[HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

Mi lesz a tatai lövészzászlóalj alapharcjárműve, a BTR után? Lynx vagy nem Lynx?

Feltételezhető 3 zlj mennyiség, amit eddig rendeltünk Lynx harcjárművekből. Tatán biztosra veszem a Lynx rendszeresítését. A másik 2 zlj Hódmező. Ott meg az a kérdés, mi lesz még.

• Tetszik
Reactions: endre
Feltételezhető 3 zlj mennyiség, amit eddig rendeltünk Lynx harcjárművekből. Tatán biztosra veszem a Lynx rendszeresítését. A másik 2 zlj Hódmező. Ott meg az a kérdés, mi lesz még.
Nem minden Lynx Hódmezőre meg?
Jó nagy zavar van itt...

Mikor alakul meg a 3. lövész zlj Hódmezőn ? Mert most 2 van.
Én hivatalos információkból indulok ki. A honvédelem.hu szerint

Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár​

Harcoló alegységek:

• Három zászlóalj szintű harcoló alegység

Szóval ők is 3 zászlóaljjal számolnak - elég furcsa lenne ha nem mind Lynxen harcolna...persze nálunk bármi lehet! :p

• Tetszik
Nem minden Lynx Hódmezőre meg?
Jó nagy zavar van itt...

Én hivatalos információkból indulok ki. A honvédelem.hu szerint

Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár​

Harcoló alegységek:

• Három zászlóalj szintű harcoló alegység

Szóval ők is 3 zászlóaljjal számolnak - elég furcsa lenne ha nem mind Lynxen harcolna...persze nálunk bármi lehet! :p

Épp ott a kutya elásva, hogy nem nevezi meg hogy lövész, vagy bármi más fegyvernemi zlj. Hanem hogy 3 zlj harcoló. Ott nem tudod mi lesz a 3. 2Lövész volt ott eddig ,tehát ebből indulj ki. A 3. lehet akár harckocsizó is, vagy épp egy tüzér osztály.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: endre and Aladeen
ember hányszor írtam le az elmúlt 3 évben, hogy a jelenlegi diszlokáció nem jelent semmit az alkalmazáskor?
Akkor mi értelme van dandárokról beszélni, ha úgy is össze lesznek kutyulva vagy épp szét lesznek dobva?
Pl. ha hódmezőn két zászlóalj Lynxet használ a harmadik meg Babettát, akkor ez miért egy alakulat?

• Tetszik
Akkor mi értelme van dandárokról beszélni, ha úgy is össze lesznek kutyulva vagy épp szét lesznek dobva?
Pl. ha hódmezőn két zászlóalj Lynxet használ a harmadik meg Babettát, akkor ez miért egy alakulat?
Mert békeidős működésben tizedannyi baszkodással jár mintha 400 kilóméterről skypon kéne másnak irányítani...