Sport

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 834
113
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: zsolti and PFZ

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
csak kérdezzetek :) 1987-ben kezdtem, most már "csak" az öregfiúk csapatban nyomom ...
ha már: a francia IS rögbi kiemelkedő. színesbőrű játékos van néhány, számuk mostanában már növekszik. egyébként 2023 világkupa ott lesz (jegyet már ne is próbálj venni, gyakorlatilag már csak elvétve lehet kapni), 2007 után másodszor.

Üdv!
Igazából az érdekelt volna, a francia fociválogatott színessége kapcsán, hogy a rugby játékosok között mennyi a feka és miért lehet annyi, amennyi.
Kevesebbet keresnek, mint a focisták?
Vagy többet?
Vagy a foci egyszerűbb, így a hátrányos helyzetű külvárosi arcok könnyebben megtanulják?
És miért nincsenek "rugbyhuligán" összecsapások a szurkolók között?
Vagy vannak?
Egy régi ismerős mesélte, aki rugby játékos meg edző is volt vagy még az is, hogy mennyire népszerű franciáknál is a játék. Meg összetett. Meg kibaszott kemény.
 
  • Tetszik
Reactions: embersarkany

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 090
9 067
113
Nekem Ő volt a szupersztár

És micsoda leendő sztárok ellen játszottunk az olimpián
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 999
32 361
113
ez a 'muffkátli' Preet Chandhi szds. az első nő lesz, aki teljesen egyedül, külső segítség nélkül
átszeli an Antarktiszt.
Egy potom ~1770km -es kis túra.
Kb 120kg-os cuccot húz magával szánon, ~ -50C-os hőmérsékletben, 80-90km/h szélben
Az első 710km-t 37nap alatt tette meg.
75napos ablak van rá, hogy teljesítse.

Csóró Amundsenék le vannak gyalázva.

Scotték meg ugy ott is maradtak... pedig elég nagy teammel vágott bele a csávókám. Mondjuk a pónik ritka hülye ötlet volt.
 
W

Wilson

Guest
Miért?
Hülye vagyok a focihoz. Is.
A játékosok annyira "atletikusok"(értsd: erősek,gyorsak) lettek, a csapatok játékát annyira megszervezték még a szerényebb játéktudású csapatokét is, hogy egy-két csel után a cselgépet leütközik ha egy játékoson túl is jut rögtön ott egy másik aki azonnal kisegíti az "átjátszott" társát, ez alól talán Messi a kivétel de 35 éves korára már ő sem nagyon "szólózik"....
 
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
A doppingról csak annyit , hogy mindenki tol valamit. Volt egy jogász hallgató barátnőm aki ebből írt valami szakdolgozatot, a lényeg hogy a doppingszerek mindig egy lépéssel előrébb járnak mint a jogszabályok. Körülbelül ha akár egy molekula nem egyezik a jogszabályban leírtakkal akkor nem számít doppingnak. Nem tudok részletesen belemenni a dologba mert nem értek hozzá de kb ez a lényeg. Egy örök verseny a szergyártók és az ellenőrök közt.
Természetesen ez nem igaz. Vannak olyan anyagok, és módszerek, ahol ki lehet cselezni a szabályokat.
Nem C-vitamin volt, injektálva kapták, gyanúsan EPO...
Persze, az...
Szerintem meg Schwarcz folyadék...
A fociban valóban mennek a mikrohormon injekciók. Bár inkább a GH, de az EPO is. Javítja a regenerációs sebességet, de nem csodaszer, nem javít a cooperen. Az ára meg a hírtelen szívmegállás gyakoriságának a növekedése.
Versenyző lett...
Az első A vagy B kat top 3áig, amikor is begyűjtötte az eltiltását. Mert fájdalom ezek a szerek nagyjából annyira nehezen kimutathatóak, hogy egy teáskanál az olimpiai medencében már bejelez.
Az ára, hogy 10 év múlva áll be a májdtranszplantációs sorba. És mivel bukott valahova nagyon a végére.

komoly eredményt elérő erőemelőnek meg volt hogy én adtam be farizomba kérésre a nandrolont/tesztoszteronokat, na...
Ha "profi" az sportnak se számít. Ha amatőr, ott az egész szövetség harcol ez ellen, mert szeretnének olimpiai sportág lenni.

