[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 146
7 613
113
Twitteren kereng valami arról hogy már a 15 évüket betöltött gyerekek se hagyhatják el Ukrajnát...állítólag ez érintene néhány ezer magyart... Fullos népírtás ez így is a 15-17 évesek nélkül is...s mi csak ülhetünk és nézünk.
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
Larisa Nitsoy ukrán írónő azt javasolta, hogy kötelezzék az oroszokat támogató ukránokat, hogy viseljenek vörös csillagot a ruhájukon.

„Ha támogatod az oroszokat, viselj vörös csillagot a ruháidon. Ha szembemegy a társadalommal, a népével, akkor azonosítania kell magát. A tisztességes létesítmények ne engedjenek be ilyen embereket, legyen szó fodrászatról, benzinkutakról vagy moziról. Hadd érezzék magukat kitaszítottnak” – mondta Nitsoy.
2. vh, dávid csillag kötelező viselése a zsidóknak. Első koncentrációs tábor az oroszok számára és gázkamrák vajon tervbe vannak már véve?

Nagyon kilóg már a patás lába, sajnos az átlag nyugati már annyira indoktrinálva van, hogy akkor sem ismerné fel a párhuzamokat, ha kitolnák vele mindkét szemét.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 348
9 118
113
Oroszországot pont hogy nem nézték le. Kifejezetten nyitottak felé, kereskedtek vele, hogy majd akkor minden jobb lesz. Bár az orosz élet alatta van a nyugatinak - ezért is élnek még a russzofilok is nyugaton és nem Oo-ban -, a nyugat pozitívan állt hozzá. Elég megnézni, hogy a Hollywood-i filmek mint sugalltak. Pár kínos klisén kívül az oroszok erényeit is igyekeztek középpontba helyezni. Oroszország viszont mindent megtett az EU egységének bomlasztásáért, a világpolitikában a diktatúrákat támogatta, diktatórikus rendszert épített otthon, még gyilkolta is a (belföldi) ellenfeleit az EU területén.
Ezek elég komoly érvek a részedről. Bár az, hogy kereskednek valakivel, nekem a nyitottságon kívül az érdeket juttatja eszembe, pl mikor az indiánokkal kereskedve, adtak 15 üveggolyót vagy 1 liter szeszt, 1 uncia aranyért. Így nézve, talán nem annyira jóemberkedés. De nagyot üt a hollywoodi filmes példád is, melyekben nem csak rossz tulajdonságaikat mutatták be, de pozitívan kiemelték, hogy kedvelik a vodkát és embert sem esznek. Ettől aztán a nato is úgy megkedvelte az oroszokat, hogy el is kezdtek dörgölőzni hozzájuk. Az volt a baj, hogy szó szerint, és ez már túl szoros barátság volt az oroszoknak.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Hű bammeg....!
Ezt jól megmagyaráztad!
És ezt ti miért nem akartátok elhinni?
Azért, mert Medvegyev részegen 4000 $-t írt a Twitteren dühében?
A saját propaganda nem neked szól.
Vagy te elhiszed, amit az orosz mond?
Nem kell Őt féltened! Nagyon intelligens ember! Azt biztosan nem hiszi el Ő sem, amit Medvegyev ír és tesz rá amit az orosz "propaganda" mond (veled ellentétben ezek szerint)...csak aztán majd nehogy véletlenül igazuk legyen. De azt sem hiszi el, hogy vannak itt annyira értetlenek páran, hogy nem fogják fel, hogy az angolszászok és az általuk "vágy"vezérelt EU vezetés ennyire átb.szták az ukrán embereket, kiontatták a vérüket csak az oroszok gyilkolásának örömére és ennek mi EU-s adófizetők isszuk meg a levét: nyersanyagok és alapanyagok árának emelkedése és még az inflációt is hozzá számítva meg az ukránok többmilliárd eurós finanszírozását...miközben az angolszászok gyarmatosítanak, katonai támaszpontokat hoznak létre és hatalmas fegyverüzleteket kötnek...mennyi kib.szott sok embert megölettek basszus és ami a legrosszabb, hogy kárpátaljai magyarokat is
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 355
26 634
113
9K123/9M123 "Hrizantema" (AT-15 Spider) páncéltörő rakéta rendszer (ATGM/ПТРК) Ukrajnában
Tandemfejes HEAT (9M123-2), vagy Termobarikus fejes (9M123F) rakétákat alkalmazhat. Lokátor (ACLOS), vagy félaktív lézer (SACLOS) irányítású, egyidejűleg 2 célcsatornás, 400-6.000 m hatótávolsággal, RHA - 1.250 mm/90°
Kremennaja
H-50 orosz, alacsony észlelhetőségű közepes hatótávolságú stratégiai CM, a H-101 alapján továbbfejlesztve. A rakétát a modernizált orosz nagy hatótávolságú rakéta hordozó repülőgépek fegyvereként tervezik alkalmazni, várhatóan Ukrajnában is bevetésre kerül. A Tu-22M3M hat H-50-es rakétát egy belső forgó tárban és két rakétát egy külső pilonon, míg a Tu-95MSM akár 14 rakétát is képes szállítani, ebből hatot a belső fegyvertérben. A Tu-160M/M2 repülőgépek akár 12 rakétát is képesek szállítani a két belső forgó tárban. Az "Orlan" pilóta nélküli légi járműre is felszerelhető. Az év elején elhangzott, hogy a stratégiai légierő sokkal több bevetést fog végrehajtani.
077.jpg

