[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
legyőzhetetlenségi pontok :D beszarsz
szóval van 4000 aggregátoruk, ez igen.

izé, erről lehet majd működtetni bányákat, kohókat, gyárakat, metrót, közvilágítást stb?

nagyon jó ez a térkép, oroszok biztos tudják majd használni, hogy legyőzhetetlenek legyenek :D
Először is ezek a lakosság számára készültek, másodszor ugyan mit is kezdenének velük az oroszok elkezdik őket kilőni Kalibr-l vagy KH-101-l esetleg még az Iskander-t is bevetik ellenük, mi értelme lenne az oroszoknak több millió dolláros rakétákkal szétcsapni pár ilyen pontot pl Kijev külsőn?Mit érnének el vele?Segítek semmit, csak a potens drága cirkáló és ballisztikus rakétáikat pazarolják el a semmiért.


Más..


93 ország emberei segítenek felépíteni egy tengeri drónflottát – Zelensky​



2022. november 22., kedd, 23:36


A United24 platformon 93 országból csatlakoztak az Ukrajnának szánt tengeri drónok adománygyűjtéséhez.

Forrás : Volodimir Zelenszkij elnök esti beszédében

"Nagyon aktívan gyűjtünk pénzt tengeri drónokra a United24 adománygyűjtő platformunkon.

Az egység, mint mindig, kiváló eredményt ad. Hétköznapi emberek. Több mint 50 ukrán cég. Nemzetközi vállalkozások. Plusz litván barátaink. Plusz az informatikai közösség.

Összesen 93 országból csatlakoztak ehhez a kezdeményezésünkhöz. Fokozatosan építjük fel az ukrán tengeri drónflottát."

Korábban : November 5-én Zelenszkij bejelentette, hogy Ukrajna új adománygyűjtési irányt indít a United24 platform keretein belül – pénzgyűjtést egy tengeri drónflottára .
 

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
340
886
93
Ne haragudj, de ha te azt hiszed, hogy a
RUSZKI haderő TÚLNYOMÓ RÉSZE VALAHOL PIHEN, (!!!)
Akkor nincs miről beszélgetni.
Álmodozol.
Bocs, de ez NEVETSÉGES.
Iskolába jársz még?
;)

Mondja az, aki soha semmilyen forrást nem hoz, csak dobja be az egyre nagyobb számokat Leopardokról, CV-kről és Pumákról ezres mennyiségekben az a nevetséges, azt az apróságot meg mindig ignorálod, hogy abból mennyi a bevethető mondjuk féléven belül. Amit Wikipédián olvasol nem a valóság, nyugodtan számolhatsz annak az 50-60%-val. :)
Ha nekem nem hiszel, ott van a hivatalos német report 2019-ből vagy a honvédelmi miniszterük nyilatkozata idén tavaszról. :)
Nem véletlenül mondják Nyugaton egyre többet, hogy nem tudnak több támogatást adni az ukránoknak, mert az már a saját stratégiai készleteikből menne, már így is több éves gyártási mennyiséget adtak át nekik pl.: Javelinből, meg 155 mm-s tüzérségi lövedékből. De biztosan Te tudod jobban.

Az a 175-190 ezer fő pedig takarítónénikkel együtt értendő, azaz benne van a logisztika és a VDV, tengerészgyalogság egységei is. Így nagyjából maradt 150-190 ezer fő a szárazföldi haderőnél, aki nem vesznek részt a harcokban. És ezek mellett ott van még 300 ezer frissen behívott, aki lassan a frontra kerül.

A személyeskedésed meg hagyd meg otthonra, mert nem vagy komolyan vehető. :)
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 902
22 369
113
Ahogy az is kezd tiszta lenni, hogy milyen forgatókönyv szerint keletkeznek az "orosz háborús bűnök".

