[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
828
4 210
93
E szerint az oldal szerint összesen 229 rendfenntartó halt meg szolgálatteljesítés közben, de az esetek nagy része ahogy látom közlekedési baleset, betegség (pl szívroham) miatt történt. Ebből a 229-ből 60-at lőttek le.
Ne csak azt nézd, hogy hány halt meg. Hány sérült meg támadás miatt, az is sokatmondó adat. Ráadásul ebben a statban csak a rendőrök vannak. Mi a helyzet a többszáz ezer fegyveres biztonsági őrrel? Illetve ebben a sheriff hivatalok is benne vannak, valamint az egyéb rendészeti szervek emberei is? Lehet hogy benne vannak, csak kérdezem.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
Erről volt szó anno, nem arról szól, hogy a rendőröket hibáztatják, hanem hogy szabályos intézkedés mellett is keletkezhet kár kívülállónak. És azt kárttéríti asszem a rendőrség. Ha bűnöző kergetése során tönkrevágják az utcán parkoló kocsidat, akkor gáz lenne, ha elintézhetnék annyival, hogy bocs.



Aligha normális dolog.



Miért kéne? Csak akkor kell, ha van rá mód is, nem?
Nem engedték be.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 498
113
Ne csak azt nézd, hogy hány halt meg. Hány sérült meg támadás miatt, az is sokatmondó adat. Ráadásul ebben a statban csak a rendőrök vannak. Mi a helyzet a többszáz ezer fegyveres biztonsági őrrel? Illetve ebben a sheriff hivatalok is benne vannak, valamint az egyéb rendészeti szervek emberei is? Lehet hogy benne vannak, csak kérdezem.
Az összes fegyveres szerv benne van, sheriff hivatalok, állami rendőrök, határőrök, meg más szerveket is láttam, amiket nem ismerek. Sérültből is sajnos sok lehet, ebben igazad van.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Shed

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
718
2 716
93
Hát így még nehezebb a történet. Ha a rendőrök fegyverrel a kézben intézkedtek volna, akkor se nagyon változik sok minden, mert nem támadt a fickó és a kést is odaadta. Eljutottak addig a pontig, hogy lefegyverezték. Onnét kezdve el kellett volna kerülni, hogy bárki komolyabban megsérüljön. Ha meg a sötétség miatt lett kavarodás, az se igazán más, mert sötétben nyilván nem kezd el senki se lőni. Meg ha már összegabalyodtak a dulakodásban, akkor se. Persze lehet hogy az történt, hogy a kés átadása után hamar jött a sötétség és a fickó bekattanása, így túl gyorsan zajlottak az események, és ezért csúszott ki a kezükből az ügy.

Nem lehet nem észrevenni, hogy az utóbbi idők mindkét áldozattal járó intézkedésénél drogos volt az illető. És én is hallottam már olyan esetről, hogy egy amúgy ismert drogos egyszer kicsit túltolta a balhét, mégha nem is fajult ilyen súlyos fokig. És gondolom sok, hírekben nem szereplő eset van, csak szerencsésebb kimenetellel. És a drog nem is igazán önmagában okoz gondot. Sok a mentális problémákkal küzdő ember az országban. Ezért is drogoznak. És ha az állapotuk találkozik a droggal, főleg huzamosabb ideig, akkor az el tud fajulni.
Én főleg azt sajnálom ,hogy ha valaki direktbe kapcsolja a lépcsőházi automatát tehát nem kapcsol le és nem megy el a világítás akkor nem is beszélnénk az ügyről :( Erre felhívhatnák az intézkedők figyelmét általában egy pillanat az egész.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 226
4 578
113
Elsőként a civileket kell eltakarítani a hivatásos szervek környékéről (NGO). De jó messzire. A következő lépés a kormánynak végre el kellene engednie a c típus simogatását. Kötelező lenne az intézkedéstechnika átalakítása is. És végső soron elvárni, hogy megelőző jelleggel egészségügyi sétát tenni azokon a környéken ahol a bűn fészke kialakult, kivezényelve 30-50 készenlétist akik megmutatják az okoskodóknak, hogy merre van az arra.
Basszus, a Hős utca a készenlétisekkel közös fal mentén van, ha jól tudom. Mire mentek vele?
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 563
11 136
113

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Sokan próbálják itt megérteni a dolgokat , de a legfontosabb dolgot nem vesszük számításba: Elvileg ők nem késes emberhez mentek, mert akkor nyilván lőfegyverrel mennek be és amíg nincs vasalva az ember, addig a vasalás kivitelezése és annak fegyveres biztosítása lesz a prio.
Az első hírek szerint "...csütörtökön 22 óra után érkezett bejelentés arról, hogy Budapest XI. kerületében - egy Lecke utcai társasházban - egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba." Úgy emlékszem, az is elhangzott, hogy kalapáccsal (vagy baltával?) törte be az ajtót, illetve hogy őrült módjára viselkedik - talán éppen démonokat üldözött.
Tehát valóban nem késes emberhez mentek, hanem kalapácsos őrülthöz - innentől szerintem ugyanúgy indokolt lett volna fegyverrel a kézben közelíteni hozzá.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Igen, a hírhedt szegregátum éppen az egyik fő rendőrségi objektum tőszomszédságában található.

hos-utca-2-e1574425338226.jpg


A helyzet csak elős ránézésre abszurd: A hős utcai gettó alapvetően nem a bűnelkövetések helyszíne, hanem a bűnelkövetők (és nem kis részben lecsúszott áldozataik) tartózkodási helyeként funkcionál(t).

