[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 745
3 917
113
Ezt rosszúl látod, mert napelemekkel simán lehet szigetüzemmodban üzelmeltettni a háztartást, csak tervethetően kell csinálni az üzemmenetet. Pl. Este bekészíted a mosni valót , hogy másnap napközben mosson ki, mire hazaérsz és még naplemente előtt ki is száríthatja a gép. Vagy mosogatógép dettó. Mire kell és mire nem kell energiát ebben az esetben fordítani. Pl. A gyerek nem fog napi 12 órát gépezni óránként 400 W felhasználásával. Vagy szigetüzemmódban luxus karácsonykor díszkivilágítás. Stb. Stb.
Ha úgy nézed, hogy az USA is szépen megszabadul azoktól az emberektől, akik akár otthon is részt vennének egy forradalomban, akkor akár kapóra is jöhet, hogy szépen Ukrajnában fogyogatnak. Ugyan ez igaz más, olyan országokra is ahol nagyon sok veterán van! Szerintem nem is véletlen, hogy az USA nem is nagyon foglalkozik a háborús veteránok mentális utókezelésével. Ha öngyilkosak lesznek, már nem kell azzal foglalkozni, hogy esetleg forradalmat robbantanak ki.

A napelemekkel nem igazán lehet szigetüzemmódot megvalósítani, mivel éjszaka nem termel, nehezen szabályozható. Ha csak nem raksz mellé egy akkumulátoros villamosenergia-tárolót, de az borzasztóan drága és igazából arra való, hogy a hálózat primer szabályozásban vegyen részt, mivel nagyon gyorsan ki tudja adni a tárolt kapacitását, illetve amikor a villamos termelésben völgy időszak van, akkor vissza lehet tölteni.
Szigetüzemmódra, a villamos hálózat kapacitásának a kiegyenlítésre a dugattyús motorok valók, ezért is vannak az erőművi gázmotorok.
Itt egy korábbi hozzászólásban azt említette XY, hogy a termeléshez igazítják a fogyasztást, ez pont fordítva van. Az nem szabályzás, hogy van egy stabil villamos kapacitás, majd a túlfogyasztást egyszerűen leválasztom.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 112
54 600
113
Rossz oldalról állsz a problémához :D

van egy ország,aki egyébként tök jól el lenne,ha
-normálisan kereskedne,
-ha nem ütné bele az orrát mindenbe,pláne amihez semmi köze,
-ha nem akarná mindenkinek megmondani hogy ki is szarja a spanyolviaszt,
-ha mondjuk a saját kontinensén tartaná a haderejét,
-ha nem oktatna ki demokráciából úgy országokat,hogy ha azok nem vevők az ő "demokráciájára" akkor azt rájuk diktálja akár erőszakkal is, háború formájában .. fasza kis demokrácia

-ja ha nem esik le segítek,nem az oroszokról beszélek ..

most Ukrajna népe az ügyeletes hülye a kis játékában, a következő meg az EU nevű gittegylet lesz akit padlóra fog küldeni ..
:D

te melyik adót nézted eddig haver a cseh kettőt ?
Neked miért maradtak ki azok a részek a történetből,amikor az ukrán hivatásos hadsereg lőtte?bombázta,rakétázta a civileket az országában?
Neked miért maradtak ki azok a részek,ahol az orosz kisebbségre(is) ukrán pogromok vonatkoztak ?
neked miért maradtak ki azok a részek,hogy a kárpátaljai magyarok csak 2 dolognak köszönhetik,hogy nem ők lettek a céltáblák ,

1. nem magyar barát volt az ex.elnök
2. mi nem igazán jelentünk veszélyt a haderőnkkel az EU-ban max a vatikáni gárdára ..

látjuk a sok vacak cuccot ??

(érdekes én amit látok NLAW, a "szent "Javelin, a szent Bayraktar, a Wunderwaffen PZH-2000, az eddig agyon hypeolt M777, a HIMARS, a CEsar stb stb .. tényleg vacak cuccok ?

apropó nem 1000-es nagyságrendben kaptak az ukránok,csak úgy mutatóba ??

tényleg ennyire nem vagy képben a nyugat által küldött katonai felszerelések mennyiségéről,és annak mértékéről ??

ha meg igen,akkor miért hánysz ide ilyen veretes faszságokat ?

tényleg ilyen szánalmas magyarázkodásra futja csak ?

tényleg ennyire nehéz beismerni,hogy kurvára tehetetlen az ukrán haderő meg a rengeteg zsoldos aki mögöttük van (bocsánat önkéntes !!!!) illetve az a kb 27-29 ország aki beállt melléjük ?