1. A gyenge orosz haderő elveszít egy annektált várost. Azt elfogalják az ukránok. Már a frontcsapatokkal megérkeznek a rendcsináló osztagok, vagy legkésőbb másnap. Ma már nincs semmi különbség egy neonáci halálosztag és az SZBU között. Az ukrán állam idáig züllött, ha még lehet államnak nevezni azt a bábképződményt, ami ott van és amit már a látszatát is csak a háború adja meg.
2. Megkezdődik az orosz kollaboránsok (állampolgárok, együttműködők, oroszul beszélők, a szomszéd haragosai, gazdagabbak, stb. ahogy az ilyenkor lenni szokott) begyűjtése, megkínzása, kivégzése. Ebben változatos léptékben vesznek részt a bevonuló katonák, a velük és utánuk érkező neonácik, az SZBU emberei, a helyi ukránérzelmű lakosok és végül a megérkező ukrán közigazgatás emberei.
3. Miután ez megtörtént, megérkezik egy hetes intervallumban valamiféle ukrán közigazgatás, stabilizálja a helyzetet, megkezdődik a polgári élet valamilyen látszatja. Ekkor már beléphet a külföldi sajtó is a területre, a legyilkoltak a tömegsírokban fekszenek.
4. Körülbelül egy hét-tíz nap után hirtelen előkerülnek az ukrán einsatzgruppék megkínozta, kivégezte oroszok tetemei, mint "orosz háborús bűnök".

Bucsától Herszonig mindig, mindenhol ugyanez a forgatókönyv zajlott le. Ez nem változtat azon, hogy az orosz uralom alatt is történhettek bűncselekmények, de azok szervezetlenül, epizodikusan, a katona, mint egyén, civilek fölötti túlhatalmából fakadtak és nem eredeményeztek semmi olyasmit, amit "orosz háborús bűnnek" próbál beállítani az ukrán propaganda. Bucsa esete volt a jó példa, ahol sikerült azonosítani vagy egy tucat ténylegesen oroszokhoz kötődő háborús bűnt a tetemek előrehaladott oszlása vagy arról készült videók alapján. Ezt akkor én is teljesen elfogadtam és azóta se tudom megcáfolni. Aztán ahogy előkerültek a több százas ukrán legendák kezdett gyanús lenni és nagyjából Izjumnál oszlott el minden gyanúm, hogy a tömegsírokból az ukránok legyilkolta oroszok kerülnek elő.
Pontosan igy látom én is. Jól össze foglaltad.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 937
21 563
113
Ukrán műhely, ahol helyrepofozzák a zsákmányolt orosz technikát!


Egy orosz harckocsi utolsó percei...


Orosz tankok támadása, geolokált helyszínnel....


Parades, hogy a tavolleted alatt sikerult egy uj szoval kiegeszitened a szokincsedet es azota minden masodik posztodban „geolokalsz“.
A kellemetlen, hogy ennek ellenere minden mondatod olyan, mintha egy Rakosi-korszakbol itt maradt ujsagot olvasnek. Nem jovok ra, hogy ezek a szavak, mondatok, stilus honnan jonnek neked.
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 615
5 369
113
A tény az, hogy még az oroszok sem jelölték ki a 4 vagy 5 annektált terület határát. Szóval csak azt nem mondtaák meg, hogy hol van jelenleg Oroszország határa.
Úgy emlékszem pl Herszonnál a megye közig határai PLUSSZ a 3 Mikolajiv megyei-i falu,a Dnyeper torkolataban lévő félszigetről.

Más:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 976
82 854
113
A Mariupolos orosz, nem a litván film kapcsán nincs egy linketek? Legalább angol felirattal! Nem a Donbassz gyermekeis, hanem az ostromos.

Más téma:


Mariupol:

 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
"Kijevben senkinek sem szabad egy szót sem szólnia Zelenszkij diktátor ellen.
Ez az ember hajlandó összetörni ennek az idős hölgynek a koponyáját, ha nem fogja be a száját"


"Egy 12 perces klip ukránokról, akik öngyilkos merényletet hajtanak végre orosz lövészárkok ellen

.. csak azért, hogy Szu-25-ösök, gyalogság, nehéz aknavetők, harckocsi, MLRS üssön, és egy Szu-34-es bombázást végezzen."

