[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
Ezek elég komoly érvek a részedről. Bár az, hogy kereskednek valakivel, nekem a nyitottságon kívül az érdeket juttatja eszembe, pl mikor az indiánokkal kereskedve, adtak 15 üveggolyót vagy 1 liter szeszt, 1 uncia aranyért. Így nézve, talán nem annyira jóemberkedés. De nagyot üt a hollywoodi filmes példád is, melyekben nem csak rossz tulajdonságaikat mutatták be, de pozitívan kiemelték, hogy kedvelik a vodkát és embert sem esznek. Ettől aztán a nato is úgy megkedvelte az oroszokat, hogy el is kezdtek dörgölőzni hozzájuk. Az volt a baj, hogy szó szerint, és ez már túl szoros barátság volt az oroszoknak.
Az oroszok nagyon akartak NATO tagok lenni a '90-es évek elején. Volt közös hadgyakorlat stb. Az USA ott b....ta el hogy akkor nem integrálta az oroszokat. Abban az időben merült fel hogy mi legyen a NATO sorsa, hisz amiért létrejött, az megszünt. A döntés az USA kezében volt, de inkább azt választotta hogy megtartja ellenségképnek (valószínűleg fegyverlobbi) és "demokratikus módon" teszi rá a kezét az orosz természeti kincsekre. 99-ben bukott a program. Szerintem
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 424
12 050
113
1 us gallon az 3.78541178 liter . Tehát az M1 150–200 liter/óra körül fogyaszt tehát 250-2000 l/100km is lehet . Azért ez nem kevés .

Főleg az idle az érdekes, hogy a gázturbina alapjáraton is mennyit becsókol.


Hír, remélem lesz majd kép is.
Elvileg elkaptak Nasamsot:

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
2014 - Hunter Biden csatlakozik az ukrán energiavállalat, a Burisma Holdings igazgatóságához.


Áprilisában Hunter Biden beült oda, és a "Forradalom" után rögtön beküldték engedélyük alapján az olajkutató és kitermelőgépeket a "kapott" koncessziós engedélyük által kelet Ukrajnában szeizmikus (robbantásos) mezőfeltárásra és kitermelés kezdésére. A gazdák földjeire felhajtva, mutogatták a reklamálóknak ezt a kutatási engedélyt..

Itt azért elég csúnya dolgok történtek a műveletek során, az ottaniak szerencséjére a sárban sorra akadtak el a nehéz gépek (nem tanultak a kis bajszos 40 es évekbeli tapasztalataiból..)

Időközben leestek a világpiaci olaj árak - így az ottani kitermelés is értelmetlen lett volna a repesztéses eljárással - igy a kutatások félbeszakadtak.

A szóváltásba beleavatkoztak a Kiev felöl zsákmány és balhé reményében érkezett (küldött) , frissen felfegyverkezett "magánszemélyek" is,
A földművelők és a panellakó gyári munkások visszalőttek, valahogy igy is kezdődtek ott az összetűzések..

Láthatjátok a cég fontosabb személyi összetételét, ez nem egy leánykórus - finoman szólva..
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Hittem is meg nem is:

Ezzel csak sokunk véleményét erősíti meg a Szenátor, a vietnámi veterán, (tavaly nyári felvétel) már tavaly március óta ezt hajtogattuk. Véleményünk sokszor évtizedes , személyes, helyszíni tapasztalatokon alapult.

Igazából az előzményekből próbáljuk kitalálni "megjósolni" hogy hová vezethet ez az előzetesen szintén évtizedek során, évekre előre tervezett konfliktus..
Kitérnék ebben az oroszok maximális, civileket védő, de hadműveleteket akadályozó viselkedésére is. (Ahogy tavaly márciusban mondtam, a Fehér Elefánt a Porcelánboltban Hadművelet..)

Itt van a nyugger Szenátori nyilatkozat , magyar feliratozással... így könnyebben érthető.. de sokak számára azért nem könnyen emészthető..