1597061551_1455448267_63636370.jpg

armiya-rf-nastupaet-novaya-karta-boevyh-deystviy-na-ukraine-30.jpg

c17f60b37f1b7f1b39995b4e189b9bfe332b5031f_2000_1333_c.JPG

bd3bd13202be5b76fcad15c42ac79fb0149f0f8aa_1495_997_c.jpg

Az F-16 vadászrepülőgépek Ukrajnában való megjelenése miatt az oroszok helyében én nem aggódnék annyira, nem úgy, ahogyan néhányan jósolnák. Azok se fogják megváltani Ukrajna végzetét.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Ezek elég komoly érvek a részedről. Bár az, hogy kereskednek valakivel, nekem a nyitottságon kívül az érdeket juttatja eszembe, pl mikor az indiánokkal kereskedve, adtak 15 üveggolyót vagy 1 liter szeszt, 1 uncia aranyért. Így nézve, talán nem annyira jóemberkedés. De nagyot üt a hollywoodi filmes példád is, melyekben nem csak rossz tulajdonságaikat mutatták be, de pozitívan kiemelték, hogy kedvelik a vodkát és embert sem esznek. Ettől aztán a nato is úgy megkedvelte az oroszokat, hogy el is kezdtek dörgölőzni hozzájuk. Az volt a baj, hogy szó szerint, és ez már túl szoros barátság volt az oroszoknak.
Az oroszok nagyon akartak NATO tagok lenni a '90-es évek elején. Volt közös hadgyakorlat stb. Az USA ott b....ta el hogy akkor nem integrálta az oroszokat. Abban az időben merült fel hogy mi legyen a NATO sorsa, hisz amiért létrejött, az megszünt. A döntés az USA kezében volt, de inkább azt választotta hogy megtartja ellenségképnek (valószínűleg fegyverlobbi) és "demokratikus módon" teszi rá a kezét az orosz természeti kincsekre. 99-ben bukott a program. Szerintem
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 730
14 065
113
1 us gallon az 3.78541178 liter . Tehát az M1 150–200 liter/óra körül fogyaszt tehát 250-2000 l/100km is lehet . Azért ez nem kevés .

Főleg az idle az érdekes, hogy a gázturbina alapjáraton is mennyit becsókol.


Hír, remélem lesz majd kép is.
Elvileg elkaptak Nasamsot:

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 541
113
2014 - Hunter Biden csatlakozik az ukrán energiavállalat, a Burisma Holdings igazgatóságához.


Áprilisában Hunter Biden beült oda, és a "Forradalom" után rögtön beküldték engedélyük alapján az olajkutató és kitermelőgépeket a "kapott" koncessziós engedélyük által kelet Ukrajnában szeizmikus (robbantásos) mezőfeltárásra és kitermelés kezdésére. A gazdák földjeire felhajtva, mutogatták a reklamálóknak ezt a kutatási engedélyt..

Itt azért elég csúnya dolgok történtek a műveletek során, az ottaniak szerencséjére a sárban sorra akadtak el a nehéz gépek (nem tanultak a kis bajszos 40 es évekbeli tapasztalataiból..)

Időközben leestek a világpiaci olaj árak - így az ottani kitermelés is értelmetlen lett volna a repesztéses eljárással - igy a kutatások félbeszakadtak.

A szóváltásba beleavatkoztak a Kiev felöl zsákmány és balhé reményében érkezett (küldött) , frissen felfegyverkezett "magánszemélyek" is,
A földművelők és a panellakó gyári munkások visszalőttek, valahogy igy is kezdődtek ott az összetűzések..

Láthatjátok a cég fontosabb személyi összetételét, ez nem egy leánykórus - finoman szólva..
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 541
113
Hittem is meg nem is:

Ezzel csak sokunk véleményét erősíti meg a Szenátor, a vietnámi veterán, (tavaly nyári felvétel) már tavaly március óta ezt hajtogattuk. Véleményünk sokszor évtizedes , személyes, helyszíni tapasztalatokon alapult.

