Passziv radar=jelfogó és iránymérő.
Engem inkább az érdekelne,hogy az az S sávnál magsabb rész mit is jelent,és mit tud,mire jó? @molnibalage ? Bárki,ki ért hozzá?
Ez azt jelenti szerintem hogy lesz hozzá Sentinel radar...nem csak az ELTA-kra hagyatkozunk.
eszközök működtetését támogató eszközök = teherautók a mozgatáshoz?
A passzív radar arra utal hogy fullos ELM-2084-esek jönnek mindenféle kiegészítővel. Ez jó!
Ajtó géppusákat jelenti szerintem: a MAG-okat már láthattuk is fotón a H145M-ekben...
Akkor ez igencsak csúszik vagy legalábbis lassan halad. 2017-ben kezdődött a Mistra-update projekt és még mindig az előlegnél tart az MCP modernizáció...a várható végére nem is mond semmit a többi beruházással ellentétben.
Egyébként az MBDA kijött egy tök új MCP-vel sokkal erősebb radarral. Kérdés hogy a régit foltozgatják vagy az egész MCP-t cseréik az újra...
Ilyenért nem kell olyan messzire menni.itt a szomszédban is gyártanak ilyet a horvátok.(de ez az a kategória,amit magunkban is meg kéne tudnunk ugranunk....)
Részletesen beszámolt azokról a rövid- és hosszútávú célokról is, amelyeket a haderőnem számára meghatározott. Kiemelte, hogy prioritást élvez az új, modern haditechnikai eszközök hadrendbe állítása, valamint az ezekhez kapcsolódó, hazai bázisú képzések körének kiszélesítése.
A nap további részében a veszprémi Méz Rádió számára adott interjút a Magyar Honvédség parancsnoka. A beszélgetés során a személyes életútja mellett szó esett a toborzás megyei és országos helyzetéről, a fiatalok honvédelmi nevelésének fontosságáról, valamint a légierőt érintő kérdésekről is.
Na akkol most én teszek bejelentést!
Nem tudom mit veszünk, de azt igen, hogy belátható időn belül mit nem:
Az első kieső a Pulse, melt azt lezsílozták és bejelentették volna a legutóbbi izlaeli látogatáson.
Az első kieső a Pulse, melt azt lezsílozták és bejelentették volna a legutóbbi izlaeli látogatáson.
mert törnyvényszerű, hogy az első izraeli látogatáson lehet csak PULS beszerzést bejelenteni? Ez új...
Szerintem fölösleges ilyen következtetéseket levonni. November elejére készült el felülvizsgált Zrínyi program, szóval nagy dolgokat nem érdemes várni az idei évre. Szerintem jövőre már jöhet 1-2 nagyobb tétel: szerintem valamilyen tüzérségi meg légvédelmi fejlesztés lesz az. Az ukrajnai háború kapcsán mindkettő döntő jelentőségű terület.