[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Botond

Well-Known Member
2021. november 28.
68
446
53
Oroszországot pont hogy nem nézték le. Kifejezetten nyitottak felé, kereskedtek vele, hogy majd akkor minden jobb lesz. Bár az orosz élet alatta van a nyugatinak - ezért is élnek még a russzofilok is nyugaton és nem Oo-ban -, a nyugat pozitívan állt hozzá. Elég megnézni, hogy a Hollywood-i filmek mint sugalltak. Pár kínos klisén kívül az oroszok erényeit is igyekeztek középpontba helyezni. Oroszország viszont mindent megtett az EU egységének bomlasztásáért, a világpolitikában a diktatúrákat támogatta, diktatórikus rendszert épített otthon, még gyilkolta is a (belföldi) ellenfeleit az EU területén.



Te honnan veszed, hogy nem így van? Az ukrajnai behívásokról kapunk infót, bár nem feltétlenül mind megbízható. Az orosz behívásokról is hasonló infókat lehetett olvasni. A magyar kormány gondolkodását meg ismerjük, ugyanazt csinálnák, mint ezek. A nyári törvény is ezt támasztja alá.

Más:


Érdekes infók van benne több témát is illetően, de ami az ukrán témát illeti:

  • valami katonai dolgok szállításáról beszélt Neta, meg hogy azért nem akarnak túl messzire menni Oo provokálásában
  • valszeg izraeli külügyér megy Ukrajnába
  • túl korai berszélni arról, hogy ő mediáljon Ukr és Oo között. Csak akkor ha Ukr, Oo és USA felkérné
Az USA ugyanúgy támogat diktátorokat. Pl: Szaud Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Katar
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 838
113
Mindig tudtam hogy a szolgálat az MH-nál nem tesz jót a kreatív gondolkodásnak és a szellemi képességek fejlődésének és erre igazán jó példát mutatsz...
Olyan országról beszélsz aminek önálló űrprogramja van, a teljes arzenálját maga fejleszti és képes gyártani a gyalogsági lőszertől a harckocsin, harci repülőkőn át az interkontinentális ballisztikus rakétákig. Hány ország mondhatja el mindezeket magáról?
Ennek ellenére nem tartozik az ipara a világ élvonalába. És ma már ott tart, hogy 20+ éves nyugati technológiai alapon nyugvó rendszert nem tud beépíteni minden harckocsiba. De az is nagyon sok mindent elmond az orosz ipar állapotáról, hogy nem a nyugati államok vannak rászorulva az orosz ipar termékeire, hanem fordítva. Nézd meg a valóban modern Kamov gyárat, minden gép amivel a gyártás történik nyugati. Szóval mindent tudnak gyártani, de kevés kivételtől eltekintve egyik termék sem a világ élvonalába tartozó dolog.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 589
7 546
113
Te honnan veszed, hogy nem így van? Az ukrajnai behívásokról kapunk infót, bár nem feltétlenül mind megbízható. Az orosz behívásokról is hasonló infókat lehetett olvasni. A magyar kormány gondolkodását meg ismerjük, ugyanazt csinálnák, mint ezek. A nyári törvény is ezt támasztja alá.
Te állítottál valami éktelen nagy baromságot, majd szamon kérsz, hogy bizonyítsam az ellenkezőjét.
Nem lehetne, hogy először te szolgáltass arról bizonyítékot amit állítasz, mert így úgy tűnik, hogy hamis állításokat terjesztesz.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
MvG 42,es Brovning kerult zsakmanyra az orosz oldalon. Meghogy nem honvedo haboru...
A PMC "Wagner" katonái a Szoledarért vívott harcokban szerzett trófeafegyvereket mutattak be.

A közzétett felvételeken külföldi jelzéssel ellátott géppuskák és páncéltörő irányított rakéták láthatók.

"Többnyire ilyenek vannak itt: M2 Browning nehéz géppuskák, amelyeket az Egyesült Államokban gyártottak. Vannak híres MG 42-esek" - pontosított a harcos.

