EGYÉRTELMŰ...A doppingról csak annyit , hogy mindenki tol valamit. Volt egy jogász hallgató barátnőm aki ebből írt valami szakdolgozatot, a lényeg hogy a doppingszerek mindig egy lépéssel előrébb járnak mint a jogszabályok. Körülbelül ha akár egy molekula nem egyezik a jogszabályban leírtakkal akkor nem számít doppingnak. Nem tudok részletesen belemenni a dologba mert nem értek hozzá de kb ez a lényeg. Egy örök verseny a szergyártók és az ellenőrök közt.
Én nem vitatkozom senkivel. Ifi szinten focista osztálytársam elment 16 évesen nyári alapozóra egy másodosztályú fővárosi csapatnál, kapott valamit a csapat, úgy futott utána mint a nyúl, drasztikusat ugrott MINDENKINEK a Cooper eredménye. Röhögcsélt hogy le se szarja hogy mi az, de kurva jó, adjanak neki még... Nem C-vitamin volt, injektálva kapták, gyanúsan EPO...
Birkózóknál láttam saját szememmel, egyik versenyző megint csak IFI srác eltűnt pár hónapra, röhögtek a többiek mikor visszajött, állítólag sérülését/húzódását pihente ki, csak a bökkenő az volt, hogy 3 súlycsoporttal került feljebb 3 hónap alatt állítólag pihenés mellett úgy, hogy szín húsban felszedett vagy 15kg-ot, kiszélesedett, nőtt a karja 10cm-et, mell/hát körfogat 15cm-et, szétrepedt szálasan a picsába, és végig lett veretve a háta válla pattanással.
Mindenki röhögött rajta, hogy elmegy a picsába ez nagyon vágós, hogy valami brutál androgén fost veretett, az alsó polcos kategóriából, ez nem az akkoriban sportolóknál menő Winstrol/Deca kombó lehetett, hanem tényleg ilyen Bionabol/Dianabol szar, azt mondta hogy csak mézet és sajtot evett !!!
Versenyző lett...
Nem kevés komoly eredményt elérő erőemelőnek meg volt hogy én adtam be farizomba kérésre a nandrolont/tesztoszteronokat, na...
Szóval ezt, nekem NE, hogy mennyit számít a dopping, meg élsportban lehet-e egyáltalán csak az élmezőny KÖZELÉBE keveredni egyáltalán nélküle...
Megadom a választ annak aki sík hülye, vagy idealista: NEM.
Azon kell elgondolkozni gyorsan, hogy vajon mennyi esély van BÁRMILYEN sportban arra hogy az első helyezett tiszta, mikor sokadik helyezettek is buknak meg néha?! A növekedési hormon terápia, egyéb androgén cuccok, nem 1-2%-ot hoznak, hello!
Csak érdekességként leírom, pl. egy Ben Johnson megbukott doppinggal, hatalmas botrány volt mert iszonyat tehetségnek tartották, utána meg szégyenfal lett belőle, meg fekete bárány! Bebukott! Személyes rekordja 9.95 100m-en!!! Tele volt mint a déli busz!
Ma ott tartunk, hogy van egy Usain Boltunk, aki NATÚR NYILVÁN, mivel nincs megfogva, és 9.58-nál tart!!! Ne áltassuk már magunkat, 100m-es sprint számban ez ordító nagy különbség, sok sok méterrel alázná meg a mai bajnok világcsúcstartó azt a 36 évvel ezelőtti eredményt, ahol Ben Johnsonról kiderült, hogy csúnya csaló!
Kell még valamit mondanom Ildikó?!