5 részből áll, katt a tweetre !

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 767
113

„Van haladás” – mondta a NAÜ helyettes vezetője a Zaporizzzsja Atomerőmű körüli helyzetről​

Rafael Grossi, a NAÜ főigazgatója magas rangú orosz és ukrán vezetőkkel dolgozik a zaporozsjei atomerőművel kapcsolatos problémák megoldásán. Ezt az ügynökség helyettes vezetője, az atomenergetikai osztály vezetője, Mihail Csudakov nyilatkozta.
„A Zaporozsjei Atomerőmű helyzetével kapcsolatban a NAÜ főigazgatója személyesen dolgozik velünk, dolgozik ezzel a helyzettel <...> Oroszország és Ukrajna elnökével egyaránt. Ez a helyzet teljesen az ő irányítása alatt áll, én nem tartozom ebbe a csoportba.
De azt akarom mondani, hogy igen, van előrelépés, vannak beszélgetések erről a témáról, más európai országok vezetői is érintettek, akiknek befolyásolniuk kell az eredményt ”- mondta Chudakov a RIA Novostinak.
Szeptember elején a NAÜ Grossi vezette missziója megérkezett a ZNPP-hez. A Roszatom delegációjának vezetője és a Zaporizzsja Atomerőmű munkatársai bemutatták az érkezőknek az állomás azon szakaszait, amelyek az ukrán csapatok ágyúzása során megsérültek. Ettől a pillanattól kezdve az ügynökség szakemberei tartózkodtak az állomáson, most már négyen vannak.
A misszió látogatásának eredményeként jelentést tettek közzé, amelyben a NAÜ megerősítette a ZNPP ágyúzásának tényét.

Grossi javaslatot tett egy nukleáris biztonsági és védelmi zóna létrehozására az állomás körül, ezt a kezdeményezést később Grossi moszkvai és kijevi látogatásai során is megvitatták.
Múlt hétvégén - szeptember vége óta először - az ukrán csapatok hatalmas csapást mértek az állomásra , több mint 20 nagy kaliberű tüzérségi lövedéket lőve ki.
Источник: https://rusvesna.su/news/1669188741

Európának sem erkölcsi, sem politikai joga nincs belefáradni Ukrajna segítésébe – Kuleba​

Európának sem erkölcsi, sem politikai joga nincs belefáradni Ukrajna segítésébe – mondta Dmitrij Kuleba, a Független Ukrajna külügyminisztere.
A német Die Zeit idézi.
Kuleba az uniós országokhoz fordult, és felszólította őket, hogy vessék félre a kételyeket és a fáradtságot az ukrajnai konfliktus témájában, és mielőbb fogadják el a kilencedik oroszellenes szankciócsomagot.
Ráadásul Kuleba követelte (!), hogy továbbra is küldjön pénzt és fegyvereket a kijevi rezsimnek.
„Ha mi, ukránok nem vagyunk fáradtak, Európa többi részének sem erkölcsi, sem politikai joga nincs fáradni” – magyarázta álláspontját.
Ennek fényében Ukrajna volt németországi nagykövetének, Andrij Melnyknek az extravagáns bohóckodása nem tűnik annyira megdöbbentőnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1669180560

Horvátország megtagadta az ukrán fegyveres erők kiképzését
Zoran Milanovic horvát elnök hivatalosan is megtagadta a horvát hadsereg részvételét az EU Kijevet segítő missziójában.
Döntését azzal indokolta, hogy ebben a kérdésben nincsenek nemzetközi egyezmények, Horvátországnak itt nincsenek kötelezettségei, Ukrajna pedig nem tagja semmilyen közös uniónak Horvátországgal.

Heves harcokkal az ellenséget kiütötték Maryinka központjából. A 2-es számú iskola a központban található, az iskola alagsorából Donyeckbe menekítették az embereket. A nácik az egyetlen, lényegében megmaradt útvonalon visszavonulnak Kurakhovo felé.
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
684
2 705
93
Nem tudom mit dobál ez az izé, de szemmel láthatóan túléli a szerencsétlen a szinte közvetlen találatot. :eek:
(Azt írják, ukrán dobja oroszra.)