Csatlakozz a szlavjangrádi csevegéshez. A véleményed számít.
#forrás:
@Slavyangrad
Csatlakozz az SLG-hez Hírszerzési tájékoztatók, stratégia és elemzés, szakértői közösség


Orosz katona hazater az NVO zonabol.

Apti pasa https://t.me/intelslava/44049
Azert ok szegrol vegrolrokonok, ugy tartjak.

 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Múlt idéző:

Címe: Leáll az ipar az amúgy is hanyatló nyugaton.

Jelenlegi helyzet:
TFT: 58,5 Euro (emelkedik ) :D
Ural oil: 53,5 Dodó (csökken)
MBT: 1671 db (emelkedik)

Ha hosszú távú lesz akkor az egész világ leszopja magát de az Oroszokat fogja legkevésbé érinteni , mert önellátók minden fontos téren ! Ők elvannak Volkswagen meg BMW nélkül de az Orosz nyersanyag és energia nélkül a nyugati főleg Német ipar meddig lesz el ? Az egyik jelentős elektro acél gyár már bezárt ! Az autó gyárak leállnak az ő munkásaikkal mi lesz ? Nem lesz műtrágya és nem lesz gabona Európában ! Mit fogunk enni és mennyiért ? Ha megroppan Európa meddig lesz értéke az Eurónak ?

Egyem a szívüket, tegnap már egyértelműen besírtak a német politikusok, hogy csapzárás esetén, az ipar 80%-a leáll 3 héten belül.
Nem lehet pótolni az orosz gázt. Úgy fognak fizetni ahogy az orosz kéri, és amikor kéri, ez van. De a retorikát fent kell tartani a bárgyú választóknak.

A gondolat menetedet kicsit tovább görgetve , ha 1-2 éven belül roham tempóban megépítik a vezetékeket India és Kina felé, na akkor lesz csak igazán kiszolgáltatott helyzetben az EU ipar, simán mondhatja az orosz hogy nem tudok szállítani, a kapacítások le vannak kötve! Vegyetek Katarbol, vagy ahonnan tudtok, ennyi.
Akkor valóban befuccsól ez a tultolt gyarmati tempó, és egy valós EU leépülést fogunk látni, meg hogy Bayern-ben össze csomagolna a BMW gyár és elköltözne Indiába gyártani, persze menne a többi autó márka is, meg az összes vegyiüzem, öntöde, minden is, mivel a gazdaságosság elment borért.
NADE, szerintem ne eszik ilyen forrón a kását, én ugy gondolom az EU most sivitozik meg szánalmasan szankciózgat, DE egy fél év- éven belül ahogy keményen megérzik a bőrükön a sok milliárdos hanyatlást szépen lemennek kutyába, és ott fognak kopogtatni az orosz ajtöban, mert az ideológia imádatnál a pénzt mégiscsak jobban szeretik. ;)

"Kérdés, pl. hol építed le az ipart?"

Kérdezd meg a leállt műtrágyagyárakat (földgáz) vagy éppen a cementgyárakat (szén). Vagy a részlegesen/teljesen leállt autógyártást ésatöbbi ésatöbbi ésatöbbi Aztán ezt követően hallgasd meg az EU politikusokat, hogy "jajdejó milyen gyorsan csökkentettük az orosz energia részarányt" - így megvan a matek? ...

A többit ki lehetne egyenként vesézni akár részleteiben, de úgy lehet gyorsan kihúzni a dolog méregfogát, ha azt mondom, hogy ott tévedsz nagyot, hogy bárhol "ésszerűséget" feltételezel. Felejtsd el. Nincs itt most ennek a szezonja ...

Hát, azért, ha a német ipar leáll, mi is megdöglünk. Vagy mi a faszt csinál az IG Farben - akarom mondani a BASF 100 000 alkalmazottja? Vagy miért visz a Bergen Stahl egy kanyarral 350E t vasércet Németországba?

Az lehet, de kúpolnak is hogy nem lesz gázuk..

