[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Ja Afganisztánt sem hagyták magára 20 év és 2000 milliárd dodó eltapsolása után. Tudod már csak a 3 évesek hisznek a jóságos gondoskodó Sam bácsiban, a többieknek rajtad kívül elég világos hogy itt pénzt akarnak keresni egyesek és abban a pillanatban fognak eltakarodni, ahogy valahol máshol könnyebben tehetik.

Ettől a Podoljak nevű fröccsöntött göbbelsz imitátortól hadd ne szedjek össze kb 20 magyarellenes szösszenetet, egy katasztrófa lenne mind az ukrán mind a magyar népre ha ezek a gazemberek maradnának hatalmon. Hogy nem sül le az arcodról a bőr ezt védeni meg hivatkozni mintha valami civilizált ember lenne.

Tudod Te mi folyik Ukrajnában öcsi? Az rendben van ha utálod a ruszkikat szíves joga, meg putyint buktatni is, de egyszerűen emberiesség elleni bűn ahogy tolod a szekerét ezeknek a sötétlelkű strómanoknak akik levezénylik Ukrajna lenullázását. Már a teljes médiazárlat mellett az átlagjóskák is kapizsgálják nyugaton, hogy nagyon nincs rendben ez a zselé féle banda, és hogy hiába orkozzák a ruszkikat, itt most ukrán oldalon szabadult el a társadalom söpredéke. Olyan szintű rettegés van kb Vinnicja és az ukrán anyanyelvű részek kivételével mindenhol, mert random kinyírnak bárkit kollaboráns felkiáltással. És már nem csak azt aki nem tud ukrán nyelvjárással megszólalni, vagy van nála egy orosz kajacsomag, hanem kb mindenki cépont aki a "felszabadított" területeket van, de odesszai ismerőseim is elmenekültek vagy bujkálnak, csak azért mert orosz etnikumúak.
Csak egy hetet töltenél el az általad sztárolt européer ukronácik között azt kívánom.
És mielőtt megvádolnál, semmi gondom az ukrán néppel, magyarországon is van egy olyan réteg aki nyilas verőlegény meg ávós volt, csak most a 21. század van és egy ilyen köztörvényes bandát reklámoznak mint valami erkölcs bajnokait.

Szóval légyszives ne sározd be az ukránok becsületét ilyen Podoljakkal, Kulebával, Budanovval meg Sztefancsukkal, mert ezek a történelem szemétdombjára fognak kerülni. És igen, a nyugat soha nem fogja ukraépíteni Ukrajnát, ugyanúgy elhúznak majd a rákba mint Irakból, Szíriából, Líbiából, Afganisztánból, Grúziából stb.

SENKI nem vevő már erre a szennyes propagandára amit lapátolsz ide folyamatosan. És akkor most lehet jelentgetni a kis nyilasházmester alteregóiddal.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 598
13 912
113
Mégis nekik lett igazuk. Szóval lehet több valóságot látnál ha ezeket olvasnád.
Szóval hódoljanak be amikor le is győzhetik az agresszort?

Sem politikailag, sem hadteches vonalon nem hozol semmi tartalmat, csak annyit írsz, hogy nemmegmondtam az Ukrán győzelmet, mindenkit, még az Amerikai tábornokokat is leiskolázod. Mark Milley is lavinaszerű, 72 órás Ukrán összeomlásra számított, és vádolható-e Oroszpártisággal, hogy mindenki, 10-ből 9 ember tévedett, nem kicsit, nagyon ?

Az elmúlt 8 - 9 hónap történései alapján az Oroszok szándékosan és teljesen érthetetlenül visszafogják magukat, Február óta szinte csak passzolnak: ép a mobilhálózat, a hidak, a vezetés, a vasút, a szolgáltatások, az infrastruktúra, miközben az Ukránok már a 300 km-es rakétáknál tartanak. A Stratégiai Légierő teljesen indokolatlanul passzív, inaktív, repülés és bevetési tilalmat kapott.

