Hardver sarok (telefon, PC, konzol, tablet, stb)

Egyáltalán az ASUS Z97-P alaplap melyiket tudja befogadni?
Nem a "befogadás" a kérdés. Fizikailag / elektronikusan nem lesz gond (PCIe 16x3.0).
A Z97 az 4.gen Intelhez van vagyis valami 4xxx i5 vagy i7-ed van. Szerintem az a 1660 Supert sem tekeri ki 100%-ra.
Próbáld ki. msi.com-ról szedd le az afterburnert (ne googleval keress rá, mert el van térítve az eredmény egy kompromitált kliensre) és állítsd be, hogy CPU + GPU kihasználtságot mutasson. Utána kezdj el játszani valamivel ami meghúzza a gépet és olyan 5 perc után válts alt+tabbal az afterburnerre. Ott látni fogod, hogy egyaltalán fel megy-e a GPU 100%-ra. Ha nem spóroltam neked 200k-t. Na jó, nem mert akkor komplett gép csere.

A 2060-nál nagyon még nem fogod élvezni az RT-t mert gyengus hozzá. Túl nagyot esik az FPS. A 3060-is határeset, ja azzal különösen vigyázz mert az nvidia most ad ki egy új széria 3060-ast ami talán csak VRAMban fog különbözni, ugyanannyiba kerül cserében kb 20%-al lassabb.
3060Ti alatt ne add ha már veszel.

Táp: nem csak az a baj, hogy 8 éves és 530 watt, hanem az nvidia 30x0 sorozat szenved attól, hogy jó kis transient spikeokat nyom amit sok tápegység nem tud lekövetni. Minimum 2x akkora táp kell mint ami a normál igény lenne és szigorúan csak minőségi belsős.
3060Ti alá én egy 650W-ost tennék minimum. Seasonic Focus 650 olyan 50k. (Seasoniccal vigyázni, a kék cimkés GM sorozat belseje kínai vacak! ) Focus/Prime azok jó szériák. Külön vicc, hogy a 10-12 év gariból a magyar boltok 3-5 évet vállalnak be.

Az új generációra várással az a baj, hogy a 4070Ti majd csak januárban jön, a 4060 meg valamikor tavasz végén és az összes 40x0 drágább lesz egy kategóriával. Jensen megígérte és a 4080-nál látjuk, hogy be is tartotta. +40% :(

• Tetszik
Reactions: molnibalage
Nem a "befogadás" a kérdés. Fizikailag / elektronikusan nem lesz gond (PCIe 16x3.0).
A Z97 az 4.gen Intelhez van vagyis valami 4xxx i5 vagy i7-ed van. Szerintem az a 1660 Supert sem tekeri ki 100%-ra.
Próbáld ki. msi.com-ról szedd le az afterburnert (ne googleval keress rá, mert el van térítve az eredmény egy kompromitált kliensre) és állítsd be, hogy CPU + GPU kihasználtságot mutasson. Utána kezdj el játszani valamivel ami meghúzza a gépet és olyan 5 perc után válts alt+tabbal az afterburnerre. Ott látni fogod, hogy egyaltalán fel megy-e a GPU 100%-ra. Ha nem spóroltam neked 200k-t. Na jó, nem mert akkor komplett gép csere.

A 2060-nál nagyon még nem fogod élvezni az RT-t mert gyengus hozzá. Túl nagyot esik az FPS. A 3060-is határeset, ja azzal különösen vigyázz mert az nvidia most ad ki egy új széria 3060-ast ami talán csak VRAMban fog különbözni, ugyanannyiba kerül cserében kb 20%-al lassabb.
3060Ti alatt ne add ha már veszel.

Táp: nem csak az a baj, hogy 8 éves és 530 watt, hanem az nvidia 30x0 sorozat szenved attól, hogy jó kis transient spikeokat nyom amit sok tápegység nem tud lekövetni. Minimum 2x akkora táp kell mint ami a normál igény lenne és szigorúan csak minőségi belsős.
3060Ti alá én egy 650W-ost tennék minimum. Seasonic Focus 650 olyan 50k. (Seasoniccal vigyázni, a kék cimkés GM sorozat belseje kínai vacak! ) Focus/Prime azok jó szériák. Külön vicc, hogy a 10-12 év gariból a magyar boltok 3-5 évet vállalnak be.