tényleg nem bírnak kitakarítani pár részeges ,mosómedve és mosógéptolvajt?

tényleg állandóan azt a baromságot nyomjátok itt már oldalakon keresztül te meg a haverjaid,hogy milyen gyászkeret ez az orosz hadsereg .. ha visszakérdezek,hogy ha ilyen szar,akkor mennyire szar az aki képtelen őket onnan kipicsázni,akkor meg betörik a fejetek ?

hát nem azt irtátok oldalakon keresztül,hogy milyen elavult fos felszereltséggel álltak oda az oroszok ?

tényleg keresgéljem és idézzem vissza melyikőtök miket írt ezzel kapcsolatban ?

tényleg nem bírod értelmezni a számokat ?

hány orosz és szakadár van mekkora ukrán területen,és ehhez képest tényleg lófasz az a teljesítmény amit a fejlett nyugat és a többmilliós Ukrajna fel tud mutatni,hogy ezek még mindig ott vannak ?

ember .. most volt mozgósítás és feltolták az oroszok létszámot cirka 350.000 főre !!!! (oké lehet hogy rotációban lesznek) ,de hányan voltak ott a kezdetektől ??

full gáz ahogy teljesen elveszítettétek a realitásérzéketeket,.. mondjuk nekem mindegy hogy teljesen hülyét csináltok magatokból,csak legalább erre az egy kérdésre tudnátok érvekkel válaszolni,de mint látom ez sem megy ..

azért kapjátok magatokat össze ..hátha sikerül,ha más nem közösen írjatok valamit .. ami választ ad majd arra a kérdésre,hogy az általatok olyan nagyon lenézett orosz hadsereg,mi a tökömet keres még mindig Ukrajnában,ha annyira szarok mint ahogyan ti ezt megpróbáljátok itt beállítani.

vicc amit műveltek ,pedig ez nem arról szól ki melyik oldalnak szurkol,vagy melyik oldallal szimpatizál .. ez csupán a realitásról szól !



Hát,azért mehetne jobban is a hadigazdaság, hiszen behívtak sok százezer embert munkaszolgálatra,leállítottak minden civil fejlesztést,108%-on működnek az atomerőműveik,hogy olvadjon a vasérc a kohókban,hogy legyen acél ahhoz a 4-5000 tankhoz,10 000 ivf-hez,30 000 teherautóhoz évente, meg vagy 500 új vadászbombázóhoz,1000 msta-hoz,meg.azt a 5-10-15 millió katonához a kaját megtermelni,tényleg csinálhatnák jobban is.
Nagyon el vannak itt páran tévedve Oroszország valós képességeit illetően,ha helyzet van.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113

45 mrd

Ez orosz GDP nek hány % a ?
Melyik GDPnek? Mert épp most látjuk, hogy még a vásárló értéken számolt GDP is kurvára alá volt becsülve. Az egész "nyugat" együtt se tudta kikezdeni az orosz gazdaságot.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 451
7 228
113
Szerinted az oroszok 180.000 katonával akarták elfoglalni ukrajnát?
rengeteg vélemény van forgalomban arról, hogy mi a rákot is akartak az oroszok február 24.-én
a fene se tudja mennyire megalapozott vélemények
de ha abból indulunk ki hogy amit akartak ahhoz be kellett sorolni a civil forgalomba a harcjárműveikkel és ott közlekedni meg elsőbbséget adni a helyi lakosoknak a lámpánál, az elfogott ukrán katonákat egy hegyibeszéd után hazaküldeni, a városokba meg nehézfegyverzet nélkül gyalog besétálni, akkor abba nagyon is belefér hogy igen, el akarták foglalni ilyen módon egész ukrajnát hiszen szemlátomást semmiféle érdemi ellenállásra nem számítottak, ha pedig nincs ellenállás akkor miért ne mentek volna el záhonyig, ha nincs üzemanyag majd beállnak az ukrán benzinkútra és megtankolnak, a jobbkézszabályt mindenkinek megadják ahogy kell, nabumm, miért is ne, hiszen a krímben is így ment
ehhez a tervhez még sok is volt a 180e katona meg erősen túl is voltak fegyverezve
emlékezzünk vissza a fene se tudja hányadik napi videóra ahol ukrán hülyegyerekek civil járműből előztek egy orosz pszh-t és magukat majdnem felgyújtva dobtak rá egy molotovot, na kb onnan jött az hogy változott a terv mert észrevették hogy más a helyzet mint amire számítottak..
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 595
13 375
113
A gyerek nem fog napi 12 órát gépezni óránként 400 W felhasználásával. Vagy szigetüzemmódban luxus karácsonykor díszkivilágítás. Stb. Stb.

