Az egyik lengyel parasztra gondolsz? Mert pont azért nem tudták meghamisítani ezt az esetet a haverjaid, mert az elsőnek a területre élő civilek képeket csináltak, amin pontosan látszott, hogy Sz-300.
Szerintem Marek éppen a teheneket fejte a szomszédban, amikor figyelmes lett a robbanásra. Kiment, és szegény azzal szembesült, hogy Agnieskát és Zdeneket szétrakétázták, a traktor felborulva, alattuk egy kráter. Marek első ötlete az volt, hogy ebből óriási eszkaláció lehet, ami se a NATO-nak, se az oroszoknak, de főleg neki nem érdeke, így hát Marek a másodperc tört része alatt kapcsolt és Telegrammon (hogy ne legyen lekövethető) ráírt Zbiegniew-ra, hogy hozzon már a fészerből egy kis Sz-300 törmeléket. Mire Zbiegniew odaért ezekkel, addigra Marek össze is szedte a KH maradványait, majd gondosan szétszorták az Sz-300-asét.
Már a fényképeket csinálták, mikor a katonai rendőrség kiért.
Az eredeti KH rakéta maradványait az asszonyok még az éjjel ürgebőrbe varrták, majd Marek unokaöccse a kis Radoslaw a nyugati-bug vizébe dobta Krylow-nál.
Csakis így történhetett, ez a legvalószínűbb forgatókönyv.
UI: sőt, én abban se vagyok biztos, hogy Agnieska azonnal meghalt. Lehet élt még, mikor Marek odaért, de Marek tudta, hogy ha Agnieska életben marad és beszél, akkor háború lesz. Az emberiség, a hazája jövője, a világbéke érdekében a szükséges rossz mellett döntött, és lesújtott a baltával...