[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 440
10 239
113
Bravó!
Nem érem én fel ésszel ezeket a jó képességűeket, tehát van egy olyan nyersanyag megint aminek van egy kitermelt mennyisége, amit növelni nehezebb mint csökkenteni, főleg ha akarat sincs hozzá, mert brutális extraprofit lehet egy piaci hisztéria során a kitermelő országok számára.
Mert a helyzet továbbra is az lesz hogy az oroszok ha nem szállítanak európába, akkor azok elkezdik pánik vásárolni más kitermelők olaját, és elkezdenek a vevők versengeni az olajért, és minő meglepő fordulat, az olaj ára elkezd nőni, főleg ha mondjuk a többi kitermelő közül néhányan bedurciznak hogy azért mégsem kéne ezzel játszani, hát kicsit ilyen olyan okkal csökkentsük a termelést mi is, és 60 dolláros ár helyett lesz pár nap alatt 120 dolláros, amit a G7 majd megvehet kínai és indiai és egyéb olaj néven 160 dollárért, ez alól kivételt képez az USA aki kitermelő ismét jól jár nagyon, Oroszország megint csak jól jár, Kína is, az usát leszámítva a G7 többi tagja+ az eu meg ismét torokra veszi.
A forgatókönyv ismert, a fos hívei elkezdik mondani hogy győztek, Putyin jövőhéten bukik, vége a háborúnak, aztán elellik pár hónap, minden ismét drágább lesz, a háború nem áll meg, és majd előjönnek egy újabb világmegváltó ötlettel a korábbi baklövéseket pedig addig próbálják foltozni ameddig az eu fel nem éli minden tartalékát és teljesen el nem adósodik, illetve iparát teljesen el nem veszíti, és akkor jön majd a ráeszmélés hogy amikor az utolsó ukrán elfogyott, akkor a legatyásodó EU és annak polgárait "megmentő" usa cserébe a demokrácia nyugati értékek, stb.... védelmét anyagilag támogatja, de bizony ez áldozattal jár, hús kell a darálóba, és az európaiak, és ez az új hús bizony ezúttal már ők lesznek.

Majd az átláthatatlan céghálók megoldják a megkerülését, illetve nézzük meg ki a legnagyobb hajóépítő, aki arról ismert hogy elég jól növeli termelő kapacitását ha kell. Az angolszászok mit fognak tenni kalózkodnak? Jaaaa hisz ezt teszik évszázadok óta


Én úgy vagyok vele aki hülye az haljon meg,szóval rendkívül élvezném a műsort, de azt nem szeretem ha ilyen hülyékhez kötöznek engem is.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 206
113
Mi a lényege ennek az árplafonnak, ha úgysem vehetnek már több orosz olajat? Pl a Magyarországra érkező olajra ha jól tudom nem vonatkozik, mert az vezetéken jön.
Annyi az értelme hogy a G7 országokhoz van bejegyezve az olajszállító tankererek nagy része így ahova nem vezetéken szállítanak az orszok drágábban nem tudják eladni!És nem csak az EU-ba irányuló szállitmányokra vonatkozik ezekkel a tankerekkel szállítmányozott orosz olajra az árplafon.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 400
45 988
113
Bravó!
Nem úgy van, hogy december 5-től szankciós az orosz olaj? Csak a vezetékes nem esik szankció alá.

Az Egyesült Államok úgy véli, Zelenszkij nem áll készen a béketárgyalásokra​

Az Egyesült Államok nem látja, hogy Volodimir Zelenszkij kész tárgyalni az ukrajnai konfliktus rendezéséről – mondta John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács stratégiai kommunikációs koordinátora.
„Zelenszkij elnök is azt mondta, hogy hisz a diplomáciai megoldásban, de még nem áll készen” – mondta egy sajtótájékoztatón.
Kirby szerint az Egyesült Államok továbbra is támogatja Ukrajnát, és nem ülteti erőszakkal tárgyalóasztalhoz.
Источник: https://rusvesna.su/news/1670005545

o_OTeljesen megkavarodtam, ki akar tárgyalni és ki nem? ki kivel akar tárgyalni és kivel nem?o_O

Erősítés jön..

Vaszil Ocskovszkij UNA-UNSO aktivista, „Dízel” hívójel – az orosz hadsereg ártalmatlanította az NVO zónában
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 688
113
Idióták, nem köll az óccsó vezetékes gáz mer jól megbüntetjük a gonosz oroszokat, most meg négyszeres? áron veszik tőlük a cseppfolyóst.
Namármost az van, hogy a szankciók arra szolgálnak, hogy "jól kib*sszunk a szemét ruszkikkal".
Számos "putyinbérenc", "agyhalott" és más életformák azt állítják, hogy ez nem jött be: hazudnak a rohadékok, az sem igaz, amit kérdeznek: a szankciók mocskosul beváltak, örvendjetek!
Na jó, hát van egy kis rossz hír a dolog mellé, ez pedig abból áll, hogy mi és itt, az EU-ban a jelek szerint ruszkik vagyunk, mert éppen megmélytorkoznak minket - azaz mi saját magunkat. Ivánéknál 2 dolog van: az üzemanyag kb. 300 Ft környékén jár (nincs ársapka) és VAN üzemanyag: sz*rásig.
Ha ilyen az, amikor valakivel kib*sznak, akkor én tulajdonképpen ruszki szeretnék lenni...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 416
8 653
113
Vótmá, de azért berakom:


Mo is megszavazta amúgy.