Herszonnál az Oroszokat nem megverték az utcáról utcára, házról házra, szobáról szobáról vívott elkeseredett harcokban, hanem az Oroszok maguk adták fel, Putyin parancsára. Ami várost egyetlen puskalövés nélkül megszereztek, azt 20,000 Ukrán katona fészkelte be, Mariupol 2.0.

És mennyi Orosz tartja ezt óriási hibának, mégis az Orosz BTK szerint a hadvezetés megkritizálása 10 év börtönt jelent. Így haladnak, Putyinnak nem sok jövőt lehet jósolni.

Az agresszoros dolog egy ezerszer lefutott dolog, és ahogy látom, görcsösen ragaszkodsz a megkérdőjelezhető állásponthoz. Az Euromajdan az nem törvényes szavazás volt, hanem egy erőszakos nyílt utcai rombolás, lázadás, alkotmányosellenes hatalomváltás, és erre reagáltak az Oroszok megkérdőjelezhetően.


Csak most az ukránoknak sokkal jobb esélyeik vannak a szabadság kivívására.

Az Ukránok miben is voltak / vannak elnyomva, hogy szabadságharcolniuk kell ? Miért kardoskodsz ennyire az Ukrán nacionalizmus mellett ? Az Ukránok meg sok nép ellen aljaskodnak, utálkoznak, gyűlölködnek.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 053
36 414
113
Magyarország megerősítette, hogy nem kíván részt venni az ukrán fegyveres erők felkészítésére irányuló európai kiképzési misszióban
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 873
15 184
113
Azt írja több 9gag-es cikk, hogy az ukránok elfoglaltak két kisebb részt is a Dnyepr-en átkelve. Igaz lehet?
 
W

Wilson

Guest
Az amerikai védelmi minisztérium fontolgatja a Gray Eagle drón átalakítását, hogy megszüntesse az érzékeny technológia elvesztésének potenciális veszélyét, és így képes legyen átadni azt Ukrajnának.....

c3af1ab-gray-eagle-getty.jpg

Gray Eagle drón, fotó: Bloomberg a Getty Images segítségével

Az Európai Pravda szerint erről a CNN számolt be hétfőn két jól értesült tárgyalópartnerre hivatkozva.

Az ukrán fél már régóta kéri az Egyesült Államoktól a Hellire rakétákkal felszerelt Gray Eagle MQ-1C többcélú drónok átadását. Egy drón négy ilyen rakétát képes szállítani, és több mint 8 kilométeres magasságban közel 30 órán át repülni.

Washington ezt többször is elutasította, azzal magyarázva, hogy a drón csúcstechnológiás rádió- és felderítő berendezéseket tartalmaz, amelyek veszélyt jelenthetnek az USA biztonságára, ha Oroszország birtokába kerül .

Most azonban a CNN forrásai szerint az USA azon gondolkodik, hogyan lehetne eltávolítani a legérzékenyebb technológiát, hogy a Gray Eagle átadása ne járjon további kockázatokkal.

"Vannak olyan konkrét és nagyon technikai jellegű kiigazítások és korlátozások, amelyeket velük (a Gray Eagle-el) együtt lehet végrehajtani, és amelyek rövid távon lehetővé tehetik ezt (az Ukrajnába történő áthelyezést). De ezek a dolgok időigényesek és meglehetősen összetettek" - mondja a csatorna beszélgetőpartnere.

A Szürke Sas átadásáról jelenleg is folynak a tárgyalások, és sem az ukrán, sem az amerikai fél nem zár ki semmilyen lehetőséget. "Visszavágunk, nem adjuk fel. Ez (Ukrajna) túléléséről szól" - mondja a CNN kijevi beszélgetőpartnere.

A drónok nem csak további tűzerőt biztosítanának Ukrajnának, hanem nagyobb hírszerzési képességeket, valamint az Oroszország által üzemeltetett földi célpontok és drónok tüzérségi célzási képességének kiterjesztését is.