Igen, így, ilyen személettel mindent lehet. De hasonló gondolkodás mentén ennyi erővel villany sem kell, nem hogy napelem. Csibeszke gyerek nem fog napi 12 órát villanyt használni, nappal meg úgy sem kell, aztán megoldódott a villamos kérdés.

Tudod van az, amikor te alkalmaszkodsz a körülményekhez. Ezt alkalmazod te is. Kicsit rosszabb körülményekhez, de a barlanghoz is alkalmazkodtak az ősemberek. Meg van az, aki megteheti azt, hogy a körülményeket a saját elvárásához igazítja. Így a neked megfelelő körülmények nem fognak megfeleni olyan helyen. Ahogy a barlang sem trendi már a 21. században. Ettől függetlenül még lehet barlangban élni.
Ez a "szar"nak a kimagyarázása, hogy ideológiát próbálsz állítani mögé. Holott tényszerűen nem tudja az elvárásokat a rendszer.

De nem hiába sok villamosmérnök közt minimális a napelemesek száma.
Utoljára amikor ilyen agitációs napelemes szeánszon voltam én azt mondtam az üzletkötőnek a 10 éves megtérülésre, hogy gondoljon bele, hogy én egy pénzügyi tanácsadó vagyok és olyan üzletet kínálok neki, hogy 5 millert adjon nekem és úgy megforgatom a pénzét, hogy 10 év alatt visszakap 5 milliót. :D Kiröhögne akkora szar befektetés a beharangozott 10 évre. Ha vettem volna a lidlben kutyakonzervet az többet fial az inflációból fakadóan, mint a napelem.
Szóval lidlis kutyakonzervet venni és várni vele is nagyobb biznisz, mint napelembe fektetni.
Bocs az offért.

Gacsat:

Igen, az egész eu szumma jóval jobban megrogyott, mint az oroszországi gazdaság.
Légvár az egész. Egyszer az usa is bebukja.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 781
48 170
113
Bár szegényt a banmezőkre száműzték, még itt van elérhetőként @ArmchairW elemzése, csak az a baj, hogy maga a fiók védett és csak az engedélyezett követők láthatják
Itt vagyon

Plusz szegény faszit annyit zaklatták a NAFO és egyéb pro-ukrán shillek, hogy fel is hagyott zusammen a posztolással még szeptemberben
Így van, @armchairw a helyes megoldás, én kevertem a nickneveket.
rengeteg vélemény van forgalomban arról, hogy mi a rákot is akartak az oroszok február 24.-én
a fene se tudja mennyire megalapozott vélemények
de ha abból indulunk ki hogy amit akartak ahhoz be kellett sorolni a civil forgalomba a harcjárműveikkel és ott közlekedni meg elsőbbséget adni a helyi lakosoknak a lámpánál, az elfogott ukrán katonákat egy hegyibeszéd után hazaküldeni, a városokba meg nehézfegyverzet nélkül gyalog besétálni, akkor abba nagyon is belefér hogy igen, el akarták foglalni ilyen módon egész ukrajnát hiszen szemlátomást semmiféle érdemi ellenállásra nem számítottak, ha pedig nincs ellenállás akkor miért ne mentek volna el záhonyig, ha nincs üzemanyag majd beállnak az ukrán benzinkútra és megtankolnak, a jobbkézszabályt mindenkinek megadják ahogy kell, nabumm, miért is ne, hiszen a krímben is így ment
ehhez a tervhez még sok is volt a 180e katona meg erősen túl is voltak fegyverezve
emlékezzünk vissza a fene se tudja hányadik napi videóra ahol ukrán hülyegyerekek civil járműből előztek egy orosz pszh-t és magukat majdnem felgyújtva dobtak rá egy molotovot, na kb onnan jött az hogy változott a terv mert észrevették hogy más a helyzet mint amire számítottak..
A 180e ahhoz is nagyon-nagyon kevés lett volna. A kormánylefejezős-eközben-a-határokon-paráztatós tervhez talán elég lett volna, ha sikerült volna eliminálni a bohócot meg a kompániáját.