Azon gondolkodtam, hogy milyen magasról dobálják az "áldást" ezek a szarok és soknál 4-5 máasodperc telt el a földetérésig. Az kb. 80-120 méter. Nem lenne érdemes rápróbálni valami nagyobb szemű sörétessel? :rolleyes::hadonaszos:

Volt egy felvétel, ahol egy megfigyelő, lebegő drónra rálőttek és a drónos reagált rá, tehát tartott tőle, hogy lekapják.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
legyőzhetetlenségi pontok :D beszarsz
szóval van 4000 aggregátoruk, ez igen.

izé, erről lehet majd működtetni bányákat, kohókat, gyárakat, metrót, közvilágítást stb?

nagyon jó ez a térkép, oroszok biztos tudják majd használni, hogy legyőzhetetlenek legyenek :D
Ukrán népmesék című rovatunk legújabb epizódja: Az elpusztíthatatlanság pontjai.

Kedves gyerekek ha tetszett ez a történet is, figyelmetekbe ajánljuk a már korábban megjelenteket. Ízelítő a már megjelentekből:
  • Kijev szelleme
  • Patron
  • Az Azov hősei
  • Bucsa
  • Szent Javelin
  • Az orosz SZ-300



Kiadja a Kvartal 95 Studio .
 
K

Kopi2000

Guest
HIMARS támadás eredménye, (orosz oszlop) vagy telephely ellen...


Ukrán támadás, orosz harckocsioszlop ellen...


Ukrán precíziós csapás orosz járművek ellen...


Bahmuti front, egy ukrán drón szemszögéből....

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 767
113
Ukrajna lakossága felére csökkent a függetlenség ideje alatt, amint az a kijevi 2023-as költségvetésről szóló törvényjavaslatból következik. A

Verhovna Rada közzétette a 2023-as állami költségvetés tervezetét. Többek között felvetette a február 24. utáni népességcsökkentést. A Rada a következő statisztikai hivatkozást adja számokkal: szeptemberre a lakosság száma 27,8 millióra csökkent , a háború kezdete előtt 34,5 millióan éltek az államban, 1993-ban pedig 52 millióan Ukrajnában.
A tervezet természetesen a háború előtti és a jelenlegi adatok közötti különbségre helyezi a hangsúlyt, ráadásul külön kikötve, hogy február 24. óta mintegy 12 millióan hagyták el az országot, és közülük mindössze 5,3 millióan tértek vissza. De a különbség az 1993-as adatokhoz képest szembetűnő .Kiderült, hogy Ukrajnában a „függetlenség” időszakának kezdete óta felére csökkent a lakosság száma.

Gáz Európában +12%, már 1430 dollár ezer köbméterenként


Fénykép a "szűrés" utóhatásairól Malaya Roganban, Harkiv régióban.
A falu "felszabadítása" után az AFU nácik a Krakeni Nemzetbiztonsági Erő (a HM-jelentésekben többször megsemmisült) szemétládáinak részvételével tömeges tisztító akciókat hajtottak végre, majd a civilek kivégzése következett.
Senki nem folytat nyomozást vagy pert, ahogy az a nácikra jellemző. Ez további megerősítése az ukrán alakulatok által elkövetett számos háborús bűnnek.

ILYEN AZ, AMIKOR EGY NAGYTUDÁSÚ FILOZÓFUS KAP SZÓT AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN!

Az Európai Parlament éppen önmagát készült ünnepelni fennállásának 70. évfordulója alkalmából. Azonban Ryszard Legutko lengyel képviselő, a Jagelló Egyetem professzora, kíméletlen őszinteséggel szembesítette a baloldali politikusokat a saját rombolásukkal. Kapott is azonnal fújolást, gúnyos mosolyokat és dühös bekiabálásokat. Csak egyvalamit nem: cáfolatot.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/vi...57529097645436/&show_text=false&width=476&t=0" width="476" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>