Kell még valamit mondanom Ildikó?!
Kellene
Jó, a profi testépítés az már egy teljesen VICC világ. Ott nincs is WADA, meg is halna az egész.
Nem is számít versenysportnak. Nincs ellenőrizve. A natural elvileg van. A legjobb sztori is onnan jött. A csávó lecserélte a vizeletét, amivel amúgy lebukott, de még jobban járt, mert az elvileg tiszta csávó akitől szerezte a vizeletet 10 féle tiltólistás anyagot tolt. De kb semmi vizet nem zavarnak, így nagyon senki sem foglalkozik velük.

De az egész dopping ellenes harc lényege nem elsődlegesen az, hogy a játékosok ne szedjenek semmit. Reménytelen lenne. Mint írtam egy Hosszú Katinka, vagy Sajtbureszsrác mögött is olyan orvosi, dietetikusi stb stáb van, amit átlaghalandó el se tud képzelni.
Hanem az, hogy ne szedjenek veszélyes cuccokat. Ebbe beleértve a sok "alsópolcos étrendkiegészítőt". Volt ami amúgy gyógyszernek indult, de már a preklin szakaszon kiesett annyira toxikus.
És amúgy pontosan ezért jellemző, hogy hátrább többen buknak. Mert amúgy szerek nélkül is össze lehet rakni a megfelelő koktélt a sportolónak. Fájdalom ezt Erik az angolna nem fogja soha elérni, mert nincs meg a háttér hozzá.

Nem annyira fun fact: Amikor arról beszélünk, hogy a fociban a magyar edzöket ki kéne purgálni, ott pontosan egy mentalitás beli különbség van. Anno amikor Storck ide jött a sajtóba is kibukott, hogy csak a válogatottnál van vérvizsgálatos edzés és étrendtervezés. Utána ugye a Rebrov féle fradi vette csak ezt át.
Na most látjuk, hogy csak ennyi mit jelent.
Volt valamelyik focistánk, aki kikerült külföldre, és ott találták meg, hogy gluténérzékeny, mert itt tartott a fociedzői kultúránk.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 014
93
Üdv!
Igazából az érdekelt volna, a francia fociválogatott színessége kapcsán, hogy a rugby játékosok között mennyi a feka és miért lehet annyi, amennyi.
Kevesebbet keresnek, mint a focisták?
Vagy többet?
Vagy a foci egyszerűbb, így a hátrányos helyzetű külvárosi arcok könnyebben megtanulják?
És miért nincsenek "rugbyhuligán" összecsapások a szurkolók között?
Vagy vannak?
Egy régi ismerős mesélte, aki rugby játékos meg edző is volt vagy még az is, hogy mennyire népszerű franciáknál is a játék. Meg összetett. Meg kibaszott kemény.
nem annyira vagyok francia rugby otthonos, mint Ausztrál és Új Zélandi, de azért:
alapvetően a rugby, mint olyan az egyetemekhez kötődő sportként indult neki. ez azért meghatározta azt a kört, akik játszották. amikor beindult a profizmus, na akkor indult meg az is, hogy az európai csapatokba egyre több színesbőrű játékos is megjelent. nagyon jók a fizikai adottságaik, szóval ez egy kitörési pont nekik.
a fizetés a profiknál is azért alatta van a focista fizetéseknek. kivétel egy-két játékos.
nézettségben a világszinten 2.-3. helyen szerepel.
összecsapások a szurkolók között ritkák. szerencsére. pedig nálunk lehet (kötelező!) a nézőtéren sört fogyasztani :)
ami fontos: egy rugby meccs szerves része a harmadik félidő!

megnevezgeted ismerőst? elég becenév, arról már tudni fogom ki az ...
 
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
nem annyira vagyok francia rugby otthonos, mint Ausztrál és Új Zélandi, de azért:
alapvetően a rugby, mint olyan az egyetemekhez kötődő sportként indult neki. ez azért meghatározta azt a kört, akik játszották. amikor beindult a profizmus, na akkor indult meg az is, hogy az európai csapatokba egyre több színesbőrű játékos is megjelent. nagyon jók a fizikai adottságaik, szóval ez egy kitörési pont nekik.
a fizetés a profiknál is azért alatta van a focista fizetéseknek. kivétel egy-két játékos.
nézettségben a világszinten 2.-3. helyen szerepel.
összecsapások a szurkolók között ritkák. szerencsére. pedig nálunk lehet (kötelező!) a nézőtéren sört fogyasztani :)
ami fontos: egy rugby meccs szerves része a harmadik félidő!

megnevezgeted ismerőst? elég becenév, arról már tudni fogom ki az ...
Kösz a választ!
Madarász Viktor az ismerős.
Portáztam egy helyen, ahol ő az egyik tulaj.
 
  • Tetszik
Reactions: embersarkany

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113