Mindegy, nem jött össze.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
701
1 936
93
Maradjunk annyiban, hogy a 19. századi román, szerb, tót kisebbség sem tett így....
Nekünk, magyaroknak, szülőföldünkön miért is kellene idegen nyelvet tanulni?
Biztos, hogy objektíven ítéled meg a magyar nemzetiség helyzetét?
Nem lehet, hogy egyszerűen TE beszélsz hülyeséget?
Kinek az érdeke, hogy a magyarok asszimilálódjanak a bevándorlókhoz?
Akkor meg kinek az érdeke a baromságod?
Remélem érted már, miért beszélsz hülyeséget. :)
Szerintem óriási tévedésben vagy, és vannak sokan a nagy nemzeti hovatartozás kérdésében. Még egy burgerlandival sem beszéltem aki magyar akár lenni. Egy Sopronival sem aki ne bánná, hogy ők a hűséget választották. Soroljam? Az emberek nagy része oda akár tartozni és asszimilálódni ahol jobban, kellemesebben élhet. Vagy legalább is, ahonnan ezt várja. A nagy többség tojik a nemzetiségre. És igaza is van! Most így elgondolkodtatm rajta, hogy mit ad nekem az, hogy magyar vagyok. Igazából semmit. A kapcsolataim a, tulajdomaim nem ezzel függenek össze. Ne keverd az átlagot a zsidósággal. A miénk nem ideológiai közösség, hanem simán területi! Azt meg gondold át, hogy mi a haza ahová születtél. Nagyon kevés ember él már külföldön aki még ott, magyarként született. Én maximálisan támogatom a 15 millió magyar hipotézisét, de többre tartok plussz 1 millió értelmes, nyelveket beszélő, a magyarságot ideologiailag magáénak tudó embert, mint 5 milliót aki azért magyar, mert nem tanította meg senki románul meg ukránul, és szarabbúl él mint mi itt.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 771
3 199
113
Rossz oldalról állsz a problémához :D

van egy ország,aki egyébként tök jól el lenne,ha
-normálisan kereskedne,
-ha nem ütné bele az orrát mindenbe,pláne amihez semmi köze,
-ha nem akarná mindenkinek megmondani hogy ki is szarja a spanyolviaszt,
-ha mondjuk a saját kontinensén tartaná a haderejét,
-ha nem oktatna ki demokráciából úgy országokat,hogy ha azok nem vevők az ő "demokráciájára" akkor azt rájuk diktálja akár erőszakkal is, háború formájában .. fasza kis demokrácia

-ja ha nem esik le segítek,nem az oroszokról beszélek ..

most Ukrajna népe az ügyeletes hülye a kis játékában, a következő meg az EU nevű gittegylet lesz akit padlóra fog küldeni ..
:D

te melyik adót nézted eddig haver a cseh kettőt ?
Neked miért maradtak ki azok a részek a történetből,amikor az ukrán hivatásos hadsereg lőtte?bombázta,rakétázta a civileket az országában?
Neked miért maradtak ki azok a részek,ahol az orosz kisebbségre(is) ukrán pogromok vonatkoztak ?
neked miért maradtak ki azok a részek,hogy a kárpátaljai magyarok csak 2 dolognak köszönhetik,hogy nem ők lettek a céltáblák ,

1. nem magyar barát volt az ex.elnök
2. mi nem igazán jelentünk veszélyt a haderőnkkel az EU-ban max a vatikáni gárdára ..

látjuk a sok vacak cuccot ??

(érdekes én amit látok NLAW, a "szent "Javelin, a szent Bayraktar, a Wunderwaffen PZH-2000, az eddig agyon hypeolt M777, a HIMARS, a CEsar stb stb .. tényleg vacak cuccok ?

apropó nem 1000-es nagyságrendben kaptak az ukránok,csak úgy mutatóba ??

tényleg ennyire nem vagy képben a nyugat által küldött katonai felszerelések mennyiségéről,és annak mértékéről ??

ha meg igen,akkor miért hánysz ide ilyen veretes faszságokat ?

tényleg ilyen szánalmas magyarázkodásra futja csak ?

tényleg ennyire nehéz beismerni,hogy kurvára tehetetlen az ukrán haderő meg a rengeteg zsoldos aki mögöttük van (bocsánat önkéntes !!!!) illetve az a kb 27-29 ország aki beállt melléjük ?

tényleg nem bírnak kitakarítani pár részeges ,mosómedve és mosógéptolvajt?

tényleg állandóan azt a baromságot nyomjátok itt már oldalakon keresztül te meg a haverjaid,hogy milyen gyászkeret ez az orosz hadsereg .. ha visszakérdezek,hogy ha ilyen szar,akkor mennyire szar az aki képtelen őket onnan kipicsázni,akkor meg betörik a fejetek ?

hát nem azt irtátok oldalakon keresztül,hogy milyen elavult fos felszereltséggel álltak oda az oroszok ?

tényleg keresgéljem és idézzem vissza melyikőtök miket írt ezzel kapcsolatban ?

