[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Nálunk is a roma kisebbség, illetve az ország keleti része, a kisközségek, falvak, amely természetes utánpótást kéne, hogy a katonapályára biztosítson fiatalokat. Ez akkor is tény, ha sokan nem szeretik, hogy ilyeneket írok.
Ez a valóság. Ez van most is, ha épp nem is tudatosan a Honvédség részéről.

.......

Én még talán az eddigi gondolatokba hozzátenném, hogy lehet, hogy a tanárokat, iskolákat is meg kellene szólítani jobban. Sok olyan gyerek van, aki nem hülye, nem tehetségtelen, azonban akár családi okok miatt, akár lelki-szellemi alkat miatt a mai világba nehezebben találja meg a helyét. A Honvédségben viszont kapna táptalajt az életkezdéshez (fizetés, lakhatás, megmondják, hogy mit kell csinálni :) stb.). És ugye a katonaság sem csak lövészekből áll.
Csak hát ezt jobban kéne sulykolni a gyerekek és a szülők felé, hogy ez is egy opció. Én még azt se mondom, hogy élethosszig katonának kell lenni. Én is volt, akinek javasoltam ezt a pályát.
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 282
14 202
113
Akkor tőled is megkérdezem: Te mennyi pénzt fizetsz havonta az önkéntes egészség és önsegélyező pénztáradba?
Mi tudsz erről a lehetőségről?
Attól, hogy esetleg marginálisan hallottál róla, meg láttál már olyan képet amin magyar katona szerepel, még nem fogsz első dologként arra gondolni, hogy katona legyél.
A szülők nagyjából ugyan ennyire vannak képben. Vagy még minden szülőben a MN van meg képnek. Az meg nem segít abban, hogy egy 18 évesnek ezt dobják fel mentő ötletnek a pályaválasztásnál.
Egy mai átlag fiatal nem fog elhívatottsagból beállni a seregbe.
Rég volt. De emlékeim szerint a mi leszek ha nagyleszek hivatalosan kb 14 èvesen merült fel az emberben először.

Ès bár èn tudtam mi akarok lenni, de középiskolai felvételikre járva, az ember óhatatlanul belebotlott minden szakmába.
Sima gimnázium,szobafestő,informatikus,felvonó szerelő stb.
Minden szembejött az emberrel.

Nem interneten. Ahol ma mindent elér 10 másodperc alatt.

A második etap sok embernél jó esetben 18. èletèv.

Vagy mèsz dolgozni,vagy továbbtanulsz.
Melyik főiskolás nem tudja, hogy van olyan lehetőség az országba,hogy katonának tanulj?
A felsőoktatásba jelentkezők jobban tisztába vannak vele milyen suliba milyen felvételi pontok lehetnek majd amikor kihirdetik, mint hogy hogyan kell egy rántottát elkészíteni.


Ha dolgozni mész vagy tanult szakmában indulsz, vagy rühelled úgyhogy munka után nézel.


Láttam buszok oldalán, óriásplakátokon, újságban hirdetést.
Nekem volt olyan nyaram kb minden hétvégén mentünk valahova ütni/vágni egymást katonai közelharc címen.
Strandra/főiskola kollégiumában/Székesfehérvár Alba plaza elè a térre.
Mindenhol voltak "toborzók".

Akkor összehegesztett hatástalanított AK-val.
Most búvárszemüveges hülyegyereknek öltöztetett bábúval. o_O A Hősök terèn!
Kretènek.

Ami maradt az az unott "toborzók".
Akik mint kiderült ott hadisírokèrt felelős emberkèk voltak.

Így még azt is nehéz megszólítani aki odacsámpázik èrdeklődèsből.
Ès biztos tudott normális határozott választ adni a kérdésekre?
Nem ő a hülye. Nem az ő dolga.
De akkor most fontos a toborzás vagy sem?


Amúgy èn az álláshirdetés portálokon hirdetnèm a sereget. Ha szerintetek az emberek nem tudnak róla.o_O

Aki felregisztrál már menne is a hírlevél.
Az általa bejelölt kategóriákat figyelembe véve milyen beosztást kaphat.

Igen ès odaírnám nem csak az alapbèrt, hanem minden extra juttatást(akár a több szabadságot) amit kaphat.
Mint ahogy pár cég kb azt is bele írja hirdetèseibe, hogy van budipapir amit ingyen használhat az ember.


Hamár nincs 30000 elhivatott magyar állampolgár aki elmenne katonának.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 141
73 702
113
A jövő pilótáit toborozzák...

Pilótatoborzó kampányrendezvényt tartott a Magyar Honvédség a Nyíregyházi Egyetemen november 22-én, kedden, ahol a megyei kadétintézmények mintegy háromszáz növendéke jelenlétében ismertették a légierő karrierlehetőségét. Varga Attila ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szakreferense előadásában úgy fogalmazott: a haderő nemzeti pilótaképzési rendszer kialakítására törekszik.


 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 812
36 005
113
Katonaságnál be próbálkoztam de mivel -0.5os a szemem ezert korlátozást kaptam es mondtak csak irodai/vagy valami mas en meg mondtam h vagy lövész vagy ittse vagyok masnap mentem haza Szentendre rol :(:(
Jajj de válogatósak! Nem csoda, hogy nincs ember. Amcsiknál simán vannak szemüveges lövészek - max. kapnak valamilyen masszívabb katonai szemüveget.
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 179
7 128
113
Hogy a tökömbe jön ide Kilián???? Ő küldte el @Néma megfigyelő kollégát!?!
Olvasd már el mire kommentelsz!

