[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Az orosz légierő nagy pontosságú csapása megsemmisítette az ukrán légierő rakéta- és bombafegyvereinek arzenálját.
Ma este rakétatámadást hajtottak végre az arzenál ellen, ahol az ukrán légierő lőszerét vágták el. Helyi források legalább két csapásról számolnak be, amelyek nagy robbanásokat és hatalmas tüzet eredményeztek. A mai napig az orosz katonai parancsnokság jelentése szerint a csapás az ukrán légierő arzenálját érte.
A jelentések szerint a nagy pontosságú légi indító rakéták a Cserkaszi régióbeli Dubjevka faluban megsemmisítették az ukrán légierő megsemmisítésére szolgáló repülőfegyvereket. Azt, hogy az arzenál területén milyen fegyvereket tároltak, nem tudni, azonban a helyi lakosok által jelentett detonációs hangokból ítélve az ütés pontosan az ukrán repülőgépek és helikopterek fegyvereire esett.
Egy nappal korábban egy újabb fegyver- és lőszerraktár megsemmisítéséről vált ismertté, de már Harkiv régió területén.
jó propaganda duma !
Ezért és ezekért nem releváns , hogy kinek van jobb tankja , repülője etc és pont senkit nem érdekel a nagyok közül ,
Szerinted! Szegény orosz katonák nem bánták volna ha a tankrohamok előtt csináltak volna egy két hetes légitámadást (de precíziósat ) Ukrajna felett .
shahed 129 dronokkal tgp felderítő csapásokkal és iráni precíziós fegyverekkel ! Hidd el nem így alakult volna !
A háború előtt kína is eladta volna nekik a fegyvereket de nem kellettek nekik ! Látható sikereket pl ukrán tankok ,légvédelem, nato tüzérséget, kivéve eddig a Himarst , hummer , m777 mind a lancet-3 dronnal érik el ami szintén hónapokat késett !
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Tegnapi kép aKahovka gátról

Nova%20Kahkovka%20Bridge%20NOV%2011.jpg
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Épp az ellenkezőjét írják. HE helyett SABOT-tal lőtt.

Igaz, tényleg ezt írják. Ez megmagyarázza a kis méretű detonációt, ami gyakorlatilag csak mozgási energia.
A videot kikockázva még úgy is látszik, mintha a lövedéknek szárnya lenne ((ezért tényleg nyíllövedék lehet), viszont nekem a mérete qrva nagynak tűnik...
Vagy csak érzékcsalódás ? o_O
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 011
113
Szerinted! Szegény orosz katonák nem bánták volna ha a tankrohamok előtt csináltak volna egy két hetes légitámadást (de precíziósat ) Ukrajna felett .
shahed 129 dronokkal tgp felderítő csapásokkal és iráni precíziós fegyverekkel ! Hidd el nem így alakult volna !
A háború előtt kína is eladta volna nekik a fegyvereket de nem kellettek nekik ! Látható sikereket pl ukrán tankok ,légvédelem, nato tüzérséget, kivéve eddig a Himarst , hummer , m777 mind a lancet-3 dronnal érik el ami szintén hónapokat késett !
Roncsi milyen tankrohamokról beszélsz ? Sok minden nem így alakult volna ha az USA/NATO nem fedi fel a Gostomeli deszantott ! A drónok kérdésében egyet értünk . De azért ne dimenzionáld túl a drónokat se mert bár sok mindenre jók de még több mindenre meg nem jók !
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 709
55 624
113
Ekkora átverést! Látszik, hogy Znek akkora orra van, amivel képes arra, hogy minden pénzlehetőséget kiszagoljon vele! :D

Már nem is mennék bele, hogy van-e még civil vonat, főleg Herszonba. :D
Ki meri visszakérni a jegy árát, ha mégsem megy a "felszabaditâs" a nagyivü tervek szerint? Vagy van együttmöködés az orosz vasuttal is?:rolleyes:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 093
83 498
113
Akkor most ugyanott tartunk, mint két hete. Csak az ukrán fogja vigyázni az üres várost. De ez a tálalás, az a népmese amit hozzáköltenek. :)

A gát két napja átszakadt. Azóta három rész omlott össze, esélyes az árvíz.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 965
66 062
113
Ahogy ismerem őket 2024 januarjara koppra le is masoljak őket és mehet Jemenbe, Sziriaba plusz mindenhova ahol csak kerik olcsón.

A reggeli ukran partraszallas meg befürdött a Kinburn foknal.
Mondjuk nem tudom ez mire jó, mert tankot, ellatmanyt nem tudnak a ladikokon atvinni, ha meg anelkul partot ernek eselyuk nincs visszamenekulni.

Haat... szerintem pont lexarjak Genfben vagy hol.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 415
46 140
113

Szabó József írása, november 9-ei, de jó összefoglakó. Nem engedi bemásolni a facebook-oldaláról. Érdemes belenézni.

