[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 517
12 985
113
Rel time helyzetképet 0/24-ben.

Majd kapni fogsz egy ilyen bizonyító erejű kárpátalján nem működnek a szirénák autonatikusan cikket. Nem mintha persze azt lőnék.
Kb addigra lehull majd a szankciók miatt nem létező kalibrből vagy 100 darab, mindenféle előrejelzés nélkül.

Itt van egy hosszabb verzió ebből, gyalogosok is flangálnak, mert úgy kell azt realtime usa felderités ennyit jelent.

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 914
5 233
113
Ebben a szent minutumban?
Jelenleg az Ukrán "túlerő" a hivatalos "magyarázat" a fronton az Oroszok részéről a visszavonulásra amíg nem felyezik be a "mozgósítást"
Valóban "nem véletlenül", egyszerű harcászati megfontolásból. Végre egy olyan orosz tábornok vezeti őket, aki inkább a Vatutyin-féle taktikát használja, mint a klasszikus orosz "akkorismennikellelőre" elvet. Értem én, hogy nagy a lelkesedés, de Kastélyrobi nagyon jól fogalmazott: ebben a háborúban nem az a lényeg, ami elsőre látszik, hanem ami a háttérben megy. A harc nem az első vonalas fronton fog eldőlni, hanem a hátországban. És ebben vitathatatlanul erősebb az orosz...
Alapvetően eddig véleményem szerint "elbaszta" az Orosz hadvezetés az egészet.Idővel eldől a mostani taktika váltás mire vezet.Orosznak tény az Ukránoknál nagyobbak az "erőforrásai".Ukránoknál nagy kérdés mekkora és meddig tart a "nyugati" támogatás.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 105
10 341
113

Ukrajna segítséget kér a nyugattól az energiarendszer helyreállításához. És az USA-ban a dem és rep között lehet olyan kompromisszum, hogy folytatják a fegyverszállítást, a gazdaságit meg visszafogják. De ez még képlékeny dolog. A demek szerint nem lehet annyira a kétféle támogatást különválasztani, mert nem csak fegyverrel vívják a háborút.
Az ámerikai trafó, hogy megy be a GOSZT szabványú hálózatba??
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 917
113
Az egyik lengyel parasztra gondolsz? Mert pont azért nem tudták meghamisítani ezt az esetet a haverjaid, mert az elsőnek a területre élő civilek képeket csináltak, amin pontosan látszott, hogy Sz-300.

Szerintem Marek éppen a teheneket fejte a szomszédban, amikor figyelmes lett a robbanásra. Kiment, és szegény azzal szembesült, hogy Agnieskát és Zdeneket szétrakétázták, a traktor felborulva, alattuk egy kráter. Marek első ötlete az volt, hogy ebből óriási eszkaláció lehet, ami se a NATO-nak, se az oroszoknak, de főleg neki nem érdeke, így hát Marek a másodperc tört része alatt kapcsolt és Telegrammon (hogy ne legyen lekövethető) ráírt Zbiegniew-ra, hogy hozzon már a fészerből egy kis Sz-300 törmeléket. Mire Zbiegniew odaért ezekkel, addigra Marek össze is szedte a KH maradványait, majd gondosan szétszorták az Sz-300-asét.
Már a fényképeket csinálták, mikor a katonai rendőrség kiért.

Az eredeti KH rakéta maradványait az asszonyok még az éjjel ürgebőrbe varrták, majd Marek unokaöccse a kis Radoslaw a nyugati-bug vizébe dobta Krylow-nál.