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Tudod a tájfun idején azért halnak meg sokan, mert amikor úgy érzik, hogy már átvonul felettük, akkor előmerészkednek, pedig az még csak a vihar szeme volt ...a pillanatnyi szélcsend, de a java meg csak ez után jön.
Senki nem kívánja a német ipar vesztét (csak sajnos a németek ilyen önsorsrontóak), de azért mert aljas sunyi módon kitervelték előre ezt a haborút (amerikai tanácsadóival a Von Der "Lie"ennel az élen) és előre megrendeltek az angolszászoktól horror áron a cseppfolyós gázt, de ezen kívül meg titeket is jól szembe köpve hatalmas mennyiséget vettek olajat és gázt előre az OROSZOKTÓL az nem jelenti azt, hogy később erre nem b.sznak rá. Ennyire sunyi aljas sz@rháziságra a kedves brüsszelitáktól és angolszászoktól senki sem számitott! És az a vicces, hogy még mindig veszik az OROSZOKTÓL az LNG-t és ezután is fogják Törökországon keresztül. Amúgy meg több osztrák német ismerősöm meg kint élő rokonom is mondta, hogy kib.szott drága lett az áram és a fűtés is! Csak itt van rezsicsökkentett ár...érted? Tehát, amit idézel azzal pont azt bizonygatod, hogy micsoda érdekeket képviselnek (mekkora aljas g.cik...ahogy a költő mondaná) akikkel szimpatizálsz: kihasználták, feláldozták az ukránokat és elárulják őket! Hadiiparfejlesztésre, gyarmatosításra, energiahordozó kereskedelmet fellendíteni jók voltak.

Biztos, hogy te látod jól?
Nem lehet, hogy az orosz áldozza fel az ukrajnai oroszokat, ukránokat?
Ezt a háborút Putyin régóta tervezte, kellett az ürügy, lázadást szított, fasisztákat pénzelt szerte Kelet-Europában, az mindig jó neki, ha van nácizmus az ellenfélnél is. :)
Az energia és gáz függés megteremtésére érdekében ezresével vásárolta a politikusokat, energetikai szakembereket a térségben, "olcsó" energiával cserkészte be az átvert európai országokat.
Tudta, háború esetén zsarolni, fenyegetni a demokráciát a lakosság kényelmén, egzisztenciáján keresztül lehet.
E mellett pénzügyi tartalékokat halmozott fel a háborús, szankciós, olajbevétel nélküli időre, hogy tovább húzza, mint ellenfelei.

Persze az USA sem ártatlan, igyekszik Oroszország jelentette fenyegetést minél távolabb tartani az általa befolyásolt világtól.

Szerintem inkább ez a valóság, hiába dolgozik ezerrel az orosz propaganda gépezet, az alternatív történelem gyártással.
:)
Elnézését kérem, de ez szamárság.
GB-nek csak múltja van. Egy rossz sziget. Ha és amennyiben Skócia önálló lesz "semmije" nem marad a nevén kívül.
Oo. a világ legnagyobb országa, "mérhetetlen" ásványkincsekkel. Ne tessék ilyeneket írni, mert komolytalan lesz.

Azért ez még senkit nem jogosít fél a szomszédja megtámadására.
Sem területének nagysága, sem ásványkincsei.
;)
Oroszország gazdaságilag lemarad, folyamatosan veszít szerepéből, a birodalmi vágyak csak háborúval tűntek elérhetőnek.
A vesztes háború segít az orosz társadalomnak a realitások megtalálásában, úgy vissza tudnak illeszkedni a közösségbe, lesz jövőjük.
Az orosz győzelem további háborúkat eredményezne szerte a világban, akár atom eszközökkel is.
Ezért fogtak össze az országok Oroszország agressziója ellen, nem azért, mert kedvelik az USA-t.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Azért ez még senkit nem jogosít fél a szomszédja megtámadására.
Ezzel tökéletesen egyetértek.
Akkor sem jogosítja fel megtámadásra, ha éppen a politikusi "határtologatás" miatt a saját országába kerül át a szomszéd.nép.

Nemcsak az orosz népet, hanem a magyart is így kapták "ajándékba?" a földjeikkel ingóságaikkal együtt az ukránok, úgy mint szamár a fület.
Meg kellene őket becsülni, nem kiirtani...
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 694
113
Putyin - a nyugat kollektíva támadja Oroszországot. Meg kell érteni mindenkinek a döntései következményeit és hogy konfliktus esetén nem harckocsikat fognak küldünk a határon át. Kitért a ‘keresztes nagymacskák Ukrajnában’ rossz történelmi szájízére is.