Terrortámadás Isztambulban: ez az óra

ma, 16:20 körül robbanás történt az isztambuli Istiklal utcában. Ennek eredményeként 6 ember meghalt és további 81 megsebesült . A helyet nem véletlenül választották ki: ez egy sétálóutca egy zsúfolt turistaövezetben.
▪️Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást. A két legnépszerűbb változat szerint az Iszlám Állam vagy a Kurdisztáni Munkáspárt hajthatta végre.
▪️A térfigyelő kamerák rögzítették a támadás feltételezett elkövetőjét. Ez egy terepszínű nadrágba öltözött nő, és nem lehet az ISIS tagja. Valójában a radikális iszlám tantételei szerint a nőknek tilos nadrágot viselniük.
▪️Haber Turkiye szerint a gyanúsítottnak sikerült elmenekülnie a robbanás helyszínéről, a robbanószerkezetet pedig távolról robbantották fel. Az IS támadásainak többségét öngyilkos merénylők hajtották végre.
▪️Nem sokkal a robbanás után lövöldözés történt a Shishkhane metróállomás közelében: a rendfenntartók a letartóztatás során megsebesítettek egy nőt, akit a terrortámadásban való részvétellel gyanúsítottak. Később kiderült, hogy semmi köze az esethez.
▪️Mivel a hatóságok betiltották a robbanásról szóló információk médiában való közzétételét, és korlátozták a nyugati közösségi oldalakhoz való hozzáférést, a támadásról szinte semmilyen részlet nem szól. Fuat Oktay alelnök megerősítette, hogy a támadást egy nő követte el. A Zafer párt tagja, Adem Tashkaya a gyanúsítottat Jiyan Tosunnak, a PKK ügyvédjének nevezte.
Sok minden arra utal, hogy a támadás előkészítése mögött a PKK vagy a hozzá kapcsolódó szélsőséges szervezetek állnak. Ma a kurd probléma az egyik legégetőbb Törökországban – a hatóságok rendszeresen folytatnak katonai műveleteket az országban és külföldön egyaránt, de a kurd alakulatok támadásai nem szűntek meg.

 
W

Wilson

Guest

Az ukrán fegyveres erők felszabadították Makiivka falut a luhanszki régióban​

2022. november 13., vasárnap, 19:52


ed7af2a-makiivka1.jpg

Makeevka falu, Svatovsky kerület, mély állapottérkép képernyőképe

A védelmi erők visszaszerezték az irányítást Makiivka falu felett, a Luhanszki régió Szvatovszkij körzetében.

Forrás : Luhanszki regionális államigazgatás
Szó szerint : "Hírek a luhanszki régió előteréből: Makiivka falu, amely a Szvatovszkij járás Krasznorecsenszkaja települési közösségében található, a "kék zónába" költözik.

Az ukrán hadsereg visszavette az irányítást a település felett."

Háttér: november 5-én a "Nimage" orosz kiadvány arról számolt be, hogy a luhanszki régió Szvatovszkij körzetében található Makiivka falu közelében a Voronyezs régióból mozgósított oroszok egy zászlóalja megsemmisült az ukrán fegyveres erők támadása következtében. több száz orosz katonát öltek meg.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
‼️ Kinburn Spit: harcokról szóló híresztelések és az AFU-erők általi elfoglalása ▪️A mai napon több ukrán forrás egy állítólag orosz, kevéssé ismert ellenzéki tg-csatornára hivatkozva (amely egyértelműen az ukrán különleges szolgálatokhoz kapcsolódik) azt állította, hogy a mieinket kiütötték a Nyikolajev környéki Kynburn-nyílásról. Ez egy félsziget Ocsakovval szemben, ahonnan az orosz fegyveres erők Mikolajivban lévő célpontokat bombázhatnak. ▪️"A Kinburn-szoroson állomásozó herszoni önkéntes különítmény harcosai jelenleg nem harcolnak - az ellenség távolléte miatt" - mondta Alekszandr Borodaj, a Donbasszi Önkéntes Unió vezetője este Szemjon Pegovnak. ▪️Katonai források arról is beszámoltak, hogy reggel még mindig volt egy leszállási kísérlet Pokrovsky falu közelében, a Kinburn-szoroson: ❗️"Ma reggel, egy leszállási kísérlet során Pokrovka falu közelében. Pokrovske megsemmisítette az AFU 73. tengeri különleges műveleti központjának szabotázscsoportját. Megerősítést nyert, hogy 4 könnyűgépjárművet ért találat. Becslések szerint akár 20 ukrán katonai személy is elpusztulhatott. Szintén a tüzérségi csapás során elfojtották a tüzérségi támogató létesítményeket a Mikolajivi területen lévő Kutsurub és Ivanovka falvakban". ▪️Ezek a jelentések elvileg nem mondanak ellent egymásnak, a csónakokat a partraszállás előtt megsemmisítették. ▪️Ukrajnában is hamarosan elkezdték tagadni Kósa megszállását. Szergej Bratcsuk, az odesszai OVA képviselője elmondta, hogy rendkívül nehéz elfoglalni a Nyársalót, mivel víz veszi körül, és felszólított, hogy ne beszéljünk túl sokat. t.me/RVvoenkor
Szokásos: megpróbáljuk, beledöglünk.

A mai The Sunday Times címlapján elmeséli, hogyan ünnepli egész Herszon együtt, kórusban a „megszállók alóli felszabadulást”. Belül pedig egy baljós jelentés arról, hogy a szomszédos Nikolaev régióban miként vadásznak az "orosz kollaboránsokra", mivel ez a régió "mélyen meg van osztva" Moszkva-barát és Kijev-barát lakosokra. Sőt, a szerző elismeri, hogy embereket illegálisan letartóztatnak, sőt meg is ölnek "kollaboracionizmus" gyanúja miatt. Úgy tűnik, maga az újság sem talál ellentmondást ebben a két üzenetben.
Szokásos férgeskedés.