Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én ugy tudom a magyar hivatalos narrativa magyarparti. Az ukran pedig magyar ellenes, de javits ki ha tevedek. Ettol fuggetlenul meg ha jol olvastam vissza magam, nem a magyar kormany politikajarol beszeltem, hanem egyes magyar emberek tevekenysegerol.Na most nem kristálytiszta az emlékezetem, de ha jól emlékszem, a magyar hivatalos narratíva lett először ukránellenes oroszpárti, nem az ukrán magyarellenes. Nem tetszik a dolog, de ennek alapján a kormányunk szemére vethetjük a dolgot, nem az ukránokéra.
Miért nekem írod? Én tudom, hogy eladták az összeset.
Atya ég! Kivonták és eladták a lengyeleknek az összeset (na jó, meghagytak maguknak párat ellenerőnek). Honnan vettad azt, hogy szétrohadtak 3 év alatt? Vagy ez megint a szokásos szemellenzős álmodozás, hogy igazold a világképed amiben minden nyugati szar és minden orosz fasza?
Tudtommal 19db A6-ost adnak. De ha csak 14-et az sem egy 31 harckocsi hk zászlóalj százada.Atya ég, megint szövegértelmezési problémába ütköztél.
Nos először arról volt szó, hogy pont a listámban is szereplő 19et adják a németek. Januárban.
19ből nem tudtak 100at eladni eleve. Már 2019ben is ez a bűvös 19es szám szerepelt, illetve januárban is.
Még te is a 19es számot írtad.. mert tudod jól te is, hogy a 19db a5 "inflálódott 14db a6ra.
![]()
Germany could transfer 19 Leopard 2A5 tanks to Ukraine - Spiegel
German Defence Minister Boris Pistorius will inspect Leopard tanks that could potentially be handed over to Ukrainemil.in.ua
Ebből lett a6, de miért?
Tudtommal 19db A6-ost adnak. De ha csak 14-et az sem egy 31 harckocsi hk zászlóalj százada.
19 db az a német OpFor úgy emlékszem, volt róla szó, hogy azt küldik. A 14 db-ok meg a standard NATO hkszázad. De tök mindegy mert ha 40 db az ukrán hk.z., akkor bőven megvan az elméleti ukrán fölény, 5-6 hk.z. 200-240 hk-val elvileg szemben az oroszok 30 harckocsijával. Amúgy számításaim szerint a különféle gyalogsági formációk összesen 32 hk z-jal, míg a 6 hk dd 18 hk z-jal rendelkezik. Azaz legjobb esetben is egy hk.z 20-25 hk-val rendelkezik. Ez alapján nagyjából megkapod a becsült mennyiséget a harkovi csatánál.A 19db A6 az mi? A 14 Challanger az mi? A 14 A4 az mi? Mert ha 31 harckocsi egy ukrán zászlóalj akkor a 19 az nincs két század, a 14 az meg több mint 1 század...
Én se akarok vitázni, de nem itt lesznek kiteregetve a nagy dolgok. Ez amolyan amatőr liga, de szeretjük magunkat profinak gondolniAzok... Jobb az ilyenről tudni, mint hirtelen meglepődni, hidd el!
Nem akarok én veled vitázni, de egyszerűen életveszélyes magatartási forma lenne, ha egyszerűen nem hallgatnánk/olvasnánk/vennénk figyelembe ezeket a híreket, csak mert nem szeretjük őket.
Amilyen veszteségeik vannak....Ámbátor a mi fegyverkezésünk se halad valami hú, de nagy léptekkel. Nem tudom, hogy mi lenne azzal a bizonyos 5. cikkellyel, de ne is tudjuk meg!Egy ideje már mondogattam, hogy fennáll a reális veszélye annak, hogy a vesztes és frusztrált hohol sereg a politikusaik vezetésével új ellenséget fog keresni, és erre a legkézenfekvőbb helyen mi vagyunk. Egyelőre csak a NATO tagságunk áll az útjukban, de érdekes helyzet, hogy ma a környező NATO tagok inkább ukránpártiak, így kérdéses, hogy az a bizonyos 5. cikkely mire lenne elég...
Mindenesetre nem árt "szárazon tartani a puskaport". (Azért az a kérdés sem elhanyagolható, hogy az itt megszólaló hoholsimogatók egy ukrán támadás esetén mihez kezdenének a fronton...)
valószínűleg azt értik alatta, hogy az összes odavezető út vagy orosz kézen van vagy folyamatos tüzérségi tűz alatt tartható.Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését
2023-01-27 12:30
Mi az az operatív bekerítés? Szégyen, de én csak bekerítést ismerem. Legutóbb általam látott térképek alapján még nem volt bekerítve.
Tarjányinak az útszéli bá... jó édes .......![]()
Tarjányi: háborúban állunk Oroszországgal
www.vadhajtasok.hu
![]()
Az ukránok állítják: ezrével adnák meg magukat az orosz katonák
www.vadhajtasok.hu
Ennyi hülyeséget, de komolyan ...
Jelenleg ezen a Soledartól nyugatra fekvő településen fejeződik be a tisztítás. A másik irányban, a város elfoglalása utáni "zenészek" szintén sikert aratnak, és már Sacco és Vanzetti falu közelébe kerültek.
"A rakéta maximális hatótávolsága 14,5 km, ami 2,5-szerese az Ataka sorozatának, sebessége pedig több mint 800 km/h."
meglátjuk akkor hogy a nyugati páncélvédelem,meg aktív védelmi rendszer,hogy fog teljesíteni valójában![]()
És miért ne? 25-30 kg-os harci része van, az azért elég a tetőpáncél ellen. Ráadásul 2 irányú adatkapcsolattal rendelkezik, így több rakéta közt lehet célpontokat osztani/variálni velük. kimondottan potens kis cucc és a nagy hatótáv miatt bőven MANPADS hatótávon kívül tudnak maradni.Sehogy. Nem hiszem hogy tankokra sűrűn fogják indítani. Idáig is csak épületekre volt indítva videók alapján, na meg teherauto, pickup meg BMP
Na most nem kristálytiszta az emlékezetem, de ha jól emlékszem, a magyar hivatalos narratíva lett először ukránellenes oroszpárti, nem az ukrán magyarellenes. Nem tetszik a dolog, de ennek alapján a kormányunk szemére vethetjük a dolgot, nem az ukránokéra.
" nem az ukrán magyarellenes" - No tudod erre utoljára a 80-as évekből emlékszem, mikor először kezdtem utazgatni "odaátra". - magyar állami küldöttségben.. Akkortájt nem volt "divat" a különböző nemzetek közti megkülönböztetés, a kivagyiság, kötözködés.. Mindenki örült hogy él és lyuk van a segg@n, nemhogy még ereje és kedve legyen a sorsáért a másik, szomszédos népcsoportot okolnia, b@szogatnia
Magyarországon pont emiatt vezették be nyáron a kényszersorozás lehetőségét... Ami a sorozást illeti, nagyon kétféle mércével mértek ti...
Miért, ha Njú Jork lehet, vagy Tokmak (Fradi focista)?
Hogy mi a qé van? Sacco és Vanzetti falu?
![]()
![]()
Mi a következő célpont? Borsalino, közvetlenül Cattani és Sandokan után? Vagy mi ez a hülyeség?!
Mondjuk ott, ahol New York van, minden van.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..