Lenne egy szigorúan akadémikus-kérdésem.
Félretéve a jelenlegi konfliktushoz kapcsolódó szimpátiákat.
Napokban nézegettem pár filmet a HH-ról, vagy játszottam vonatkozó játékokkal és előszedtem a Vörös Vihar-t is.
Eszembe jutott egy kérdés, ami nem hagy nyugodni.
Látva azt /és feltételezve, hogy amit látunk az meg is történik/, hogy milyen taktikai, stratégiai hibákat vét
folyamatosan az RU hadsereg. Elnézve a haditechnika megbízhatóságát és minőségét;
Mi van akkor ha a HH SU-WP oldala is csak egy jól marketingelt lufi volt?
Persze a nukleáris képességeket most tegyük zárójelbe.
Lehet, hogy a '70-'80-as években is csak ennyire lett volna képes a keleti blokk?
Egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy pl. a déli fronton a Pó síkság vagy Duna völgy felé bármilyen sikerrel is
járt volna egy offenzíva, vagy Tom Clancy -féle történetek is már-már a sci-fi kategóriának tűnik február óta.
Tényleg tegyük félre az UA-RU dolgot, most direkt csak önmagában néztem az orosz oldalt.
Érdekel hozzáértők véleménye a fentiről.
Nem lehet összehasonlítani, itt nincsen "háború köde" az ellenoldal számára, mert minden infót valós időben megkap a külső segítőitől az első pillanattól kezdve. Ez olyan, mintha egy stratégiai játékban az egyik fél kezdettől fogva látná az egész térképet és az összes egységet, a másik pedig nem.
Részemről biztos vagyok abban is, hogy belső árulók is vannak az orosz oldalon a legmagasabb szint közelében is. Lehettek persze az ukrán oldalon is a legfelső szint közelében is, akik informálták az oroszokat, de azok meg feltehetően eleve kettős ügynökök voltak, vagy megfordították őket, és félrevezették az oroszokat. Hogy miért sétáltak bele az oroszok ebbe a csapdába, és miért tudtak ilyen könnyen hülyét csinálni belőlük, az így is rejtély persze. De hát Sztálin megtette ennek a fordítottját 1941-ben, amikor nem volt hajlandó elhinni, hogy a németek támadnak, minden jelentés ellenére.