Ukrajna többféle, kisebb hatótávolságú drónt használ az orosz erők ellen. Ezek közé tartozik az AeroVironment RQ-20 Puma AE és a török Bayraktar-TB2.

 
  • Vicces
Reactions: dragonman

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 577
9 047
113
a nyugat soha nem fogja ukraépíteni Ukrajnát

Hát ha csak a jótét lélekről lenne szó, talán gondban is lennének az ukránok. De kemény érdekek is vannak mellette:

  • a nyugatnak szüksége van Ukrajna mezőgazdasági és ipari kapacitására
  • az újjáépítés giga üzletet jelent nyugati vállalatoknak is
  • a nyugat érdeke Ukrajna jó állapota és stabil működése. Hogy az oroszok ne próbálkozhassanak újra és például a kínai tőke se tudja betenni olyan könnyen a lábát oda

Azt írja több 9gag-es cikk, hogy az ukránok elfoglaltak két kisebb részt is a Dnyepr-en átkelve. Igaz lehet?

Nem lenne ördögtől való, hogy érdemes mozgásban tartani a frontot, hogy ne áshassák be magukat az oroszok.



Átkelésről volt videó, hogy Mikolajivtól délre, az öblön átkelve a félszigetre mennek csónakkal.

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 076
54 375
113

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 194
13 735
113

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 049
23 940
113
Amenyiben azok az ukránok brit commandos kiképzést kaptak, akkor nem csak, hogy lehtséges, de nagyon komoly veszélyben vannak az oroszok.

Ez az, amirol beszélek:
https://www-armyweb-cz.translate.go...tr_sl=cs&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
mióta kapnak nyugati kiképzést (ebbe értsd bele a speciálist is) az ukránok ?

már több éve .. gondoltam szólok ..

ha már a veszélyt emlegeted, eddig a különlegesek,bár elől mentek ,de elől is hullottak .. lásd pl Enerhodar támadások,ahova nem a mezei ukrán baka lett betolva hanem ezek a (szerinted nagyon komoly és veszélyes ) specialisták.

az eredményt meg nyugodtan visszakeresgélheted akár itt a topicban is.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 519
47 112
113

Erőteljes tüzérségi csaták zajlanak Herson közelében, a robbanások dörgése nem szűnik (VIDEO)​

Úgy tűnik, az ellenség jelentős tüzérségi erőket vont ki a Dnyeper jobb partjára, és aktívan lövöldözni kezdte a bal partot, a mieink ellenütőharcot folytatnak.
A lövedékek jelenleg hangosan felrobbannak Aljosek környékén
Ha Aljoski / Oleski és számos más település a bal parton állítólag az ukrán fegyveres erők alá tartozik, akkor mi történik a kapor propagandistái és testvérük, Shariy szerint? Feltételezzük, hogy nincs logikus válaszuk.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668462646

A Kinburn-félsziget az orosz hadsereg teljes ellenőrzése alatt áll. Ma az ellenség nem próbált partra szállni rajta.

"Tegnap az ellenség kísérletet tett a csapatok partraszállására Pokrovskoe falu közelében, de azt súlyos veszteségekkel visszaverték - 4 nagysebességű motorcsónak és legfeljebb 20 egységnyi munkaerő megsemmisült" - közölte a kormányzó sajtószolgálata. a Herson régióból jelentették.
Ezt az információt a helyszíni harcosok is megerősítik.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668451561
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 411
7 950
113
Megen álmodsz, királyfi?
Hohol hőseitek eddig csak üres falvakat tudtak visszaszerezni, ahol nincs 1 orosz katona sem xD
Azért megnézém azt az orosz veszteséglistát.... Továbbá még mindig árnyéka se önmagának az orosz hadsereg. Mert hiába van több ezer-tíz ezer embered, tűzérséged,harckocsid..... ha a morál a kreativitás, a morálhoz kapcsolódó egyéb tényezők lent vannak a gödörben. Ezek nélkül meg a felvonultatott harceszközök lófaszt se érnek. Lásd pl Szíriát,Irak...... Egy marék emberrel (orosz oldalon néhány ezer, esetleg tíz-húsz ezer) emberrel meg nem lehet a világot megváltani. Tetszettek volna harcolni 2015-ben mert akkor lett volna esélyük.
 
