A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nemzetközi Páncélos Konferencia
1f30f.png

Londonban tartott előadást Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke a páncélozott és gépesített képességfejlesztésről, az illegális bevándorlók megfékezése idején használt gépesített és páncélozott járművek alkalmazásáról, valamint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddig elért eredményeiről és a jövőbeli tervekről.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
327033809_729659058480175_3868139016785246358_n.jpg

A riporter konkrétan rákérdez hogy a 44 Leo nem tűnik soknak. Miniszter válasza erre, hogy jön több száz Lynx. A tatai dandárról pedig szó szerint:
“Ez bőven elegendő képesség ahhoz, hogy Magyarország nehéz fegyverzeti igényét és a NATO vállalást kielégítse.”

Ez alapján nem lesz több Leo.

Egy kinszenvedes ezt az interjút végig hallgatni,mintha 2napja nem aludt volna és nem találná a szavakat.
Sajnos nem. Most már aki eddig nem tudta az is láthatja alkalmatlanságát. A neki összerakott preziból puskázott, és szenvedett mint pók a falon. Ezek csak hatalomból és olyan helyen szeretnek beszélni, ahol ledarálják amit akarnak, kérdés nincs, spontaneitás nincs, helyreigazítás nincs, pofa be van.).
Bocsi ha kemény voltam.

Nemzetközi Páncélos Konferencia
1f30f.png

Londonban tartott előadást Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke a páncélozott és gépesített képességfejlesztésről, az illegális bevándorlók megfékezése idején használt gépesített és páncélozott járművek alkalmazásáról, valamint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddig elért eredményeiről és a jövőbeli tervekről.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
327033809_729659058480175_3868139016785246358_n.jpg
Na, most egész gyorsak voltak...

A riporter konkrétan rákérdez hogy a 44 Leo nem tűnik soknak. Miniszter válasza erre, hogy jön több száz Lynx. A tatai dandárról pedig szó szerint:
“Ez bőven elegendő képesség ahhoz, hogy Magyarország nehéz fegyverzeti igényét és a NATO vállalást kielégítse.”

A papír és az éter mindent elbír.
Én nem hiszem, hogy nem mondta neki még senki, hogy 44 hk hosszú távon nem lesz elég. Meg egy újabb zászlóalj már olcsóbban kijönne a helyben megoldott képzés, meg a már kiépíttett infra miatt.

A papír és az éter mindent elbír.
Én nem hiszem, hogy nem mondta neki még senki, hogy 44 hk hosszú távon nem lesz elég. Meg egy újabb zászlóalj már olcsóbban kijönne a helyben megoldott képzés, meg a már kiépíttett infra miatt.
Egyértelműen semmilyen új beszerzésről nem kívánt itt beszélni: semmi olyanra nem utalt, amiről ne tudnánk már.
Az azért elég valószínű, hogy következő 5 évben nem a harckocsibeszerzés lesz a prioritás: sok más képesség jobban le van maradva... Pl. drónok, rakétatüzérség, digitalizáció és hírközlés - mind drága dolgok

tehát akkor jön a 120 as lynx meg esetleg a kf 51 es. Helyes ezek mind hazai gyártásúak lesznek. Nekem így is jó.

Azt hogy lehet professzionálisan megfogalmazni ere válaszként hogy "lófaszt"?

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
tehát akkor jön a 120 as lynx meg esetleg a kf 51 es. Helyes ezek mind hazai gyártásúak lesznek. Nekem így is jó.
Nos , mivel a riporter egy konkrét kérdést tett fel és kapott egy választ rá , én - és nyugodtan lehet ekézni ezért- , azt szűröm le hogy plussz nehézharckocsi beszerzés a leokon kívül nem mostanában lesz!

Ne álmodozzatok mar. Kerek perec megmondta, hogy nehez tecbnikat nem veszünk már. Se több IFV se több tank, se több láncos önjáró nem lesz.

Próbáljátok már ki, hogy a vágyaitokat nem erőltetitek bele a valóságba úgy, hogy csűrtök csavartok, kiforgattok kotextusból kiemelt fél mondatokat vagy nem tökéletesen megfogalmazott gondolatokat magyaráztok félre.

Vágyaitok≠valóság akkor sem ha piros hó esik!