Részben vidékről (főleg Borsodból, Szabolcsból), részben a főváros egyéb lepusztult részeiből verődött össze az évek során a Hős utca nyomorult népessége. Ismerek olyan családot, amely Borsodi uzsorások elől menekült föl Budapestre, persze lényegében nincstelenül - és a Hős utcában talált végül szállást. (Csöbörből vödörbe.) Aztán innen rajzottak ki ügyeskedni, lomizni, lopni, balhézni (Ha az 1-es villamos mesélni tudna...!) dizájnerdrogokat (vagy a testüket) árulni - és néhányan, kevesen, akár dolgozni, netán iskolába is.
Benyomulhat a rendőrség a Hős utcába, de mit talál? Koszt, szemetet, csótányt, ágyi poloskát, rühatkát, ótvart, nyomort, szegénységet. Egy falka szemtelen, szutykos gyereket, nagy hangon rikácsoló asszonyokat, simulékony striciket, önkívületi állapotban heverő drogfüggőket... Ja, meg jobb napokon harcias jogvédőket.
Ezzel nem tud mit kezdeni a rendőrség és nem is dolga, hogy foglalkozzon ezzel.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 226
4 578
113
Igen, a hírhedt szegregátum éppen az egyik fő rendőrségi objektum tőszomszédságában található.

hos-utca-2-e1574425338226.jpg


A helyzet csak elős ránézésre abszurd: A hős utcai gettó alapvetően nem a bűnelkövetések helyszíne, hanem a bűnelkövetők (és nem kis részben lecsúszott áldozataik) tartózkodási helyeként funkcionál(t).

Részben vidékről (főleg Borsodból, Szabolcsból), részben a főváros egyéb lepusztult részeiből verődött össze az évek során a Hős utca nyomorult népessége. Ismerek olyan családot, amely Borsodi uzsorások elől menekült föl Budapestre, persze lényegében nincstelenül - és a Hős utcában talált végül szállást. (Csöbörből vödörbe.) Aztán innen rajzottak ki ügyeskedni, lomizni, lopni, balhézni (Ha az 1-es villamos mesélni tudna...!) dizájnerdrogokat (vagy a testüket) árulni - és néhányan, kevesen, akár dolgozni, netán iskolába is.
Benyomulhat a rendőrség a Hős utcába, de mit talál? Koszt, szemetet, csótányt, ágyi poloskát, rühatkát, ótvart, nyomort, szegénységet. Egy falka szemtelen, szutykos gyereket, nagy hangon rikácsoló asszonyokat, simulékony striciket, önkívületi állapotban heverő drogfüggőket... Ja, meg jobb napokon harcias jogvédőket.
Ezzel nem tud mit kezdeni a rendőrség és nem is dolga, hogy foglalkozzon ezzel.
Csak annyiban nem értek Veled egyet, hogy a drogfüggők valószínűleg ott adják-veszik és használják a szert, mert olyan állapotú embereket látok néha, hogy az biztosan nem tett meg pár tíz méternél többet. Legalább egy kamera, vagy valami technika a segítségével ezt a szegmenst illene leválasztani. A szociális helyzet kezelése-megváltoztatása valóban nem rendőrségi feladat.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Csak annyiban nem értek Veled egyet, hogy a drogfüggők valószínűleg ott adják-veszik és használják a szert, mert olyan állapotú embereket látok néha, hogy az biztosan nem tett meg pár tíz méternél többet. Legalább egy kamera, vagy valami technika a segítségével ezt a szegmenst illene leválasztani. A szociális helyzet kezelése-megváltoztatása valóban nem rendőrségi feladat.
Igazad van, sőt! Napi szinten történtek ott is súlyos bűncselekmények - családon belüli erőszak, kiskorú veszélyeztetése, könnyű- és súlyos testi sértés, nemi erőszak, állatkínzás, kifosztás, lopás, rongálás, kábítószer-kereskedelem (pontosabban "új pszichoaktív anyaggal visszaélés")... - de ezek a gettó lakónak "magánügyei", amiket egymás sérelmére követnek el, és még az áldozatoknak sem jutna eszébe soha rendőrt hívni. Tanúskodást sem vállal ilyen "belügyekben" senki közülük. "Tecciktudni az úgy vót..." "Gyáá, csak leestem ja lépcsőn." és természetesen"Ott zse vótam!"
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 498
113
Ezzel nem tud mit kezdeni a rendőrség és nem is dolga, hogy foglalkozzon ezzel.
El lehetne őket vinni kényszermunkára pl. Ja, de itt vannak @PFZ barátai, akik visítanának.