Az új generációra várással az a baj, hogy a 4070Ti majd csak januárban jön, a 4060 meg valamikor tavasz végén és az összes 40x0 drágább lesz egy kategóriával. Jensen megígérte és a 4080-nál látjuk, hogy be is tartotta. +40% :(
Annyi volt az ötlet, hogy kb. régebbi játékok estén a bemoddolt RT-t megnéztem volna.
De ez alapján akkor inkább nem költök semmit. :)

• Tetszik
Reactions: alali77 and cirqle
@molnibalage

Én Hardverapron néznek körbe, 170 körül már 3070-et, 220 körül már 3080-at kapsz. Most láttam 3090-et 290k-ért :D

Ami a GPU-k memóriáját illeti, nem mindegy hogy GDDR5, GDDR6 vagy GDDR6X, mivel sokkal gyorsabbak az utóbbiak a nagyobb sávszélességű miatt.

Mivel mérnök vagy mindenféleképpen nVidiat javaslok és mivel nem évente cseréled a géped, legalább egy 3080-at. Ahhoz pedig illik egy 850W-os táp, szintén HW-n láttam 30k-ért bontatlan 850W-os Gold+ EVGA tápot.

Ui.: az iPon az egyik legdrágább itthoni bolt, én biztos nem vennék onnan semmit.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711
@molnibalage

Én Hardverapron néznek körbe, 170 körül már 3070-et, 220 körül már 3080-at kapsz. Most láttam 3090-et 290k-ért :D

Ami a GPU-k memóriáját illeti, nem mindegy hogy GDDR5, GDDR6 vagy GDDR6X, mivel sokkal gyorsabbak az utóbbiak a nagyobb sávszélességű miatt.

Mivel mérnök vagy mindenféleképpen nVidiat javaslok és mivel nem évente cseréled a géped, legalább egy 3080-at. Ahhoz pedig illik egy 850W-os táp, szintén HW-n láttam 30k-ért bontatlan 850W-os Gold+ EVGA tápot.

Ui.: az iPon az egyik legdrágább itthoni bolt, én biztos nem vennék onnan semmit.
2012 óta minden konfigot és alkatrészt ott vettem.
Megnéztem pár más Bp-i üzletet. 1-2-3-4% eltérés volt.
Ennyiért nem hajolok le. Az üzletük meg pont útba esik.
Meg eddig a VGA cserét most leszámítva mindig konfigot cseréltem, ők rakták össze.

De egy új VGA most annyit jelentene, hogy új ház stb kell.
Ennyi nem érdekel egy rövid próba. :)

Kevés neki. Még minőségiben is (EVGA/Seasoniccal konkrét tesztek vannak). Furcsaságokat produkál amik elmúlnak egy 1000W-os minőségi táppal.
Nekem Corsair RM750x simán kihajtja a 6900XT-met, most kaptam kölcsönbe egy FTW 3080 Ti-t és azzal sincs semmi gondom.

72-A777-D0-91-DA-4-F3-D-8221-13-F5-A7897208.jpg

• Vicces
Reactions: Bubu bocs
Nekem Corsair RM750x simán kihajtja a 6900XT-met, most kaptam kölcsönbe egy FTW 3080 Ti-t és azzal sincs semmi gondom.
Kérdés meddig. Én is hajtottam anno min 450W tápigényű VGA-t 375W-os táppal. Aztán 3 hónap múlva meghalt a táp, pedig minőségi volt. (Enermax, akkor még normális belsővel voltak). 500-as FSPvel utána ment szépen a gép.
Szóval lehet pár hónap múlva a tápod egy reggel csak nem kapcsol be....jobb esetben.

