Nem a "befogadás" a kérdés. Fizikailag / elektronikusan nem lesz gond (PCIe 16x3.0).Egyáltalán az ASUS Z97-P alaplap melyiket tudja befogadni?
A Z97 az 4.gen Intelhez van vagyis valami 4xxx i5 vagy i7-ed van. Szerintem az a 1660 Supert sem tekeri ki 100%-ra.
Próbáld ki. msi.com-ról szedd le az afterburnert (ne googleval keress rá, mert el van térítve az eredmény egy kompromitált kliensre) és állítsd be, hogy CPU + GPU kihasználtságot mutasson. Utána kezdj el játszani valamivel ami meghúzza a gépet és olyan 5 perc után válts alt+tabbal az afterburnerre. Ott látni fogod, hogy egyaltalán fel megy-e a GPU 100%-ra. Ha nem spóroltam neked 200k-t. Na jó, nem mert akkor komplett gép csere.
A 2060-nál nagyon még nem fogod élvezni az RT-t mert gyengus hozzá. Túl nagyot esik az FPS. A 3060-is határeset, ja azzal különösen vigyázz mert az nvidia most ad ki egy új széria 3060-ast ami talán csak VRAMban fog különbözni, ugyanannyiba kerül cserében kb 20%-al lassabb.
3060Ti alatt ne add ha már veszel.
Táp: nem csak az a baj, hogy 8 éves és 530 watt, hanem az nvidia 30x0 sorozat szenved attól, hogy jó kis transient spikeokat nyom amit sok tápegység nem tud lekövetni. Minimum 2x akkora táp kell mint ami a normál igény lenne és szigorúan csak minőségi belsős.
3060Ti alá én egy 650W-ost tennék minimum. Seasonic Focus 650 olyan 50k. (Seasoniccal vigyázni, a kék cimkés GM sorozat belseje kínai vacak! ) Focus/Prime azok jó szériák. Külön vicc, hogy a 10-12 év gariból a magyar boltok 3-5 évet vállalnak be.
Az új generációra várással az a baj, hogy a 4070Ti majd csak januárban jön, a 4060 meg valamikor tavasz végén és az összes 40x0 drágább lesz egy kategóriával. Jensen megígérte és a 4080-nál látjuk, hogy be is tartotta. +40%