 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Újabb tétel BMP-3 átadása
Ukránoktól zsákmányolt T-64BV
Ukránoktól zsákmányolt 2Sz1
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Ezzel tökéletesen egyetértek.
Akkor sem jogosítja fel megtámadásra, ha éppen a politikusi "határtologatás" miatt a saját országába kerül át a szomszéd.nép.

Nemcsak az orosz népet, hanem a magyart is így kapták "ajándékba?" a földjeikkel ingóságaikkal együtt az ukránok, úgy mint szamár a fület.
Meg kellene őket becsülni, nem kiirtani...
Aki gyűlöli az oroszokat, mint ez a kolléga itt, annak ez tökmindegy. Minél távolabb, minél kevesebb orosz, kb ez az elképzelés.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 777
40 037
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 890
113

Az EU és a G7 megállapodott az oroszországi gázolaj árának felső határáról​

Az EU és a G7-országok vezetői megállapodtak abban, hogy hordónként 100 dolláros árplafont vezetnek be az oroszországi gázolaj esetében – írja a Bloomberg szombaton.
„A G7-ek és az EU 100 dollárban határozta meg az Orosz Föderációból származó gázolaj felső határát” – írja az ügynökség.
Kifejti, hogy a G7 egyetértett az EU javaslatával ebben a kérdésben .
Emellett nyugati sajtóértesülések szerint a felek egyetértettek a legolcsóbb orosz olajtermékek hordónkénti 45 dolláros plafonjával is. Péntek este a nyugati média arról számolt be, hogy az EU-országok éppen ilyen két árplafont állapodtak meg egymás között a kőolajtermékekre.
Az EU február 5-től meg akarja tiltani az orosz olajtermékek behozatalát a területén, ugyanakkor a G7-ekkel együtt plafont vezet be ezen termékek harmadik országokba irányuló orosz exportjára vonatkozóan.
2022 decemberében a G7-ek nyilatkozata arról szólt, hogy 2023. február 5-től az orosz eredetű kőolajtermékek szállítása során a tengeri fuvarozáshoz kapcsolódó szolgáltatások széles körét, köztük a hajózási biztosítást és a kereskedelemfinanszírozást is betiltják, kivéve árplafon alatt értékesített termékekből.
Источник: https://rusvesna.su/news/1675497423

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsa elnökhelyettesének fő nyilatkozata Nadana Friedrichson újságírónak adott írásos interjújában:
▪️Az európaiak megfizetik az árát politikai vezetőik azon döntéseinek, hogy támogatják az oroszellenes szankciókat és az Ukrajnának nyújtott katonai segítséget;
▪️Washington "ujj csettintéssel" véget vethet az ukrán konfliktusnak, amelyet ő maga provokált ki, de egyszerűen nem érdekli;
▪️Medvegyev hangsúlyozta, hogy együtt érez Donbász népével, és nem az európaiakkal, akik szenvednek a szankciók következményeitől és az EU-vezetés Kijevnek katonai segítséget nyújtó döntéseitől;
▪️Moszkva válasza, ha Kijev csapást kezd a Krím-félszigetre vagy az ország „belseje” más orosz régiókra, bármi lehet. De gyors, kemény és meggyőző lesz;
▪️Oroszország a fenyegetésektől függően kész mindenféle fegyvert bevetni doktrínáinak megfelelően, beleértve a nukleáris fegyvereket is.

Ma újabb 63 katonánk tért haza ukrán hadifogságból
az Egyesült Arab Emírségekben működő tárgyalócsapatnak köszönhetően