Minden normális ember tudja, hogy az lenne a megoldás, hogy ettől a rétegtől a kölyköket iskolakezdés előtt azonnal el kell vinni bentlakásos iskolába, hogy ott valamennyire normális embert faragjanak belőlük. A szülőket meg el lehet vinni kényszermunkára, hogy ezt aztán nem tűri az állam, tessék viselkedni és dolgozni.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and ZeiG

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 285
120 137
113
Lehet, hogy a TEK van ott, pontosan nem tudom, de áll néhány sötétre festett BTR az udvaron, félretolt Mi-2-k, tehát nem öregek otthona, az biztos. Majd egy pesti megmondja.
A hős utca a TEK, a készenléti rendőrség laktanyája és az NKE hungária körúti kanpuszának (ludovika) szerelmetes ölelésében fekszik.
De amúgy ki lett pakolva javarészt, már alig vannak a korábbi lakókból és hamarosan bontás.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 226
4 578
113
Igazad van, sőt! Napi szinten történtek ott is súlyos bűncselekmények - családon belüli erőszak, kiskorú veszélyeztetése, könnyű- és súlyos testi sértés, nemi erőszak, állatkínzás, kifosztás, lopás, rongálás, kábítószer-kereskedelem (pontosabban "új pszichoaktív anyaggal visszaélés")... - de ezek a gettó lakónak "magánügyei", amiket egymás sérelmére követnek el, és még az áldozatoknak sem jutna eszébe soha rendőrt hívni. Tanúskodást sem vállal ilyen "belügyekben" senki közülük. "Tecciktudni az úgy vót..." "Gyáá, csak leestem ja lépcsőn." és természetesen"Ott zse vótam!"
Ha ez idővel nem nőne túl a "gettó" területén, talán még el is fogadnám, hogy a "magánügyük". De a droghasználatért fizetni kell, ehhez pénzt kell bevinni egy jövedelem nélküli rendszerbe kívülről, így mindig lesz, aki a benti "szocializáció" rendszerét a világ többi részén is érvényesnek tekinti, és aszerint cselekszik. Lop, csal, erőszakoskodik. Valahogy mégis be kell vinni oda is a tudatot, hogy nem csak a maguk alkotta szabályok szerint kell és lehet élni, és akkor lesz esélye legalább a következő generációnak a kitörésre.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Igazad van, sőt! Napi szinten történtek ott is súlyos bűncselekmények - családon belüli erőszak, kiskorú veszélyeztetése, könnyű- és súlyos testi sértés, nemi erőszak, állatkínzás, kifosztás, lopás, rongálás, kábítószer-kereskedelem (pontosabban "új pszichoaktív anyaggal visszaélés")... - de ezek a gettó lakónak "magánügyei", amiket egymás sérelmére követnek el, és még az áldozatoknak sem jutna eszébe soha rendőrt hívni. Tanúskodást sem vállal ilyen "belügyekben" senki közülük. "Tecciktudni az úgy vót..." "Gyáá, csak leestem ja lépcsőn." és természetesen"Ott zse vótam!"
Az, hogy csak egymás sérelmére követik el az jókora költői túlzás.. az 1-es vilin a drogért rablók, vagy konkrétan a Hős utcában az elsőɓbséget adó, lassító autok kirablása, stb.. van példa bőven, és nemcsak gipsyk laknak/tak ott, szükséglakások, önkormányzati lakások is vannak ott magyaroknak is... amúgy meg felszámolás alatt van, és jó részét a retkeknek Kerepesre költöztették (tudjátok ahol nemi erőszak volt a Hév-en, megállóba rejszolás nappal, rablás, herbálos patkányok ténfergése a megállókban, családi balhék, stb.), plusz Csepel is kapott belőlük...
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Az, hogy csak egymás sérelmére követik el az jókora költői túlzás.. az 1-es vilin a drogért rablók, vagy konkrétan a Hős utcában az elsőɓbséget adó, lassító autok kirablása, stb.. van példa bőven, és nemcsak gipsyk laknak/tak ott, szükséglakások, önkormányzati lakások is vannak ott magyaroknak is... amúgy meg felszámolás alatt van, és jó részét a retkeknek Kerepesre költöztették (tudjátok ahol nemi erőszak volt a Hév-en, megállóba rejszolás nappal, rablás, herbálos patkányok ténfergése a megállókban, családi balhék, stb.), plusz Csepel is kapott belőlük...
Az a baj, hogy a kényszerrézbányászat nem tetszene a bíróságoknak, és az eunak.