tényleg nem bírod értelmezni a számokat ?

hány orosz és szakadár van mekkora ukrán területen,és ehhez képest tényleg lófasz az a teljesítmény amit a fejlett nyugat és a többmilliós Ukrajna fel tud mutatni,hogy ezek még mindig ott vannak ?

ember .. most volt mozgósítás és feltolták az oroszok létszámot cirka 350.000 főre !!!! (oké lehet hogy rotációban lesznek) ,de hányan voltak ott a kezdetektől ??

full gáz ahogy teljesen elveszítettétek a realitásérzéketeket,.. mondjuk nekem mindegy hogy teljesen hülyét csináltok magatokból,csak legalább erre az egy kérdésre tudnátok érvekkel válaszolni,de mint látom ez sem megy ..

azért kapjátok magatokat össze ..hátha sikerül,ha más nem közösen írjatok valamit .. ami választ ad majd arra a kérdésre,hogy az általatok olyan nagyon lenézett orosz hadsereg,mi a tökömet keres még mindig Ukrajnában,ha annyira szarok mint ahogyan ti ezt megpróbáljátok itt beállítani.

vicc amit műveltek ,pedig ez nem arról szól ki melyik oldalnak szurkol,vagy melyik oldallal szimpatizál .. ez csupán a realitásról szól !
Nekem egyik ukran fan sem a haverom. Csak sajnos ezt a háborút az orosz nem fogja megnyerni és kész. Fogalmad sincs a realitásról. És vitázni sem érdemes veled mert csak ugyanazt fújod.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 419
11 254
113
Nekem egyik ukran fan sem a haverom. Csak sajnos ezt a háborút az orosz nem fogja megnyerni és kész. Fogalmad sincs a realitásról. És vitázni sem érdemes veled mert csak ugyanazt fújod.
Szerintem ezekre a hozzászólásokra - hogy ki mennyire érzékelte a realitásokat most - érdemes lesz visszatérni egy konszolidáció után.

Ui:
Én csak annyit kérek mindenkitől, aki kommentelt a szíriai topikban a zajló események idején, hogy nézze vissza, hogy akkor miket kommentelt ott és az mennyire van köszönőviszonyban a kialakult helyzettel.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 553
47 495
113

Európa rasszista hülyeségeket ismételget az orosz-ukrán háború kapcsán - Krausz Tamás​


Történészként nézi a "holodomort", és helyére rakja.

Újabb háborúk jönnek 2023-ban? - Vukics Ferenc​


Érdeklődéssel olvastam a napelemmel kapcsolatos fejtegetéseiteket, holnap jönnek felszerelni a napelemeket meg az invertert. Meglátjuk, mennyire kifizetődő!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 062
24 179
113
Nekem egyik ukran fan sem a haverom. Csak sajnos ezt a háborút az orosz nem fogja megnyerni és kész. Fogalmad sincs a realitásról. És vitázni sem érdemes veled mert csak ugyanazt fújod.
Úgy... tehát nem tudsz a kérdésekre válaszolni, de a hülyeséget nyomatni, hogy szar oroszok azt tudod ... amikor felteszek egy kérdést a valóságról akkor meg kifarolsz a válasz elől, mint a többi?

azt te honnan tudod, hogy ki fogja megnyerni a háborút? mi vagy te próféta? orákulum?


Veled ellentétben, én nem látok a jövőbe, csak a jelen állást látom, és arra kérdeztem rá! Te meg előállsz itt mint valami "látnok", fantáziálgatsz, hogy mi lesz, sőt ezt ki is jelented így előre, mást meg figyelmeztetsz,arra, hogy szerinted nincs realitás érzéke?

most azon gondolkodom, hogy vajon cirkuszos vagy, vagy valami stand up humorista? :D :D :D
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 442
4 573
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 970
15 885
113
Ha úgy nézed, hogy az USA is szépen megszabadul azoktól az emberektől, akik akár otthon is részt vennének egy forradalomban, akkor akár kapóra is jöhet, hogy szépen Ukrajnában fogyogatnak. Ugyan ez igaz más, olyan országokra is ahol nagyon sok veterán van! Szerintem nem is véletlen, hogy az USA nem is nagyon foglalkozik a háborús veteránok mentális utókezelésével. Ha öngyilkosak lesznek, már nem kell azzal foglalkozni, hogy esetleg forradalmat robbantanak ki.

