt oroszajkú többség lázadását az ukrán katonákkal szemben, hisz ezekkel talán semlegesebbek lennének a lakosok. Ezáltal el lehetne kerülni, hogy hegyekbe álljanak az orosz lakosság holttestei. Ahogy belegondolok egyre logikusabb. De mondom...kizárólag a 14 óta orosz kézen lévő területeken. Szinte 100% hogy ezt akarják. Ezzel nem robbantanak ki világháborút. Ez a fő elég a 3 kis terület ellenőrzésére, és az így felszabadult 1.000.000 ukrán katona tovább menetelhet egyre beljebb Oroszország szívébe!
Ha így igaz akkor azoknak az ukrán szerintem kicsit optimista elemzőknek, még igaza is lehet, hogy az Urálon innen lévő területek 1-2 éven belül Nagy-Ukrajnához tartoznak majd.
Jók ezek a szinkronhangok...mindig van készültségben egy színész.Állítólag orosz (pusztán a felvétel alapján szerintem ez egyáltalán nem jelenthető ki), feltehetően Szu-24, és láthatóan találatott kapott, majd lángolva továbbrepült.
Nem tartom kizártnak! És lehet, hogy erre tartalékolják az oroszok az erőket. Ha valós a nukleáris ereje az Orosz Föderációnak, akkor ez nukleáris háborút robbant ki az orosz nukleáris doktrina lapján. És akkor az Isten irgalmazzon nekünk!Amúgy tegnap is olvastam elemzést róla, hogy ugye a 101-es, meg a 82-es légidesszant (akik ugye azé híresek, mert ők ugrottak '44-ben is a németek mögé a prtraszálláskor-Hogy maradt volna csukva mindnek az ernyője), nem véletlenül állomásoznak az orosz határhoz közel. Kb 60-80.000 Usa katona van összesen itt. Kérdem én, minek állomásozna itt ennyi? Szerintem záros határidőn belül bezúdulnak fuckrajnába. Ha az Oroszok megszorongatnák az ukránokat akkor azért, ha az ukránok tovább nyomulnak előre akkor meg azért. Valóban az is több helyen olvasható, hogy az egyesült államokban fuckrán kiképzőkkel gyakorolják orosz nyelterületen a béke fenntartást. Gondolom azért, mert az echte orosz Donyeck, és Luhanszk, valamint a Krím ukrán elfoglalása után bevonulnak (és itt mutatom a 2 kezemmel a bólogató nyuszifüleket) "békefentartói" minőségben. Pl hogy megakadályozzák a nagyrészt oroszajkú többség lázadását az ukrán katonákkal szemben, hisz ezekkel talán semlegesebbek lennének a lakosok. Ezáltal el lehetne kerülni, hogy hegyekbe álljanak az orosz lakosság holttestei. Ahogy belegondolok egyre logikusabb. De mondom...kizárólag a 14 óta orosz kézen lévő területeken. Szinte 100% hogy ezt akarják. Ezzel nem robbantanak ki világháborút. Ez a fő elég a 3 kis terület ellenőrzésére, és az így felszabadult 1.000.000 ukrán katona tovább menetelhet egyre beljebb Oroszország szívébe!
Ha így igaz akkor azoknak az ukrán szerintem kicsit optimista elemzőknek, még igaza is lehet, hogy az Urálon innen lévő területek 1-2 éven belül Nagy-Ukrajnához tartoznak majd.
Amúgy tegnap is olvastam elemzést róla, hogy ugye a 101-es, meg a 82-es légidesszant (akik ugye azé híresek, mert ők ugrottak '44-ben is a németek mögé a prtraszálláskor-Hogy maradt volna csukva mindnek az ernyője), nem véletlenül állomásoznak az orosz határhoz közel. Kb 60-80.000 Usa katona van összesen itt. Kérdem én, minek állomásozna itt ennyi? Szerintem záros határidőn belül bezúdulnak fuckrajnába. Ha az Oroszok megszorongatnák az ukránokat akkor azért, ha az ukránok tovább nyomulnak előre akkor meg azért. Valóban az is több helyen olvasható, hogy az egyesült államokban fuckrán kiképzőkkel gyakorolják orosz nyelterületen a béke fenntartást. Gondolom azért, mert az echte orosz Donyeck, és Luhanszk, valamint a Krím ukrán elfoglalása után bevonulnak (és itt mutatom a 2 kezemmel a bólogató nyuszifüleket) "békefentartói" minőségben. Pl hogy megakadályozzák a nagyrészt oroszajkú többség lázadását az ukrán katonákkal szemben, hisz ezekkel talán semlegesebbek lennének a lakosok. Ezáltal el lehetne kerülni, hogy hegyekbe álljanak az orosz lakosság holttestei. Ahogy belegondolok egyre logikusabb. De mondom...kizárólag a 14 óta orosz kézen lévő területeken. Szinte 100% hogy ezt akarják. Ezzel nem robbantanak ki világháborút. Ez a fő elég a 3 kis terület ellenőrzésére, és az így felszabadult 1.000.000 ukrán katona tovább menetelhet egyre beljebb Oroszország szívébe!
