Az aláhúzott részre utalva, implicit módon ez azt jelenti, hogy az összes hagyományos fegyvert már bevetették.
Hát... Szerintem, azt jelenti, hogy eddig csak a hagyományos fegyvereket használták, nem azt, hogy az összes hagyományos fegyvert bevetették. Én ebben semmi meglepőt nem látok, a modernebb fegyvereket használatát későbbre tervezik. Persze ez így fenyegető, mert az ismert, használt fegyverek ellen lehet védekezni, de az ismeretlenek ellen még nincs kifejlesztett elleneszköz. Én így értem, illetve így fejteném ki a mondottakat. Néha (nem is néha) a fordítások elég kétértelműre sikerülnek.
Az Egyesült Államok felkérte Kijevet, hogy gondolkodjon "reális" álláspontokon a tárgyalásokon - WSJ
Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója a közelmúltban Volodimir Zelenszkijvel folytatott megbeszélésen azt javasolta, hogy gondolkodjon el "reális" tárgyalási pozíciókon - írja a Wall Street Journal diplomatákra hivatkozva.
A források szerint Washington felkérte Kijevet, hogy mutasson nyitottságot a tárgyalások ötletére.
Két európai diplomata, aki jól ismeri a megbeszéléseket, azt mondta, Sullivan azt tanácsolta Zelenszkij csapatának, hogy a tárgyalások során gondoljanak reális követelésekre és prioritásokra, beleértve a kitűzött cél felülvizsgálatát... a Krím feletti ellenőrzés visszaszerzését.
Источник:
https://rusvesna.su/news/1668355080
Az orosz légierő nagy pontosságú csapása megsemmisítette az ukrán légierő rakéta- és bombafegyvereinek arzenálját.
Ma este rakétatámadást hajtottak végre az arzenál ellen, ahol az ukrán légierő lőszerét vágták el. Helyi források legalább két csapásról számolnak be, amelyek nagy robbanásokat és hatalmas tüzet eredményeztek. A mai napig az orosz katonai parancsnokság jelentése szerint a csapás az ukrán légierő arzenálját érte.
A jelentések szerint a nagy pontosságú légi indító rakéták a Cserkaszi régióbeli Dubjevka faluban megsemmisítették az ukrán légierő megsemmisítésére szolgáló repülőfegyvereket. Azt, hogy az arzenál területén milyen fegyvereket tároltak, nem tudni, azonban a helyi lakosok által jelentett detonációs hangokból ítélve az ütés pontosan az ukrán repülőgépek és helikopterek fegyvereire esett.
Egy nappal korábban egy újabb fegyver- és lőszerraktár megsemmisítéséről vált ismertté, de már Harkiv régió területén.
Подробнее на:
https://avia.pro/news/v-cherkassah-...ainy-gde-hranilis-aviabomby-i-krylatye-rakety
Az orosz tüzérség szétzúzta az ellenséges páncélozott járműveket
Súlyos veszteségeket szenvednek az Ukrán Fegyveres Erők Harkiv térségében tevékenykedő egységei.
t.me