A napelemekkel nem igazán lehet szigetüzemmódot megvalósítani, mivel éjszaka nem termel, nehezen szabályozható. Ha csak nem raksz mellé egy akkumulátoros villamosenergia-tárolót, de az borzasztóan drága és igazából arra való, hogy a hálózat primer szabályozásban vegyen részt, mivel nagyon gyorsan ki tudja adni a tárolt kapacitását, illetve amikor a villamos termelésben völgy időszak van, akkor vissza lehet tölteni.
Szigetüzemmódra, a villamos hálózat kapacitásának a kiegyenlítésre a dugattyús motorok valók, ezért is vannak az erőművi gázmotorok.
Itt egy korábbi hozzászólásban azt említette XY, hogy a termeléshez igazítják a fogyasztást, ez pont fordítva van. Az nem szabályzás, hogy van egy stabil villamos kapacitás, majd a túlfogyasztást egyszerűen leválasztom.
Az első résszel abszolut egyetértek, az orosznál is folyamatos személyi változások történnek a seregben, folyik az "alkalmatlanok" selejtezése... Mintha a történelem igy oldaná meg az emberiség nagy problémáját... időnként selejtezni kell.. Gondoljunk csak az elszaporodott "focihuligánra" aki mindíg balhézik, eredménytől függetlenül... Első vonalba velük, ahol kiélhetik magukat, esetleg hősök is lehetnek

A napelemes témához csak annyit hogy kb 3,5 kW-os napelemhez 2 éve gyártottam 13, 5 kW-os akksis tárolót, 4,6 kW-os energiatárolóval + tudatos energiafelhasználás vezérlést (kézi). Eredményképp nuku gáz márciustól októberig (Lölő nagy bánatára) valamint a villany átalány is kb 5000 Ft/hó. (Gáz 5500 Ft) mert ilyenkor kevés a megtermelt energia. Meleg hónapokban reggeltől estig légkondi, felesleg meg szabadjára engedve.. ha van.
 
W

Wilson

Guest
de mi mást is mondhatna ? azt nem mondhatja hogy az oroszok 3 nap alatt megb@sznák őket .. így azt mondja hogy ők állnak a farok jó végén.

"Nyugati politikusok többször is kijelentették, hogy az Ukrajnának történő fegyverszállítások veszélyeztetik a NATO-országok biztonságát. Például számos, Kijevet felfegyverző állam szembesült a tüzérségi lőszerek hiányával."
-talán nem kellene azt a sok szart odaküldeni az ukránoknak,és maradna lőszer ?? segítek szívesen .. :D

egyébként is csak a háborút húzzák el vele,semmin nem változtatnak,bármit is küldenek oda.

mielőtt elvetemült hoholisták beleállnának az írásomba.mondjátok már meg tökfejek hogy mit kellene (még) odaküldeni,hogy megállítsák a ruszkikat ?
és ha nem küldik azt amire vágytok ki nem küldi és miért nem küldi ? (szóval ki a csicska ?? )

további szép napot ..

Csak szigorúan a tényekre szorítkozva. Nem csak megállították hanem vissza is szorították a ruszkikat...


2022.03.25.

20220325isw-ukraine-1.jpg


2022.11.30.

orosz-ukran-haboru-terkep-2022-november-30-brit-vedelmi-miniszterium-569888.jpg


más...


Patriot rendszerek a JDAM mellett a következő amerikai segélycsomagban - CNN...

2022. december 20., kedd, 23:46

Az Ukrajnának szánt következő amerikai biztonsági segélycsomag tartalmazni fogja a Patriot légvédelmi rendszereket és a nagy pontosságú bombakészleteket, amelyek a nem irányított lőszereket nagy pontosságú intelligens bombákká alakítják: ezek már ezen a héten bekerülnek az Ukrajnának szánt következő segélycsomagba.

Forrás: CNN

Részletek: Számos amerikai tisztviselő szerint az USA várhatóan nagy pontosságú bombakészleteket küld Ukrajnának, amelyek a meglévő nem irányított lőszereket vagy "buta" bombákat nagy pontosságú "intelligens" bombákká, úgynevezett JDAM-á (Joint Direct Attack Munitions) alakítják át.

Ezek a készletek bordákat és precíziós irányítórendszert adnak a "buta" lőszerekhez.

A források szerint ezek várhatóan már ezen a héten bekerülnek Ukrajna következő biztonsági segélycsomagjába, bár a tisztviselők nem közölték, hogy hány JDAM-ot vagy konkrétan milyen típust biztosítanak.

Ukrajna következő segélycsomagja várhatóan Patriot légvédelmi rendszereket is tartalmaz majd, amint arról a CNN a múlt héten először beszámolt.

Ukrajna már régóta kérte a Patriot rendszereket, de Joe Biden kormánya óvatos volt azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit és mikor adjon Ukrajnának.