Azzal mindneki tisztában van, hogy az ipar nyersanyag nélkül nem működik, ha nincs nyersanyag, akkor nincs ipar, ha nincs ipar, nincs lóvé... (jelenleg még nem pukkant ki a lufijuk), viszont ha beüt a gebasz a fricceknél szerintem első körben a külföldre kihelyezett gyárak fogják lehúzni a redőnyt, végül a hazaiak,tehát felülhetünk a szopórollerre mi is, a szlovákok is, a csehek is, meg még páran, végül a németek...

Ha leáll a biznisz nem nagyon lesz a későbbiekben 200 Mrd EU a segélyezésre szerintem,legalább is igy gondolom.

mert nincs
Az, hogy leállt az összes gáz alapú ipar (gyakorlatilag a teljes ipar) persze neked nagyon mókás, de én őszintén már unom.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Múlt idéző:

Címe: Leáll az ipar az amúgy is hanyatló nyugaton.

Jelenlegi helyzet:
TFT: 58,5 Euro (emelkedik ) :D
Ural oil: 53,5 Dodó (csökken)
MBT: 1671 db (emelkedik)
Tudod a tájfun idején azért halnak meg sokan, mert amikor úgy érzik, hogy már átvonul felettük, akkor előmerészkednek, pedig az még csak a vihar szeme volt ...a pillanatnyi szélcsend, de a java meg csak ez után jön.
Senki nem kívánja a német ipar vesztét (csak sajnos a németek ilyen önsorsrontóak), de azért mert aljas sunyi módon kitervelték előre ezt a haborút (amerikai tanácsadóival a Von Der "Lie"ennel az élen) és előre megrendeltek az angolszászoktól horror áron a cseppfolyós gázt, de ezen kívül meg titeket is jól szembe köpve hatalmas mennyiséget vettek olajat és gázt előre az OROSZOKTÓL az nem jelenti azt, hogy később erre nem b.sznak rá. Ennyire sunyi aljas sz@rháziságra a kedves brüsszelitáktól és angolszászoktól senki sem számitott! És az a vicces, hogy még mindig veszik az OROSZOKTÓL az LNG-t és ezután is fogják Törökországon keresztül. Amúgy meg több osztrák német ismerősöm meg kint élő rokonom is mondta, hogy kib.szott drága lett az áram és a fűtés is! Csak itt van rezsicsökkentett ár...érted? Tehát, amit idézel azzal pont azt bizonygatod, hogy micsoda érdekeket képviselnek (mekkora aljas g.cik...ahogy a költő mondaná) akikkel szimpatizálsz: kihasználták, feláldozták az ukránokat és elárulják őket! Hadiiparfejlesztésre, gyarmatosításra, energiahordozó kereskedelmet fellendíteni jók voltak.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Múlt idéző:

Címe: Leáll az ipar az amúgy is hanyatló nyugaton.