Olvass vissza! :p
Hogy a tökömbe jön ide Kilián???? Ő küldte el @Néma megfigyelő kollégát!?!
Olvasd már el mire kommentelsz!

Olvass vissza! :p
Az a baj hogy kapásból kozel 20 ismerosom van 18-25ev kozott akiket hasonlo okkal elküldtek es ok is lövészek akartak lenni vagy hasonlo ahova korlátozással nem mehetnek es inkabb elmentek mas rendvedelmi szervhez es erdekes mod alkalmasak es azota többször is elismerésben részesítettek oket az egyik ego hazbol mentett nyugdíjast meg hasonlo ezzel arra akarok célozni a korosztályomat ugy eltekozoljak hogy az hihetetlen….
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 179
7 128
113
Igazából nem értem a toborzót...
minek lövésznek írja be ??? írja be debrecenre hodmezőre tatára brminek majd alapkiképzés után csak ki kell ejtenie a száján hogy ő lévész szeretne lenni holnapután már a századszinten dekkolna.
18 eves voltam úgy basztak at a toborzok ahogy nem szégyen nekik csak a statisztika kell hany embert küldtek…
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
18 eves voltam úgy basztak at a toborzok ahogy nem szégyen nekik csak a statisztika kell hany embert küldtek…
tipikus hiba a toborzók részéről... az a baj hogy sok toborzó altiszt 20+ éve toborzó és nem tudja hogy mennek a dolgok a csapatoknál a másik része meg 0 km es páréve katona csapatnál sosem vólt... nem is tudom némeik hogy tud bármiről valós képet adni (jó legtöbbször emiatt hallgatnak is...) a Toborzó irdákon kellene lennie 2 rotálodó beosztásnak akiknek a fő feladatuk az lenne hogy beszélnek a valóságról és többek között ilyen tanácsokat adnak hogy tök mind1 hogy a toborzó az irodán milyen beosztás tervezetbe ír be úgyis a vezénylési helyen dől el hogy kiből mi lessz és van átjárás a szakmák között... annyi hogy ezeket az embereket X évente cserélni kellene. (de erre épülhetne egy képzési rendszer teszem azt ha valaki VÁLLAL ISKOLÁT akkor x évig a csapattól lekerül a lakhelyéhez közeli toborrzó irodába. (amikor nincs suli persze visszakerül a kibocsáljtó alakulathoz hogy ne essen ki teljesen...) vagy egyéb családi okok...

igazából mindenki jól járna...
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 285
120 139
113
tipikus hiba a toborzók részéről... az a baj hogy sok toborzó altiszt 20+ éve toborzó és nem tudja hogy mennek a dolgok a csapatoknál a másik része meg 0 km es páréve katona csapatnál sosem vólt... nem is tudom némeik hogy tud bármiről valós képet adni (jó legtöbbször emiatt hallgatnak is...) a Toborzó irdákon kellene lennie 2 rotálodó beosztásnak akiknek a fő feladatuk az lenne hogy beszélnek a valóságról és többek között ilyen tanácsokat adnak hogy tök mind1 hogy a toborzó az irodán milyen beosztás tervezetbe ír be úgyis a vezénylési helyen dől el hogy kiből mi lessz és van átjárás a szakmák között... annyi hogy ezeket az embereket X évente cserélni kellene. (de erre épülhetne egy képzési rendszer teszem azt ha valaki VÁLLAL ISKOLÁT akkor x évig a csapattól lekerül a lakhelyéhez közeli toborrzó irodába. (amikor nincs suli persze visszakerül a kibocsáljtó alakulathoz hogy ne essen ki teljesen...) vagy egyéb családi okok...

igazából mindenki jól járna...
Amúgy én eddig olyan toborzót nem láttam aki ne lett volna full világtalan....
De ha a valóságról beszélne az érdeklődőnek bárki akkor meg világgá futnak amúgy is.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
Amúgy én eddig olyan toborzót nem láttam aki ne lett volna full világtalan....
De ha a valóságról beszélne az érdeklődőnek bárki akkor meg világgá futnak amúgy is.
egy párhetes felkészítés simán belefér. a TV reklámba sem beszélnek a termék hátrányairól... Ahogy a többi munkahelyen is csak a pozitívumokat emelik ki... ezt egy pár napos esetleg hetes felkészítéssel el lehetne intézni... Mutogat pár videot a teloról a váróba a srácnak mikozbe haverkodik :D vagy a 2 srác sztorizik valamit a folyosón (tök jól érzik magukat.) nem becsapás mindenki sztorizik néha valami réglátott haverral... vagy mutogat videot és dicsekszik... amúgy is.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
Amúgy én eddig olyan toborzót nem láttam aki ne lett volna full világtalan....
De ha a valóságról beszélne az érdeklődőnek bárki akkor meg világgá futnak amúgy is.
egyébként a túlnyomó töbsége nincs képbe. mi hogy müködik. látják élik a maguk kis kiknyps világát meg látják a tartalékosokat akiket meléjük raktak kb.

Sok probléma van a toborzási rendszerrel. (anyagi hiányosságok is se toborzó felszerelés (fegyver egyéni felszerelés normális jármű stb...) ezek mind hiányoznak... (kölcsönkért meg saját málhamellényeket sisakokat visznek itt is a srácok 1-1 rendezvényre kocsival meg jó messze parkolnak ne is lássák...) szekin pl 2 db T4 van de abból az eggyik már gatya (a másikat nemég hozták vissza. még jó hogy kihúzta addig ameddig a másik távólvolt) De legalább sorozható korúak...) :D de nem megyek bele jobban itt a forumon :D
 
  • Szomorú
Reactions: eszena and Nemerson