[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 157
2 377
113
Eltévedt egy ukránoknak szánt orosz rakéta és Lengyelországba ment.. 2 ember meghalt (ha igazak a hírek)

Jöhet az 5-ös cikkely...

Ennyi miatt nem fognak hadat üzenni az oroszoknak.
Az más kérdés hogy Lengyelország védelme okán azt mondjak, hogy a nyugat felé tartó rqketaket ukrán beleegyezésével lelövik egy bizonyos vonal után... Azt nem tartom kizártnak.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 939
48 711
113

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 908
15 419
113
Ti nézhetitek ezt stratégiai nyugalomnak, de a valóság az, hogy az ukránproxy erősödik, az orosz haderő pedig gyengül. Előbbi nyomul előre, a másik szorul vissza. Ha nem rántanak elő valamit a kalapból az oroszok, ha nyer az ukrán projekt, ha megvalósul az intermarium, akkor cudar világ jön.

És ezt miből vontad le, a napi 80 darab Twitter bejegyzésből, ahol 7/24 ontják a legbutább propit?

Ukránproxy meg amcsi ukrajna project biztos, hogy nem lesz. Ukrajna már most lélegeztetőgépen van, 1000 évre el van adósodva, a termeles nullán, az ország népességének fele vagy lelépett nyugatra vagy Oroszorszàg része, és így vagy úgy, de nem lesz kedve visszajönni egy romokban álló, ultrancionalizmuson kívül semmit felmutatni nem képes országba.

A legnagyobb ukrajnai ipari terület, a Donbassz orosz kézen van, ami maradt, azt szisztematikusan szétkaliberezték. Az infrastruktúra romokban, nincs áram, nem lesz olaj, és nem lesz földgáz sem. Ukrajnában az elmúlt 30 évben nem épült híd vagy vasút, most meg majd a semmiből újraépítik az egészet ugye? Közben az ukrán vezetés szépen átjátszotta a termőföldek nagy részét nyugati kézre.

Ukrajna a háború előtt is egy nyomorúságos, a lehetőségeihez képest szegény és végtelenül korrupt ország volt, a háború pedig olyan szinten tette taccsra hogy onnan már soha többé nem fog lábra állni. Jelenleg csak úgy tud működni, ha folyamatosan irgalmatlan pénzeket tolnak bele egy irtózatosan korrupt pénzügyi fekete lyukba, ami eleve kizárja hogy valami értelmes módon lábra álljon, bármennyi nyugati segély jönne bele. Jelenleg kizárólag a nyugat által pumpált segélyekből él mind az ukrán állam, mind a hadsereg, amint azt kihúzzák alóla (és nyugodt lehetsz, kihúzzák) egy közép afrikai ország szintjén fog visszaesni és ott megmaradni. Oroszországra többé fenyegetést nem fog jelenteni, képtelen rá, ezt már mostanra elértèk.

Ami jelenleg a fronton zajlik (sőt igazából a Bakhmut
közeli harcok óta) hogy az oroszok szépen hátradőlnek és jól védhető állásokból tüzérséggel és légierővel ledarálják a maradék ukrán reguláris haderőt. Amikor végeztek az egyik csapattal mennek tovább és jön a következő társaság. Azok meg kínjukban az emberfölényt kihasználva próbálnak ellentámadásba átmenni, legalább valami PR eredményt elérni hogy a nyugat pumpálja még beléjük a pénzt.

Csak ez nem lesz fenntartható, el fog veszni a maradék ukrán harcképes erő is, ami jön helyére az meg csak egy szám lesz az élelmezési nyilvántartásban de nem katonai erő. Írtózatos emberveszteségek árán belemennek városostromba, ahonnan az oroszok dolguk végeztével, miután kilőttek kellő számú ukránt vagy nekik kedvezőtlen lesz a helyzet, egyszerűen odébb állnak (lásd Izjum, 3 hétig tartották kb 40 ezer odarakott ukránnal szemben akit aprított a TOS meg a nehézfegyverzet)

Az ukrán stratégiai siker viszont sehol nem látszik.

Közben Ukrajnában közben nincs áram, nem lesz fűtés télen, nincs munka, nincs üzemanyag és hiperinfláció van, nyugaton pedig kezd mindenkinek tele lenni a puttony. Ezen nem fog változtatni hogy egy random kiürített faluba bemegy az ukrán Humvee és kitűzi az ukrán zászlót a művházra, és közben megy szlávaukraini a twitteren. Az oroszok végigröhögik a telet, tavasszal majd megkérdezik, hogy na Zselé, itt kell aláírni. Ha meg még mindig nem akarózik észhez térni csak a szlavaukrajni megy, addigra az oroszok kemény létszámfölényben lesznek gyalogság terén is, azt fognak csinálni, amit akarnak az addigra kivérzett és félig megfagyott ukránokkal..
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Sokan nem bírják megérteni itt a fórumon, hogy 200 000 ember szétszórva egy 1200 km-es frontvonalon nem tud megállítani egy 700 000 főből álló hadsereget. A későn mozgósított 300 000 oosz katonára a konfliktus elejétől szükség lett volna...
ja ez igaz, csak ahhoz az kellett volna hogy az a higagyu putyin ne higgye el a sajat hazugsagait, mert egy alomvilagban letezett amit maganak epitett, Ukrajna nem letezik, nincs is, mindenki boldogan orosz akar majd lenni.