Jelenlegi helyzet:
TFT: 58,5 Euro (emelkedik ) :D
Ural oil: 53,5 Dodó (csökken)
MBT: 1671 db (emelkedik)
Még mindig unom a 3 hetes helyett 3 hónapos dupla árú fele minőségű, természetesen nem made in china nyugati nyersanyagokat. És továbbra se vicces.
Tudod a tájfun idején azért halnak meg sokan, mert amikor úgy érzik, hogy már átvonul felettük, akkor előmerészkednek, pedig az még csak a vihar szeme volt ...a pillanatnyi szélcsend, de a java meg csak ez után jön.
Azt nem fogja a sok okos, hogy nem azért 50 dolcsi a gáz, mert megnőtt a termelés, hanem mert lement a fogyasztás.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 512
15 727
113
Oroszországot pont hogy nem nézték le. Kifejezetten nyitottak felé, kereskedtek vele, hogy majd akkor minden jobb lesz. Bár az orosz élet alatta van a nyugatinak - ezért is élnek még a russzofilok is nyugaton és nem Oo-ban -, a nyugat pozitívan állt hozzá. Elég megnézni, hogy a Hollywood-i filmek mint sugalltak. Pár kínos klisén kívül az oroszok erényeit is igyekeztek középpontba helyezni. Oroszország viszont mindent megtett az EU egységének bomlasztásáért, a világpolitikában a diktatúrákat támogatta, diktatórikus rendszert épített otthon, még gyilkolta is a (belföldi) ellenfeleit az EU területén.
Már ne haragudj, de ezt szín józanul leírni... Csak dióhéjban Hollywood narrációjáról az elmúlt 20-30 évben; a főgonosz mindig fehér/"kaukasian" (Die hardtól, Jack Reacheren át szinte bármiben). Ezen túl, ha maffia/alvilág megjelenik, szinte mindig az orosz a leghülyébb/gátlástalanabb/kegyetlenebb (Spíler, John Wick, stb.). Nulla, azaz zéró pozitív felhang velük kapcsolatban azon filmek esetében, amelyeket a konzumidióta/átlag/középosztály (a populáció 67-78 %-a) lát. De figyelek, hátha megcáfolod.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 899
113
Már ne haragudj, de ezt szín józanul leírni... Csak dióhéjban Hollywood narrációjáról az elmúlt 20-30 évben; a főgonosz mindig fehér/"kaukasian" (Die hardtól, Jack Reacheren át szinte bármiben). Ezen túl, ha maffia/alvilág megjelenik, szinte mindig az orosz a leghülyébb/gátlástalanabb/kegyetlenebb (Spíler, John Wick, stb.). Nulla, azaz zéró pozitív felhang velük kapcsolatban azon filmek esetében, amelyeket a konzumidióta/átlag/középosztály (a populáció 67-78 %-a) lát. De figyelek, hátha megcáfolod.
Kb az egyetlen pozitív orosz az U.N.C.L.E embereiben az orosz kém. De Igen, főleg az utóbbi 10-15 évben csúcsra járatták a propagandát. Korcsolyás film: a finn határon eszméletlen kislányt találnak, aki Oroszországból menekült el, a diktatúra és az embertelen edzői módszerek elől. FBI International, kb minden 2. részben az oroszokat fikázzák. Az összes sportoló és művész ellen hadjárat indul, ha nem köpködi a hazáját meg Putyint. Polunyinnak (amúgy Ukrajnában született balett táncos) a drogozást megbocsátották, azt, h Putyint támogatja, már nem. Anna Nyetrebko operaénekesnő ellen akkor indult az első hadjárat, amikor Zaharcsnkonak pénzt adott a Donyecki Operaház renoválására a bombatalálat után. Valerij Gergiev szintén feketeseggű. Jevgenyij Plusenko műkorcsolyázó egy szent volt - amíg ki nem derült, h Putyint támogatja, egyik napról a másikra fordultak el tőle a lapok. Ja, és miközben a raszta haj az cultural appropiation és tabu, a cirill betűket ijesztegetésre felhasználni tök oké.

Ezzel 2 dolgot sikerült elérni: 1, az oroszok nagy részét elidegeníteni Európától és a nyugattól, 2, a kelet-európaiakat elidegeníteni.

Egyfelől megy a PC duma, meg inkluzivitás, meg sokszínűség, másfelől meg bármi, ami orosz (és k-európai) az megvetendő és gáz. Nem lesz ennek jó vége.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 896
113
Szerintem, ritka józan hangot képvisel Krausz!

Krausz Tamás: Németország, ha úgy vesszük, megszállt állam, az USA diktál​


Peszkov reagált az Egyesült Államok kijelentéseire, amelyek az Ukrajnának való nagy hatótávolságú lövedékek szállításáról szóltak​

Dmitrij Peszkov orosz elnök sajtótitkára a Pentagon kijelentése után a nagy hatótávolságú rakéták Kijevbe szállításáról felidézte Vlagyimir Putyin nyilatkozatát a sztálingrádi csata 80. évfordulója tiszteletére rendezett koncerten.
„Fontos, hogy ne felejtsük el Putyin tegnapi Volgográdban tett nyilatkozatát” – mondta.
Az államfő előző nap azt mondta: akik arra számítanak, hogy a csatatéren legyőzik Oroszországot, új konfrontációba vonva az európai országokat, nem értik, hogy "a modern háború Oroszországgal teljesen más lesz számukra". Az elnök hangsúlyozta: Moszkva nem küldi tankjait a nyugati országok határaira, de "van mit válaszolni, és a páncélozott járművek használata nem vet véget az ügynek".
Источник: https://rusvesna.su/news/1675451621