Csakis így történhetett, ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

UI: sőt, én abban se vagyok biztos, hogy Agnieska azonnal meghalt. Lehet élt még, mikor Marek odaért, de Marek tudta, hogy ha Agnieska életben marad és beszél, akkor háború lesz. Az emberiség, a hazája jövője, a világbéke érdekében a szükséges rossz mellett döntött, és lesújtott a baltával...
Óriási! Ezt látni akarom bőrkötésben a Libriben.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Több száz T72-est,M113-ast és egyébb páncelozott harcjárművet kaptak bár tény nem."topp"nyugati harckocsikat.Több ezer kézi páncéltörő,légvédelmi rakétát(javelin,nlaw,stinter.Részben átfegyverezték az ukrán tüzérséget "szabvány"nyugati 155 mm-es lőszereket tüzelő eszközökre(PZH200,Caesar,M109,M177).HIMARS,M270 sorozatvetők.És van még jópár eszköz amit kihagytam.Egyenlőre még csak kis számban nyugati légvédelmi komplexumok.Nyugaton folyamatosan képzik az Ukrán katonákat.Real-time Nato felderítési adatok.Veleményem szerint már ez is elég jelentős támogatás de bőven lehet fokozni.F16-osra tisztában vagyok mennyi idő a kiképzés de jelen állas szerint még akár évekig elhúzódhat ez a konfliktus.
Kapni kaptak de hozzá kiképzést és muníciót már csak módjával, tudod mert a szponzoraiknak is csak éppen, hogy van . Aztán a wunderwaffe-k szépen sorba elvéreztek ugyanis legtöbbjéről kiderült, hogy vagy használhatatlan ocskaság , lejárt üzemidő v. rosszul tároltság miatt . Vagy csak napi 100-t lehet vele lőni vagy hetente kell vinni szervizbe harci körülmények között. De a sok színűség a kvázi harci LMBTQ a logisztikai rémálom se növeli a hatékonyságot. Ellenben a harcedzett csapataik már ledarálódtak a haditechnikájuk romokban. A hátország hamarabb fog megfagyni mint éhenhalni . Az egész ország már egy rom és csődtömeg, a még kapor kézen lévő területeken már csak a termőföld az érték .
Ha az Orosz végig viszi amit elkezdett és a már térdre rogyó EU se fog tudni segíteni akkor kaporföld vissza kerül Orosz Anyácska kebelére .
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 138
42 395
113
Szörnyű felvételek harcosaink kivégzése előtt az ukrán fegyveres erők nácik által – a világnak tudnia kell róla
Olvasóink arra kérnek minket, hogy mutassuk meg ezt a VSUshnik által közzétett videót.
Emlékezzünk vissza, hogy ezt megelőzően az orosz hadsereg vagy az LDNR népi milíciájának halott katonáiról készült videót széles körben terjesztették az interneten ... Az orosz kiadványok azt írták, hogy a felvételek a kivégzés következményeit mutatták be. Az ukránok a kommentekben mindenféle kifogást írtak, hogy egy akna érkezésétől / csatában stb.
Most azt látjuk, hogy a harcosok megadták magukat, kivéve azt az egyet, aki a videó végén tüzet nyitott, majd a második videón látható a testük a befejezés jeleivel...
❗️Ez egy náci háborús bűnös videó.
Ezt a videót harcosainknak látniuk kell, hogy megismerjék és bosszút álljanak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 312
84 442
113
Szörnyű felvételek harcosaink kivégzése előtt az ukrán fegyveres erők nácik által – a világnak tudnia kell róla
Olvasóink arra kérnek minket, hogy mutassuk meg ezt a VSUshnik által közzétett videót.
Emlékezzünk vissza, hogy ezt megelőzően az orosz hadsereg vagy az LDNR népi milíciájának halott katonáiról készült videót széles körben terjesztették az interneten ... Az orosz kiadványok azt írták, hogy a felvételek a kivégzés következményeit mutatták be. Az ukránok a kommentekben mindenféle kifogást írtak, hogy egy akna érkezésétől / csatában stb.
Most azt látjuk, hogy a harcosok megadták magukat, kivéve azt az egyet, aki a videó végén tüzet nyitott, majd a második videón látható a testük a befejezés jeleivel...
❗️Ez egy náci háborús bűnös videó.
Ezt a videót harcosainknak látniuk kell, hogy megismerjék és bosszút álljanak.
Azért ez kicsit más, mint egy sima mészárlás.