Egy tisztviselő szerint azonban a JDAM-ok nem jelentenek komoly eszkalációs kockázatot, mivel viszonylag rövid hatótávolsággal rendelkeznek, akárcsak az USA által biztosított többi fegyver.

Ezek a készletek nem teszik lehetővé, hogy Ukrajna mélyen orosz területre csapjon le. A bombázási hatótávolságuk körülbelül 24 km (15 mérföld).

Az ukrán tüzérség által kilőtt Excalibur nagy pontosságú lövedékek hatótávolsága nagyjából azonos, míg a HIMARS rakéták hatótávolsága jóval nagyobb, mint a JDAM-oké.

A JDAM-ok segíthetnek Ukrajnának a rögzített orosz védelmi vonalak vagy más nagyméretű célpontok támadásában. Ezeket azonban vadászgépekről kellene ledobni, ami Oroszország légvédelme miatt továbbra is jelentős kihívást jelent.

Az ukrán hadseregnek meg kellene találnia a módját annak is, hogy a JDAM-t szovjet korabeli repülőgépekről célba lehessen venni és kilőni - ahogyan azt az USA-ban gyártott HARM radarelhárító rakétákkal tette az év elején. Az Ukrán Légierő ezután átalakította a MiG-29-es vadászgépeket, hogy képesek legyenek HARM rakéták indítására.

A készletek különböző súlyú és méretű bombákkal párosíthatók, az 500 font (225 kg) és a 2 000 font (900 kg) súlyú bombák között.

A lövedékek a GPS és az inerciális irányítórendszer kombinációját használják a célpont pontos célba találásához. Egy kiegészítő rendszer lézeres irányítást is adhat a bombának, hogy mozgó célpontot találjon el.

Az Egyesült Államok széles körben használta a JDAM-ot Irakban és Afganisztánban. A készletet gyártó Boeing szerint több mint két tucat másik országba exportálták őket. Eddig több mint 400 000 készletet gyártottak le, készletenként körülbelül 22 000 dollárért.



Franciaország átadja Ukrajnának a Crotale-t, és 2023 elejére ígéri további Caesar-ok és más fegyverek szállítását....


2022. december 20., kedd, 22:13


Franciaország tüzérségi rendszereket és fegyvereket szállított Ukrajnának, és a jövő év elején is küldeni fog.

Ezt Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozta, írja az " Európai Igazság a " Francia 24-re hivatkozva" .

"Az elmúlt napokban Franciaország további fegyvereket, tüzérségi lövegeket, Crotale (légvédelmi ütegeket), felszereléseket küldött Ukrajnának azon túl, amit már megtettünk" - mondta Macron.

A francia Charles de Gaulle repülőgép-hordozó fedélzetén beszélt Egyiptom partjainál, egy nappal azelőtt, hogy Jordániába látogatott volna a keddi regionális csúcstalálkozóra.

"A fegyveres erők miniszterével azon is dolgozunk, hogy 2023 első negyedévében ismét hasznos fegyvereket és lőszereket tudjunk szállítani, hogy az ukránok meg tudják védeni magukat a lövésekkel szemben" - mondta Macron.

A tervezett szállítások között szerepelnek Caesar önjáró tüzérségi egységek is, de Macron nem közölt pontos számadatokat.

Emlékezzünk arra, hogy december elején Emmanuel Macron francia elnök a televízióban azt mondta, hogy a Nyugatnak meg kellene fontolnia, hogyan elégítse ki Oroszország biztonsági garanciák iránti igényét, ha Putyin hajlandó tárgyalni az ukrajnai háború befejezéséről.


A nyilatkozatot Ukrajnában és számos európai fővárosban is bírálták. A lengyel külügyminisztérium szerint ha valakinek biztonsági garanciákra van szüksége, az Ukrajna és a közép- és kelet-európai államok. Helsinki azt is mondta, hogy a jelenlegi körülmények között nem Oroszországnak van szüksége garanciákra, hanem Oroszországgal szembeni garanciákra.

Az észt miniszterelnök szerint nem csak Ukrajna szempontjából veszélyes lenne idő előtt béketárgyalásokat kezdeni Oroszországgal.

Macron a bírálat után azt mondta, hogy szavai túlzóak voltak.





Még hosszú az út a menetrendekig: Jászno a kijevi áram helyzetről beszél


2022. december 20. kedd, 20:58


A kijevi energiarendszer állapota alig változott az elmúlt 24 órában: a kapacitás a város szükségleteinek csak a felét fedezi, és egyelőre nincs szó a menetrendhez való visszatérésről.