Prigozhin sürgette Zelenszkijt, hogy a végsőkig harcoljon Artyomovszkért​

A Wagner PMC megalkotója Jevgenyij Prigozsin felszólította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy ne vonja ki csapatait Artemivszkből.
„Kedves Vlagyimir Alekszandrovics! Sokan arra kérik Önt, hogy vonja ki csapatait Bahmutból. Ne csináld. Artemovsk ennek a háborúnak a fő eseménye. Tovább kell harcolnunk. Gyávaságot fog mutatni. Többé nem tisztelnek.
Az ukrán nép nem fogja megbocsátani neked, hogy Artemovszkot átadtad egy katonai magánstruktúrának. Ellenáll. Küzdj a végsőkig. Prigozhin” – áll az üzletember közleményében.
Источник: https://rusvesna.su/news/1675442855

Larisa Nitsoy ukrán írónő azt javasolta, hogy kötelezzék az oroszokat támogató ukránokat, hogy viseljenek vörös csillagot a ruhájukon.

„Ha támogatod az oroszokat, viselj vörös csillagot a ruháidon. Ha szembemegy a társadalommal, a népével, akkor azonosítania kell magát. A tisztességes létesítmények ne engedjenek be ilyen embereket, legyen szó fodrászatról, benzinkutakról vagy moziról. Hadd érezzék magukat kitaszítottnak” – mondta Nitsoy.

Az ukrán biztonsági erők hamarosan elhagyják Artemovszkot
– jelentette ki az Észt Honvédség Hírszerző Központjának parancsnoka, Margo Grosberg ezredes.

Amerikai sajtóértesülések szerint a ballon közeledik a missouri Whiteman légibázishoz, amely a B-2 Spirit lopakodó bombázók és taktikai nukleáris robbanófejek fő bázisa az Egyesült Államok szárazföldjén.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 926
6 895
113
Twitteren kereng valami arról hogy már a 15 évüket betöltött gyerekek se hagyhatják el Ukrajnát...állítólag ez érintene néhány ezer magyart... Fullos népírtás ez így is a 15-17 évesek nélkül is...s mi csak ülhetünk és nézünk.
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 140
93
Larisa Nitsoy ukrán írónő azt javasolta, hogy kötelezzék az oroszokat támogató ukránokat, hogy viseljenek vörös csillagot a ruhájukon.

„Ha támogatod az oroszokat, viselj vörös csillagot a ruháidon. Ha szembemegy a társadalommal, a népével, akkor azonosítania kell magát. A tisztességes létesítmények ne engedjenek be ilyen embereket, legyen szó fodrászatról, benzinkutakról vagy moziról. Hadd érezzék magukat kitaszítottnak” – mondta Nitsoy.
2. vh, dávid csillag kötelező viselése a zsidóknak. Első koncentrációs tábor az oroszok számára és gázkamrák vajon tervbe vannak már véve?