Ha lehet hinni a felvételnek, a többség kijött, megadta magát, egy nem, sőt tüzet nyitott, erre a készenlétben lévő géppuskás lekaszált mindenkit. Szvsz.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 914
5 233
113
Kapni kaptak de hozzá kiképzést és muníciót már csak módjával, tudod mert a szponzoraiknak is csak éppen, hogy van . Aztán a wunderwaffe-k szépen sorba elvéreztek ugyanis legtöbbjéről kiderült, hogy vagy használhatatlan ocskaság , lejárt üzemidő v. rosszul tároltság miatt . Vagy csak napi 100-t lehet vele lőni vagy hetente kell vinni szervizbe harci körülmények között. De a sok színűség a kvázi harci LMBTQ a logisztikai rémálom se növeli a hatékonyságot. Ellenben a harcedzett csapataik már ledarálódtak a haditechnikájuk romokban. A hátország hamarabb fog megfagyni mint éhenhalni . Az egész ország már egy rom és csődtömeg, a még kapor kézen lévő területeken már csak a termőföld az érték .
Ha az Orosz végig viszi amit elkezdett és a már térdre rogyó EU se fog tudni segíteni akkor kaporföld vissza kerül Orosz Anyácska kebelére .
Ha tényleg semmit se ér az a fegyverzet,kiképzés,ledarálták a harcedzett Ukrán alakulatokat végképp érthetetlen miérd adták fel herszont az Oroszok és egyenlőre szinte minden fronton védekezésre "kényszerülnek".Ami a hátország rombolását illeti véleményem szerint csak az Orosz anyácska elleni gyűlöletet ,nacionalizmust fogja növelni az Ukránoknál.A fő szponzor meg az USA ahol azért bőven van tartalékba hadianyag ebbe az egészbe egyenlőre az Eu-nak nem sok beleszólása van.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 499
19 767
113
Jelenleg az Ukrán "túlerő" a hivatalos "magyarázat" a fronton az Oroszok részéről a visszavonulásra amíg nem felyezik be a "mozgósítást"

Alapvetően eddig véleményem szerint "elbaszta" az Orosz hadvezetés az egészet.Idővel eldől a mostani taktika váltás mire vezet.Orosznak tény az Ukránoknál nagyobbak az "erőforrásai".Ukránoknál nagy kérdés mekkora és meddig tart a "nyugati" támogatás.
A most megsemmisített infrastruktúrát még akkor is évekbe telne pótolni, ha hirtelen kitörne a béke, nemhogy úgy, hogy bármikor jöhet az újabb szalvó. A tél megérkezett, és pár napot/hetet még ki lehet bírni áram és fűtés nélkül, de aztán visszavonhatatlanul megindul a nyugatra migrálás, ahol egyébként szintén hideg van... A fő támogató jenkiknél most fogják vizsgálni, hogy hova is úszott az a pár milliárd dolcsi, az európai támogatóknak meg meglesz a maguk baja, szóval Zselének fel kell kötni a nacit rendesen. Ehhez képest a herszoni történet elenyésző...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 403
27 594
113
Szörnyű felvételek harcosaink kivégzése előtt az ukrán fegyveres erők nácik által – a világnak tudnia kell róla
Olvasóink arra kérnek minket, hogy mutassuk meg ezt a VSUshnik által közzétett videót.
Emlékezzünk vissza, hogy ezt megelőzően az orosz hadsereg vagy az LDNR népi milíciájának halott katonáiról készült videót széles körben terjesztették az interneten ... Az orosz kiadványok azt írták, hogy a felvételek a kivégzés következményeit mutatták be. Az ukránok a kommentekben mindenféle kifogást írtak, hogy egy akna érkezésétől / csatában stb.
Most azt látjuk, hogy a harcosok megadták magukat, kivéve azt az egyet, aki a videó végén tüzet nyitott, majd a második videón látható a testük a befejezés jeleivel...
❗️Ez egy náci háborús bűnös videó.
Ezt a videót harcosainknak látniuk kell, hogy megismerjék és bosszút álljanak.
Ez a különbség a harci szellemben is. Az ukránok vérszomjasak és ölni akarnak, az oroszok pedig csak megúszni és meg is adják magukat. Ezért arattak ennyi győzelmet eddig az ukránok. Képzelhetitek majd az amúgy is béka segge alatt lévő orosz morált, amikor a kiképzetlen, rosszul felszerelt, tolvaj, alkoholista öregek vezette mozgósítottak bezérkeznek!