W

Wilson

Guest
Megen álmodsz, királyfi?
Hohol hőseitek eddig csak üres falvakat tudtak visszaszerezni, ahol nincs 1 orosz katona sem xD
Már bocs, de az éveleji orosz hódítások vagy felét visszaszerezték már a háborúban és ez tény.
Pontosan....



Az ukrán fegyveres erők már felszabadították az Oroszország által 2022. február 24. után elfoglalt területek több mint felét.....

deokupatsiya.jpg


Ilyen következtetéseket vont le a DefMon OSINT-kutató, aki a háború első napjai óta feltérképezi az ukrajnai harci műveleteket.

Számításai szerint a Dnyipro folyó jobb partjának megtisztítása után Ukrajna fegyveres erői a 2022 februárja óta megszállt területek összesen 52,5%-át szabadították fel.

2022. november 14-én a DefMon szerint az ukrán erők közel 78 ezer km² területet szabadítottak fel.

A február 24. után megszállt terület közel 71 ezer km²-e továbbra is orosz megszállás alatt áll. Ez a terület magában foglalja a Mikolajivi terület több települését (az Ocsakiv közösség falvai), a Herszon régió bal parti részét, a Zaporizzsjai terület megszállt részét, a Harkivi terület néhány települését és a Donbász területét.

Összesen 120 ezer km² marad orosz megszállás alatt, beleértve az "ORDLO"-t (Donyeck és Luhanszk régiók megszállt területei a demarkációs vonal mögött 24.02-ig) és a Krími Autonóm Köztársaságot. Ez Ukrajna területének közel 20%-a.

A kutató megjegyzi, hogy a megszállási hadjárat csúcspontján az oroszoknak csaknem 200 ezer km²-t sikerült elfoglalniuk (beleértve az ORDLO-t és a Krímet).

Általánosságban elmondható, hogy Ukrajna fegyveres erői az ellentámadás során az összes megszállt terület 39%-át felszabadították.

A valós helyzetet nem könnyű nyílt adatok alapján dokumentálni, ezért ezek a számítások meglehetősen közelítőek lehetnek, de tükrözik a dolgok általános helyzetét.

Ukrajna területének felszabadításának legfontosabb állomásai a következők voltak az oroszok kiszorítása Mikolajiv alól; az orosz fegyveres erők visszavonulása a vereség és a bekerítés fenyegetése alatt Kijev alól, valamint Zsitomir, Kijev, Csernyihiv és Szumi területek egész területéről; a megnyert harc Harkivért; az oroszok kiszorítása a Zmiinyi szigetről; Balakliszk-Kupjanszk offenzíva; Szvjatohirszk és Lyman felszabadítása és átmenet a Szvatove-Kreminna elleni offenzívára; Herszon felszabadítása.

Most az ukrán fegyveres erők offenzív akciói zajlanak Luhanszk térségében. A közelmúltban az ukrán fegyveres erők felszabadították Makiivka falut.


 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
607
7 354
93
Sajnos elérkeztünk ahhoz a pillanathoz a fórumban, amikor az objektivitás mindkét oldal hivőinek ellenségévé vált.
Az ukránpártiaknak az agymosásnak hála, már régóta az volt, ők - ha ne adj isten úgy alakulna, hogy az USA ukrán projektje nyer - majd sok sok év múlva jönnek rá a tévedéseikre, de közben az oroszpárti oldalon pedig páran eljutottak a valóság teljes tagadásához, és mindenki hülye lett, aki kételyeket fogalmaz meg, értetlenkedik, aggódik, az orosz döntések eredményeit látva.
Remélem, hogy utóbbiaknak soha nem kell szembesülniük a valósággal, és azt kívánom, hogy inkább verhessék a mellüket, hogy 'naugyemimegmondtuk', mert a másik lehetőség szörnyű.