Gyarmati amikor kommunista kellett, hogy legyen akkor kommunistább volt, amikor DS ügynök akkor abból is a főseggnyaló. Egészen szürreális amit művel. Nem csak ebben a műsorban. A tények nem érdeklik, vicsorog, tikkel, közbevág, pont ezért szeretik az atv-ben. Nem kérdez, csak teljesíti a parancsot.
Tökéletes jellemzése Gyarmatinak. Egy agresszív, gátlástalan figura. Egy Facebook oldalon engem is megtámadott ordenáré stílusban.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 096
113
Az oroszok nagyon akartak NATO tagok lenni a '90-es évek elején. Volt közös hadgyakorlat stb. Az USA ott b....ta el hogy akkor nem integrálta az oroszokat. Abban az időben merült fel hogy mi legyen a NATO sorsa, hisz amiért létrejött, az megszünt. A döntés az USA kezében volt, de inkább azt választotta hogy megtartja ellenségképnek (valószínűleg fegyverlobbi) és "demokratikus módon" teszi rá a kezét az orosz természeti kincsekre. 99-ben bukott a program. Szerintem
Ez igen egy érdekes oldalvágása volt a világnak. Az Oroszokkal ugyanis a NATO akkor már globális válságmegelőző biztonsági szervezet lett volna. Én is támogattam "úgy magamban" a javaslatot. Oroszország ezzel ismét komolyabb nemzetközi tényező lett volna, és nem atomhatalmak egymás ellen, hanem egymás mellett. Ideológiai különbség nem volt, sok kapitalista állam alkotta volna a szervezetet. Amerika azonban elvesztette volna a "nagy ellenséget" amire a hadiiapart kell fejleszteni, és ez egyrészt a háborús veszélyekből komoly hasznot húzó , és huzóágazatnak mondható hadiipari lobbynak és persze az sem demokratáknak, sem a republikánusoknak nem tetszett, mert így a nagy ellenségkép szétfoszlása után, úgyan mire fogták volna, hogy ezt vagy azt a problémát nem tudják megoldni. Az USA mindig is ellenségképekben élt, csak volt egy kis időszak amikor azt mondták, hogy magukkal foglalkoznak és nem a világgal. (első vh után és a második előtt)..
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Minél távolabb, minél kevesebb orosz, kb ez az elképzelés.
Nagyon örvendetes, hogy végre kezd derengeni a lényeg!
De ugyanez érvényes a másik messze földön híres és szintén mindenhol imádott kultúrnépre, a muszlimokra is. A német fenyegetést a közös szövetségi rendszeren belül semlegesítjük és akkor itt Kelet-Európában biztonságpolitikailag tulajdonképpen meg is volnánk!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 838
113
És látod mire megy a sok ásványkinccsel. Eggyik napról a másikra a legjelentősebb vásárlói beintettek neki.
Az a legnagyobb probléma, hogy fogalmad sincs a piacok működéséről (illetve erről sem)!!!

Pont az ásványi kincsek fognak felértékelődni a jövőben, és a "legjelentősebb vásárló" az az lesz, akinek van elegendő pénze

most gondolom akkor pl Kína, India de egyébként totál felesleges is felsorolni, mindegyik egy "koldus baszta" ország..

a piacon ha valamiből hiány keletkezik, az automatikusan árnövekedést generál csak szólok :)

a fejlődő és fejlett világgazdaság fogalmával gondolom tisztában vagy, /ha nem akkor jelezd légyszíves és biztos lesz aki segít/

egy pár egyszerű kérdés a végére,

ha egy iparilag fejlett ország arra kényszerül, hogy magasabb áron vegyen meg bizonyos ásványi kincseket, az jól jár ezzel az üzlettel?

ha egy iparosodó ország jut hozzá (Az EU-s gőg és dacoskodás miatt) ezekhez az ásványi kincsekhez, kitöltve azt a felvásárlói rést amit pl az EU saját magának generált, az jól jár?

gyakorlati magyarázat

mikor jársz jobban anyagilag?

ha van egy kisváros, és csak neked van benne pékséged? (fejlett ipari országok felvásárolják az orosz nyersanyagokat jó áron!)


vagy ha van egy kisváros és mondjuk az abban lévő 8 pékségből az egyik a tied?
(Te direkt nem veszed meg a ruszki nyersanyagot, mert fasza csávót játszol, inkább veszed drágábban a nyugati, vagy közvetítő országtól szintén drágábban ugyanazt a ruszkit, amiről a fasza csavó szerep miatt lemondtál)