Az ukránok azért harcolnak, hogy elfoglalják és megtisztítsák országuk leggazdagabb részét az ott élő oroszoktól, míg az oroszok a saját hazájukért se hajlandóak.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 972
36 048
113
Ha tényleg semmit se ér az a fegyverzet,kiképzés,ledarálták a harcedzett Ukrán alakulatokat végképp érthetetlen miérd adták fel herszont az Oroszok és egyenlőre szinte minden fronton védekezésre "kényszerülnek".Ami a hátország rombolását illeti véleményem szerint csak az Orosz anyácska elleni gyűlöletet ,nacionalizmust fogja növelni az Ukránoknál.A fő szponzor meg az USA ahol azért bőven van tartalékba hadianyag ebbe az egészbe egyenlőre az Eu-nak nem sok beleszólása van.
A khersoni területet amiatt adták fel, mert fennált annak a veszélye, hogy a kaprok felrobbantják a gátat a folyón, elvágva a túlparton lévő csapatokat az utánpótlástól, ami nagy veszteségekhez vezetett volna orosz részről, mivel az ukrik nagy támadást terveztek Kherson irányában, másrészről az ott állomásozó orosz csapatok nagy része VDV-s volt, elit ejtőernyősök, akikre úgy tűnik máshol lesz szükség.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
Azért ez kicsit más, mint egy sima mészárlás.

Ha lehet hinni a felvételnek, a többség kijött, megadta magát, egy nem, sőt tüzet nyitott, erre a készenlétben lévő géppuskás lekaszált mindenkit. Szvsz.
Te objektív is tudsz lenni? :eek:
Respect! /most cinizmus nélkül/

Ilyeneket láttunk már párszor, ha megadod magad és mégis rálősz a foglyul ejtőidre, akkor ne csodálkozz...
-----------------------------------------
más:

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 471
46 580
113

Az orosz kiberharcosok először blokkolták a Fehér Ház honlapját​

A támadásért felelős: Killnet, Mirai, Anonymous Russian.
23:57 moszkvai idő szerint https://check-host.net/check-report/da85c50kfe4 ” – írják a Killnet -es bajtársaink .
Источник: https://rusvesna.su/news/1668720162

Az EU „kritikus pontot” jelentett Ukrajna energiaszektorában​

Janez Lenarczych humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős európai biztos bejelentette, hogy az ukrán energetikai létesítményekben súlyos károkat okoztak.
„Ukrajna energiainfrastruktúrájának tönkretétele kritikus ponthoz érkezett. Az Európai Unió megállás nélkül azon dolgozik, hogy segítse az ország áramellátását” – írta a Twitteren.
Lenarcic szerint Belgium, Finnország, Németország, Szlovákia, Luxemburg és Svédország további segélyeket juttat el a köztársasághoz az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusán keresztül.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668712032

Miért? " Fiaskó kapor propagandista. Arra számítottam, hogy valami egészen mást fogok hallani a nagyapámtól, nyilván... Kupjanszk lakosságának nagy része az RF fegyveres erők "átcsoportosítása" ellenére hisz Oroszországban, és a kijevi rezsim alakulatai alóli felszabadulásra vár.

Hogyan hazudik az ukrán háborúról a média? - Somkuti Bálint​

 
W

Wilson

Guest
Rel time helyzetképet 0/24-ben.
Én nem ezt írtam azt írtam, hogy 0/24-ben kapják az amcsi felderítési adatokat, amelyeket a Pentagon szóvívője közölt az egyik sajtótájékoztatóján...
Majd kapni fogsz egy ilyen bizonyító erejű kárpátalján nem működnek a szirénák autonatikusan cikket. Nem mintha persze azt lőnék.
Kb addigra lehull majd a szankciók miatt nem létező kalibrből vagy 100 darab, mindenféle előrejelzés nélkül.

Itt van egy hosszabb verzió ebből, gyalogosok is flangálnak, mert úgy kell azt realtime usa felderités ennyit jelent.

Látom nem bírod elengedni a hülyeségeket, semmi köze az USA által szolgáltatott realtime adatoknak ahhoz, hogy az ukrik egy része abszolút nem foglalkozik azzal, hogy éppen légiriadó van a városban és mászkál az utcán, ez csak a te kitekert agyszüleményed, még egyszer elmondom neked, hogy ha nem az orosz propit habzsolnád akkor tudnád, hogy az ukri hatóságok már a háború eleje óta küzdenek azzal, hogy sok ukrán nem veszi, komolyan a légiriadókat, számtalan hír , kormányzati felhívás történt ezzel kapcsolatban.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 492
18 031
113
Amikor már Tucker is ...


Hogy miért fontos ő? Tuckert meg akarják fűzni, hogy induljon az elnökségért, de egyelőre nem hajlandó ...
Szerintem jobban jár ha nem indul és ezt valószínűleg ő is tudja. Nem véletlenül nem vállalja el. Egy dolog egy tv műsorban politikai témákkal foglalkozni és megint teljesen más egy országot vezetni.