A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nem, valami ilyesmiért.

640px-Jobaria_Defense_Systems_Multiple_Cradle_Launcher.jpg

Bird Aerosystem

FN MAG és M2HB géppuskák

CG

Páncélozott többcélú moduláris harcjármű = Gidrán?

Ez azt jelenti szerintem hogy lesz hozzá Sentinel radar...nem csak az ELTA-kra hagyatkozunk.

eszközök működtetését támogató eszközök = teherautók a mozgatáshoz?

A passzív radar arra utal hogy fullos ELM-2084-esek jönnek mindenféle kiegészítővel. Ez jó! :)

elm2084.png

Ajtó géppusákat jelenti szerintem: a MAG-okat már láthattuk is fotón a H145M-ekben...
h145m-doorgun.jpg

Akkor ez igencsak csúszik vagy legalábbis lassan halad. 2017-ben kezdődött a Mistra-update projekt és még mindig az előlegnél tart az MCP modernizáció...a várható végére nem is mond semmit a többi beruházással ellentétben.

Egyébként az MBDA kijött egy tök új MCP-vel sokkal erősebb radarral. Kérdés hogy a régit foltozgatják vagy az egész MCP-t cseréik az újra...

Lesz Spike a Lynx teszthez...

Tüzérségi felderítő Gidrán...
MG is mondta hogy fullosak lesznek a 2084esek!

Ilyenért nem kell olyan messzire menni.itt a szomszédban is gyártanak ilyet a horvátok.(de ez az a kategória,amit magunkban is meg kéne tudnunk ugranunk....)
m93a3.jpg

A november elején megalakult MH Légierő Parancsnokság vezetési központjába, Veszprémbe látogatott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, november 23-án, szerdán...

Részletesen beszámolt azokról a rövid- és hosszútávú célokról is, amelyeket a haderőnem számára meghatározott. Kiemelte, hogy prioritást élvez az új, modern haditechnikai eszközök hadrendbe állítása, valamint az ezekhez kapcsolódó, hazai bázisú képzések körének kiszélesítése.

637e75cf9e561108656418.jpg

A nap további részében a veszprémi Méz Rádió számára adott interjút a Magyar Honvédség parancsnoka. A beszélgetés során a személyes életútja mellett szó esett a toborzás megyei és országos helyzetéről, a fiatalok honvédelmi nevelésének fontosságáról, valamint a légierőt érintő kérdésekről is.

• Tetszik
Reactions: honved and Aladeen
Na akkol most én teszek bejelentést!
Nem tudom mit veszünk, de azt igen, hogy belátható időn belül mit nem:
Az első kieső a Pulse, melt azt lezsílozták és bejelentették volna a legutóbbi izlaeli látogatáson.

Na akkol most én teszek bejelentést!
Nem tudom mit veszünk, de azt igen, hogy belátható időn belül mit nem:
Az első kieső a Pulse, melt azt lezsílozták és bejelentették volna a legutóbbi izlaeli látogatáson.
mert törnyvényszerű, hogy az első izraeli látogatáson lehet csak PULS beszerzést bejelenteni? Ez új... :)
Szerintem fölösleges ilyen következtetéseket levonni. November elejére készült el felülvizsgált Zrínyi program, szóval nagy dolgokat nem érdemes várni az idei évre. Szerintem jövőre már jöhet 1-2 nagyobb tétel: szerintem valamilyen tüzérségi meg légvédelmi fejlesztés lesz az. Az ukrajnai háború kapcsán mindkettő döntő jelentőségű terület.