Igazából az előzményekből próbáljuk kitalálni "megjósolni" hogy hová vezethet ez az előzetesen szintén évtizedek során, évekre előre tervezett konfliktus..
Kitérnék ebben az oroszok maximális, civileket védő, de hadműveleteket akadályozó viselkedésére is. (Ahogy tavaly márciusban mondtam, a Fehér Elefánt a Porcelánboltban Hadművelet..)

Itt van a nyugger Szenátori nyilatkozat , magyar feliratozással... így könnyebben érthető.. de sokak számára azért nem könnyen emészthető..

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Tudod a tájfun idején azért halnak meg sokan, mert amikor úgy érzik, hogy már átvonul felettük, akkor előmerészkednek, pedig az még csak a vihar szeme volt ...a pillanatnyi szélcsend, de a java meg csak ez után jön.
Senki nem kívánja a német ipar vesztét (csak sajnos a németek ilyen önsorsrontóak), de azért mert aljas sunyi módon kitervelték előre ezt a haborút (amerikai tanácsadóival a Von Der "Lie"ennel az élen) és előre megrendeltek az angolszászoktól horror áron a cseppfolyós gázt, de ezen kívül meg titeket is jól szembe köpve hatalmas mennyiséget vettek olajat és gázt előre az OROSZOKTÓL az nem jelenti azt, hogy később erre nem b.sznak rá. Ennyire sunyi aljas sz@rháziságra a kedves brüsszelitáktól és angolszászoktól senki sem számitott! És az a vicces, hogy még mindig veszik az OROSZOKTÓL az LNG-t és ezután is fogják Törökországon keresztül. Amúgy meg több osztrák német ismerősöm meg kint élő rokonom is mondta, hogy kib.szott drága lett az áram és a fűtés is! Csak itt van rezsicsökkentett ár...érted? Tehát, amit idézel azzal pont azt bizonygatod, hogy micsoda érdekeket képviselnek (mekkora aljas g.cik...ahogy a költő mondaná) akikkel szimpatizálsz: kihasználták, feláldozták az ukránokat és elárulják őket! Hadiiparfejlesztésre, gyarmatosításra, energiahordozó kereskedelmet fellendíteni jók voltak.

Biztos, hogy te látod jól?
Nem lehet, hogy az orosz áldozza fel az ukrajnai oroszokat, ukránokat?
Ezt a háborút Putyin régóta tervezte, kellett az ürügy, lázadást szított, fasisztákat pénzelt szerte Kelet-Europában, az mindig jó neki, ha van nácizmus az ellenfélnél is. :)
Az energia és gáz függés megteremtésére érdekében ezresével vásárolta a politikusokat, energetikai szakembereket a térségben, "olcsó" energiával cserkészte be az átvert európai országokat.
Tudta, háború esetén zsarolni, fenyegetni a demokráciát a lakosság kényelmén, egzisztenciáján keresztül lehet.
E mellett pénzügyi tartalékokat halmozott fel a háborús, szankciós, olajbevétel nélküli időre, hogy tovább húzza, mint ellenfelei.

Persze az USA sem ártatlan, igyekszik Oroszország jelentette fenyegetést minél távolabb tartani az általa befolyásolt világtól.

Szerintem inkább ez a valóság, hiába dolgozik ezerrel az orosz propaganda gépezet, az alternatív történelem gyártással.
:)
Elnézését kérem, de ez szamárság.
GB-nek csak múltja van. Egy rossz sziget. Ha és amennyiben Skócia önálló lesz "semmije" nem marad a nevén kívül.
Oo. a világ legnagyobb országa, "mérhetetlen" ásványkincsekkel. Ne tessék ilyeneket írni, mert komolytalan lesz.

Azért ez még senkit nem jogosít fél a szomszédja megtámadására.
Sem területének nagysága, sem ásványkincsei.
;)
Oroszország gazdaságilag lemarad, folyamatosan veszít szerepéből, a birodalmi vágyak csak háborúval tűntek elérhetőnek.
A vesztes háború segít az orosz társadalomnak a realitások megtalálásában, úgy vissza tudnak illeszkedni a közösségbe, lesz jövőjük.
Az orosz győzelem további háborúkat eredményezne szerte a világban, akár atom eszközökkel is.
Ezért fogtak össze az országok Oroszország agressziója ellen, nem azért, mert kedvelik az USA-t.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 541
113
Azért ez még senkit nem jogosít fél a szomszédja megtámadására.
Ezzel tökéletesen egyetértek.
Akkor sem jogosítja fel megtámadásra, ha éppen a politikusi "határtologatás" miatt a saját országába kerül át a szomszéd.nép.