Nagyon kilóg már a patás lába, sajnos az átlag nyugati már annyira indoktrinálva van, hogy akkor sem ismerné fel a párhuzamokat, ha kitolnák vele mindkét szemét.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 848
113
Oroszországot pont hogy nem nézték le. Kifejezetten nyitottak felé, kereskedtek vele, hogy majd akkor minden jobb lesz. Bár az orosz élet alatta van a nyugatinak - ezért is élnek még a russzofilok is nyugaton és nem Oo-ban -, a nyugat pozitívan állt hozzá. Elég megnézni, hogy a Hollywood-i filmek mint sugalltak. Pár kínos klisén kívül az oroszok erényeit is igyekeztek középpontba helyezni. Oroszország viszont mindent megtett az EU egységének bomlasztásáért, a világpolitikában a diktatúrákat támogatta, diktatórikus rendszert épített otthon, még gyilkolta is a (belföldi) ellenfeleit az EU területén.
Ezek elég komoly érvek a részedről. Bár az, hogy kereskednek valakivel, nekem a nyitottságon kívül az érdeket juttatja eszembe, pl mikor az indiánokkal kereskedve, adtak 15 üveggolyót vagy 1 liter szeszt, 1 uncia aranyért. Így nézve, talán nem annyira jóemberkedés. De nagyot üt a hollywoodi filmes példád is, melyekben nem csak rossz tulajdonságaikat mutatták be, de pozitívan kiemelték, hogy kedvelik a vodkát és embert sem esznek. Ettől aztán a nato is úgy megkedvelte az oroszokat, hogy el is kezdtek dörgölőzni hozzájuk. Az volt a baj, hogy szó szerint, és ez már túl szoros barátság volt az oroszoknak.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Hű bammeg....!
Ezt jól megmagyaráztad!
És ezt ti miért nem akartátok elhinni?
Azért, mert Medvegyev részegen 4000 $-t írt a Twitteren dühében?
A saját propaganda nem neked szól.
Vagy te elhiszed, amit az orosz mond?
Nem kell Őt féltened! Nagyon intelligens ember! Azt biztosan nem hiszi el Ő sem, amit Medvegyev ír és tesz rá amit az orosz "propaganda" mond (veled ellentétben ezek szerint)...csak aztán majd nehogy véletlenül igazuk legyen. De azt sem hiszi el, hogy vannak itt annyira értetlenek páran, hogy nem fogják fel, hogy az angolszászok és az általuk "vágy"vezérelt EU vezetés ennyire átb.szták az ukrán embereket, kiontatták a vérüket csak az oroszok gyilkolásának örömére és ennek mi EU-s adófizetők isszuk meg a levét: nyersanyagok és alapanyagok árának emelkedése és még az inflációt is hozzá számítva meg az ukránok többmilliárd eurós finanszírozását...miközben az angolszászok gyarmatosítanak, katonai támaszpontokat hoznak létre és hatalmas fegyverüzleteket kötnek...mennyi kib.szott sok embert megölettek basszus és ami a legrosszabb, hogy kárpátaljai magyarokat is
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 593
113
9K123/9M123 "Hrizantema" (AT-15 Spider) páncéltörő rakéta rendszer (ATGM/ПТРК) Ukrajnában
Tandemfejes HEAT (9M123-2), vagy Termobarikus fejes (9M123F) rakétákat alkalmazhat. Lokátor (ACLOS), vagy félaktív lézer (SACLOS) irányítású, egyidejűleg 2 célcsatornás, 400-6.000 m hatótávolsággal, RHA - 1.250 mm/90°
Kremennaja
H-50 orosz, alacsony észlelhetőségű közepes hatótávolságú stratégiai CM, a H-101 alapján továbbfejlesztve. A rakétát a modernizált orosz nagy hatótávolságú rakéta hordozó repülőgépek fegyvereként tervezik alkalmazni, várhatóan Ukrajnában is bevetésre kerül. A Tu-22M3M hat H-50-es rakétát egy belső forgó tárban és két rakétát egy külső pilonon, míg a Tu-95MSM akár 14 rakétát is képes szállítani, ebből hatot a belső fegyvertérben. A Tu-160M/M2 repülőgépek akár 12 rakétát is képesek szállítani a két belső forgó tárban. Az "Orlan" pilóta nélküli légi járműre is felszerelhető. Az év elején elhangzott, hogy a stratégiai légierő sokkal több bevetést fog végrehajtani.
077.jpg

1597061551_1455448267_63636370.jpg

armiya-rf-nastupaet-novaya-karta-boevyh-deystviy-na-ukraine-30.jpg

c17f60b37f1b7f1b39995b4e189b9bfe332b5031f_2000_1333_c.JPG

bd3bd13202be5b76fcad15c42ac79fb0149f0f8aa_1495_997_c.jpg

Az F-16 vadászrepülőgépek Ukrajnában való megjelenése miatt az oroszok helyében én nem aggódnék annyira, nem úgy, ahogyan néhányan jósolnák. Azok se fogják megváltani Ukrajna végzetét.