Az imént végig olvastam párszáz kommentet a volt litván védelmi miniszter (amelyik állítólag benne volt a szevasztopol elleni támadás megszervezésében) Magyarországot szapuló bejegyzése alatt, és szinte kizárólag olyan elmeroggyant amerikaiak, britek, portugálok, németek, lengyelek, baltiak stb írtak, akik szerint Magyarországot ki kell b@szni az EU/NATO-ból, és ukrajnát felvenni.
Mi gonosz nácikok vagyunk az oroszokkal együtt, az ukránok meg szabadságszerető demokrata européerek.
Ezek nem gondolkodnak el azon, hogy amit követelnek, az ezerszer rosszabb, mint amit rajtunk számon kérnek: avagy úgy szavazol, ahogy mi, vagy a demokrácia ellensége vagy, nincs itt helyed. Most azt hagyjuk, hogy a bicska kinyílik a zsebembe, amikor az EU alapszerződését felváltják homályos, megfoghatatlan 'ÉRTÉKEKKEL', amivel százmilliókat lehet hülyíteni, de az hol van leírva, hogy neked kötelességed hitelt felvenni, hogy egy ukrajnát támogass? Mióta ellenségünk Oroszország? Mert árulók vagyunk, aki az ellenséggel működik együtt.

Félelmetes, hogy milyen hatékony az a rendszer, amit az USA 45 óta kiépített Európában a politika és a közvélemény totális irányítására. Ott vannak a politikai életben, a kormányokban, az ellenzékekben, a médiában, a civil szférában, az oktatásban. Még csak fizetett ügynöknek sem kell lenni, már a mikutyánkkölyke alapon működik a dolog, és a lendület viszi előre. Már az egyetemen a megfelelő irányultságú diákszervezethez csatlakozók közül elkezdik kiemelni, kinevelni ezeket az embereket, akik maguk is elhiszik az amerikai, nyugati narratívát, azaz osztják az 'értékeket', és ilyenekkel lesznek tele a szerkesztőségek, az NGO-k, a think-tankek, ezekből lesznek az egyetemi oktatók, akadémikusok, vállalatvezetők, politikusok stb stb.
Eredmény? Szépen be lettek állítva a sorba az országok, és vagy vallásos módon, mindenféle aggályoskodás, ellenvetés nélkül mész a tömeggel, vagy áruló vagy. Ha bármilyen mozzanatot meg mersz kérdőjelezni, véged van.

Ha Oroszország veszít, akkor jajj nekünk! Jajj nekünk magyaroknak, mert már el lettünk könyvelve árulónak. Jajj nekünk európaiaknak, mert ez a totalitárius berendezkedés, a tulajdonképpeni világkormányzat, ahol egy európai tulajdonképpen csak másodrangú polgár lehet az amerikai után, hosszú időre prolongálva lesz, és a látszatszuverenítás is megszűnik. Vagy beállsz a sorba, vagy kicsinálnak az USA régi és új lieblingjei. Ha valamelyik le is térne az útról, majd a másikkal sakkban lesz tartva. Régi Európa VS Új Európa. És, hogy utóbbinak legyen súlya, a lengyelek mellé oda kell tenni az ukránokat, és máris elérkeztünk a már emlegetett Intermariumhoz, egy 130milliós balti-lengyel-ukrán-csehszlovák-román-bolgár tengelyhez, amihez akár a szlovén-horvát is csatlakozhat, és még a svéd-finn párosban is benne van, hogy inkább egy ilyen orientációt követ majd, mint egy nyugat-európait. Az ukránok épp ma jelentkeztek be regionális vezető hatalmi szerepre, a lengyelek pedig aktívan fegyverkeznek, melynek kimondott célja, hogy a kintinens legerősebbje legyen, azaz nyiltan németellenes.