Nemcsak az orosz népet, hanem a magyart is így kapták "ajándékba?" a földjeikkel ingóságaikkal együtt az ukránok, úgy mint szamár a fület.
Meg kellene őket becsülni, nem kiirtani...
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 070
16 294
113
Putyin - a nyugat kollektíva támadja Oroszországot. Meg kell érteni mindenkinek a döntései következményeit és hogy konfliktus esetén nem harckocsikat fognak küldünk a határon át. Kitért a ‘keresztes nagymacskák Ukrajnában’ rossz történelmi szájízére is.


 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Újabb tétel BMP-3 átadása
Ukránoktól zsákmányolt T-64BV
Ukránoktól zsákmányolt 2Sz1
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 833
48 535
113
Ezzel tökéletesen egyetértek.
Akkor sem jogosítja fel megtámadásra, ha éppen a politikusi "határtologatás" miatt a saját országába kerül át a szomszéd.nép.

Nemcsak az orosz népet, hanem a magyart is így kapták "ajándékba?" a földjeikkel ingóságaikkal együtt az ukránok, úgy mint szamár a fület.
Meg kellene őket becsülni, nem kiirtani...
Aki gyűlöli az oroszokat, mint ez a kolléga itt, annak ez tökmindegy. Minél távolabb, minél kevesebb orosz, kb ez az elképzelés.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 641
45 125
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 664
48 495
113

Az EU és a G7 megállapodott az oroszországi gázolaj árának felső határáról​

Az EU és a G7-országok vezetői megállapodtak abban, hogy hordónként 100 dolláros árplafont vezetnek be az oroszországi gázolaj esetében – írja a Bloomberg szombaton.
„A G7-ek és az EU 100 dollárban határozta meg az Orosz Föderációból származó gázolaj felső határát” – írja az ügynökség.
Kifejti, hogy a G7 egyetértett az EU javaslatával ebben a kérdésben .
Emellett nyugati sajtóértesülések szerint a felek egyetértettek a legolcsóbb orosz olajtermékek hordónkénti 45 dolláros plafonjával is. Péntek este a nyugati média arról számolt be, hogy az EU-országok éppen ilyen két árplafont állapodtak meg egymás között a kőolajtermékekre.
Az EU február 5-től meg akarja tiltani az orosz olajtermékek behozatalát a területén, ugyanakkor a G7-ekkel együtt plafont vezet be ezen termékek harmadik országokba irányuló orosz exportjára vonatkozóan.
2022 decemberében a G7-ek nyilatkozata arról szólt, hogy 2023. február 5-től az orosz eredetű kőolajtermékek szállítása során a tengeri fuvarozáshoz kapcsolódó szolgáltatások széles körét, köztük a hajózási biztosítást és a kereskedelemfinanszírozást is betiltják, kivéve árplafon alatt értékesített termékekből.
Источник: https://rusvesna.su/news/1675497423

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsa elnökhelyettesének fő nyilatkozata Nadana Friedrichson újságírónak adott írásos interjújában:
▪️Az európaiak megfizetik az árát politikai vezetőik azon döntéseinek, hogy támogatják az oroszellenes szankciókat és az Ukrajnának nyújtott katonai segítséget;
▪️Washington "ujj csettintéssel" véget vethet az ukrán konfliktusnak, amelyet ő maga provokált ki, de egyszerűen nem érdekli;
▪️Medvegyev hangsúlyozta, hogy együtt érez Donbász népével, és nem az európaiakkal, akik szenvednek a szankciók következményeitől és az EU-vezetés Kijevnek katonai segítséget nyújtó döntéseitől;
▪️Moszkva válasza, ha Kijev csapást kezd a Krím-félszigetre vagy az ország „belseje” más orosz régiókra, bármi lehet. De gyors, kemény és meggyőző lesz;
▪️Oroszország a fenyegetésektől függően kész mindenféle fegyvert bevetni doktrínáinak megfelelően, beleértve a nukleáris fegyvereket is.

Ma újabb 63 katonánk tért haza ukrán hadifogságból
az Egyesült Arab Emírségekben működő tárgyalócsapatnak köszönhetően


Gyarmati amikor kommunista kellett, hogy legyen akkor kommunistább volt, amikor DS ügynök akkor abból is a főseggnyaló. Egészen szürreális amit művel. Nem csak ebben a műsorban. A tények nem érdeklik, vicsorog, tikkel, közbevág, pont ezért szeretik az atv-ben. Nem kérdez, csak teljesíti a parancsot.
Tökéletes jellemzése Gyarmatinak. Egy agresszív, gátlástalan figura. Egy Facebook oldalon engem is megtámadott ordenáré stílusban.