Emlekszem a hiradoban mutattak egy fiatal kiscsajt meg marciusban, az anyjaval menekult budapestre ott keszitettek vele interjut, es azt mondta, hogy az apja es a tesoja maradtak harcolni es hogy az oroszoknak rohadtul nincs eselye.
nem ertettem mirol beszelt ez a fiatal 22 eves no, hiszen most menekult el otthonrol. szerintem akkor meg senki nem ertette.


Putyin arra tett fel mindent, hogy kijevet ugyanugy behuzza mint a krimet. az eselye ennek megvolt, de eleg kicsi es most nincsen b tervuk.

az orosz hadsereg nyugati tamogatas nelkul egy kalap korrupt vesztes banda es most ezt mindenki latja, rombolni tudnak, de elfoglalni terueltet megtartani nem,

Felmillio teliruhat adott kanada az ukranoknak, az oroszoknal masfel millio ruhazat lett ellopva.

Putyin csak abban remenykedhet hogy nyugat europa fellazad majd a szankciok ellen es telen mindenki majd terden csuszva fog a car ele jarulni, hogy legyen mar olcso gaz.

csak az a baj, hogy hiaba dolne be nyugat europa, ez most mar proxy haboru az usaval. ha nyugat europa ehen doglik is,
az usat ez nem erdekli.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 923
7 631
113
Kíváncsi leszek, a mai, kb 100 rakétás támadás után mennyire tapsikolnak majd a lengyelek, mert kb ugyanannyira védtelenek ezek ellen, mint a derék ukránok.
Szerintem amúgy szándékos volt, nem hiszem, hogy véletlen odakerült volna rögtön két rakéta.
A nagyon utálhatták az oroszok azt a ket szegény lengyel farmert :(
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 102
13 522
113
Mit gondoltok, most, hogy a drága lengyelekhez beesett két orosz rakéta, vajon beugranak hivatalosan is a háborúba?
Ha, akkor inkább berepulnek, minthogy beugranánank.

Szárazfoldi eroket nem hiszem, hogy bevonnának, de a hollandoktól átvehetnének most pár gépet (pont kapóra jon az ajánlatuk :cool: ) a Migekért cserébe, hogy ha valami le is potyan, ne legyen nagy a kár.

Mindekozben Erdogan flottája is gabonaszálitás miatt szabad kezet kaphat a Fekete tengeren, így az ukránoknak csak a szárazfoldi rést kellene megoldaniuk.

Kínával már lehet hogy le is van beszélve ... :oops:
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
Ruszkik átrakétáztak Lengyelországba - állitolag két halott !!!
nézem a twittert
ami konkrétumnak látszik, hogy a lengyeleknél becsapódott valami
vannak valamiféle rakétamaradványok is
egy szó nincs arról hogy valaki azokat a maradványokat megvizsgálta volna és azonosította volna, hogy miféle raketták is azok
bízzunk benne hogy ez hamarosan megtörténik és kiderül hogy az ukrán légvédelem rakettája pottyant vissza
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 323
113
Az a baj, hogy az oroszok teljesen képtelenek modern háborúra (precíziós strike included).
Előbb utóbb lesz egy akkora hiba -legyen az a szar emberanyag és/vagy szar technika miatt,
amit nagyon fognak bánni (és mi is).
A RivetJoint volt az első, ez a második.
Tele fog szaladni a zsák nagyon hamar azzal, hogy ezek mit szerencsétlenkednek, miközben
döngetik a semmire a mellüket.
Ha ezt most meg is ússzuk, mi lesz ha a következőre meghal egy busznyi lengyel mondjuk?
Ki hibáztatná őket, ha azt mondanák, hogy kurvanyád, mi is kilövünk két rakétát...
----------------------------

@aamen
De, orosz volt ez:
U.S Defense Intelligence has Confirmed that around an hour ago at least 2 Russian Missiles struck the Polish Region of Lublin
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Az a baj, hogy az oroszok teljesen képtelenek modern háborúra (precíziós strike included).
Előbb utóbb lesz egy akkora hiba -legyen az a szar emberanyag és/vagy szar technika miatt,
amit nagyon fognak bánni (és mi is).
A RivetJoint volt az első, ez a második.
Tele fog szaladni a zsák nagyon hamar azzal, hogy ezek mit szerencsétlenkednek, miközben
döngetik a semmire a mellüket.
Ha ezt most meg is ússzuk, mi lesz ha a következőre meghal egy busznyi lengyel mondjuk?
Ki hibáztatná őket, ha azt mondanák, hogy kurvanyád, mi is kilövünk két rakétát...
Nem az ukrik miatt repült át a határon? Biztos?
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 562
113
Az a baj, hogy az oroszok teljesen képtelenek modern háborúra (precíziós strike included).
Előbb utóbb lesz egy akkora hiba -legyen az a szar emberanyag és/vagy szar technika miatt,
amit nagyon fognak bánni (és mi is).
A RivetJoint volt az első, ez a második.
Tele fog szaladni a zsák nagyon hamar azzal, hogy ezek mit szerencsétlenkednek, miközben
döngetik a semmire a mellüket.
Ha ezt most meg is ússzuk, mi lesz ha a következőre meghal egy busznyi lengyel mondjuk?
Ki hibáztatná őket, ha azt mondanák, hogy kurvanyád, mi is kilövünk két rakétát...
Mivel NATO fegyverekkel, NATO hírszerzéssel, NATO parancsnoksággal, NATO forrásokkal, NATO "leszerelt" meg "szabadnapos" meg "zsoldos" katonákkal ölnek oroszokat így nem ők lőttek először. Mondjuk ez soha nem érdekelt senkit ha egy háború eszkalációja vagy deeszkalációja volt a cél.