Ásvány és lelőhely van, de haladjuk meg az óvodás hozzáállást; ahhoz, hogy az ércből felhasználható Ti legyen kell még pár dolog. Kezdve a feldolgozással/feltárással (Kroll-módszer szerint jócskán hevítik...mivel is?), majd folytatva a gondolatmenetet a munkabérekig. Utóbbinál nem kell ecsetelnem, h egy kanadai átlagbér (vagy ausztrál, usa, stb.) "kissé" eltér az orosztól. Lehet, h lesz titán, csak éppen megfizethetetlen lesz. Ergó megint zéró versenyképesség a globalizált piacon. Lehet tapsikolni minden barom ötletnek, csak a következmények be fognak majd kopogni rendesen. Javíts ki, ha tévedtem.

Szerinted ezt nem tudják az Airbus-nál és nem gondolták át előre? Kényelmetlenségek nyilván lesznek, de megoldható a dolog és nem fog tőle összeomlani az Airbus. A kovid miatti repülés-csökkenés sokkal nagyobb pofon lehetett a repiparnak.

Mi a lényege ennek az árplafonnak, ha úgysem vehetnek már több orosz olajat?

Gondolom az, hogy a világpiacon nem szabadulhatnak el az árak, mert az oroszok bent maradnak a piacon eladóként.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 691
8 712
113
Hát az ukránok ennek a 80%-át mondjak az amerikaiak pedig a 20-30%-àt. (Az ukránok 60.000 orosz halottat mondták amikor a CIA igazgató 15.000-et)

De az igazán gáz hogy azonnal kivágták a beszédből...
15 ezer orosz halottat szerintem még az elején mondtak az amerikaiak.

szerk.: Nem halott hanem áldozat, de ja kb 100k mindkét oldalon.


Más:

 
  • Tetszik
Reactions: gigabiga

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
543
4 938
93
Bravó!
"Lengyelország elfogadta, hogy az Európai Unió 60 dolláros (57 euró) hordónkénti árplafonról állapodott meg az orosz tengeri olajra."

Ezek szerint a szárazföldi olaj marad.

Amúgy ezek szerint már nincsenek ötletek. 2014-ben ezzel kezdték. Levitték szankcióként az olaj árát 50 dollárra. Valamiért az oroszok nem fogtak tőle padlót, viszont a többi kőolaj kitermelő prüszkölt nagyon, hogy az egyesült államok egyhangúlag döntött.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 471
17 905
113
Higi bébi és ez szerinted jó ? Az EU éppen most hugyozik a konektorba ! Just do it ! Vova megmondta ársapka = kőolaj stop a ratifikáló országokba ! Csak tudod az a dulva , hogy azért a pofátlan polákok a héten még bepróbálkoztak egy gyenge 3 millió tonnás vásárlással persze kapták a nemzetközi jelzést az Oroszoktól !
fuckju2.jpg
Ha betartja akkor megyünk mi is a levesbe. Mert ugyebár mi is rábólintottunk.... Asszem kellene vennem egy lovat. Kamasz koromban még tudtam lovagolni és állítólag ez is olyan mint a biciklizés, nem tudod elfelejteni.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Ha betartja akkor megyünk mi is a levesbe. Mert ugyebár mi is rábólintottunk.... Asszem kellene vennem egy lovat. Kamasz koromban még tudtam lovagolni és állítólag ez is olyan mint a biciklizés, nem tudod elfelejteni.
Ha meg nem megy, kérdezd meg az asszonyt ;)


szerk.: Nem halott hanem áldozat, de ja kb 100k mindkét oldalon.
Mutass légyszíves valós, lepecsételt veszteség adatokat az oroszoktól. Addig honnan tudod?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 690
55 499
113
Annyi az értelme hogy a G7 országokhoz van bejegyezve az olajszállító tankererek nagy része így ahova nem vezetéken szállítanak az orszok drágábban nem tudják eladni!És nem csak az EU-ba irányuló szállitmányokra vonatkozik ezekkel a tankerekkel szállítmányozott orosz olajra az árplafon.
Tudtommal a legtöbb tanker nem G7 orszâgokban van bejegyezve, nem azok zászlaja alatt fut , hanem pl.Panama, Libèria,Marshall Szigetek, Singapur, Kina, Bahama, Indonézia, India stb.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 368
10 843
113
"... Az utóbbi évben például érthető módon nagyon sok ukrán is érkezett az országba, akik közülük vezetni tanulnak, jórészt oroszul kommunikálnak az oktatójukkal..."

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 865
113
Ket ukran short a YouTuberol:

Ezeknel a srackonal meg van kedv


Ez egy nagyon durca kozelharc

Mar elfogyott az ukran egyenruha meg a bundesanzug is?

Ez az olajar korlatozas precedens eset.
Szerintetek a tobbi olajos mint pl Iran, Szaud A, Libia, stb most vajon gondolt ra hogy jovore lehet őket es az olajukat korlatozzak?
Most kepzeld el hogy bemesz a boltba holnap es azt mondod te csak 5000-et adsz a Pick téli kilojaert...

Reggel valaki irt hogy megnezne amit irtam hogy mandarinul van. Bocs csak most teszem be.

Hűha, a Spiegel szerint Nemetorszag haboruba keszul Oroszorszaggal.