na igy működik a piac gazdaság,

annyira nem bonyolult..
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 211
4 414
113
És látod mire megy a sok ásványkinccsel. Eggyik napról a másikra a legjelentősebb vásárlói beintettek neki.
Dehogy intettek be.... fű alatt, átcimkézve, kèzen-közön ugyanúgy jön minden is.... ne legyünk ennyire naivak, honnan pótolták ilyen hirtelen a kieső orosz importot? Arról nem is beszélve hogy új piacokra is kileptek és eladjak oda... mi meg örülünk hogy működnek a szankciók, az orosz gazdaság holnap leterdel stb.... de mit látunk?? Európában giga inflacio, 10x energiaárak, taknyosra szopatjuk magunkat ahogy azt kell és még vigyorgunk is hozzá.... jah és az évszázad legenyhebb tele van még szerencsénk is van.... írtam korábban hogy szerinted ki fogja ezt tovább bírni?? Mi akinek az összes pénze elmegy a rezsire, vagy Vologyij aki -30ba kiballag a kerti budiba, és ujsagpapirral kitörli... ki fog jobban a komfortjabol kiesni?? A 300m2en lakó európai a kényelmes 22fokba ülve, vagy a valyog viskoban műanyag szeméttel tüzelő orosz??
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Aki gyűlöli az oroszokat, mint ez a kolléga itt, annak ez tökmindegy. Minél távolabb, minél kevesebb orosz, kb ez az elképzelés.
Nem teljes mértékben hablatyolsz égtelen nagy baromságot, csak kicsit. o_O
Én azt utálom aki: hazudik és lenézi a másikat, többnek gondolja magát más népnél. Van ilyen orosz? Úgy tűnik igen, de ezért ne általánosíts.
Az ukránnal is így vagyok: minden szavuk hazugság, azt sem hiszem el amit kérdeznek, a sovinizmusuk miatt nem tudok velük szimpatizálni. :eek:

De most ezek egymást irtják, így had döntsem már el én, hogy mit vagy kit szeretnék a magyar nemzet számára kedvezőbb ellenségnek tudni a szomszédban. o_O
Szerintem bőven az ukrán lesz a mi ellenfelünk, tekintve, hogy az orosz nem bírja elfoglalni egész Ukrajnát. Márpedig akkor az ukrántól kell megvédeni a Kárpátaljai magyarokat. Ha már így alakult, akkor legalább az a sok ukrán menekült ne legyen Kárpátalján, menjenek szépen vissza keletre, Donbaszba.
Ezt érted?
Ja, hogy ahhoz a ruszkinak ki kell takarodni onnan?! Pöttyet sem érdekel, mint, ahogy őt sem érdekli Trianon, meg a mi problémáink. Ettől még nem utálom az orosz népet, csak mások a nemzeti érdekeink.

Ezzel tökéletesen egyetértek.
Akkor sem jogosítja fel megtámadásra, ha éppen a politikusi "határtologatás" miatt a saját országába kerül át a szomszéd.nép.

Nemcsak az orosz népet, hanem a magyart is így kapták "ajándékba?" a földjeikkel ingóságaikkal együtt az ukránok, úgy mint szamár a fület.
Meg kellene őket becsülni, nem kiirtani...

Szerinted a ruszkit, hol érdekli a magyarok problémája? Ne legyél már ennyire demagóg, ennyi erővel a méhek kipusztulása és Trianon között is húzhatnál párhuzamot! :hadonaszos::hadonaszos:

Az oroszok aláírtak egy csomó egyezményt, amit utólag felrúgnak. Oké. Nálunk is volt aki, aláírta Trianont, oké. De ettől még a ruszki nem segít nekünk! Mert nem tud, meg nem is érdeke!!!
Akkor meg minek toljátok itt a ruszki propagandát?
Szerintetek, ha a ruszki megszerzi Donbaszt, akkor majd a szomszédaink, meg az őket védő nagyhatalmak (az orosz is, lásd Szerbia), magukba néznek, elszégyellik magukat és vissza adják, amit elcsatoltak???
Ezt hiszed?
Akkor meg minek ide a demagógia, meg a nem létező párhuzam?
A palesztinok, az ujgurok, a kurdok velünk vannak? Akkor az orosz miért lenne? Mindenkinek más az érdeke, csak hasonló a problémája. Ez még nem érdekközösség, nem is lesz az.
Csak remélem,hogy vezetői engedélyetek max csattogós lepkére van...


Ismét nem sikerült értelmes hozzászólást produkálnod. Neked valamiért elnézzük...
Szánalomból. Sajnálatból.