Szóval kedves hívők. Nem, nekünk sem kell egy állig felfegyverzett, ellenséges, sovén, náci ukrajna, ahol ma kijelentik, hogy minden oroszt meg kell ölni, még a csecsemőt is, de még a mérsékeltek is az orosz nyelv betiltását, az oroszul beszélők elűzését akarja. Minden agymosás ellenére páran itt a nyugaton is látjuk, hogy a kívánt végeredmény ukrajna mint állam megszűnése, egy erőegyensúlyon és egymás érdekeinek figyelembe vételén alapuló jó szomszédi viszony.

Pont ezért aggódunk a végkimenetelt miatt és nem értjük sem azt, amit az oroszok csinálnak/nem csinálnak, sem azt, hogy ti milyen csodában bíztok?

Mert én azt látom, hogy már arról jönnek hírek, hogy ukránok átkeltek a dnyeperen. Arról, hogy folyamatosan áramlik a fegyver, tízezrével megy a kiképzés, hibátlan felszerelésben grasszálnak az ukrán katonák, és állatságokat fogalmaznak meg célként a vérszemet kapott ukránok és a nyugati vezetők egyaránt

Ti nézhetitek ezt stratégiai nyugalomnak, de a valóság az, hogy az ukránproxy erősödik, az orosz haderő pedig gyengül. Előbbi nyomul előre, a másik szorul vissza. Ha nem rántanak elő valamit a kalapból az oroszok, ha nyer az ukrán projekt, ha megvalósul az intermarium, akkor cudar világ jön.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Vietnámban két idegen nép háborúzott, meg katonailag az USA nem szenvedett vereséget, és az akkori technológiai fejlettség nem volt olyan, mint most.
De az usa katonai vereséget szenvedett. Taktikai szinten nem, de stratégiai szinten olyan pofont kapott, hogy a taknyán csúszott haza.
Úgy tűnik, az ellenség jelentős tüzérségi erőket vont ki a Dnyeper jobb partjára, és aktívan lövöldözni kezdte a bal partot, a mieink ellenütőharcot folytatnak.
Olyan iszonyat nagy kérés lenne, hogy ha már úgyis csak egy óránként lehet ide írni, rászánjuk azt a plusz 1 percet, és nem ellenütőharc, meg tüzérség kivonás lesz a hírben?
Tetszettek volna harcolni 2015-ben mert akkor lett volna esélyük.
Akkor ma már nem létezne a Föderáció
Akkor az USA, a Szovjetunió, a Britek, a Franciák mire találták fel annak idején a robotrepülőket és TV irányítású bombákat és rakétákat ?
Pontosabb csapásmérési lehetőség. Persze ez a szovjetekre és talán a franciákra igaz. Az USA népírtásra, és hatékonyabb terrorbombázásra. Mert mégiscsak skandallum, hogy volt túlélő Drezdában.
Az Iraki Hadsereg az a tündérektől omlott össze, vagy a robotrepülőzéstől ?
Attól omlott össze, hogy egy nagy adag papucsos arab.
Hallottál egyáltalán az Öbölháborúról ?
Ahol a nato megcsapta azokat, akiket a pár milliós izrael rendszeresen szétcsapott?
Légyszíves maradjunk már meg a politikai inkorrektség azon a szintjén, ahol figyelembe vesszük, hogy arabokról beszélgetünk, vagy pl.: vietnámiakról. Mert ugye az utóbbi nem tört meg.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 916
15 517
113
„Egyre szomorúbb a helyzet, a városban például magyar szót szinte nem lehet hallani, aki megszólal magyarul, bármikor följelenthetik. Szerintem sokkal rosszabb a helyzet, mint a Szovjetunió idején. Az elmúlt 30 év alatt is végtelenül romlott a helyzet, de amibe most beletorkollott, ez tragédia. Lényegét tekintve szerintem el akarnak pusztítani bennünket. Százezer, százötvenezer magyar nem tétel nekik”

Lassan Csau rendszere gyenge kezdő lesz hozzájuk képest..