Ebből a történetből hiányoznak a taktikai atomfegyverek. Azok hol jönnének képbe? Csak mert valamiért azt gondolom, hogy ha itt bárki is megindulna már a '14-es orosz területek felé, akkor repülne egy pár kilotonnás sampler valami remek ukrán városba, csak hogy ne fázzanak. Ez ellen továbbra is védtelenek a hoholok (és ha már itt tartunk a 101esek is, legyenek bárhol is).Amúgy tegnap is olvastam elemzést róla, hogy ugye a 101-es, meg a 82-es légidesszant (akik ugye azé híresek, mert ők ugrottak '44-ben is a németek mögé a prtraszálláskor-Hogy maradt volna csukva mindnek az ernyője), nem véletlenül állomásoznak az orosz határhoz közel. Kb 60-80.000 Usa katona van összesen itt. Kérdem én, minek állomásozna itt ennyi? Szerintem záros határidőn belül bezúdulnak fuckrajnába. Ha az Oroszok megszorongatnák az ukránokat akkor azért, ha az ukránok tovább nyomulnak előre akkor meg azért. Valóban az is több helyen olvasható, hogy az egyesült államokban fuckrán kiképzőkkel gyakorolják orosz nyelterületen a béke fenntartást. Gondolom azért, mert az echte orosz Donyeck, és Luhanszk, valamint a Krím ukrán elfoglalása után bevonulnak (és itt mutatom a 2 kezemmel a bólogató nyuszifüleket) "békefentartói" minőségben. Pl hogy megakadályozzák a nagyrészt oroszajkú többség lázadását az ukrán katonákkal szemben, hisz ezekkel talán semlegesebbek lennének a lakosok. Ezáltal el lehetne kerülni, hogy hegyekbe álljanak az orosz lakosság holttestei. Ahogy belegondolok egyre logikusabb. De mondom...kizárólag a 14 óta orosz kézen lévő területeken. Szinte 100% hogy ezt akarják. Ezzel nem robbantanak ki világháborút. Ez a fő elég a 3 kis terület ellenőrzésére, és az így felszabadult 1.000.000 ukrán katona tovább menetelhet egyre beljebb Oroszország szívébe!
Elrettentésnek vannak ott. Meg az USA egyértelműen megüzente, hogy az ukrajnai orosz erőket megsemmisítik, ha Oroszország atomot vetne be.Amúgy tegnap is olvastam elemzést róla, hogy ugye a 101-es, meg a 82-es légidesszant (akik ugye azé híresek, mert ők ugrottak '44-ben is a németek mögé a prtraszálláskor-Hogy maradt volna csukva mindnek az ernyője), nem véletlenül állomásoznak az orosz határhoz közel. Kb 60-80.000 Usa katona van összesen itt. Kérdem én, minek állomásozna itt ennyi? Szerintem záros határidőn belül bezúdulnak fuckrajnába. Ha az Oroszok megszorongatnák az ukránokat akkor azért, ha az ukránok tovább nyomulnak előre akkor meg azért. Valóban az is több helyen olvasható, hogy az egyesült államokban fuckrán kiképzőkkel gyakorolják orosz nyelterületen a béke fenntartást. Gondolom azért, mert az echte orosz Donyeck, és Luhanszk, valamint a Krím ukrán elfoglalása után bevonulnak (és itt mutatom a 2 kezemmel a bólogató nyuszifüleket) "békefentartói" minőségben. Pl hogy megakadályozzák a nagyrészt oroszajkú többség lázadását az ukrán katonákkal szemben, hisz ezekkel talán semlegesebbek lennének a lakosok. Ezáltal el lehetne kerülni, hogy hegyekbe álljanak az orosz lakosság holttestei. Ahogy belegondolok egyre logikusabb. De mondom...kizárólag a 14 óta orosz kézen lévő területeken. Szinte 100% hogy ezt akarják. Ezzel nem robbantanak ki világháborút. Ez a fő elég a 3 kis terület ellenőrzésére, és az így felszabadult 1.000.000 ukrán katona tovább menetelhet egyre beljebb Oroszország szívébe!
Mertek volna nem felvonulni!Szerintem ezt benézted:
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..