Ezt Szergej Kovalenko, az áramszolgáltató Yasno vezérigazgatója jelentette ki a Facebookon.

Kedden szinte az egész város, azaz mintegy 1,1 millió felhasználó volt elzárva az áramellátástól.

"Még nem is számolunk azzal, hogy közelebb kerülünk a menetrendhez. Valójában jelenleg 50%-l kevesebb kapacitással rendelkezünk, mint amennyire szükség lenne. Amiből a kritikus infrastruktúrát kell ellátni energiával" - írta Kovalenko.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a kritikus infrastruktúrát folyamatosan ellátják árammal, és a város vízzel és fűtéssel is nagyrészt el van látva. A diszpécserek most próbálják biztosítani, hogy a körzetekben legalább rövid időre legyen utánpótlás, de számos olyan ház van, ahol hétfő reggel óta nincs világítás.

Dnyiproban viszonylag stabil a helyzet, a város igyekszik minél közelebb kerülni a menetrendekhez. "Holnap remélem, hogy jó híreket kapok" - tette hozzá Kovalenko.

"A javítási munkálatok folytatódnak. De ha még nem nézték át a hosszú áramszünetek kényelmes átvészeléséhez szükséges dolgok listáját - most van itt az ideje, hogy gondoskodjanak erről" - összegezte Yasno.


 
  • Tetszik
Reactions: endre

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 438
113
Szerintem óriási tévedésben vagy, és vannak sokan a nagy nemzeti hovatartozás kérdésében. Még egy burgerlandival sem beszéltem aki magyar akár lenni. Egy Sopronival sem aki ne bánná, hogy ők a hűséget választották. Soroljam? Az emberek nagy része oda akár tartozni és asszimilálódni ahol jobban, kellemesebben élhet. Vagy legalább is, ahonnan ezt várja. A nagy többség tojik a nemzetiségre. És igaza is van! Most így elgondolkodtatm rajta, hogy mit ad nekem az, hogy magyar vagyok. Igazából semmit. A kapcsolataim a, tulajdomaim nem ezzel függenek össze. Ne keverd az átlagot a zsidósággal. A miénk nem ideológiai közösség, hanem simán területi! Azt meg gondold át, hogy mi a haza ahová születtél. Nagyon kevés ember él már külföldön aki még ott, magyarként született. Én maximálisan támogatom a 15 millió magyar hipotézisét, de többre tartok plussz 1 millió értelmes, nyelveket beszélő, a magyarságot ideologiailag magáénak tudó embert, mint 5 milliót aki azért magyar, mert nem tanította meg senki románul meg ukránul, és szarabbúl él mint mi itt.

Ha neked az egzisztenciád fontosabb, mint a magyarságod, az a te értékválasztàsod. Gondolom Svájcból írsz.
Viszont szerencsére egyre kevesebb pénz vallású van köztünk, ezért élnek még 100 év elnyomás után is magyarok az elcsatolt részeken. Ne ítéld el őket! :)
Sajnálom, ha a gyermekeidnek nem tudsz mást örökül hagyni a pénzen, vagy a pénz szeretetén kívül.
Nekem rokonaim élnek Sopronban, büszkék rá, hogy Magyarországon élhetnek, eszükbe sem jut Ausztriába költözni.
Sok embert ismerek Erdélyben, igyekeznek távol tartani magukat és gyermekeiket az idegen kultúrától. A magyar oktatás minősége messze magasabb szintű, mint a román, eszik ágában sincs más iskolába járatni gyermekeik. Sokan tanultak Magyarországon, aztán visszamentek és boldogan élnek szülőföldjükön magyarként, román iskola nélkül.

"A víz szalad, a kő marad"

Mi maradunk, a bevándorlók majd elmennek majd, ahogy jöttek, vagy hozták őket.
Ehhez kell, hogy ne engedjük a gyermekeinket a megszállók nyelvén tanulni.

Voltam 1-2x Erdélyben, és beszélgettem a házigazdával a magyar nyelvű iskolákról, aztán meglepett az a vélemény, hogy inkább román iskolába iratják a gyereket, mert az magasabb színvonalú, több a lehetőség továbbtanulásra. Amúgy mindenki tudott románul. Szép is lett volna, ha megakadályozzák a gyerekeket, hogy ragadjon rájuk a román nyelv.

Menj többször, megváltozik a véleményed a nemzeti kötődésről.
Oka van annak, hogy 100 év alatt sem tűntünk el.
Nem adjuk fel magyarságunk! Ahogy más népek is igyekeznek őrizni kultúrájuk, úgy mi is.