Kérdés meddig. Én is hajtottam anno min 450W tápigényű VGA-t 375W-os táppal. Aztán 3 hónap múlva meghalt a táp, pedig minőségi volt. (Enermax, akkor még normális belsővel voltak). 500-as FSPvel utána ment szépen a gép.
Szóval lehet pár hónap múlva a tápod egy reggel csak nem kapcsol be....jobb esetben.
Má 1.5 éve minden gond nélkül megy, szóval csak pozitívan. :D

Nah, hát megvettem az ajánlott lapopot és teszem fel USB-ről a Win10-et, majd egy ponton kéri, hogy csatlakoztassam egy hálózathoz a gépet.
Az egyetlen választható opció az, hogy nincs Internetem.

Bakker a gépnek LAN csatlakozója sincs.
Akkor ez most megint mi a faszom már elnézést?

• Vicces
Reactions: Miskolci Ogre
A csökkentett telepítővel elindul a Win10, de mintha a gépen wi-fi sem lenne, ami nettó faszság.
De semmiféle wifi hálózatot nem látni, kábeles net csatlakozás nincs.

Na, akkor most mi van?

Kész, feladom.
Az AUSUS weblabpja egy rakás szar.
Drivert próbáltam leszedni, hátha az a baj, de lófasz van ott, nem driver.
Így USB-n sem tudok drivert tenni, ha az lenne a baj.

De nem tudni, hogy mi a baj.

Egyszerű működne végre úgy egy szájbavert méregdrága termék elsőre úgy, hogy kéne...

Nah, hát megvettem az ajánlott lapopot és teszem fel USB-ről a Win10-et, majd egy ponton kéri, hogy csatlakoztassam egy hálózathoz a gépet.
Az egyetlen választható opció az, hogy nincs Internetem.

Bakker a gépnek LAN csatlakozója sincs.
Akkor ez most megint mi a faszom már elnézést?

Másik gépen letöltöd pendrive-ra a wifi driver-t utána már menni fog minden.
Egy régebbi notebook-nál nálam is el kellett játszani ezt, érdekes hogy újabbaknál is vannak ilyen szürke foltok a windows-ban.

Ubuntu azonnal felismerte :D

Windows 11-esnek működnie kell, ha nem akkor elállsz a vásárlástól, vigyék vissza.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Másik gépen letöltöd pendrive-ra a wifi driver-t utána már menni fog minden.
Egy régebbi notebook-nál nálam is el kellett játszani ezt, érdekes hogy újabbaknál is vannak ilyen szürke foltok a windows-ban.

Ubuntu azonnal felismerte :D

Windows 11-esnek működnie kell, ha nem akkor elállsz a vásárlástól, vigyék vissza.
De milyen drivert és honnan? A kedves ASUS honalpján sincs semmi lehúzható?
Az USB Wifi kulcsommal csináltam egy full updatedt, kihúzom és így sincs wi fi.

Hát, ha ez XXI. százsadi SW környezet, akkor kapják be. A rendszer nem tudja alap szolgáltatását sem alapból?
MI EZ A FOS?

Vagy kaptam egy wifi hibás laptopot?

Valaki tudna segíteni hálókártya problémàban? Intel wireless AC 9560 160MHZ. Mindent megprobáltam amit tudtam persze nem vagyok informatikus. Nem akar működni.

Hogyan lehet rávenni a kedves laptopot, hogy bootoljon Win USB-ről újra?
Próbálom bootoláskor a del és F5-öt nyomkodni, hatása semmi.

Hogyan lehet rávenni a kedves laptopot, hogy bootoljon Win USB-ről újra?
Próbálom bootoláskor a del és F5-öt nyomkodni, hatása semmi.

Tartsd nyomva az Esc-et bekapcsolás közben, akkor állítólag kapsz bootmenüt.

Win10 telepítéskor, amikor netet akar, nincs valahol egy kisbetűs opció, hogy kihagyod ezt a lépést, vagy valami mást akarsz? Emlékeim szerint csak a microsoft accountba bejelentkezést akarja erőltetni, de ezt valahogy át lehet ugorni. Mondjuk a drivert akkor is meg kell szerezni valahogy, ha kapásból nem akar működni. Mi a pontos típusa a gépnek?